Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

Hjälp med bygge av dator

Tjenare all här på sweclockers !
Har nu byggt upp en dator bara en sak kvar och det är pwr bin,pwr reset, power led + och power led - och hdd led .dessa kablarna är helt svarta hur skiljer jag på vilka som är +och - ? Har bara gjort med kablar so
Hade olika färger innan

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalix
Registrerad
Nov 2005

Kan det ens bli fel? Går ju att starta datorn med en skruvmejsel =D

i5 2500K: 4.4GHz||16GB 1600MHz||ASUS P8Z77-V PRO||Phanteks PH-TC14PE
MSI GTX 980 Gaming||Corsair Force 2 80GB|| Fractal Design Newton r2 650W M
Asus xonar essence STX|| Antec p280
Dell u2711, Sennheiser hd650, Logitech g502, fUnc f30r, KeyTronic kt2001 Ergoforce.
Server: x10SL7-F, Xeon E3 1230v3, 32GB Samsung ECC ram, 6x3TB WD RED, FD Node 804.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av insynativ:

Tjenare all här på sweclockers !
Har nu byggt upp en dator bara en sak kvar och det är pwr bin,pwr reset, power led + och power led - och hdd led .dessa kablarna är helt svarta hur skiljer jag på vilka som är +och - ? Har bara gjort med kablar so
Hade olika färger innan

Skickades från m.sweclockers.com

Det borde stå pwr etc på kablarna, annars är de kanske numrerade och då står det i chassimanualen.

CPU: i5 3570K@4.2GHz, 1.152V RAM: Corsair Vengeance 8x2 Grafikkort: MSI Geforce GTX 660ti Chassi: Fractal Design Define R4 Ljudinterface: Focusrite Scarlett 2i2 Hörlurar: Audio Technica ATH-M50
Citera för svar!
Gymnasist med stort intresse för musik, grammatik, böcker och datorer.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalmar
Registrerad
Mar 2010

Vad är det för chassi som inte har märkta pwr etc kablar?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2012

Brukar ju stå på kontakten, inte på kabeln har jag för mig.
Dvs, på kontakten som sitter i änden av kabeln.

TANSTAAFL

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Huskvarna
Registrerad
Jan 2010

Det brukar sitta en liten triangel på själva kontakten. Den pekar på +. På power sw och reset sw spelar det ingen roll åt vilket håll du sätter den.

i7 6700k @ 4.7GHz | NH-U12S | ASUS Maximus VIII Gene | Palit 1080 GameRock | 16GB Corsair Vengeance 3000MHz | Samsung 850 Evo M.2 250GB, 840 250GB, 840 EVO 120GB | 3x2TB | Silverstone TJ08B-E | QX2710 | U2412M | AW2310 | Filco Majestouch MX Brown | Logitech G402

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2011
Skrivet av BergHa:

Kan det ens bli fel? Går ju att starta datorn med en skruvmejsel =D

Waaa? Ofta? (Lät som värst 14 åringen där)

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Veddige
Registrerad
Jan 2012

ja det är inga problem att starta med skruvmejsel. man kortsluter dom 2 pinnar där startknappens ledning ska sitta. för det är det startknappen gör (kortsluter de 2 pinnarna).

Dator:
CPU: I5 3570k RAM: 16gb corsair vengeance 1600Mhz GPU: sapphire R9 290 4gb MOBO: asrock Z77 m-itx Chassi: Bit fenix prodigy PSU: XFX XXX pro 650W HDD1: ssd 120gb sandisk (os disk) HDD2: 4x 250gb I raid0 mekaniska

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gävle
Registrerad
Maj 2011
Skrivet av bamse82:

ja det är inga problem att starta med skruvmejsel. man kortsluter dom 2 pinnar där startknappens ledning ska sitta. för det är det startknappen gör (kortsluter de 2 pinnarna).

Don´t attempt this at home!

| Z170 Pro Gaming | i7 6700k@4.4Ghz | NH-D15 | 32Gb | x2 GTX 1070 FE SLi |
| Define S | EVGA G2 750 | x2 EVO 850 500Gb |
| ROG Swift PG279Q | Acer B296CL | Arozzi Torretta | Xonar U5 | Ms16 behringer |
| ATH-M50 | Snowball iCE | H2100 |

| Death Adder | Orbweaver | Blackwidow Tournament | Goliathus |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg!
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av phoenixdisciple:

Don´t attempt this at home!

