3570K Klarar inte två omgångar i Burntest

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2011

3570K Klarar inte två omgångar i Burntest

Hej,

Testade att köra Intel Burntest på min dator (signatur), men dessvärre var resultatet dåligt. Tydligen är min dator såpass instabil att den inte klarade
att slutföra två stycken omgångar i programmet, utan att räkna fel.

Jag tror det är DRAM-volten som är boven. Har valt XMP-inställningarna i BIOS (vilket mina minnen har stöd för): 1600mhz, 9-9-9-24, 1.5v. I BIOS står det att DRAM-voltage är 1.517, vilket låter bra, men när jag tittar i HWMonitor, väl inne i Windows, anger den bara 1.399 (VIN3). Frågan är vilken av dem som är korrekt? Om det vore så att DRAM-voltage (VIN3?) enbart är 1.399 istället för 1.5, kan väl det vara orsaken till mitt resultat i Intel Burntest?

Har gjort några större förändringar i BIOS, utan har Intel Boost och Enhanched Boost på, vilket klockar upp processorn till 3.8Ghz vid full belastning, istället för 3.4Ghz.

När jag spelar Shogun 2, har jag inte märkt av några stabilitetsproblem. Kanske värt att nämna, så inaktiverade jag Anti-virus och mjukvarubrandvägg när jag genomförde Burntest.

Någon som har en lösning? Tack på förhand!

EDIT: Här kommer en bild på det hela.

Intel Core i7-4790K@4.4Ghz 1.15v + Noctua NH-U12P SE2 | ASUS Z97 Maximus VII Hero | 16Gb Corsair DDR3@2400Mhz CL11 | MSI Geforce GTX 1070 Gaming X | Asus Xonar Essence STX | Samsung SSD 850 Pro 512GB + 2TB WD HDD | EVGA Supernova G2 750w | Fractal Design Define XL R2 | Qpad MK-50 | Logitech G400 | Acer XB270HUD TN G-Sync | Windows 10 Pro x64

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2002
Skrivet av Winterfell:

Hej,

Testade att köra Intel Burntest på min dator (signatur), men dessvärre var resultatet dåligt. Tydligen är min dator såpass instabil att den inte klarade
att slutföra två stycken omgångar i programmet, utan att räkna fel.

Jag tror det är DRAM-volten som är boven. Har valt XMP-inställningarna i BIOS (vilket mina minnen har stöd för): 1600mhz, 9-9-9-24, 1.5v. I BIOS står det att DRAM-voltage är 1.517, vilket låter bra, men när jag tittar i HWMonitor, väl inne i Windows, anger den bara 1.399 (VIN3). Frågan är vilken av dem som är korrekt? Om det vore så att DRAM-voltage (VIN3?) enbart är 1.399 istället för 1.5, kan väl det vara orsaken till mitt resultat i Intel Burntest?

Har gjort några större förändringar i BIOS, utan har Intel Boost och Enhanched Boost på, vilket klockar upp processorn till 3.8Ghz vid full belastning, istället för 3.4Ghz.

När jag spelar Shogun 2, har jag inte märkt av några stabilitetsproblem. Kanske värt att nämna, så inaktiverade jag Anti-virus och mjukvarubrandvägg när jag genomförde Burntest.

Någon som har en lösning? Tack på förhand!

EDIT: Här kommer en bild på det hela.
http://i.imgur.com/5fwnx.jpg

http://i.imgur.com/ue3E9.jpg

Är den stabil utan den där "enhanced boost"-grejen?

Intel i7 6850k || Asus X99-A II || Evga GTX 980Ti || Kingston HyperX Fury 2666 64GB || Samsung 950 Pro 512GB || XB270HU 1440p IPS G-Sync

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Jul 2001

Har du ens minnen som är specade för 1.5V, men enklast är väl att dra upp volten lite på minnena och se vad som händer.

i7 3930k@4.5Ghz, 16GB ram, 980 ti, Asus Xonar DX, OCZ Vertex 4 256GB, 1TB Samsung, Corsair 650W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2011
Skrivet av evil penguin:

Är den stabil utan den där "enhanced boost"-grejen?

Testade att stänga av boost och köra helt oklockat, utan att den klockar ner sig i idle, dvs låst till 3.4Ghz. Blev tyvärr samma resultat där med

Skrivet av Semjonov:

Har du ens minnen som är specade för 1.5V, men enklast är väl att dra upp volten lite på minnena och se vad som händer.

