Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Dec 2012

Min temp?

Vad är det här?
Vilken ska jag lita på? Core Temp eller HW Monitor? Den står i idle, ändå visar hwmonitor att den va på 91C

Tackar i förhand!
Nreko

Extra fråga:
Om man vill ha koll på temps vad ska jag använda? Vill veta GPU & CPU?

Main: | I7 2500K | Asus P8H67-V | CORSAIR Vengance 16 Gb | Intel 520 120GB | Corsair RM750X | Radeon 7850 |

Server: | I3 4160 | ASRock H97 Pro4 | Samsung 840 Evo 120 | CORSAIR Vengance 16 Gb | WD 2 TB Red *2 | WD 3 TB Black | WD 500 GB | Samsung 500 GB *2 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2011

coretemp visar helt fel, och hw monitor verkar ligga ganska rätt, men din cpu verkar ha haft en värme spik.. kolla på value, inte max temp.

CPU: I7 4770k Noctua DH-14 MOBO: Maximus VI Hero GPU: Nvidia 980 RAM: 16 GB Corsair RAM 1600 MHz SSD: Corsair force GT 120 GB, OC Agility 3 120 GB HDD: WD 2TB Chassi: R4 PSU: Corsair AX860 Ljud: Asus Xonar D2X Hörlurar: AKG K 240 MK II Microfon: Modmic 4 Mus: Logitech G500s Matta: Steelseries QcK Mini Skärmar: en BenQ 22' och en Samsung 19'. V.v. citera mig för att få svar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av swehunter2000:

coretemp visar helt fel, och hw monitor verkar ligga ganska rätt, men din cpu verkar ha haft en värme spik.. kolla på value, inte max temp.

Vafasiken.. Har bytt nätagg för att jag skulle få lägre temp, fixat kabeldragningen samt kollat att processor kylaren sitter som den ska... Hur ska jag klara FC3. Datorn la av igår med mitt 350w agg, troligen för att den inte orka driva och blev för varm. Nu har jag 500w och samma sak? Blääää

Main: | I7 2500K | Asus P8H67-V | CORSAIR Vengance 16 Gb | Intel 520 120GB | Corsair RM750X | Radeon 7850 |

Server: | I3 4160 | ASRock H97 Pro4 | Samsung 840 Evo 120 | CORSAIR Vengance 16 Gb | WD 2 TB Red *2 | WD 3 TB Black | WD 500 GB | Samsung 500 GB *2 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2011
Skrivet av Nreko:

Vafasiken.. Har bytt nätagg för att jag skulle få lägre temp, fixat kabeldragningen samt kollat att processor kylaren sitter som den ska... Hur ska jag klara FC3. Datorn la av igår med mitt 350w agg, troligen för att den inte orka driva och blev för varm. Nu har jag 500w och samma sak? Blääää

Finns ju möjlighet att temp sensorn inte fungerara som den ska.
Med "antagande" att den fungerar, vilken kylare har du?
Hur är luft flödet i chassit?

CPU: I7 4770k Noctua DH-14 MOBO: Maximus VI Hero GPU: Nvidia 980 RAM: 16 GB Corsair RAM 1600 MHz SSD: Corsair force GT 120 GB, OC Agility 3 120 GB HDD: WD 2TB Chassi: R4 PSU: Corsair AX860 Ljud: Asus Xonar D2X Hörlurar: AKG K 240 MK II Microfon: Modmic 4 Mus: Logitech G500s Matta: Steelseries QcK Mini Skärmar: en BenQ 22' och en Samsung 19'. V.v. citera mig för att få svar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av swehunter2000:

Finns ju möjlighet att temp sensorn inte fungerara som den ska.
Med "antagande" att den fungerar, vilken kylare har du?
Hur är luft flödet i chassit?

Det är bra luftflöde i chassit, har blivit ännu bättre nu med kabeldragningen.. Det är orginal kylaren

Main: | I7 2500K | Asus P8H67-V | CORSAIR Vengance 16 Gb | Intel 520 120GB | Corsair RM750X | Radeon 7850 |

Server: | I3 4160 | ASRock H97 Pro4 | Samsung 840 Evo 120 | CORSAIR Vengance 16 Gb | WD 2 TB Red *2 | WD 3 TB Black | WD 500 GB | Samsung 500 GB *2 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011

Om 55 grader är i idle (ser så ut i Core temp iaf) så tror jag inte din kylare sitter helt korrekt monterad så kontrollera att den verkligen sitter som den ska.

