Behöver hjälp med att komma in i BIOS!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2012

Behöver hjälp med att komma in i BIOS!

Hej!

Skaffade en ssd för ett tag sedan och nu startar datorn väldigt mycket snabbare. Ca 1-2 sekunder efter att jag trycker på igång datorn så koomer det upp "Windows Startas" sen är jag vid skrivbordet. Bios ruten visas inte överhuvud taget, har testat f9-12 och inget händer.
Trycket jag DEL precis när jag trycker igång datorn så får jag bara välja operativsytem eller köra något sorts minnes test.
Hur gör jag för att komma in i bios?

|i5 2500k 4ghz| H100 PnP | 8GB CORSAIR| Powercolor 7970 1100/1500 |IN WIN DRAGON|
|Western Digital 500GB|Seagate 2TB|Corsair SSD 128GB| |Logitech G19|MX518||Acer 120hz|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalmar
Registrerad
Okt 2010

Först och främst så behöver vi veta vilket moderkort du har.

Har du kollat i manualen om vilken knapp du ska trycka ner för att gå in i BIOS?

Moderkort: ASUS Maximus VIII Hero/Alpha | CPU: Intel i7 6700k 4 GHz | Minne: Kingston HyperX 8GB DDR4 2133MHz x4| Systemdisk: Samsung pro 950 256GB | Lagring: WD Purple 3TB x2 | GPU: Asus Strix GTX 970 DirectCU II | Ljudkort: Asus Essence STXII | Display: Samsung S24A650D x2 | Tangentbord: Qpad MK-85 | Mus: Razer Mamba 4G

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2008

Ja det är verkligen konstigt att folk som frågar om hjälp ofta glömmer att skriva vilket moderkort dom har...

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Göteborg
Registrerad
Maj 2006

*Rubrik redigerad*

Fixade stavfel och putsade lite. Ser mer seriöst ut.

Vi kan kolla upp det om du skriver vad du har för moderkort. Det är troligen F1 eller F2 om det inte är del.

“Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.”
- Arthur C. Clarke

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2007

Antagligen F2 eller Esc.

Citera om du vill ha svar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Nov 2011

Vet ju inte vilken tangent som gäller för ditt moderkort, men har man gått över till SSD som systemdisk så kan man glömma att invänta texten och då trycka ner angiven tangent en gång. Man får istället tokklicka på den tangenten konstant från det att man bootar om så brukar det aldrig vara något krux att komma in i BIOS.

|| Desktop: Intel i7 4770K @4,3GHz / ASUS MAXIMUS VI IMPACT mITX / ASUS Radeon R9 290 DirectCU II OC 4GB @1100/6000MHz/ A-Data XPG 16GB 1600MHz CL9 @2133MHz CL10 / Seasonic Platinum SS-860XP2 860W / Samsung 840 Pro 256GB + 850 EVO 500GB/ Bitfenix Phenom Mini / Win 10 / Ubuntu ||

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2006

Även OS kan spela roll, tex nya Windows 8 gör ju inte en kallstart normalt, utan mer nått som påminner om gamla hibernate.
Och har man samtidigt UEFI så ja man kan få svårt att komma in i bios om man inte vet hur man ska bära sig åt även om man vet rätt tangent.

Cooler Master ATCS840, corsair AX750, Asus Sabertooth X58, i7 950, Highend vattenkylning, 12Gb Corsair, GTX275, Raptor 150, Spinpoint F1 1Tb x3, WD 640black, Windows 7 x64, Asus Xonar Essence STX. Skärm Dell U2711.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2012

Okej
Windows 7
Och mitt moderkort är ASUS P8Z77-V LX Z77

|i5 2500k 4ghz| H100 PnP | 8GB CORSAIR| Powercolor 7970 1100/1500 |IN WIN DRAGON|
|Western Digital 500GB|Seagate 2TB|Corsair SSD 128GB| |Logitech G19|MX518||Acer 120hz|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2006
Skrivet av QviW:

Okej
Windows 7
Och mitt moderkort är ASUS P8Z77-V LX Z77

Ska bara vara del knappen

Cooler Master ATCS840, corsair AX750, Asus Sabertooth X58, i7 950, Highend vattenkylning, 12Gb Corsair, GTX275, Raptor 150, Spinpoint F1 1Tb x3, WD 640black, Windows 7 x64, Asus Xonar Essence STX. Skärm Dell U2711.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2012
Skrivet av ggustavsson:

Ska bara vara del knappen

Det trodde jag också, men då får jag bara välja operativsystem elller köra minnes test

|i5 2500k 4ghz| H100 PnP | 8GB CORSAIR| Powercolor 7970 1100/1500 |IN WIN DRAGON|
|Western Digital 500GB|Seagate 2TB|Corsair SSD 128GB| |Logitech G19|MX518||Acer 120hz|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gislaved
Registrerad
Jan 2003

Det låter som att din dator inte stängs av utan bara går ner i viloläge.

BIOS sekvensen går inte ett skit fortare för att man har SSD, det spelar bara roll efter att POST är klar.

Se till att datorn stängs av helt och inte bara går ner i viloläge så ska du komma in i BIOS.

Att hålla en knapp intryckt när man sätter på strömmen till datorn bruka leda till keyboard error på många moderkort, då får man chansen att gå in i setup.

Jag äger en k6-200 med Windows98, den har aldrig varit online.
Övrigt: X220 i7,ips,4,160ssd, phenom quadcore, pentax k-5, duron900 med freebsd bla bla bla

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2012
Skrivet av Karaff:

Det låter som att din dator inte stängs av utan bara går ner i viloläge.

BIOS sekvensen går inte ett skit fortare för att man har SSD, det spelar bara roll efter att POST är klar.

Se till att datorn stängs av helt och inte bara går ner i viloläge så ska du komma in i BIOS.

Att hålla en knapp intryckt när man sätter på strömmen till datorn bruka leda till keyboard error på många moderkort, då får man chansen att gå in i setup.

Lyckades komma in i bois nu efter ca 3 omstarter med DEL spammad. Men vll inne i bios är upplösningen åt helvete. Ser bara en liten del av "menyn" och den delen är skit stor

|i5 2500k 4ghz| H100 PnP | 8GB CORSAIR| Powercolor 7970 1100/1500 |IN WIN DRAGON|
|Western Digital 500GB|Seagate 2TB|Corsair SSD 128GB| |Logitech G19|MX518||Acer 120hz|

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2006
Skrivet av QviW:

Lyckades komma in i bois nu efter ca 3 omstarter med DEL spammad. Men vll inne i bios är upplösningen åt helvete. Ser bara en liten del av "menyn" och den delen är skit stor

Det var lite skumt, aldrig sett det krångla, ända jag kan komma på är att du kör med VGA kabel som kanske orsakar det.

Cooler Master ATCS840, corsair AX750, Asus Sabertooth X58, i7 950, Highend vattenkylning, 12Gb Corsair, GTX275, Raptor 150, Spinpoint F1 1Tb x3, WD 640black, Windows 7 x64, Asus Xonar Essence STX. Skärm Dell U2711.

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Göteborg
Registrerad
Maj 2006
Skrivet av ggustavsson:

Det var lite skumt, aldrig sett det krångla, ända jag kan komma på är att du kör med VGA kabel som kanske orsakar det.

Jag kan då tillägga att om så är fallet så borde en "auto-adjust" I skärmens inställningar lösa problemet.

Skickades från m.sweclockers.com

“Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.”
- Arthur C. Clarke

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Nov 2012

Lyckades fixa upplösningen i BIOS, verkar vara något strull när jag är på en skärm med 16:9. Testade att sätta i min gamla 4:3 skärm och då va bios som den ska vara.

|i5 2500k 4ghz| H100 PnP | 8GB CORSAIR| Powercolor 7970 1100/1500 |IN WIN DRAGON|
|Western Digital 500GB|Seagate 2TB|Corsair SSD 128GB| |Logitech G19|MX518||Acer 120hz|

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2015

när jag kör med enbart hdmi från moderkortet står det enabled, när jag kopplade i gamla grafikkortet + moderkortets ingång så gick jag in i biosen å då stod det disabled? kan inte ändra den nu heller.

fel tråd.