Löjligt långsam uppstart.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Oskarshamn
Registrerad
Jul 2009

Löjligt långsam uppstart.

Har börjat få problem ibland med extremt lång uppstart, 5min upp till jag ger upp och bootar om efter runt 15-20min.
Den kommer fram till windows loggan där det håller på hur länge som helst, pluttarna fortsätter snurra på den har inte låst sig.

Hibernate har varit av, har satt på det nu för att se om det försvinner.
Men det kommer inte kunna vara ett alternativ länge till då hibernate inte kommer få plats på disken.

CM 420W
MSI A75MA-G55
A6 3500
8GB ram ska bli 24GB när jag får tid.
40GB intel SSD
4x2TB WDG i parity med storage pool.

Några förslag eller någon som varit med om liknade?

Fractal Design Tesla 650W 80+ > Asus P8Z77-I Deluxe > BitFenix Prodigy (Vit) > Intel Core i7 2700K > Crucial 16GB 1600MHz > Scythe Mugen III > Gigabyte GTX 660 > 640GB WDB > 120GB OCZ Agility 3

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011

Kanske dags att formatera? Jag gör det 4 gånger per år för att hålla det mysigt och snabbt.

Köpe utav ljudkort? ODAC+O2 COMBO ELLER ASUS XONAR STX
Köpe utav headset? Headsets är skräp, köp hörlur och mic separat.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Oskarshamn
Registrerad
Jul 2009
Skrivet av RedSparowes:

Kanske dags att formatera? Jag gör det 4 gånger per år för att hålla det mysigt och snabbt.

Den är nyinstallerad för ca 2 månader sen.

Fractal Design Tesla 650W 80+ > Asus P8Z77-I Deluxe > BitFenix Prodigy (Vit) > Intel Core i7 2700K > Crucial 16GB 1600MHz > Scythe Mugen III > Gigabyte GTX 660 > 640GB WDB > 120GB OCZ Agility 3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Orilla
Registrerad
Jul 2009

Har du prövat att installera windows på en annan hdd än den du kör med för tillfälllet?

You have earned my respect and my friendship.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uddevalla
Registrerad
Dec 2011

Du har inte en massa saker inkopplat i USB-portarna? Hade precis samma problem som dig och kom på lösningen av ett rent misstag. Drog ut två-tre stycken usb-tillbehör så gick det snabbt. Antar att nätaggregatet inte klarade att leverera ström till allt under upstarten?

Skrivet av RedSparowes:

Kanske dags att formatera? Jag gör det 4 gånger per år för att hålla det mysigt och snabbt.

Måste fråga hur du gör när du formaterar så ofta som fyra gånger per år. Blir du inte av med alla program/spel och grejer? Eller har du Windows ensamt på en partition/hårddisk?

De gånger jag har försökt genom att ha windows på egen disk och formaterat så har programmen på de andra diskarna slutat fungera ändå, gissar på att det har något med registret (registerfilerna?) att göra.

'Three things are infinite. The universe, human stupidity and Winrars trial period.' - Albert Einstein

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Oskarshamn
Registrerad
Jul 2009
Skrivet av Zache_:

Du har inte en massa saker inkopplat i USB-portarna? Hade precis samma problem som dig och kom på lösningen av ett rent misstag. Drog ut två-tre stycken usb-tillbehör så gick det snabbt. Antar att nätaggregatet inte klarade att leverera ström till allt under upstarten?

4 totalt inget spec udda och inget av dem sattes i precis innan problemet uppkom.

1st 32GB usb-minne
1st trådlöst nätverkskort
1st trådlöst tangentbord
1st vanligt tangentbord (utan det piper mobo om att tangentbord saknas)

Skrivet av thorsama:

Har du prövat att installera windows på en annan hdd än den du kör med för tillfälllet?

Nej, ser inte riktigt någon anledning att byta till något långsammare den funkat fint de senaste 2 åren med W7, problemen har uppstått efter jag körde in W8 (funkade dock fint fram till senaste veckorna).

Fractal Design Tesla 650W 80+ > Asus P8Z77-I Deluxe > BitFenix Prodigy (Vit) > Intel Core i7 2700K > Crucial 16GB 1600MHz > Scythe Mugen III > Gigabyte GTX 660 > 640GB WDB > 120GB OCZ Agility 3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Pangea
Registrerad
Jun 2007
Skrivet av Zache_:

Du har inte en massa saker inkopplat i USB-portarna? Hade precis samma problem som dig och kom på lösningen av ett rent misstag. Drog ut två-tre stycken usb-tillbehör så gick det snabbt. Antar att nätaggregatet inte klarade att leverera ström till allt under upstarten?