Min polare använde skruvmejsel som startknapp på sin nya dator i månader

OnT: Låter lite skumt med omärkta kablar. Som sagt är det iaf bara LEDsen där det spelar någon roll.

WS1/Spel|i5 3570k(@4,4GHz)|Asus P8Z77-V|AMD 6950|12GB RAM|Crucial m4 128GB|8TB|xubuntu 14.04|
WS2|HP Probook 4510s|C2D|4GB RAM|Corsiar Force 3 60GB|Debian|

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011

tack för hjälpen det fixade sig nu återstår bara ett problem.
Startade datorn allt funka installerade win7 och alla drivers men sen när jag flytta datorn till ett annat ställe med en annan skärm så står det bara " No signal " på skärmen har testat att ta den som funkade först men den funkar inte nu heller.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2012

Kolla att alla strömkablar sitter ordentligt. Testa att montera bort grafikkortet och montera fast det igen. Får du några pip när datoprn startar eller lyser det någon varningslampa på moderkortet?

Du har väl inte glömt att montera moderkortsdistanser?

Intel i7-3770K@4,5GHz 1,275V- ASRock P67 Pro3 REV B3 - Corsair Vengeance Pro DDR3 2133MHz 2x8GB - MSI GTX 970 Gaming Twin Frozr V - Samsung 840 EVO 120GB - WD Caviar Black 1.5TB - Seagate SV35 2TB - Noctua NH-C12P SE14 - LG DVD+-RW - Corsair TX 650W - Antec One Hundred

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av fantomsmurfen:

Kolla att alla strömkablar sitter ordentligt. Testa att montera bort grafikkortet och montera fast det igen. Får du några pip när datoprn startar eller lyser det någon varningslampa på moderkortet?

Du har väl inte glömt att montera moderkortsdistanser?

tog bort grafikkortet och satte tbx det och nu funkar det dock så har vi ett nytt problem: när jag går in på kontrol panel - system och säkerhet - system så står det att grafikkortet är "Deskstop performance for windows" varför står inte mitt grafikkort där? fel drivers? eller vad kan felet vara

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av insynativ:

tog bort grafikkortet och satte tbx det och nu funkar det dock så har vi ett nytt problem: när jag går in på kontrol panel - system och säkerhet - system så står det att grafikkortet är "Deskstop performance for windows" varför står inte mitt grafikkort där? fel drivers? eller vad kan felet vara

Har du stoppat in kabeln i grafikkortet och inte moderkortet då?

Annars kanske du kan bli tvungen att installera om drivrutinerna för grafikkortet för det flummar ibland har jag märkt.

Falling In Reverse - Game Over

"Midway upon the journey of our life I found myself within a forest dark, For the straightforward pathway had been lost."

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halmstad, Linköping
Registrerad
Dec 2009
Skrivet av insynativ:

tog bort grafikkortet och satte tbx det och nu funkar det dock så har vi ett nytt problem: när jag går in på kontrol panel - system och säkerhet - system så står det att grafikkortet är "Deskstop performance for windows" varför står inte mitt grafikkort där? fel drivers? eller vad kan felet vara

Om du har bild-utgångar på moderkortet så ska du INTE koppla några kablar dit. Alla bildskärmskablar ska vara anslutna direkt till grafikkortet.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av Aiwzor:

Om du har bild-utgångar på moderkortet så ska du INTE koppla några kablar dit. Alla bildskärmskablar ska vara anslutna direkt till grafikkortet.

Om bildkabel har varit kopplad dit vad händer då?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halmstad, Linköping
Registrerad
Dec 2009
Skrivet av insynativ:

Om bildkabel har varit kopplad dit vad händer då?

Inget, men de utgångarna som sitter på moderkortet använder grafikkretsen i processorn. Du får helt enkelt bild som vanligt men bara prestandan som processorns grafikdel erbjuder.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av Aiwzor:

Inget, men de utgångarna som sitter på moderkortet använder grafikkretsen i processorn. Du får helt enkelt bild som vanligt men bara prestandan som processorns grafikdel erbjuder.

Okej då stoppar jag kabeln till grafikkortet tack för hjälpen!