Guide för felsökning av Bluescreen! (tack till m4goo2 som gjort denna)
Chassi: Antec Twelve Hundred | Moderkort: Asus z170-A | CPU: I7 6700K @ 4.7GHz | Corsair H80 | RAM-minnen: Corsair Vengeance LPX 16GB@2666MHz | GPU: MSI NVIDIA GTX 1070 Gaming G8 | Nätagg: EVGA SuperNova G2 750w | HDD: Samsung 850 EVO 500GB, OCZ Vertex3 120GB, 4x Seagate Barracuda Green 2TB, 1x Western Digital My Book 3TB, Western Digital My Book 4TB.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av TiasE:

Om 55 grader är i idle (ser så ut i Core temp iaf) så tror jag inte din kylare sitter helt korrekt monterad så kontrollera att den verkligen sitter som den ska.

Den sitter verkligen som det ska.. Det är ju det :/

Main: | I7 2500K | Asus P8H67-V | CORSAIR Vengance 16 Gb | Intel 520 120GB | Corsair RM750X | Radeon 7850 |

Server: | I3 4160 | ASRock H97 Pro4 | Samsung 840 Evo 120 | CORSAIR Vengance 16 Gb | WD 2 TB Red *2 | WD 3 TB Black | WD 500 GB | Samsung 500 GB *2 |

Trädvy Permalänk
Proffsmoddare
Plats
Lomma
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av Nreko:

Den sitter verkligen som det ska.. Det är ju det :/

Konstigt, inte funderat på en eftermarknadskylare?

Trodde helt på allvar att din dator kunde vara 2C i rumstemp?

Lucas är en glad 19-åring, på fritiden bygger han datorer, spelar volleyboll och saxofon. Att hjälpa andra är en självklarhet och han hänger massor i gruppen Swerigs på Facebook. Ni hittar hans hemsida här www.auxiliumdesign.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011
Skrivet av Nreko:

Den sitter verkligen som det ska.. Det är ju det :/

isf är den trasig för den kan omöjligt vara så varm i idle om den fungerar och är korrekt monterad.
Har du provat att montera om den även om du tycker att den sitter som den ska?

Guide för felsökning av Bluescreen! (tack till m4goo2 som gjort denna)
Chassi: Antec Twelve Hundred | Moderkort: Asus z170-A | CPU: I7 6700K @ 4.7GHz | Corsair H80 | RAM-minnen: Corsair Vengeance LPX 16GB@2666MHz | GPU: MSI NVIDIA GTX 1070 Gaming G8 | Nätagg: EVGA SuperNova G2 750w | HDD: Samsung 850 EVO 500GB, OCZ Vertex3 120GB, 4x Seagate Barracuda Green 2TB, 1x Western Digital My Book 3TB, Western Digital My Book 4TB.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Feb 2011

Nu kommer väll säkert världens dummaste fråga men kan det bli så varmt då din vcore är så hög? vet ej hur det är på amd men på med min 3570K så skulle min nästintil brinna upp om den låg på 1.4 :/

GPU: Nvidia GeForce 2x GTX 670 CPU: Intel 3570K 4.2 GHz PSU: Corsair TX750W Moderkort: MSI Z77A-S01 CPU kylare: H70 Chassi: Corsair Obsidian 650D SSD: Samsung SSD Desktop 830- Series 128GB HDD: Western Digital 2TB + 1TB Skärm: XL2420T 120Hz LED www.ohfoto.se www.onroaders.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av iSw3de:

Konstigt, inte funderat på en eftermarknadskylare?

Trodde helt på allvar att din dator kunde vara 2C i rumstemp?

