NAS DLINK 320 Windowws 8 problem!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gävle
Registrerad
Okt 2011

NAS DLINK 320 Windowws 8 problem!

Tjenare, har kopplat in en NAS DLINK 320 hos min farsa idag samtidigt som jag installerade win 8 på hans dator. Det skumma är att jag inte hittar NAS:en i nätverket. Det finns inga spår alls utav den. Har kopplat allting rätt:
NAS > LAN port
Dator > LAN port

Kan det vara att windows 8 inte stödjer den på något vis?
(Har inte testat Windows 7 heller för den delen)

MVH Oskar

Jag har en dator, en jätte snabb dator.

"Citera, så reagerar jag lite snabbare!"

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2006

Vad händer om du kör \\iptillnaset?

Dator: https://www.inet.se/kundvagn/bild/9823049/
Server: 2x HP ProLiant Microserver Gen8, 16GB/st, ESXi 6.0
NAS: Synology DS413 4st 3TB | QNAP TS-879 Pro 8st 2TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gävle
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av HerrNilsson30:

Vad händer om du kör \\iptillnaset?

Kommer inte in på routern på något skumt vis,.. Han har ett modem från BBB som han kopplat sin trådlösa router till (Zyxel). Kommer bara in i zyxels och den är ju inte kopplad till trådlösa

Jag har en dator, en jätte snabb dator.

"Citera, så reagerar jag lite snabbare!"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västmanland
Registrerad
Nov 2001

Om du inte alls har koll på vad det kan vara för IP-adress (statist eller DHCP-inställd?), så skulle jag ansluta den med USB-interface, och sedan försöka nå NASen den vägen. Osäker på om det är RAIDator som används för 320, men borde stå i manualen.

Workstation: Intel i7 3770K | Gigabyte GA-Z77X-D3H | 16GB DDR3 | Geforce GTX760 2GB | Samsung 256GB 850 PRO | WD 3TB HDD
Server: HP Proliant ML110 G6 | Intel Xeon X3430 | 16GB DDR3 ECC RAM | Samsung SSD 256GB 850 EVO Host Cache | P410 512MB BBWC (80W/20R) | 3x3.0TB R5 WD RED | HP VMware vSphere ESXi 6.0
NAS: Synology 212J 2x4TB JBOD | MSMCP CCNA1

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2006

RAIDiator är väl för Netgears NAS?
Den lär har fått en IP med DHCP. Logga in i routern och se vad som har fått IP. Eller kör en skanning med Angry IP scanner i ditt nät och se vad som svarar och surfa till de IP-adresserna.

Dator: https://www.inet.se/kundvagn/bild/9823049/
Server: 2x HP ProLiant Microserver Gen8, 16GB/st, ESXi 6.0
NAS: Synology DS413 4st 3TB | QNAP TS-879 Pro 8st 2TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2008
Skrivet av kernehed:

Kommer inte in på routern på något skumt vis,.. Han har ett modem från BBB som han kopplat sin trådlösa router till (Zyxel). Kommer bara in i zyxels och den är ju inte kopplad till trådlösa

Så det är kopplat modem->router(zyxel)->dator och nas? Tror inte Windows 9 spelar in.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västmanland
Registrerad
Nov 2001
Skrivet av HerrNilsson30:

RAIDiator är väl för Netgears NAS?
Den lär har fått en IP med DHCP. Logga in i routern och se vad som har fått IP. Eller kör en skanning med Angry IP scanner i ditt nät och se vad som svarar och surfa till de IP-adresserna.

Du har rätt, RAIDator är för Netgear, jag som rörde till det.
Ansluter du med USB och programvaran för tillhörande NASen borde du hitta den.

Workstation: Intel i7 3770K | Gigabyte GA-Z77X-D3H | 16GB DDR3 | Geforce GTX760 2GB | Samsung 256GB 850 PRO | WD 3TB HDD
Server: HP Proliant ML110 G6 | Intel Xeon X3430 | 16GB DDR3 ECC RAM | Samsung SSD 256GB 850 EVO Host Cache | P410 512MB BBWC (80W/20R) | 3x3.0TB R5 WD RED | HP VMware vSphere ESXi 6.0
NAS: Synology 212J 2x4TB JBOD | MSMCP CCNA1

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gävle
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av Delarium.:

Du har rätt, RAIDator är för Netgear, jag som rörde till det.
Ansluter du med USB och programvaran för tillhörande NASen borde du hitta den.

Tack för all hjälp, men löste det!
Kom in i routern..
Nu sitter jag och konfigurerar den.

MVH

Jag har en dator, en jätte snabb dator.

"Citera, så reagerar jag lite snabbare!"