Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2010

Nätverk [X] Hur fixar man?

Tjena, jag har haft detta 2-3 dagar nu och jag undra. Hur kan jag fixa så det är som vanlig.. Alltså inget kryss nu framför min internet koppling..

OS: Windows 7 Ultimate x64
CPU: Intel i7-4790k 4,8 Ghz | Moderkort: Asus Formula VII Hero
Nätdel: Corsair RM 1000w Gold+ | GPU: GTX 780 Ti - SLI
CPU-Kylare: Fractal Design Kelvin S24 | Ram: Kingston 16 GB 2133 Mhz
Chassi: Obsidian 750D | Ljudkort: ASUS Xonar Essence STX

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
En av dem
Registrerad
Nov 2008

Har du internetuppkoppling?
För det är vad den symbolen står för (duh...)
Men har du uppkoppling är det nog en liten bugg och gissar att den kan lösa sig genom att du startar om både router/gateway och datorn.
(jag förutsätter att du har kontrollerat att kablarna sitter i annars är det bara plugga i och ur som gäller.)

Ser rätt kul ut att inte ha internet uppkoppling men sitta och surfa dock

Mobo:Gigabyte 880ga-ud3ha CPU: phenom x4 955 @stock RAM: 4Gb corsair 1333mhz GPU: nvidia 460, 768mb @ stock, Diskar:2x samsung f3 1tb, intel x25m 80gb Låda|Antec three hundred Nätagg corsair cx600|| Bärbar: Acer 4820TG, Intel i5 450, 8Gb ram, AMD 5650, Intel 320 120Gb SSD & 1TB HDD, 9cells batteri

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2009
Skrivet av Sizkest:

Tjena, jag har haft detta 2-3 dagar nu och jag undra. Hur kan jag fixa så det är som vanlig.. Alltså inget kryss nu framför min internet koppling..

http://imageshack.us/a/img94/3865/namnlst4q.jpg

Funkar ditt internet ändå? I så fall har du flera nätverkskopplingar och en av dem är inte ansluten.
Om du bara har en koppling och du alltså inte kommer åt nätet alls från den datorn så är det antingen nåt knas med nätverkskortet eller med nätverkskabeln eller med switchen eller vad som är i andra änden av kabeln. Datorn 'tror' att ett nätverkskort inte är anslutet

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2010
Skrivet av Whippoorwill:

Funkar ditt internet ändå? I så fall har du flera nätverkskopplingar och en av dem är inte ansluten.
Om du bara har en koppling och du alltså inte kommer åt nätet alls från den datorn så är det antingen nåt knas med nätverkskortet eller med nätverkskabeln eller med switchen eller vad som är i andra änden av kabeln. Datorn 'tror' att ett nätverkskort inte är anslutet

Mitt internet fungera endå. jag kan spela Dayz, WoW, Far Cry 3.. Allt, snacka med folk och sådant. Jag har bara en koppling, från routern till min dator.. Jag har kopplat sladden till datorn.

Det enda jag har problem med är just nu Assassin Creed Revelations.. kan ej spela multiplayer. Kunde det så fort jag installerade och tro nog att nätverket fungera helt okej då. Alltså, inget X över den .. Men nu sen fredags så kan jag ej spela ACR -.-'

OS: Windows 7 Ultimate x64
CPU: Intel i7-4790k 4,8 Ghz | Moderkort: Asus Formula VII Hero
Nätdel: Corsair RM 1000w Gold+ | GPU: GTX 780 Ti - SLI
CPU-Kylare: Fractal Design Kelvin S24 | Ram: Kingston 16 GB 2133 Mhz
Chassi: Obsidian 750D | Ljudkort: ASUS Xonar Essence STX

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2010

Någon ide alls hur man ska fixa det? försökt med inställningar och sådant. Jag hatar att ha den sån, är det moderkortet det blivit lite fel på eller vad är det?