Nä, trodde inte att den kunde vara 55 idle heller.. Får kika på nykylare, ska plocka bort och sätta dit den igen. Så får vi se som händer

Skickades från m.sweclockers.com

Main: | I7 2500K | Asus P8H67-V | CORSAIR Vengance 16 Gb | Intel 520 120GB | Corsair RM750X | Radeon 7850 |

Server: | I3 4160 | ASRock H97 Pro4 | Samsung 840 Evo 120 | CORSAIR Vengance 16 Gb | WD 2 TB Red *2 | WD 3 TB Black | WD 500 GB | Samsung 500 GB *2 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av Derbi_QuiZ:

Nu kommer väll säkert världens dummaste fråga men kan det bli så varmt då din vcore är så hög? vet ej hur det är på amd men på med min 3570K så skulle min nästintil brinna upp om den låg på 1.4 :/

Du kanske har löst det... Har fake "överklockat", finns en inställning på asrock. Om man trycker på x så boostar den upp. Ska titta om jag kommit åt den. Är det så då blir jag lite ledsen i ögat

Skickades från m.sweclockers.com

Main: | I7 2500K | Asus P8H67-V | CORSAIR Vengance 16 Gb | Intel 520 120GB | Corsair RM750X | Radeon 7850 |

Server: | I3 4160 | ASRock H97 Pro4 | Samsung 840 Evo 120 | CORSAIR Vengance 16 Gb | WD 2 TB Red *2 | WD 3 TB Black | WD 500 GB | Samsung 500 GB *2 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlskrona
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av Nreko:

Vad är det här?
Vilken ska jag lita på? Core Temp eller HW Monitor? Den står i idle, ändå visar hwmonitor att den va på 91C

http://i46.tinypic.com/119t2qb.png

Tackar i förhand!
Nreko

Extra fråga:
Om man vill ha koll på temps vad ska jag använda? Vill veta GPU & CPU?

Använd Real Temp (fungera bäst), sen har du Msi afterburnet till din Gpu.
Real Temp 3.70 : http://www.techpowerup.com/downloads/2089/mirrors.php
Msi afterburner : http://event.msi.com/vga/afterburner/download.htm
EDIT: Det kan hända att din Cpu sensor är sönder, men kolla med dessa. Annars tycker jag att du behöver köpa ny Cpu kylare. STOCK KYLARE? är det ens lagligt?

Intel i7 930@ 4.2GHz | Asus Rampage Extreme III | LIAN LI PC-77F | 2x GTX 480 SLI | 6Gb Corsair Dominator 1800Mhz | Intel X25-M G2 80Gb x2 i Raid 0 | WD Caviar Black 500Gb | WD RE4 1TB x2 i Raid 0 Riggen | MK-85 <3

Citera, annars kommer jag inte tillbaka!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av Nreko:

Du kanske har löst det... Har fake "överklockat", finns en inställning på asrock. Om man trycker på x så boostar den upp. Ska titta om jag kommit åt den. Är det så då blir jag lite ledsen i ögat

Skickades från m.sweclockers.com

får hoppas att det är det som är felet ochg att inget har tagit skada eller så har hört talas lite om mitt förra moderkort som den automatiska överklockningen brände flera processorer kan säga att jag kör med 4 GHz och en vcore på 1.2, kan vara en bra refferens på hur lågt du kan gå ta dock inte allt för lågt då datorn kanske inte kan komma in i bios efter det. går dock att få tillbaka efter cmos reset om det funkar

GPU: Nvidia GeForce 2x GTX 670 CPU: Intel 3570K 4.2 GHz PSU: Corsair TX750W Moderkort: MSI Z77A-S01 CPU kylare: H70 Chassi: Corsair Obsidian 650D SSD: Samsung SSD Desktop 830- Series 128GB HDD: Western Digital 2TB + 1TB Skärm: XL2420T 120Hz LED www.ohfoto.se www.onroaders.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2011

heh.. själv ligger jag i 57 C i idle (cirka 10% load)
men den stiger aldrig över 80 grader (Corsair H60)