Måste fråga hur du gör när du formaterar så ofta som fyra gånger per år. Blir du inte av med alla program/spel och grejer? Eller har du Windows ensamt på en partition/hårddisk?

De gånger jag har försökt genom att ha windows på egen disk och formaterat så har programmen på de andra diskarna slutat fungera ändå, gissar på att det har något med registret (registerfilerna?) att göra.

Bästa är att göra en nyinstallation av windows, installera drivisar och allt nödvändigt, och sen göra en image av hela skiten. Då går det iaf hyggligt snabbt att få in det mesta. Windows-uppdateringar behöver ju fixas ändå, och eventuellt nyare drivrutiner till grafikkortet, men man sparar ändå en hel del tid. Sen kör man Ninite för att få ner det mest basic i utils-väg och sen in med ett par spel. Allt annat ligger på separat disk. ^^

Antec Eleven Hundred | Be Quiet! 580W Modular | i5 3570k@4.2 GHz | Corsair H60 v2 | ASUS Sabertooth Z77 | ASUS Strix GTX 970 | 16GB Corsair Vengeanance | 250GBx2 SSD, 5TB HDD | 2x BenQ RL2450HT | Logitech G710 & G700 & G13 & G533
* De gav mig en present. Jag gav dem en present. Vet du inte skillnaden, använd "dom".
* Fraktfritt på Inet för SweC-medlemmar

Trädvy Permalänk
Entusiast
Registrerad
Sep 2011

Jag har en muppad sata-kontroller på mitt moderkort, om jag använder den så blir min uppstart också otroligt seg. Du skulle ju kunna testa om det är lika segt med bara en disk, för mitt problem uppstår när jag har fler än 2 diskar. Kan vara värt att kolla upp

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jan 2003
Skrivet av RedSparowes:

Kanske dags att formatera? Jag gör det 4 gånger per år för att hålla det mysigt och snabbt.

Då borde du nog lära dig använda din dator bättre. Inte installerat om W7 sen det kom, det tramset kunde man sluta med efter W98...

[b]Intel 3770K @ 4,8ghz | Noctua NH-D15 | Asus Sabertooth Z77 | 16GB HyperX Savage @ 2400mhz | GTX 980 Ti Hybrid | 2 x Intel 520 SSD 360GB(Raid0) | 2 x Samsung F1 2TB (Raid0) | Soundblaster Z-Xr | Asus Swift PG279Q | Corsair 850W-HX | Corsair Carbide Air 540

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Oskarshamn
Registrerad
Jul 2009
Skrivet av Blargmode:

Jag har en muppad sata-kontroller på mitt moderkort, om jag använder den så blir min uppstart också otroligt seg. Du skulle ju kunna testa om det är lika segt med bara en disk, för mitt problem uppstår när jag har fler än 2 diskar. Kan vara värt att kolla upp

Skulle kunna vara något sånt, fick uppdatera BIOS för att mobot skulle klara 4x2TB diskar, innan så hittade den bara tre hela tiden. Får prova koppla bort 4x2tb diskarna och se om problemet kvarstår, eftersom det sker lite slumpmässigt får jag sitta och starta om ett gäng gånger och se om det ser ut att vara borta.

Fractal Design Tesla 650W 80+ > Asus P8Z77-I Deluxe > BitFenix Prodigy (Vit) > Intel Core i7 2700K > Crucial 16GB 1600MHz > Scythe Mugen III > Gigabyte GTX 660 > 640GB WDB > 120GB OCZ Agility 3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uddevalla
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av Shudnawz:

Bästa är att göra en nyinstallation av windows, installera drivisar och allt nödvändigt, och sen göra en image av hela skiten. Då går det iaf hyggligt snabbt att få in det mesta. Windows-uppdateringar behöver ju fixas ändå, och eventuellt nyare drivrutiner till grafikkortet, men man sparar ändå en hel del tid. Sen kör man Ninite för att få ner det mest basic i utils-väg och sen in med ett par spel. Allt annat ligger på separat disk. ^^

Detta som ligger på separat disk, vad är det? Endast lagrade filer eller även installerade program/spel? Mina program och spel har alltid slutat fungera och krävt en ominstallation efter att jag formaterat och installerat om Windows.

