amd fx 8350 och Asus M5a97 R2.0 vcore inställning

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Gemla
Registrerad
Jan 2012

amd fx 8350 och Asus M5a97 R2.0 vcore inställning

amd fx 8350 och Asus M5a97 R2.0 hur får man strömmen till vcore att sluta vandra så mycket upp och ner som det gör har ställt den i bios på 1.475 men den vandrar ner och upp hela tiden och slå jag på LLC så fryser datorn få ha det på diseble och turbo avstängd camt c6 och QaQ occt funkar utan att den hänger sig men efter ett par minuter får jag fel i en kärna så den stoppar testet och den är nu bara klockad till 4.7ghz med H80i

CHASSI: CUSTOM OBSIDIAN 900D CPU: i7 5930K @ 4.5GHz MB: GIGABYTE X99 G7 WIFI RAM: CRUCIAL DDR4 @ 2666MHZ 16GB SSD: ADATA SPD PRO 128GB ,SPD PRO 256GB HD: SEAGATE 2TB ,WD 3TB GREEN GPU: gt210 1gb PSU: EVGA SUPERNOVA G2 1300W SKÄRM: ASUS PB287Q 4K VATTENKYLNING: CUSTOMLOOP 2X 480RAD,240RAD
https://www.youtube.com/watch?v=debByyBcG3A]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011

Vandrar den verkligen hela tiden? Är det inte så att den sjunker lite under belastning bara?

Dags att uppdatera signaturen förresten.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Gemla
Registrerad
Jan 2012
Skrivet av lorgix:

Vandrar den verkligen hela tiden? Är det inte så att den sjunker lite under belastning bara?

Dags att uppdatera signaturen förresten.

Kan vara så att den sjunker lite under belastning men jag är snart uppe på 1.52 volt i inställningarna i bios

CHASSI: CUSTOM OBSIDIAN 900D CPU: i7 5930K @ 4.5GHz MB: GIGABYTE X99 G7 WIFI RAM: CRUCIAL DDR4 @ 2666MHZ 16GB SSD: ADATA SPD PRO 128GB ,SPD PRO 256GB HD: SEAGATE 2TB ,WD 3TB GREEN GPU: gt210 1gb PSU: EVGA SUPERNOVA G2 1300W SKÄRM: ASUS PB287Q 4K VATTENKYLNING: CUSTOMLOOP 2X 480RAD,240RAD
https://www.youtube.com/watch?v=debByyBcG3A]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av hytin:

Kan vara så att den sjunker lite under belastning men jag är snart uppe på 1.52 volt i inställningarna i bios

1,52V är ganska högt, ja. Men att spänningen sjunker under belastning är fullt naturligt.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Gemla
Registrerad
Jan 2012

Men det där med LLC har jag inte begripligt mig på borde den inte fungera bättre med den på enable funkar om man ställer den på auto med och disable men inte på enable

CHASSI: CUSTOM OBSIDIAN 900D CPU: i7 5930K @ 4.5GHz MB: GIGABYTE X99 G7 WIFI RAM: CRUCIAL DDR4 @ 2666MHZ 16GB SSD: ADATA SPD PRO 128GB ,SPD PRO 256GB HD: SEAGATE 2TB ,WD 3TB GREEN GPU: gt210 1gb PSU: EVGA SUPERNOVA G2 1300W SKÄRM: ASUS PB287Q 4K VATTENKYLNING: CUSTOMLOOP 2X 480RAD,240RAD
https://www.youtube.com/watch?v=debByyBcG3A]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av hytin:

Men det där med LLC har jag inte begripligt mig på borde den inte fungera bättre med den på enable funkar om man ställer den på auto med och disable men inte på enable

Fryser systemet oavsett klock och spänning om du har LLC på?

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Gemla
Registrerad
Jan 2012
Skrivet av lorgix:

Fryser systemet oavsett klock och spänning om du har LLC på?

Har inte provat så mycket med det på för det funkade alldrig på min 8150 häller men kanske skall sätta volten på 1.475 och ha den på

CHASSI: CUSTOM OBSIDIAN 900D CPU: i7 5930K @ 4.5GHz MB: GIGABYTE X99 G7 WIFI RAM: CRUCIAL DDR4 @ 2666MHZ 16GB SSD: ADATA SPD PRO 128GB ,SPD PRO 256GB HD: SEAGATE 2TB ,WD 3TB GREEN GPU: gt210 1gb PSU: EVGA SUPERNOVA G2 1300W SKÄRM: ASUS PB287Q 4K VATTENKYLNING: CUSTOMLOOP 2X 480RAD,240RAD
https://www.youtube.com/watch?v=debByyBcG3A]

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Gemla
Registrerad
Jan 2012

Har provat med LLC på volt mellan 1.45 till 1.5 men den fryser efter ett par minuter med det aktiverat funkar utan

CHASSI: CUSTOM OBSIDIAN 900D CPU: i7 5930K @ 4.5GHz MB: GIGABYTE X99 G7 WIFI RAM: CRUCIAL DDR4 @ 2666MHZ 16GB SSD: ADATA SPD PRO 128GB ,SPD PRO 256GB HD: SEAGATE 2TB ,WD 3TB GREEN GPU: gt210 1gb PSU: EVGA SUPERNOVA G2 1300W SKÄRM: ASUS PB287Q 4K VATTENKYLNING: CUSTOMLOOP 2X 480RAD,240RAD
https://www.youtube.com/watch?v=debByyBcG3A]

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Gemla
Registrerad
Jan 2012

sänkte till 1,375 V CPU-spänningen och höjde till 1,175 V nordbryggan spänning, kunde jag få FX-8350 löper stabilt vid 4,7GHz vid full belastning på alla kärnor med LLC på så jag hade nog lite mycket ström innan visade dig sig

Skall bara byta ut mitt h80i mot en ny då link2 har gått sönder på pumpen så jag kan inte ställa rpm på fläktarna längre så dom går på lägsta speed nu ,får ingen koppling i pumphuset så den skall bytas ut mot en ny

CHASSI: CUSTOM OBSIDIAN 900D CPU: i7 5930K @ 4.5GHz MB: GIGABYTE X99 G7 WIFI RAM: CRUCIAL DDR4 @ 2666MHZ 16GB SSD: ADATA SPD PRO 128GB ,SPD PRO 256GB HD: SEAGATE 2TB ,WD 3TB GREEN GPU: gt210 1gb PSU: EVGA SUPERNOVA G2 1300W SKÄRM: ASUS PB287Q 4K VATTENKYLNING: CUSTOMLOOP 2X 480RAD,240RAD
https://www.youtube.com/watch?v=debByyBcG3A]