Har youtube fått plötsliga problem med streaminghastigheten eller va pågår?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Jul 2001

Har youtube fått plötsliga problem med streaminghastigheten eller va pågår?

Är det någon anann som har märkt att de senaste 2 veckorna så buffrar ALLT som fan på youtube? det buffrar tom på 360p, vilket annars varit ovanligt.
har med youtubes felsöknignshastighet ett halvårsgenomsnitt på 56mbit/s vilket borde räcka, så att säga.

(comhem 100/10 - fast problemet verkar gälla mobilt bredband via tre och via tele2 också)

(tråd överflöding, op kan få låsa och ta bort)

Shoebox PC - Coolermaster Elite 130 - i5 4690K - Corsair H60 v2 - BeQuiet! L8 630W - Sapphire R9 290 Tri-X OC - 16GB CL9 - Gigabyte Z97N+Wifi

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2003
Skrivet av ksw:

Är det någon anann som har märkt att de senaste 2 veckorna så buffrar ALLT som fan på youtube? det buffrar tom på 360p, vilket annars varit ovanligt.
har med youtubes felsöknignshastighet ett halvårsgenomsnitt på 56mbit/s vilket borde räcka, så att säga.

(comhem 100/10 - fast problemet verkar gälla mobilt bredband via tre och via tele2 också)

tycker också det har blivit segare, både på mitt 100/10 BBB och Telia 3g på iphonen... :/

Laptop - MacBook 2.0GHz, 4GB ram, Intel GMA 950
Stationär - i5 3570k @ 4ghz, 8gb ram, 120gb ssd + 2tb hdd, Windows 8 64bit, fractal design arc
Citera så jag hittar tillbaka :)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gislaved
Registrerad
Jan 2003

Har också haft mycket strul, många klipp går skitbra första 10-30% sen är det tvärstopp..

Skaffade plugin för att kunna spara strömmen som en fil och kolla i efterhand, 30min i HD tog nog 1,5timmar att ladda ner.

Det gick i 3-400KB/s bitvis sen trillade det ner till några tiotal KB/s.

Jag äger en k6-200 med Windows98, den har aldrig varit online.
Övrigt: X220 i7,ips,4,160ssd, phenom quadcore, pentax k-5, duron900 med freebsd bla bla bla

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sverige ;)
Registrerad
Nov 2008

CPU: i5 4690K+H80i @4.2Ghz | GPU: EVGA 970 FTW | MB: MSI Z97-G43 | RAM: 8gb 1600Mhz Corsair | SSD/SSD:Samsung EVO 840 120Gb/Kingston SV300 120Gb | PSU: CM 650M | Chassie: Air 240 | Skärm: Fujitsu P23T-6 | T-bord: Corsair K70 RGB | Mus: Logitech G502 | Ljud: Z906/Qpad QH-90

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Jul 2001

Apparently not. har det inställt på att bara visa trådar från senaste dagen.

Shoebox PC - Coolermaster Elite 130 - i5 4690K - Corsair H60 v2 - BeQuiet! L8 630W - Sapphire R9 290 Tri-X OC - 16GB CL9 - Gigabyte Z97N+Wifi

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ystad
Registrerad
Jan 2012

Jag kan inte se på 720p-klipp på youtube med min 4/0,5 lina, men jag kunde göra det förr.

Nu är det 480p, ibland t.om 360p som gäller, om jag inte vill starta klippet i 720p, pausa, och sen komma tillbaks om en halvtimme...

CPU: I7-3930k@4,2 GHz + Noctua NH-D14 // GPU: EVGA GTX 980 Ti SC+ ACX 2.0+ // RAM: 16 GB Corsair Vengeance LP 1600 MHz // MoBo: Asus P9X79 Pro // PSU: NZXT HALE90 1000w 80+ Gold // SSD: Samsung 830(128GB) + Crucial M500(240GB) + Crucial MX300(525GB) // HDD: 2 TB Seagate Barracuda 7200 rpm // Chassi: Fractal Design Define XL R2 // OS: Win 10 Pro // Skärm: AOC g2460Pg + BenQ GL2450.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2006