'Three things are infinite. The universe, human stupidity and Winrars trial period.' - Albert Einstein

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Du kan ju alltid gissa
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av RedSparowes:

Kanske dags att formatera? Jag gör det 4 gånger per år för att hålla det mysigt och snabbt.

Måste vara något fel på dina diskar.
Hur kan de bli sega på bara några månader?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2011

Inte det att de blir sega gott folk. Jag har all musik på min NAS. Samtliga spel på STEAM och mjukvara finns på nätet.
En formatering rensar bort alla bloatwares som kan fastnad, alla småprogram man inte ids avinstallera, rensar alla register, tar bort all spyware som kan tänkas finnas. Sen passar jag alltid på att göra en helt ny design i windowsblinds etc vid formatering.

Se det som vårstädning eller något.

Köpe utav ljudkort? ODAC+O2 COMBO ELLER ASUS XONAR STX
Köpe utav headset? Headsets är skräp, köp hörlur och mic separat.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Feb 2005

Bump

Bumpar tråden.

Hör win7 prof (ärlig). Samma installation sen 2011. Tyckte att datorn blivit seg o massa skit på. Har en 80gigs SSD som jag kör os på. Bestämde mig för att ta tag i saken o körde format C: för 2mån sedan
Efter allt e klart och jag laddat hem mina basic program, typ winrar, vlc, avg, skype mm. Då startar win upp på 22sek. Grymt kände jag.
Sen kommer ju alla dessa jävla windows update med en kubik med filer. Nu tar det typ 3-4min för skiten att starta upp.

Går det o fixa till detta på något sätt, eller måste jag "leva" med detta?

Heavy metall is the Law!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2002
Skrivet av Kleppan:

Bumpar tråden.

Hör win7 prof (ärlig). Samma installation sen 2011. Tyckte att datorn blivit seg o massa skit på. Har en 80gigs SSD som jag kör os på. Bestämde mig för att ta tag i saken o körde format C: för 2mån sedan
Efter allt e klart och jag laddat hem mina basic program, typ winrar, vlc, avg, skype mm. Då startar win upp på 22sek. Grymt kände jag.
Sen kommer ju alla dessa jävla windows update med en kubik med filer. Nu tar det typ 3-4min för skiten att starta upp.

Går det o fixa till detta på något sätt, eller måste jag "leva" med detta?

Men det fattar du väl själv att det inte är normalt för en system på en SSD-disk att ta 3-4 minuter på sig att starta upp? Windows update har inte ett skit med saken att göra, mitt stalltips är hårdvarufel, kolla loggarna till att börja med.

Men must be governed. Often not wisely, I will grant you, but they must be governed nonetheless.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
I Villan
Registrerad
Jul 2001

Glappig/halvtrasig SATA-kabel?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
ar i landslaget
Registrerad
Jul 2005

Dra ut ditt USB-minnen och starta sedan datorn. Jag har haft exakt samma problem för några år sedan. Vet inte varför, men det hjälpte mig iaf.

Dator: Intel i7 3770K @ 4 GHz | Asus P8Z77-V Deluxe | Corsair H80i | Gainward GTX 1080 GLH OC @ 2 114 MHz/11,45 GHz (max boost clock) 8GB | Corsair Vengeance 32GB 1600 MHz RAM | Corsair AX750 | Corsair Neutron 240GB SSD + XTB lagring | Xonar Essence STX | Skärmar: Asus ROG Swift PG279Q 27" 144 Hz, 1440p, IPS + Dell 27" U2711 1440p, IPS
Foto: Canon EOS 60D, Canon EF-S 17-55/2,8 IS USM, Canon EF 70-200/2,8L IS II USM, Canon EF 100/2,8L IS USM Macro, Canon SpeedLite 430EX II ||| "Be Humbleholic™, ENJOY life and live it like YOU want!"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Feb 2005
Skrivet av aMpari:

Dra ut ditt USB-minnen och starta sedan datorn. Jag har haft exakt samma problem för några år sedan. Vet inte varför, men det hjälpte mig iaf.

Har inget usb minne i. Har ingenting i förutom min blåtandsmottagare för t-bord. Jag har varken kopplat i eller ur någonting sedan nyinstallation.
Det var ju snabb uppstart första veckan. Sen blev den kass. Och jag bara misstänkte att det kanske kunde vart windows updates som orsakade det.
Det e ju ett par gig som tankats hem. Och det dog ju flera dagar om inte nån vecka för windows o hämta hem allt.

Det var ju lika trött uppstart innan formateringen.

Heavy metall is the Law!