OS: Windows 7 Ultimate x64
CPU: Intel i7-4790k 4,8 Ghz | Moderkort: Asus Formula VII Hero
Nätdel: Corsair RM 1000w Gold+ | GPU: GTX 780 Ti - SLI
CPU-Kylare: Fractal Design Kelvin S24 | Ram: Kingston 16 GB 2133 Mhz
Chassi: Obsidian 750D | Ljudkort: ASUS Xonar Essence STX

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2009
Skrivet av Sizkest:

Mitt internet fungera endå. jag kan spela Dayz, WoW, Far Cry 3.. Allt, snacka med folk och sådant. Jag har bara en koppling, från routern till min dator.. Jag har kopplat sladden till datorn.

Det enda jag har problem med är just nu Assassin Creed Revelations.. kan ej spela multiplayer. Kunde det så fort jag installerade och tro nog att nätverket fungera helt okej då. Alltså, inget X över den .. Men nu sen fredags så kan jag ej spela ACR -.-'

vad säger nätverksinställningarna? Alltså om du högerklickar och väljer network and sharing center eller vad det kan heta på svenska

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2010

Det enda som finns är då detta.. -.-' Alltså. GUD, vad *** kan det va? Det ska la inte vara så här?

OS: Windows 7 Ultimate x64
CPU: Intel i7-4790k 4,8 Ghz | Moderkort: Asus Formula VII Hero
Nätdel: Corsair RM 1000w Gold+ | GPU: GTX 780 Ti - SLI
CPU-Kylare: Fractal Design Kelvin S24 | Ram: Kingston 16 GB 2133 Mhz
Chassi: Obsidian 750D | Ljudkort: ASUS Xonar Essence STX

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
sweclockers.com
Registrerad
Maj 2008

har du flera nätverks portar aktiverade?, kan vara så att du har 2 stycken som är på men bara ena som är inkopplad. Kan vara så att du har inställt att bara visa ena porten i aktivitets fältet samtidigt som den andra är dold.

"Resistance is futile."

- Georg Ohm

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2010
Skrivet av Selmalagerlöf:

har du flera nätverks portar aktiverade?, kan vara så att du har 2 stycken som är på men bara ena som är inkopplad. Kan vara så att du har inställt att bara visa ena porten i aktivitets fältet samtidigt som den andra är dold.

Hur kan man kolla detta? Om du kan skriva vart jag ska gå i datorn för att hitta så får du gärna säga.

OS: Windows 7 Ultimate x64
CPU: Intel i7-4790k 4,8 Ghz | Moderkort: Asus Formula VII Hero
Nätdel: Corsair RM 1000w Gold+ | GPU: GTX 780 Ti - SLI
CPU-Kylare: Fractal Design Kelvin S24 | Ram: Kingston 16 GB 2133 Mhz
Chassi: Obsidian 750D | Ljudkort: ASUS Xonar Essence STX

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Aug 2009

Har du hamachi?

Skrivet av Sizkest:

Hur kan man kolla detta? Om du kan skriva vart jag ska gå i datorn för att hitta så får du gärna säga.

Gå in på ändra inställningar för nätverkskort och ta en bild där så vi ser vilka nätverkskort du har aktiva.

Datorn: NZXT H440|Gigabyte GA-Z97-UD3H-BK|i7-4770k|2x ASUS Strix 960|16 GB Corsair Vengeance CL8|Fractal Design Newton R3 800w|2x Crucial M500 240 GB
TV/Bio: LG 55LA965W|Onkyo TX-NR636|Samsung BD-F7500|Dynavoice Challenger M-65 EX v4|Dynavoice Challenger C-5 EX v4|2x Dynavoice Challenger S-5 EX v4
*Citera för svar*

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2010
Skrivet av Sushifrukt:

Har du hamachi?

Gå in på ändra inställningar för nätverkskort och ta en bild där så vi ser vilka nätverkskort du har aktiva.

Jag har inte hamachi och detta är allt jag har..