Har samma problem sitter på 50mbit fiber.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Summer '79
Registrerad
Maj 2002

Yep, har lagt ner och kolla på youtube ett tag nu

Men blir bara arg när de buffrar på typ 240p direkt

CPU: Intel Core i7 4770K @ 4.2Ghz Motherboard: Asus Maximus VI Hero GPU: Zotac GeForce GTX 780 AMP Edition Memory: Kingston Beast 16GB @ 2400Mhz SSD: 240GB Intel 530 PSU: Corsair AX 860W 80+ Platinum Chassi: Corsair Obsidian 750D OS: Windows 7 x64 Professional 3Dmark11: 13739 3Dmark Vantage: 42063 Valley Benchmark 1.0 Extreme HD: 3016

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Feb 2007

Jag kan i princip inte se på någonting utan avbrott. Anda strömnings tjänster funkar bra över min 100mbit lina. Otroligt frustrerande!

Macbook Pro

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping
Registrerad
Nov 2004

Telia sa att dom hade problem med nån typ av routing eller liknande, så Norden får vänta mellan 6-8 veckor innan en 100% lösning verkar det som.

DICK BUTT

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halland
Registrerad
Sep 2007

Japp haft problem nu på senaste. Stannar helt upp i 360p.

Intel i5 3570k @ 4.5 GHz || Asrock Z77 Performance || Dark Rock Pro 2 || PNY+PALIT 670 SLI || Dark Power Pro 10 || Crossover 27" IPS

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2005

Funkar normalt för mig nu iaf, äntligen.

» Bytt namn ifrån "cyme"
» Citera mig vid svar så jag hittar tillbaka!
» Gillar du Trance/Vocal-Trance? Spana in min playlist på Spotify här.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östersund
Registrerad
Jul 2010

Testa tryck F5 första gången filmen ska till att börja buffra, funkar för mig.

Mobo: ASUS Z97-Pro Gamer CPU: Intel Core i7 4790K RAM: Corsair Vengeance 1600MHz 4x2GB GPU: ASUS STRIX GTX 970 DirectCU II PSU: Corsair CX 750W 80+ Bronze Chassi: Fractal Design Define R5 SSD: Corsair Force 3 Series F120 120GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Summer '79
Registrerad
Maj 2002

Hmm verkar fungera bättre nu, återkommer

Uppdatera gärna ni med i tråden!

CPU: Intel Core i7 4770K @ 4.2Ghz Motherboard: Asus Maximus VI Hero GPU: Zotac GeForce GTX 780 AMP Edition Memory: Kingston Beast 16GB @ 2400Mhz SSD: 240GB Intel 530 PSU: Corsair AX 860W 80+ Platinum Chassi: Corsair Obsidian 750D OS: Windows 7 x64 Professional 3Dmark11: 13739 3Dmark Vantage: 42063 Valley Benchmark 1.0 Extreme HD: 3016

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2005
Skrivet av flashen:

Hmm verkar fungera bättre nu, återkommer

Uppdatera gärna ni med i tråden!

Funkat normalt för mig sedan igår morgon.

» Bytt namn ifrån "cyme"
» Citera mig vid svar så jag hittar tillbaka!
» Gillar du Trance/Vocal-Trance? Spana in min playlist på Spotify här.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2010

Telia räknar med en fix i mitten på februari.

Citera för svar!
Har jag hjälpt dig? Klicka på Gilla!
[Galleri]XBMC på Raspberry Pi [GUIDE] XBMC på Raspberry Pi
i7 930 @ 4GHz, 6950, Asus P6X58D-E, Corsair HX750W, 2st Corsair SSD 60 gb

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lövstad
Registrerad
Maj 2005

[/SPOILER]

Jag har varit uppkopplad i 13 år & så här illa har det IMO aldrig varit.

Kollar själv på "let´s plays" (Minecraft, Skyrim) varje dag & nu får jag sitta
& zappa mellan 360p & 480p var 10-20:e sekund för att se klipp.
Normalt klarar jag 720p med min 8/1-lina. Surt som attan.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2005

Har inga större problem tycker jag. Har iofs inte Telia.