Problem med CPU FAN efter inköp av nytt moderkort & processor

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012

Problem med CPU FAN efter inköp av nytt moderkort & processor

Hej, Jag söker hjälp åt en kompis som nyss har köpt ett ASRock Z77 EXTREME4, ATX & en Intel 3570K Ivy Bridge.

Problemet är att CPU Fläkten inte vill snurra, Den funkar och har provats i en annan dator, när han går in i BIOS så står det att fläkten rullade på i en viss hastighet. Men fläkten rör sig bara lite då och då. vad kan felet vara?`

Det lär väll vara fel på hur kontakterna till moderkortet är kopplade, men just vilken kontakt kan orsaka detta problem?

Snabba svar vore trevligt.

Tack i förhand och ha en go fredag!

Chassi: Fractal Design Define XL R2 | CPU: I7 3770K Ivy Bridge | GPU:ASUS GeForce GTX 680 2048MB DirectCUII TOP | MB: Asus Sabertooth Z77 | PSU: EVGA SuperNOVA NEX750G 750W 80+ Gold, Modulär | SSD: Intel 520 60GB | HDD: 1TB Seagate Barracuda | RAM: Corsair VENGEANCE 16GB 1600Mhz

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2002

Vad är det för fläkt och hur är den ansluten? (3-pin eller 4-pin?)
Sitter den i "CPU_FAN"-kontakten på moderkortet?

Intel i7 6850k || Asus X99-A II || Evga GTX 980Ti || Kingston HyperX Fury 2666 64GB || Samsung 950 Pro 512GB || XB270HU 1440p IPS G-Sync

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av evil penguin:

Vad är det för fläkt och hur är den ansluten? (3-pin eller 4-pin?)
Sitter den i "CPU_FAN"-kontakten på moderkortet?

Det är en vanlig intel fläkt som man få med intels processorer, kopplad med 4pin, den sitter i CPU FAN 1.

Chassi: Fractal Design Define XL R2 | CPU: I7 3770K Ivy Bridge | GPU:ASUS GeForce GTX 680 2048MB DirectCUII TOP | MB: Asus Sabertooth Z77 | PSU: EVGA SuperNOVA NEX750G 750W 80+ Gold, Modulär | SSD: Intel 520 60GB | HDD: 1TB Seagate Barracuda | RAM: Corsair VENGEANCE 16GB 1600Mhz

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2002

Kontakten på moderkortet antar jag är 4pin? Finns det inställningar i bios/uefi setup för 3pin/4pin alt. pwm/icke-pwm?

Intel i7 6850k || Asus X99-A II || Evga GTX 980Ti || Kingston HyperX Fury 2666 64GB || Samsung 950 Pro 512GB || XB270HU 1440p IPS G-Sync

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av evil penguin:

Kontakten på moderkortet antar jag är 4pin? Finns det inställningar i bios/uefi setup för 3pin/4pin alt. pwm/icke-pwm?

Ber om ursäkt frågade honom nu och det visade sig vara 4pin. hur kan detta åtgärdas?

En väldigt konstig sak som dök upp nu var att när han provade en annan CPU kylare funkade den och snurrade, dock kunde han inte sätta fast den då det var AMD kylare men den snurrade. Det konstiga nu är ju att han har varit på INET i sisjön för 2timmar sen och kollat in fläkten och dom säger att den funkar prima.

Chassi: Fractal Design Define XL R2 | CPU: I7 3770K Ivy Bridge | GPU:ASUS GeForce GTX 680 2048MB DirectCUII TOP | MB: Asus Sabertooth Z77 | PSU: EVGA SuperNOVA NEX750G 750W 80+ Gold, Modulär | SSD: Intel 520 60GB | HDD: 1TB Seagate Barracuda | RAM: Corsair VENGEANCE 16GB 1600Mhz