CPU: I7 4770k Noctua DH-14 MOBO: Maximus VI Hero GPU: Nvidia 980 RAM: 16 GB Corsair RAM 1600 MHz SSD: Corsair force GT 120 GB, OC Agility 3 120 GB HDD: WD 2TB Chassi: R4 PSU: Corsair AX860 Ljud: Asus Xonar D2X Hörlurar: AKG K 240 MK II Microfon: Modmic 4 Mus: Logitech G500s Matta: Steelseries QcK Mini Skärmar: en BenQ 22' och en Samsung 19'. V.v. citera mig för att få svar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av Swedishg33k95:

Använd Real Temp (fungera bäst), sen har du Msi afterburnet till din Gpu.
Real Temp 3.70 : http://www.techpowerup.com/downloads/2089/mirrors.php
Msi afterburner : http://event.msi.com/vga/afterburner/download.htm
EDIT: Det kan hända att din Cpu sensor är sönder, men kolla med dessa. Annars tycker jag att du behöver köpa ny Cpu kylare. STOCK KYLARE? är det ens lagligt?

Okej, ska testa dem där programmen. Förlåt att jag sa fel, nu vet jag

Skickades från m.sweclockers.com

Main: | I7 2500K | Asus P8H67-V | CORSAIR Vengance 16 Gb | Intel 520 120GB | Corsair RM750X | Radeon 7850 |

Server: | I3 4160 | ASRock H97 Pro4 | Samsung 840 Evo 120 | CORSAIR Vengance 16 Gb | WD 2 TB Red *2 | WD 3 TB Black | WD 500 GB | Samsung 500 GB *2 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av Derbi_QuiZ:

får hoppas att det är det som är felet ochg att inget har tagit skada eller så har hört talas lite om mitt förra moderkort som den automatiska överklockningen brände flera processorer kan säga att jag kör med 4 GHz och en vcore på 1.2, kan vara en bra refferens på hur lågt du kan gå ta dock inte allt för lågt då datorn kanske inte kan komma in i bios efter det. går dock att få tillbaka efter cmos reset om det funkar

Okej, tack för den infon. Just nu sitter jag och väntar på att frågan ska handla klart så jag får hem och pilla
Återkommer!

Skickades från m.sweclockers.com

Main: | I7 2500K | Asus P8H67-V | CORSAIR Vengance 16 Gb | Intel 520 120GB | Corsair RM750X | Radeon 7850 |

Server: | I3 4160 | ASRock H97 Pro4 | Samsung 840 Evo 120 | CORSAIR Vengance 16 Gb | WD 2 TB Red *2 | WD 3 TB Black | WD 500 GB | Samsung 500 GB *2 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av swehunter2000:

heh.. själv ligger jag i 57 C i idle (cirka 10% load)
men den stiger aldrig över 80 grader (Corsair H60)

Okej, vi får Se efter jag provar ovanstående
Återkommer!
Tack

Skickades från m.sweclockers.com

Main: | I7 2500K | Asus P8H67-V | CORSAIR Vengance 16 Gb | Intel 520 120GB | Corsair RM750X | Radeon 7850 |

Server: | I3 4160 | ASRock H97 Pro4 | Samsung 840 Evo 120 | CORSAIR Vengance 16 Gb | WD 2 TB Red *2 | WD 3 TB Black | WD 500 GB | Samsung 500 GB *2 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av swehunter2000:

heh.. själv ligger jag i 57 C i idle (cirka 10% load)
men den stiger aldrig över 80 grader (Corsair H60)

Okej, vi får Se efter jag provar ovanstående
Återkommer!
Tack

Skickades från m.sweclockers.com

Main: | I7 2500K | Asus P8H67-V | CORSAIR Vengance 16 Gb | Intel 520 120GB | Corsair RM750X | Radeon 7850 |

Server: | I3 4160 | ASRock H97 Pro4 | Samsung 840 Evo 120 | CORSAIR Vengance 16 Gb | WD 2 TB Red *2 | WD 3 TB Black | WD 500 GB | Samsung 500 GB *2 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2010

Lär vara klocken, den ligger ju på 4.2GHz i idle. Dvs Turbon, eller OCad. 4.2 GHz lär du nästan nå på stockvolt, då den ska kunna turboa dit.
Tror som föregående talare att det är volten som är orsaken

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011
Skrivet av swehunter2000:

heh.. själv ligger jag i 57 C i idle (cirka 10% load)
men den stiger aldrig över 80 grader (Corsair H60)