OS: Windows 7 Ultimate x64
CPU: Intel i7-4790k 4,8 Ghz | Moderkort: Asus Formula VII Hero
Nätdel: Corsair RM 1000w Gold+ | GPU: GTX 780 Ti - SLI
CPU-Kylare: Fractal Design Kelvin S24 | Ram: Kingston 16 GB 2133 Mhz
Chassi: Obsidian 750D | Ljudkort: ASUS Xonar Essence STX

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2009
Skrivet av Sizkest:

Det enda som finns är då detta.. -.-' Alltså. GUD, vad *** kan det va? Det ska la inte vara så här?

http://img526.imageshack.us/img526/5425/namnlst2m.jpg

Den säger att den inte kan starta en överordnad tjänst .. hur ser det ut i enhetshanteraren? ÄR det gual varningstrianlar över nätverkskortet eller finns det inget kort överhuvudtaget?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2010

Det visar ingen och nätverkskort finns det allt

OS: Windows 7 Ultimate x64
CPU: Intel i7-4790k 4,8 Ghz | Moderkort: Asus Formula VII Hero
Nätdel: Corsair RM 1000w Gold+ | GPU: GTX 780 Ti - SLI
CPU-Kylare: Fractal Design Kelvin S24 | Ram: Kingston 16 GB 2133 Mhz
Chassi: Obsidian 750D | Ljudkort: ASUS Xonar Essence STX

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2010

Jag har ju ASRock Z77 Extreme4 moderkort och har ju drivrutiner. Jag kan ju ta bort dom och installera igen, men jag undra. Det kommer inte förstör något va? Några filer till photoshop eller spel eller något?

OS: Windows 7 Ultimate x64
CPU: Intel i7-4790k 4,8 Ghz | Moderkort: Asus Formula VII Hero
Nätdel: Corsair RM 1000w Gold+ | GPU: GTX 780 Ti - SLI
CPU-Kylare: Fractal Design Kelvin S24 | Ram: Kingston 16 GB 2133 Mhz
Chassi: Obsidian 750D | Ljudkort: ASUS Xonar Essence STX

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2009
Skrivet av Sizkest:

Jag har ju ASRock Z77 Extreme4 moderkort och har ju drivrutiner. Jag kan ju ta bort dom och installera igen, men jag undra. Det kommer inte förstör något va? Några filer till photoshop eller spel eller något?

Nej, nåt sånt kommer inte riskeras . Ladda ner senaste rutinerna bara först innan du tar bort dem, så du inte hamnar i nåt moment 22 och måste ladda hem den från nätet som du inte längre når

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2010
Skrivet av Whippoorwill:

Nej, nåt sånt kommer inte riskeras . Ladda ner senaste rutinerna bara först innan du tar bort dem, så du inte hamnar i nåt moment 22 och måste ladda hem den från nätet som du inte längre når

Vet inte riktigt vart jag ska installera det något stanns.. Vet inte vilken jag ska välja.. finnsa massa

OS: Windows 7 Ultimate x64
CPU: Intel i7-4790k 4,8 Ghz | Moderkort: Asus Formula VII Hero
Nätdel: Corsair RM 1000w Gold+ | GPU: GTX 780 Ti - SLI
CPU-Kylare: Fractal Design Kelvin S24 | Ram: Kingston 16 GB 2133 Mhz
Chassi: Obsidian 750D | Ljudkort: ASUS Xonar Essence STX

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Feb 2011

Vet inte hur mycket detta kan hjälpa TS men kan vara värt att nämna.

När jag hade en ostabil clock så brukade jag ibland få lite skumma fel osv.. Ett exempel var att jag hade samma problem som TS. Dock så hade jag alltid internet.

