Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Dec 2011

Ej överklockad?

Hej, för ett tag sedan så överklockade jag min 3770k till 4.6Ghz, jag blev mycket nöjd. Nu efter ett tag så blev det en märkbar skillnad på hur min processor presterade, av en slump så såg jag på Cpu-z att den bara är uppe i 3.5Ghz och att den inte går upp nå högre, den boost clockar inte ens. Jag gick in i bios och kollade, inget var ändrat. Detta är för mig ett väldigt konstigt mysterium,. Vet någon vad problemet kan vara? Har jag gjort fel? Visar cpu-z fel och jag bara inbillar mig att den presterar sämre?

En till sak, Cpu-z visar:

| Intel Core i7 3770k @4.6GHz | GTX 670 | Asus P8Z77-V GEN 3 |
| 8GB RAM @ 2133 | Antec KÜHLER H2O 620 | Intel SSD 520 120GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Okt 2004

Testa resetta BIOS (helst uppdatera) och överklocka igen. 2 kärnor verkar ha stängts av - du ska ha 4 cores och 8 threads.

Antec P180 | Silverstone Strider 600W | ASUS Maximus V Gene | Intel i5-3570K 4.7 GHz [Noctua NH-U12P SE2] | 2x4GB Corsair Vengeance DDR3-1866 8-9-8-24-1T | Sapphire HD 4890 1GB | SyncMaster 2433BW 1920X1200 | Razer Lachesis | Razer Sphex | Sennheiser HD-555 | SupremeFX III | Samsung Spinpoint F3 | Windows 7 Professional SP1 X64

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av DannyN:

Testa resetta BIOS (helst uppdatera) och överklocka igen. 2 kärnor verkar ha stängts av - du ska ha 4 cores och 8 threads.

Jag uppdaterade BIOS men ingen skillnad :/
Jag läste även vidare om det där med kärnorna, det verkar vara Cpu-z som visar fel. Men jag vill fortfarande fixa överklockningen

| Intel Core i7 3770k @4.6GHz | GTX 670 | Asus P8Z77-V GEN 3 |
| 8GB RAM @ 2133 | Antec KÜHLER H2O 620 | Intel SSD 520 120GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2011

Testa att stresstesta din cpu och kolla på samma ställe som den röda ringen, testa även något annat program och see om det visar annorlunda, t.ex. Coretemp visar vilken hastighet din cpu kör på.

{i5 3570k @ 4.8 Ghz - Gigabyte Z77MX-D3H - Gtx 660 SLI - Corsair Vengance 1600 mhz 2x4gb - OCZ MODXSTREAM-PRO 700w}

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Dec 2011

Nu blir jag nästan lite orolig... Båda säger att jag bara har 2 kärnor. Detta är under ett stresstest som jag glömde på i ca två timmar därför är temperaturerna höga.

| Intel Core i7 3770k @4.6GHz | GTX 670 | Asus P8Z77-V GEN 3 |
| 8GB RAM @ 2133 | Antec KÜHLER H2O 620 | Intel SSD 520 120GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2011
Skrivet av zazze1:

http://gyazo.com/c3a40241bc2b8379a59e28c3904996ff.png?1356472...

Nu blir jag nästan lite orolig... Båda säger att jag bara har 2 kärnor. Detta är under ett stresstest som jag glömde på i ca två timmar därför är temperaturerna höga.

Hm väldigt konstigt, testa att sätta på Default (Första) inställningarna är F10 eller något i bios, kommer inte ihåg precisa namnet.
Om dina två kärnor kolla om de är parkerade:

Vad parkerade är:Windows 7 and Windows Server 2008 R2 can park specific cores on a system. When a core is parked, the core is essentially in sleep state

{i5 3570k @ 4.8 Ghz - Gigabyte Z77MX-D3H - Gtx 660 SLI - Corsair Vengance 1600 mhz 2x4gb - OCZ MODXSTREAM-PRO 700w}

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av Joelschub:

Hm väldigt konstigt, testa att sätta på Default (Första) inställningarna är F10 eller något i bios, kommer inte ihåg precisa namnet.
Om dina två kärnor kolla om de är parkerade:
http://www.youtube.com/watch?v=mL-w3X0PQnk

Vad parkerade är:Windows 7 and Windows Server 2008 R2 can park specific cores on a system. When a core is parked, the core is essentially in sleep state

Jag gjorde som videon visade men det står fortfarande att jag har 2 kärnor

| Intel Core i7 3770k @4.6GHz | GTX 670 | Asus P8Z77-V GEN 3 |
| 8GB RAM @ 2133 | Antec KÜHLER H2O 620 | Intel SSD 520 120GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2011
Skrivet av zazze1:

Jag gjorde som videon visade men det står fortfarande att jag har 2 kärnor

Hmr, har du resetat CMOS?(Dra ut batteriet i 5 min, sedan sätt i det)
Testa även: Msconfig -> Systemstart -> Avancerade alternativ -> Antal Processorer skall vara urkryssade.

{i5 3570k @ 4.8 Ghz - Gigabyte Z77MX-D3H - Gtx 660 SLI - Corsair Vengance 1600 mhz 2x4gb - OCZ MODXSTREAM-PRO 700w}

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Jul 2006

Ta ut batteriet ur moderkortet i 20sekunder så allt nollas, du behöver inte vänta 5minuter.

ASUS GeForce GTX 1070 ROG Strix Gaming - Intel i7 4790K@4.6GHz - MSI Gaming Z87 - 16GB Corsair Vengeance 2133MHz CL9 - Kingston HyperX Fury 240GB SSD - 8TB Seagate Barracuda HDD - Fractal Design Tesla R2 1000W - Silverstone Tundra TD03 - Samsung Bluray - Silverstone RV01 Raven - Windows 10 Pro.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Dec 2011

Allt fixade sig! Tack så mycket! Det var i msconfig som problemet låg, den var satt till 4 kärnor!
Tack än en gång! Nu funkar överklockningen också!

| Intel Core i7 3770k @4.6GHz | GTX 670 | Asus P8Z77-V GEN 3 |
| 8GB RAM @ 2133 | Antec KÜHLER H2O 620 | Intel SSD 520 120GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2011
Skrivet av zazze1:

Allt fixade sig! Tack så mycket! Det var i msconfig som problemet låg, den var satt till 4 kärnor!
Tack än en gång! Nu funkar överklockningen också!

Trevligt att det löste sig!

{i5 3570k @ 4.8 Ghz - Gigabyte Z77MX-D3H - Gtx 660 SLI - Corsair Vengance 1600 mhz 2x4gb - OCZ MODXSTREAM-PRO 700w}

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2005
Skrivet av zazze1:

Allt fixade sig! Tack så mycket! Det var i msconfig som problemet låg, den var satt till 4 kärnor!
Tack än en gång! Nu funkar överklockningen också!

Grattis, skönt att det löste sig

Skickades från m.sweclockers.com

Dator: Intel i7 3770K @ 4,4 GHz | Asus P8Z77-V Deluxe | Corsair H80i | Gainward GTX 1080 "GLH" Golden Sample 8GB GDDR5X | Corsair Vengeance 32GB 1600 MHz RAM | Corsair AX750 | Corsair Neutron 240GB SSD + XTB lagring | Xonar Essence STX | Skärm: Dell 27" U2711 2560x1440
Foto: Canon EOS 60D, Canon EF-S 17-55/2,8 IS USM, Canon EF 70-200/2,8L IS II USM, Canon EF 100/2,8L IS USM Macro, Canon SpeedLite 430EX II