Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
08
Registrerad
Mar 2010

Jag kan inte se tempen på min 3930k

Hej.

Köpte en 3930k idag och jag har bara haft strul. Det började med att jag använde fel skruvar när jag fäste kylaren (Corsair H80) så att den svävade i luften och aldrig rörde CPUn. Efter några misslyckande uppstarter insåg jag detta och tillrättala kylaren. Så nu startade datorn i alla fall. Men, jag har fortfarande problem. Precis när datorn startar så kan jag se tempen. Den ligger på ca 35C. Men bara efter nåon minut så stannar alla värden upp. Dom rör sig inte allt. Varken när jag startar ett spel eller packar upp filer. Något är fel. Dessutom så tycker jag att datorn i sig är seg (och jag får väldigt dålgi fps i spel). Och det ska den inte vara om jag har 3930k, Asus Rampage IV Extreme, 240GB Intel SSD, GTX 680 och en Corsair 850W.

Någon som har något förslag?

Min dator är okej...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
epicentrum
Registrerad
Dec 2011

Det kan vara programmet du använder för att kolla temps for example kan jag inte se hur varmt mitt grafikkort är med HWinfo men HWMonitor visar detta (Har ju dock en bärbar)

こんにちは。ほかの言語で

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalix
Registrerad
Jun 2004

real temp (GT) 3.70 så visar den tempen för mig utan problem med samma m-b och cpu. Vad har du för temp i bios ? Kan ju ha blivit nått fel på cpu när den inte vart kyld alls, för mitt system är väldigt rappt och har helt ok fps.
Vilken bios kör du med?

| I7 6700K | Asus Z170 Pro | Corsair 16GB DDR4 3000Mhz | Gainward GTX 1080 GLH | Be Quiet Dark power Pro 10 850W | Dell S2716DG | Noctua NH-D15 | Corsair Carbide 600Q | | Sony Z2 tablet | En HTPC

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Åstorp
Registrerad
Jul 2012

testa uppdatera bios,
och kör med coretemp programmet du sa inte vilket du testat nu.

www.nmiab.se
Intel Core i7-3930K @ 4,5 Ghz (Extreme) || GTX980 || Cooler master HAF X ||Corsair vengeance 16GB || Eizo Ips x2 || Corsair HX1050 ||Asrock Extreme9 X79 || Corsair H100 || kingston v200+ x2 raid || Corsair Force 3 120GB x2 Raid || Samsung 256gb EVO || Freenas server 12tb || DELL 1950 samt MD1000, HP380DL G5

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
08
Registrerad
Mar 2010

Jag lossade lite på kylaren och nu kan jag se tempen på CPUn. Dock har jag problem med att datorn fryser sig när jag kollar på youtube eller spelar. Vad kan det bero på? RAM eller grafikkort?

Min dator är okej...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Landskrona
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av M4D4SS:

Jag lossade lite på kylaren och nu kan jag se tempen på CPUn. Dock har jag problem med att datorn fryser sig när jag kollar på youtube eller spelar. Vad kan det bero på? RAM eller grafikkort?

drivrutiner tycker jag det låter som

Jag hålls inte ansvarig för alla råd jag ger!
Citera för snabba svar
Skol/bärbar: lenovo Ideapad u550 stationära: i5 3570k / Asus p8z77-i Deluxe / Asus Gtx680 DCII / Corsair Ax 750w / Ocz Petrol 256GB / Corsair Vengeance 16GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Åstorp
Registrerad
Jul 2012

kan ju vara proc som jävlas också eftersom den har mest troligt fått lite stryk
men börja med köra memtest86
sen kan du köra test hårdisk också.

har du klockat grafikkortet nå ?
nyaste drivarna på allt ?

www.nmiab.se
Intel Core i7-3930K @ 4,5 Ghz (Extreme) || GTX980 || Cooler master HAF X ||Corsair vengeance 16GB || Eizo Ips x2 || Corsair HX1050 ||Asrock Extreme9 X79 || Corsair H100 || kingston v200+ x2 raid || Corsair Force 3 120GB x2 Raid || Samsung 256gb EVO || Freenas server 12tb || DELL 1950 samt MD1000, HP380DL G5

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
08
Registrerad
Mar 2010

En kompis säger att han hade samma problem. Han skickade in moderkortet till inet så att han fick BIOS uppdaterat. Jag har försökt själv att uppdatera BIOS men det verkar inte fungera. Jag har samma version fortfarande.