AMD Phenom II X4 965 @ 3,9GHz | MSI 870A-G54 AM3 | Corsair 1600MHz XMS3 8GB | Gigabyte Radeon HD6950 2GB | Crucial M500 240GB | FSP Aurum 700w

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2010

TS? Team speak? xD

OS: Windows 7 Ultimate x64
CPU: Intel i7-4790k 4,8 Ghz | Moderkort: Asus Formula VII Hero
Nätdel: Corsair RM 1000w Gold+ | GPU: GTX 780 Ti - SLI
CPU-Kylare: Fractal Design Kelvin S24 | Ram: Kingston 16 GB 2133 Mhz
Chassi: Obsidian 750D | Ljudkort: ASUS Xonar Essence STX

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kebabens huvudstad
Registrerad
Feb 2005
Skrivet av Sizkest:

TS? Team speak? xD

Trådstartare annars..

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011

En lösning, men lite dum, är att byta ut "icke-ansluten" ikonen mot "ansluten" ikonen. Finns guider på hur man gör sånt.

Annars hittade jag snabbt tre andra som hade samma problem som du
http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-ne...
http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-ne...
http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-ne...

Programmerare -> PHP | HTML | CSS | JS | Java.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2010

Det är ju det att internet fungera och allt. Den visar ju inga problem om jag felsöker det utan det är ju ikonen som är hela felet och när jag höger klicka och väljer Öppna nätverk och ....

Då säger den okänd och så men även om jag felsöker så kommer det inte upp något fel -.-' Det är lite irreterande

OS: Windows 7 Ultimate x64
CPU: Intel i7-4790k 4,8 Ghz | Moderkort: Asus Formula VII Hero
Nätdel: Corsair RM 1000w Gold+ | GPU: GTX 780 Ti - SLI
CPU-Kylare: Fractal Design Kelvin S24 | Ram: Kingston 16 GB 2133 Mhz
Chassi: Obsidian 750D | Ljudkort: ASUS Xonar Essence STX

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2008

Kolla om hur det ser ut för tjänsterna på bilden nedan. (skriv services.msc i sökfältet)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2010

När jag försöker installera drivrutinerna. Sedan avinstallerade jag och installerade från skivan och kommer att den inte hittar någora -.-'*

för det med "services" så har du det här...

OS: Windows 7 Ultimate x64
CPU: Intel i7-4790k 4,8 Ghz | Moderkort: Asus Formula VII Hero
Nätdel: Corsair RM 1000w Gold+ | GPU: GTX 780 Ti - SLI
CPU-Kylare: Fractal Design Kelvin S24 | Ram: Kingston 16 GB 2133 Mhz
Chassi: Obsidian 750D | Ljudkort: ASUS Xonar Essence STX

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2009
Skrivet av Sizkest:

När jag försöker installera drivrutinerna. Sedan avinstallerade jag och installerade från skivan och kommer att den inte hittar någora -.-'*

http://img543.imageshack.us/img543/9734/namnlst25.jpg

för det med "services" så har du det här...

http://img401.imageshack.us/img401/148/namnlst44.jpg

Realtek är ljuddrivisarna. Broadcom heter nätverkskortet

Edit: Du har laddat ner Realtek nätverksdrivisar. Men på Asrock Z77 så är det ljudkortet som är Realtek
Edit2: Sorry , du skrev att du kör från skivan. Skumt att det finns Realtekdrivisar för nät när det står annurlunda på Asrocks supportsida: http://www.asrock.com/mb/Intel/Z77%20Extreme4/?cat=Download&o...

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011
Skrivet av Sizkest:

När jag försöker installera drivrutinerna. Sedan avinstallerade jag och installerade från skivan och kommer att den inte hittar någora -.-'*

http://img543.imageshack.us/img543/9734/namnlst25.jpg

Har du rätt skiva?
För enligt tidigare screenshots och även enligt spec för ditt moderkort så har du Broadcom och inte Realtek.
Rätt länk för drivrutinen är ftp://europe.asrock.com/drivers/All/LAN/Broadcom_Win7-64_Vist...

