Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Arvika
Registrerad
Dec 2005

Överklockning 3570k

Tjena allihopa. Jag har nu en fråga till er som gäller klockning av min processor!
Jag har idag fått hem min nya kylare och nu vill jag börja klocka lite. Mitt problem är dock att trots att jag bytt frekvensen så står min prolle fortfarande kvar på 3.4Ghz istället för 4Ghz som jag testat att ställa in den på.. Nån som vet vad som kan vara fel?

Prolle; i5 3570K med H100 kylare
Moderkort; MSI Z77A-GD55

Tacksam för svar!

// Marcus

Spelburk; CPU Intel Core i7 6700K @ 4.7Ghz 1.305v kyls av en Noctua NH-D14 @ 1000rpm -|- Moderkort MSI Z170A Gaming M7 -|- Minne 16GB Corsair LPX 2133Mhz -|- PSU Corsair AX860i -|- SSD Samsung 830 128GB -|- HDD WD Blue 1TB -|- GPU MSI GTX 970 4GB -|- Chassi Phanteks Eclipse P400S

Laptop; ASUS N53SV

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
mariestad
Registrerad
Dec 2011

vilket program använder du för att kontrollera detta?

mvh kostfibrer

PC1: AMD fx8120@4,9ghz | msi 990FXA GD80 | Corsair Vengence LP 8gb | XFX 7950 dual-fan black edition | 128gb Crucial m4ssd, 1.5tb WD-black | corsair TX750w | Phanteks TC-14PE vit |FractalDesignR4 white window |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Arvika
Registrerad
Dec 2005
Skrivet av kostfibrer:

vilket program använder du för att kontrollera detta?

mvh kostfibrer

Jag klockar genom BIOS och kollar hastighet genom Real Temp när jag testar Prime95

EDIT; Det står i Windows att jag har en i5 3570k @ 3.4Ghz 4.0 Ghz

Spelburk; CPU Intel Core i7 6700K @ 4.7Ghz 1.305v kyls av en Noctua NH-D14 @ 1000rpm -|- Moderkort MSI Z170A Gaming M7 -|- Minne 16GB Corsair LPX 2133Mhz -|- PSU Corsair AX860i -|- SSD Samsung 830 128GB -|- HDD WD Blue 1TB -|- GPU MSI GTX 970 4GB -|- Chassi Phanteks Eclipse P400S

Laptop; ASUS N53SV

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
mariestad
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av MaACc1i:

Jag klockar genom BIOS och kollar hastighet genom Real Temp när jag testar Prime95

EDIT; Det står i Windows att jag har en i5 3570k @ 3.4Ghz 4.0 Ghz

jag rekomenderar dig att använda cpu-z för att kolla vilken frekvens du använder, real temp har jag ingen erfarenhet av ...

i windows är det bara stock frekvensen den känner av

PC1: AMD fx8120@4,9ghz | msi 990FXA GD80 | Corsair Vengence LP 8gb | XFX 7950 dual-fan black edition | 128gb Crucial m4ssd, 1.5tb WD-black | corsair TX750w | Phanteks TC-14PE vit |FractalDesignR4 white window |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Arvika
Registrerad
Dec 2005

Verkar fått pejl på vad felet var nu. Så nu får jag börja testa mig fram, kommit upp till 4.2 stabilt nu iaf.

Spelburk; CPU Intel Core i7 6700K @ 4.7Ghz 1.305v kyls av en Noctua NH-D14 @ 1000rpm -|- Moderkort MSI Z170A Gaming M7 -|- Minne 16GB Corsair LPX 2133Mhz -|- PSU Corsair AX860i -|- SSD Samsung 830 128GB -|- HDD WD Blue 1TB -|- GPU MSI GTX 970 4GB -|- Chassi Phanteks Eclipse P400S

Laptop; ASUS N53SV

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Aug 2011

Har likadan cpu och kylare. Rekommenderar också CPU-Z, att RealTemp visar hastighet hade jag ingen aning om förens du sa det och jag kollade själv.
Jag har klockat min till 4,3GHz men när jag provar 4,4GHz så arbetar bara 3 av kärnorna under stresstest. :/
Här är iaf två bilder på mina inställningar i bios och CPU-Z
http://i49.tinypic.com/2hfjhhi.jpg
http://i46.tinypic.com/xdxq3s.png

Kanske är bra att nämna att den bilden är under idle och Vcore ligger på ca 1.240V medans under full load så ligger den på 1.192V
http://i45.tinypic.com/kais29.png

Så om jag får låna tråden 1 sec så undrar jag om detta är normalt. Mina inställningar kan ni som sagt se på första bilden.

Woops, bilden med inställningarna är när jag provade 4,4GHz, men annars så är alla andra inställningar likadana.

Kom på ännu en sak jag kan nämna under idle så är tempen ca 31-34 grader på varmaste kärnan och under full load så har den kommit upp till 61 grader som högst under ca 2 timmars stress test.

Chassi: Fractal Design R4 Moderkort: MSI Z77A-G45 Grafikkort: [strike]MSI GTX680 4GB[/strike] Processor: i5-3570K@4,3GHz Kylare: Corsair H100 RAM: Corsair Vengeance 1600MHz 4x4GB CL9 SSD: Samsung 830 256GB HDD: WD Black 2TB Nätaggregat: Cooler Master Silent Pro M2 1000W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2011

4,2 är inget, går att köra det nedvoltat på hyffsade chip, IB når en liten bumb vid 4,5ghz där man ofta får öka lite på spänningen, därefter ökar volt/ghz kurvan rätt ordentligen, men jag kör min (om jag inte missminner mig) i 4,7ghz, 1,22 volt.

Över 4,7ghz vilket jag når på ~1,26volt blir värme ett problem, det kan självklart åtgärdas med ommontering av IHS vilket jag lär göra snart:)

Why procastinate now when I can do it tomorrow?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Timrå
Registrerad
Jan 2006

kolla så att minnet körs i 2N och inte 1N Hadde stora problem med prime95 krashade på 1-2kärnor hela tiden oavsett att jag ökade volten, ibland gick det 1 timme ibland 5min då det kördes med 1N(var Default) nu körs 4.5ghz på 0.016 turbo offset(1.25v) 8+timmar prime95 utan errors.