Även om 57 grader är högt även på 10% load som dock inte är idle även om det inte är full load, dessutom sitter du inte med en processor med en specad maxtemp på 74 grader som TS gör

Skrivet av latexpowni:

Lär vara klocken, den ligger ju på 4.2GHz i idle. Dvs Turbon, eller OCad. 4.2 GHz lär du nästan nå på stockvolt, då den ska kunna turboa dit.
Tror som föregående talare att det är volten som är orsaken

Om inte både HWMonitor & Core temp visar fel så har han 55 grader med 1.2v, tycker inte det är jättehögt på en CPU som ska klara 1.475V

Guide för felsökning av Bluescreen! (tack till m4goo2 som gjort denna)
Chassi: Antec Twelve Hundred | Moderkort: Asus z170-A | CPU: I7 6700K @ 4.7GHz | Corsair H80 | RAM-minnen: Corsair Vengeance LPX 16GB@2666MHz | GPU: MSI NVIDIA GTX 1070 Gaming G8 | Nätagg: EVGA SuperNova G2 750w | HDD: Samsung 850 EVO 500GB, OCZ Vertex3 120GB, 4x Seagate Barracuda Green 2TB, 1x Western Digital My Book 3TB, Western Digital My Book 4TB.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av latexpowni:

Lär vara klocken, den ligger ju på 4.2GHz i idle. Dvs Turbon, eller OCad. 4.2 GHz lär du nästan nå på stockvolt, då den ska kunna turboa dit.
Tror som föregående talare att det är volten som är orsaken

Så om jag ställer tillbaks kan det lösas menar du?

Skickades från m.sweclockers.com

Main: | I7 2500K | Asus P8H67-V | CORSAIR Vengance 16 Gb | Intel 520 120GB | Corsair RM750X | Radeon 7850 |

Server: | I3 4160 | ASRock H97 Pro4 | Samsung 840 Evo 120 | CORSAIR Vengance 16 Gb | WD 2 TB Red *2 | WD 3 TB Black | WD 500 GB | Samsung 500 GB *2 |

Trädvy Permalänk
Proffsmoddare
Plats
Lomma
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av swehunter2000:

heh.. själv ligger jag i 57 C i idle (cirka 10% load)
men den stiger aldrig över 80 grader (Corsair H60)

Med en H60 med 57C i idle är ju något felmonterat....

Lucas är en glad 19-åring, på fritiden bygger han datorer, spelar volleyboll och saxofon. Att hjälpa andra är en självklarhet och han hänger massor i gruppen Swerigs på Facebook. Ni hittar hans hemsida här www.auxiliumdesign.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2010
Skrivet av Nreko:

Så om jag ställer tillbaks kan det lösas menar du?

Skickades från m.sweclockers.com

Menade snarare att Idle eller ej spelar ingen roll, då den ligger på 4.2GHz oavsett vad ligger den på för hastighet i load?
Om den idlear i 4.2GHz så bör dina idle-temps vara samma som på en oklockad i load.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2011
Skrivet av iSw3de:

Med en H60 med 57C i idle är ju något felmonterat....

Njäe, inte så jätte kraftiga fläktar, samt ett dåligt chassi när det gäller luft flöde.
samt att det är en cpu med 130Watt TDP

CPU: I7 4770k Noctua DH-14 MOBO: Maximus VI Hero GPU: Nvidia 980 RAM: 16 GB Corsair RAM 1600 MHz SSD: Corsair force GT 120 GB, OC Agility 3 120 GB HDD: WD 2TB Chassi: R4 PSU: Corsair AX860 Ljud: Asus Xonar D2X Hörlurar: AKG K 240 MK II Microfon: Modmic 4 Mus: Logitech G500s Matta: Steelseries QcK Mini Skärmar: en BenQ 22' och en Samsung 19'. V.v. citera mig för att få svar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av TiasE:

Även om 57 grader är högt även på 10% load som dock inte är idle även om det inte är full load, dessutom sitter du inte med en processor med en specad maxtemp på 74 grader som TS gör

Om inte både HWMonitor & Core temp visar fel så har han 55 grader med 1.2v, tycker inte det är jättehögt på en CPU som ska klara 1.475V

Nu när jag tog bort fake klocken då när jag startade datorn låg den på 111C på HWmonitor......