Guide för felsökning av Bluescreen! (tack till m4goo2 som gjort denna)
Chassi: Antec Twelve Hundred | Moderkort: Asus P8P67 PRO B3 | CPU: I5 2500K @ 4.5GHz | Corsair H80 | RAM-minnen: Corsair 8GB (4x2048MB) 1600MHz XMS3 @ 1333MHz | GPU: MSI NVIDIA GTX 970 | Nätagg: Corsair TX 650W 80+ | HDD: OCZ Vertex3 120GB, 4x Seagate Barracuda Green 2TB, 1x Seagate Barracuda 1.5TB, 1x Western Digital My Book Essential Edition 3.0 3TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2010
Skrivet av Whippoorwill:

Realtek är ljuddrivisarna. Broadcom heter nätverkskortet

Edit: Du har laddat ner Realtek nätverksdrivisar. Men på Asrock Z77 så är det ljudkortet som är Realtek

Kolla här, http://www.asrock.com/MB/overview.asp?cat=Download&os=Win764&... jag laddade ner drivrutinerna som heter LAN

EDIT: Jag får detta när jag tar bort och installera igen -.-'

Uploaded with ImageShack.us

OS: Windows 7 Ultimate x64
CPU: Intel i7-4790k 4,8 Ghz | Moderkort: Asus Formula VII Hero
Nätdel: Corsair RM 1000w Gold+ | GPU: GTX 780 Ti - SLI
CPU-Kylare: Fractal Design Kelvin S24 | Ram: Kingston 16 GB 2133 Mhz
Chassi: Obsidian 750D | Ljudkort: ASUS Xonar Essence STX

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011
Skrivet av Sizkest:

Kolla här, http://www.asrock.com/MB/overview.asp?cat=Download&os=Win764&... jag laddade ner drivrutinerna som heter LAN

Men för helt fel moderkort, du har laddat ner drivrutiner för moderkortet FM2A55 Pro.

Guide för felsökning av Bluescreen! (tack till m4goo2 som gjort denna)
Chassi: Antec Twelve Hundred | Moderkort: Asus P8P67 PRO B3 | CPU: I5 2500K @ 4.5GHz | Corsair H80 | RAM-minnen: Corsair 8GB (4x2048MB) 1600MHz XMS3 @ 1333MHz | GPU: MSI NVIDIA GTX 970 | Nätagg: Corsair TX 650W 80+ | HDD: OCZ Vertex3 120GB, 4x Seagate Barracuda Green 2TB, 1x Seagate Barracuda 1.5TB, 1x Western Digital My Book Essential Edition 3.0 3TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Sep 2009
Skrivet av Sizkest:

Kolla här, http://www.asrock.com/MB/overview.asp?cat=Download&os=Win764&... jag laddade ner drivrutinerna som heter LAN

Ja, fast det där är ett annat moderkort än Z77 Extreme4 som du sa att du har. kolla istället länken http://www.asrock.com/mb/Intel/Z77%20Extreme4/?cat=Download&o... Edit:(förutsatt att du har win7 som det står i din signatur och inte har uppgraderat till win8 )

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2008

Prova att starta de tjänster som inte är startade enligt min bild. Tror inte de som inte är startade kommer vilja starta. Så jag googlade lite på felet och hittade två trådar med något som kan vara värt att prova.
http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_vist...
http://forum.raymond.cc/network/22161-the-dependency-service-...

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2010

Känner bara för att rensa hela datorn -.-'

EDIT: Jag rensar datorn.. Orka ej med denna saken. Den gör mig galen pga jag får från 30-40 ping up till 1200 på ungefär 1-3 min efter ett tag av spelande. På vissa spel få man dc och kan inte komma tbx i gamet och sånt -.-' Liksom DayZ då blir jag kickad och kommer in och är död -.-'

Aja, tack för allt..

OS: Windows 7 Ultimate x64
CPU: Intel i7-4790k 4,8 Ghz | Moderkort: Asus Formula VII Hero
Nätdel: Corsair RM 1000w Gold+ | GPU: GTX 780 Ti - SLI
CPU-Kylare: Fractal Design Kelvin S24 | Ram: Kingston 16 GB 2133 Mhz
Chassi: Obsidian 750D | Ljudkort: ASUS Xonar Essence STX