Hjälp, grafikkortsminne kört?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halmstad
Registrerad
Okt 2011

Hjälp, grafikkortsminne kört?

Hej har fått underliga pixlar/kvadrater/artefakter på skärmen de uppkommer bara imellanåt och försvinner för en stund finns det någon/något sätt att fastställa vad som är fel.
Dvs, jag har testat googlat det och kollat drivrutiner och tagit ut och satt i grafikkortet, temperaturerna ligger på 35*C på gpu'n.

BitFenix Prodigy, Intel i5 3570K, ASRock Z77E-ITX, Cooler Master Silent Pro M2 620W, Evga Gtx 670 ftw, 2x120gb SSD, 1X500gb HDD, 1tb Seagate Barracuda, 16Gb RAM Corsair Vengenz

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004

Vid vilket tillfälle händer detta? Jobbar du med något? Ser på film? Testat burken med tex Unigine Heaven?
Viken/ka drivis/ar har du testat?

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halmstad
Registrerad
Okt 2011

Det händer lite då och då, både i windows, webläsaren och samt ibland i spel. Som sagt det kommer och går hela tiden ibland inget på flera timmar sen dyker det upp helt plötsligt.
Jag kör på nvidias 306.97 för gtx670, och provat raderat dem helt och ominstallera dem.
Skall testa Unigine Heaven nu tänkte jag se vad för resultat man får.

BitFenix Prodigy, Intel i5 3570K, ASRock Z77E-ITX, Cooler Master Silent Pro M2 620W, Evga Gtx 670 ftw, 2x120gb SSD, 1X500gb HDD, 1tb Seagate Barracuda, 16Gb RAM Corsair Vengenz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halmstad
Registrerad
Jun 2007

Halmstad fastighetsbolag.. =D

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Inaktiv
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av syndicatan:

Det händer lite då och då, både i windows, webläsaren och samt ibland i spel. Som sagt det kommer och går hela tiden ibland inget på flera timmar sen dyker det upp helt plötsligt.
Jag kör på nvidias 306.97 för gtx670, och provat raderat dem helt och ominstallera dem.
Skall testa Unigine Heaven nu tänkte jag se vad för resultat man får.

Du bör kunna få ett nytt på garantin.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halmstad
Registrerad
Okt 2011

Sådär har kör Unigine Heaven och resultatet lyder=
Det dyker inte upp några artefakter eller rutor alls under hela testet,
Score = 2936
112,6 Fps
min45,1 - max193,2 Fps
och en gpu tempratur på 70-75*c under testet

BitFenix Prodigy, Intel i5 3570K, ASRock Z77E-ITX, Cooler Master Silent Pro M2 620W, Evga Gtx 670 ftw, 2x120gb SSD, 1X500gb HDD, 1tb Seagate Barracuda, 16Gb RAM Corsair Vengenz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halmstad
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av MrNeikter:

Du bör kunna få ett nytt på garantin.

Det som är grejjen är att jag inte har pappren från komplett inköpsstället då jag köpt det av en kille som vann det på en tävling.

BitFenix Prodigy, Intel i5 3570K, ASRock Z77E-ITX, Cooler Master Silent Pro M2 620W, Evga Gtx 670 ftw, 2x120gb SSD, 1X500gb HDD, 1tb Seagate Barracuda, 16Gb RAM Corsair Vengenz

Trädvy Permalänk
Inaktiv
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av syndicatan:

Det som är grejjen är att jag inte har pappren från komplett inköpsstället då jag köpt det av en kille som vann det på en tävling.

Synd.

Det enda jag kan rekommendera som sista utväg är att du bakar kortet i ugnen. Det brukar lösa artefaktproblem på nvidias kort.

Det finns mängder av guider så det är bara att söka på google/youtube.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011

kommer artefakterna ungefär på sama ställe?
I så fall kanske du bör testa med en annan monitor och se om problemet kvarstår.

Att baka ett så pass nytt kort är inte att rekommendera, om du inte har butiksgaranti kan du alltid vända dig till tillverkaren av kortet.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2012

Det hände när jag hade min Samsung 830 i datorn. Plockade ut den här och satte i den gamla mekaniska disken, då fungerade allting utmärkt.
Satte tillbaka SSD'n, och systemet uppförde sig som vanligt igen. Det började precis som TS visar på en bild, sedan började bilden hoppa och vridas på skärmarna, blinka och ränder ritades upp och ned även horisontellt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2006

testat att öka volten lite?
och nej jag hade då inte bakat kortet i första hand eller andra...

det är inte klockat va?

Trädvy Permalänk
Inaktiv
Registrerad
Aug 2011
Skrivet av Rogga67:

kommer artefakterna ungefär på sama ställe?
I så fall kanske du bör testa med en annan monitor och se om problemet kvarstår.

Att baka ett så pass nytt kort är inte att rekommendera, om du inte har butiksgaranti kan du alltid vända dig till tillverkaren av kortet.