Asus Rampage IV Formula
BIOS Version/Date American Megatrends Inc. 0403, 2011-11-08

Har just nu v 0403. FÖrsöker följa den här guiden men jag tror jag gör fel:
http://event.asus.com/2012/mb/USB_BIOS_Flashback_GUIDE/

http://www.asus.se/Motherboards/Intel_Socket_2011/Rampage_IV_...
Först så gick jag bios utilizes och så laddade jag ner "Rampage-IV-Formula-CAP-Converter". La in filen på en USB, stängde av datorn, satte in USB-stickan i den bita porten och tryckte jag och höll inne i 3 sec på ROG Connect Button tills att det började lysa. Det blinkade även lite på moderkortet. Jag provade även göra samma sak med vanlig update men ingenting har ändrat min BIOS version.

Vad gör jag fel?

Min dator är okej...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2003
Skrivet av M4D4SS:

En kompis säger att han hade samma problem. Han skickade in moderkortet till inet så att han fick BIOS uppdaterat. Jag har försökt själv att uppdatera BIOS men det verkar inte fungera. Jag har samma version fortfarande.

Asus Rampage IV Formula
BIOS Version/Date American Megatrends Inc. 0403, 2011-11-08

Har just nu v 0403. FÖrsöker följa den här guiden men jag tror jag gör fel:
http://event.asus.com/2012/mb/USB_BIOS_Flashback_GUIDE/

http://www.asus.se/Motherboards/Intel_Socket_2011/Rampage_IV_...
Först så gick jag bios utilizes och så laddade jag ner "Rampage-IV-Formula-CAP-Converter". La in filen på en USB, stängde av datorn, satte in USB-stickan i den bita porten och tryckte jag och höll inne i 3 sec på ROG Connect Button tills att det började lysa. Det blinkade även lite på moderkortet. Jag provade även göra samma sak med vanlig update men ingenting har ändrat min BIOS version.

Vad gör jag fel?

Prova ladda ner Asus AI suite med Asus update och uppdatera via windows.

[Asus maximus VII ranger] - [Intel 4690k @ 4,6 GHz] - [Samsung 850 pro 512 GB] - [Samsung 1TB] - [Kingston HyperX Beast 2133 MHz 2x8GB] - [Palit GTX 1080] - [Corsair HX 750W] - [Noctua NH-D15] - [Fractal Design XL R2] - [Acer XB270HU]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalix
Registrerad
Jun 2004

Döpt filen rätt? Efter du har installerat denna ska det bara vara att sätta in en bios jag kör i regel med EZ flash det sättet är jag van med, var inte något större problem och efter du gjort detta är det enkelt att uppdatera bios. Finns ju en PDF fil som berättar exakt hur man går till väga så detta är inget problem alls för en med lite datorvana.

| I7 6700K | Asus Z170 Pro | Corsair 16GB DDR4 3000Mhz | Gainward GTX 1080 GLH | Be Quiet Dark power Pro 10 850W | Dell S2716DG | Noctua NH-D15 | Corsair Carbide 600Q | | Sony Z2 tablet | En HTPC

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Apr 2012
Skrivet av M4D4SS:

En kompis säger att han hade samma problem. Han skickade in moderkortet till inet så att han fick BIOS uppdaterat. Jag har försökt själv att uppdatera BIOS men det verkar inte fungera. Jag har samma version fortfarande.

Asus Rampage IV Formula
BIOS Version/Date American Megatrends Inc. 0403, 2011-11-08

Har just nu v 0403. FÖrsöker följa den här guiden men jag tror jag gör fel:
http://event.asus.com/2012/mb/USB_BIOS_Flashback_GUIDE/

http://www.asus.se/Motherboards/Intel_Socket_2011/Rampage_IV_...
Först så gick jag bios utilizes och så laddade jag ner "Rampage-IV-Formula-CAP-Converter". La in filen på en USB, stängde av datorn, satte in USB-stickan i den bita porten och tryckte jag och höll inne i 3 sec på ROG Connect Button tills att det började lysa. Det blinkade även lite på moderkortet. Jag provade även göra samma sak med vanlig update men ingenting har ändrat min BIOS version.

Vad gör jag fel?

Kör AI Suite och uppdatera BIOS innifrån Windows. Sen angående att tempen fryser fast så kör inte Asus egna ihop med andra övervakningsprogram. Installera enbart bios uppdateraren och sen kan du prova Aida64 istället, helt underbart program.

Skickades från m.sweclockers.com