Yes, de är specade för 1.5V. Har försökt dra upp volten, men av någon anledning fungerar det inte. Mycket knepigare att klocka på detta moderkortet än mitt förra :/

Intel Core i7-4790K@4.4Ghz 1.15v + Noctua NH-U12P SE2 | ASUS Z97 Maximus VII Hero | 16Gb Corsair DDR3@2400Mhz CL11 | MSI Geforce GTX 1070 Gaming X | Asus Xonar Essence STX | Samsung SSD 850 Pro 512GB + 2TB WD HDD | EVGA Supernova G2 750w | Fractal Design Define XL R2 | Qpad MK-50 | Logitech G400 | Acer XB270HUD TN G-Sync | Windows 10 Pro x64

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Feb 2008

Har du senste BIOS versionen? Har du testat att endast köra OC Genie II överklockning?

Egentligen borde det enklaste att testa för att se om det är minnena att testa med 2 stickor istället för 4. Om den går igenom då betyder det att du behöver mixtra med volten för att få igång alla 4. 4 stickor ställer betydligt högre krav på moderkortet än 2. Om det fortfarande är instabilt torde det vara CPU som inte har rätt volt, det kan både vara så att den vill ha mindre eller mer, många tror jämt att mer är bättre men det är helt fel.

ASUS Maximus V GENE, Intel i7 3770K @ 4,6 GHz (1.190 V), EVGA GTX 670 FTW SLi, 8GB G.Skill TridentX CL10 2400 MHz, Samsung SSD 850 Pro 512GB, Samsung SSD 840 Pro 256GB, Corsair Hydro H100i, Corsair AX860i, Fractal Design Define R4W , ASUS PG278Q

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2011
Skrivet av KeyPakt:

Har du senste BIOS versionen? Har du testat att endast köra OC Genie II överklockning?

Egentligen borde det enklaste att testa för att se om det är minnena att testa med 2 stickor istället för 4. Om den går igenom då betyder det att du behöver mixtra med volten för att få igång alla 4. 4 stickor ställer betydligt högre krav på moderkortet än 2. Om det fortfarande är instabilt torde det vara CPU som inte har rätt volt, det kan både vara så att den vill ha mindre eller mer, många tror jämt att mer är bättre men det är helt fel.

Yes, har senaste BIOS, tror det är version 1.7. Lyckades överklocka den utan OC Genie II, drog upp den till 4Ghz och höjde Core Voltage lite, samt DDR-voltage till 1.6. Tror att "VIN3" i Hwmonitor är något annat än RAM, då den inte rör sig något trots att jag ändrar DDR-voltage i BIOS.

Var lite petigt att få systemet stabilt i 4Ghz, och om jag ska vara ärlig kanske det inte är nödvändigt att klocka för tillfället. Verkar inte ha någon effekt i spel. Så jag drog ner den till Stock (3.4Ghz) och pilade lite med Core voltage, som nu enligt CPU-Z ligger på ca 1.22. Körde 10st rundor i Intel Burntest, men med 4gb ram denna gången (very high), med resultatet att mitt system var stabilt. Tror ni jag kan sänka Core voltage ytterligare om jag kör Stock?

Intel Core i7-4790K@4.4Ghz 1.15v + Noctua NH-U12P SE2 | ASUS Z97 Maximus VII Hero | 16Gb Corsair DDR3@2400Mhz CL11 | MSI Geforce GTX 1070 Gaming X | Asus Xonar Essence STX | Samsung SSD 850 Pro 512GB + 2TB WD HDD | EVGA Supernova G2 750w | Fractal Design Define XL R2 | Qpad MK-50 | Logitech G400 | Acer XB270HUD TN G-Sync | Windows 10 Pro x64

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2012

kör du stock så kör på auto voltage

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2012

Låter inte rätt att du har 9-9-9-24 och 1.5V i XMP-läge. Det du anger är nog SPD-värden vid 1333MHz. Det är inte alltid XMP-läget i bios ställer om latency och volttal till vad tillverkaren anger som tested latency och volttal. Kolla hos tillverkaren för du bör nog hamna på 9-10-?-? och kanske upp till 1.7 volt. Du talade inte om vad du har för minnen så jag kan ju ha fel men...

| Corsair Graphite Series 600T Mesh | Corsair Pro Series Gold AX850W | Gigabyte GA-Z77X-UD5H | Intel Core i7-3770K + Corsair Hydro Series H80 | Corsair Dominator Platinum PC3-17066 16GB (4X4) | Gigabyte Radeon HD7970 GHz Edition (X2) + EKWB EK-VGA Supremacy/EK-DCP 4.0 | Corsair Air Series AF140 Quiet Edition (X4) | Lite-On Blu-ray Writer IHBS-112 (X2) | Intel 525 60GB mSATA | Corsair Force Series 3 120GB + 240GB | Seagate Barracuda 1TB + 3TB |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2006