Skrivet av Saven:

testat att öka volten lite?
och nej jag hade då inte bakat kortet i första hand eller andra...

det är inte klockat va?

Observera:

Citat:

Det enda jag kan rekommendera som sista utväg är att du bakar kortet i ugnen.

Nej, inget att rekommendera innan man prövat allt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Finland
Registrerad
Jul 2009
Skrivet av MrNeikter:

Synd.

Det enda jag kan rekommendera som sista utväg är att du bakar kortet i ugnen. Det brukar lösa artefaktproblem på nvidias kort.

Det finns mängder av guider så det är bara att söka på google/youtube.

Var det inte så att det inte funkar med nyare kort då de inte använder bly-lödtenn? blyfria smälter ju först vid ca 250 grader och då spränger kondensatorerna :/ (vet av egna erfarenheter...)

Phenom II x4 955 c2 @3,5Ghz @1,4v @2,7Ghz NB och HT || 8GB 10-9-8-25-35 @1808Mhz @1,8v || HD 6950 2GB DCII @924Mhz core @5748Mhz Vram@1,218v || 1TB HDD + 120GB SSD || Corsair HX750 || HAF 922 ||

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halmstad
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av Saven:

testat att öka volten lite?
och nej jag hade då inte bakat kortet i första hand eller andra...

det är inte klockat va?

nej det är orginal, ska se om jag kan höja volten lite

BitFenix Prodigy, Intel i5 3570K, ASRock Z77E-ITX, Cooler Master Silent Pro M2 620W, Evga Gtx 670 ftw, 2x120gb SSD, 1X500gb HDD, 1tb Seagate Barracuda, 16Gb RAM Corsair Vengenz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jag är från Vettet
Registrerad
Feb 2010
Skrivet av Esseboy:

Var det inte så att det inte funkar med nyare kort då de inte använder bly-lödtenn? blyfria smälter ju först vid ca 250 grader och då spränger kondensatorerna :/ (vet av egna erfarenheter...)

det funkar bättre om man gör med varmlufts pistol & isolerar allt förutom GPU:n med värmebeständig tejp däremot ligger inte kortet EXAKT helt i våg så kommer gpu att flytta lite på sig & då funkar den inte efter den gången

hej Achmed Länken till bästa tråden #15549644
Google för nybörjare https://www.youtube.com/watch?v=cq9X44tUXI4

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2004

Jag hade liknande problem men det var inte grafikkortet. Det var skärmkabeln som hade taskig skärmning. Bytte till en ny finare och problemet försvann. Nu säger jag inte att detta är vad som skett här men det du fotograferat ser ungefär ut som det bruset jag såg. Fast hos mig var det i mycket större utsträckning.

/s

2500k H2O, HD6950@6970

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall
Registrerad
Mar 2012

Såg ut sådär för mig förut, kom på att jag använt min Raspberry Pi med min dvi-sladd, och vips så försvann det när jag skruvade i DVI-sladden ordentligt.

Spela World of Tanks med oss på SweClockers.com!
Vi har en inofficiell klan där alla som gillar att vara social och spela tanks får vara med!
SweC - World of Tanks clan
Välkommen!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Finland
Registrerad
Jul 2009
Skrivet av jonatan80:

det funkar bättre om man gör med varmlufts pistol & isolerar allt förutom GPU:n med värmebeständig tejp däremot ligger inte kortet EXAKT helt i våg så kommer gpu att flytta lite på sig & då funkar den inte efter den gången

Då är det ju ingen ide att försöka förens det är riktigt usligt

Phenom II x4 955 c2 @3,5Ghz @1,4v @2,7Ghz NB och HT || 8GB 10-9-8-25-35 @1808Mhz @1,8v || HD 6950 2GB DCII @924Mhz core @5748Mhz Vram@1,218v || 1TB HDD + 120GB SSD || Corsair HX750 || HAF 922 ||

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halmstad
Registrerad
Okt 2011

Tackar för all hjälp ska se om det löser sig annars blir det att ta till någon metod i värsta fall köpa ett nytt :S

BitFenix Prodigy, Intel i5 3570K, ASRock Z77E-ITX, Cooler Master Silent Pro M2 620W, Evga Gtx 670 ftw, 2x120gb SSD, 1X500gb HDD, 1tb Seagate Barracuda, 16Gb RAM Corsair Vengenz

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2003
Skrivet av Saven:

testat att öka volten lite?
och nej jag hade då inte bakat kortet i första hand eller andra...

det är inte klockat va?

sååå jävla dum

Gam3: I7 2600K, Sabertooth, 8GB Vengance, EVGA 780 SC ACX, HX750w, 240 SSD 3TB HDD
H3pc: C2Q 6600, Gigabyte EP35-DS3, 4GB Domminator, 280x OC, CX650w, 60 SSD, 12TB HDD