Main: | I7 2500K | Asus P8H67-V | CORSAIR Vengance 16 Gb | Intel 520 120GB | Corsair RM750X | Radeon 7850 |

Server: | I3 4160 | ASRock H97 Pro4 | Samsung 840 Evo 120 | CORSAIR Vengance 16 Gb | WD 2 TB Red *2 | WD 3 TB Black | WD 500 GB | Samsung 500 GB *2 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av latexpowni:

Menade snarare att Idle eller ej spelar ingen roll, då den ligger på 4.2GHz oavsett vad ligger den på för hastighet i load?
Om den idlear i 4.2GHz så bör dina idle-temps vara samma som på en oklockad i load.

Så ser det ut i Far Cry 3

Main: | I7 2500K | Asus P8H67-V | CORSAIR Vengance 16 Gb | Intel 520 120GB | Corsair RM750X | Radeon 7850 |

Server: | I3 4160 | ASRock H97 Pro4 | Samsung 840 Evo 120 | CORSAIR Vengance 16 Gb | WD 2 TB Red *2 | WD 3 TB Black | WD 500 GB | Samsung 500 GB *2 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Arvika
Registrerad
Jul 2003

Dum idé kanske men har du kollat så fläkten snurrar igång ordentligt? Då jag inte såg nån cpu fan i HWmonitor, men det kanske är jag som är lite glöggig i hjärnan oxå för stunden.

EDIT: Kanske är sysfan iofs

Intel Core i5-3570K @ 4,3ghz | Crucial DDR3 BallistiX Elite 1600Mhz 16GB | Intel SSD 330 Series 60GB, Seagate Barracuda Green 2TB | MSI Z77A-G43 | Fractal Design R4 White | Silver Power SP-SS850 850W | Corsair H80i | Dell U2414H | Qpad MK-70 | QPAD 5K Pro | Qpad QH-90 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av azmodan:

Dum idé kanske men har du kollat så fläkten snurrar igång ordentligt? Då jag inte såg nån cpu fan i HWmonitor, men det kanske är jag som är lite glöggig i hjärnan oxå för stunden.

EDIT: Kanske är sysfan iofs

core tempen litar jag nog mer på.. för 114c är sjukt mycket? Då skulle man ju känt att det koka om den, lådan är isakall.. luften i lådan är iskall.. fläkten snurrar....

:/

Main: | I7 2500K | Asus P8H67-V | CORSAIR Vengance 16 Gb | Intel 520 120GB | Corsair RM750X | Radeon 7850 |

Server: | I3 4160 | ASRock H97 Pro4 | Samsung 840 Evo 120 | CORSAIR Vengance 16 Gb | WD 2 TB Red *2 | WD 3 TB Black | WD 500 GB | Samsung 500 GB *2 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Arvika
Registrerad
Jul 2003

Och fläkten är rätt kopplat till cpufan på moderkortet o allt sånt? Kylpasta o allt sånt är rätt med fläktmonteringen? Vet att när jag skulle sätta på nya kylaren på mitt grafikkort så satte jag på fel distanser till att börja med, kylaren satt och såg rätt ut, men det skiljde typ nån millimeter o det gjorde att det felade såklart. Så prova ta loss o sätt dit igen med ny kylpasta och kolla så allt verkar vara rätt om du inte gjort det.

Edit: Nu körde du stock klock o spänning väl? För orginalkylare är väl sällan om nån gång lämpade för överklockning. Min pep iaf iväg fruktansvärt i temp så fort jag höjde minsta lilla

Intel Core i5-3570K @ 4,3ghz | Crucial DDR3 BallistiX Elite 1600Mhz 16GB | Intel SSD 330 Series 60GB, Seagate Barracuda Green 2TB | MSI Z77A-G43 | Fractal Design R4 White | Silver Power SP-SS850 850W | Corsair H80i | Dell U2414H | Qpad MK-70 | QPAD 5K Pro | Qpad QH-90 |