Är det tex VENGEANCE minnen så är 1.5v rätt vid 1600Mhz, dom flesta (nästan alla) DDR3 minnen är specade 1,5v vid 1600Mhz
kör man auto så blir det 1333Mhz och 1,35volt

Jag skulle först ställa minnet helt auto, och sen köra Intel burn test igen, när man klockar och ställer in så bör man ta en sak i taget.
Får du fortfarande error så tar du ur 2 stickor och behåller auto på minnet, får du fortfarande error, så ställer du CPU också helt stock
och får du fortfarande error så kör du en omgång med memtest86+ http://www.memtest.org/

Sen skulle jag ta bort och inte använda några automatiska klockningsfunktioner, utan ställa in allt manuellt för CPU i bios, blir stabilast så..

Många moderkort har problem när man fyller alla slottar med minne, och man kan behöva öka spänningen en del över specat, tex kan vara en god idé att testa 1,55volt på minnet vid 1600Mhz, ställer du in manuellt, alternativt om du kör helt stock (1333Mhz) så ställer du in 1,4-1,45volt

Cooler Master ATCS840, corsair AX750, Asus Sabertooth X58, i7 950, Highend vattenkylning, 12Gb Corsair, GTX275, Raptor 150, Spinpoint F1 1Tb x3, WD 640black, Windows 7 x64, Asus Xonar Essence STX. Skärm Dell U2711.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Sep 2012
Skrivet av ggustavsson:

Är det tex VENGEANCE minnen så är 1.5v rätt vid 1600Mhz, dom flesta (nästan alla) DDR3 minnen är specade 1,5v vid 1600Mhz
kör man auto så blir det 1333Mhz och 1,35volt

Jag skulle först ställa minnet helt auto, och sen köra Intel burn test igen, när man klockar och ställer in så bör man ta en sak i taget.
Får du fortfarande error så tar du ur 2 stickor och behåller auto på minnet, får du fortfarande error, så ställer du CPU också helt stock
och får du fortfarande error så kör du en omgång med memtest86+ http://www.memtest.org/

Sen skulle jag ta bort och inte använda några automatiska klockningsfunktioner, utan ställa in allt manuellt för CPU i bios, blir stabilast så..

Många moderkort har problem när man fyller alla slottar med minne, och man kan behöva öka spänningen en del över specat, tex kan vara en god idé att testa 1,55volt på minnet vid 1600Mhz, ställer du in manuellt, alternativt om du kör helt stock (1333Mhz) så ställer du in 1,4-1,45volt

Man skall inte tro på allt som tillverkarna (Corsair) skriver. Har själv fått erfara att dom nog är bättre på att tillverka minnen än att ange verkligheten i sina specar på hemsidan. Dessutom kan dom ju inte testa minnena i alla dessa tusentals olika konfigurationer som slutanvändarna plockar ihop.
Kör med Dominator Platinum. Tillverkaren anger 9-9-9-24 och 1.5 volt vid 1333 (default) samt 9-11-10-30 och 1.65 vid 2133 (xmp). Min bios väljer naturligtvis rätt värden default och datorn klarar 24h i Prime95. När jag valde xmp så fungerade det inte alls, datorn klarade bara några minuter utan errors. Bios hade valt 9-11-10-27 och 1.65. Jag hade ändrat till 9-11-10-30 vilket va fel. Så det fick bli 9-11-10-27 vilket fungerade bättre men inte helt stabilt. Så det fick bli 1.7 volt och datorn stabil 24h+. Så med den erfarenheten skrev jag mitt tips. Håller naturligtvis med om att många börjar i fel ände. Har man inte fått minnena stabila är det ingen mening med att försöka överklocka.

| Corsair Graphite Series 600T Mesh | Corsair Pro Series Gold AX850W | Gigabyte GA-Z77X-UD5H | Intel Core i7-3770K + Corsair Hydro Series H80 | Corsair Dominator Platinum PC3-17066 16GB (4X4) | Gigabyte Radeon HD7970 GHz Edition (X2) + EKWB EK-VGA Supremacy/EK-DCP 4.0 | Corsair Air Series AF140 Quiet Edition (X4) | Lite-On Blu-ray Writer IHBS-112 (X2) | Intel 525 60GB mSATA | Corsair Force Series 3 120GB + 240GB | Seagate Barracuda 1TB + 3TB |