Hjälp samba över VPN

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Nov 2006

Hjälp samba över VPN

Hej
Jag har en del problem som jag skulle älska lite hjälp med. Grunden till mina problem är att jag vill att jag och några vänner ska kunna streama från min server. Tidigare har vi kört hamachi och standard smb shares men nu är hamachi begränsat till 5 pers så tänkte jag lägga upp mitt eget vpn. Jag vill inte köpa några program och jag vill att clienterna ska ha det rätt så lätt.

Servern kör windows 7
Ruter är en asus RT-N56U med Firmware 3.0.0.4.334
I modemet är NAT och allt inaktiverat.
Jag har en domän xxxxxx.se som jag tänkt använda.

Jag är tacksam för alla lösningsförslag.

Så här har jag försökt men misslyckats.
- Skapa en PPTP vpn i rutern Asus Support

- Länka domän till ip.

- Adda vpn med windows. windows7hacker

Dessa saker har jag lyckats med. Jag blir ansluten till VPN på xxxxxxx.se men jag når ingen share.

min server har lokalt
IPv4 192.168.1.2
Subnet mask 255.255.255.0
Default Gateway 192.168.1.1

min client har
ppp adapter VPN Connetion
IPv4 192.168.1.200 (default var 192.168.10.2)
Subnet mask 255.255.255.255
Default Gateway 0.0.0.0

Jag är inte bra på något av det här så det kan vara något litet.
Tack igen.

edit: solved läs min kommentar senare.

Asus z68-v pro | i7 2600k | Thermalright Silver Arrow | Asus GTX 1070 Strix | Corsair Vengeance 1600MHz 16GB | Seasonic X-460 | Samsung 850 EVO 500
ASRock Z87 Extreme6 | i7 4770S | Cooler Master Hyper 212 Evo | Crucial Ballistix 16GB 1600Mhz | be quiet! E9 | Samsung 840 EVO 250 | WD RED 6+6 TB, WD Green 4+4 TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Dalom
Registrerad
Sep 2004

Hur försöker du ansluta via cifs?
Via domän eller via ip?
Hur ser dina loggfiler ut när du försöker ansluta?
Hur ser din smb.conf ut?
Får du något felmeddelande?

--
Mats

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2008

Så du har skapat en vpn i routern som du från en kompis Windows dator fått en lyckad anslutning? Dvs. inga felmedelanden.

Du pratar om din klient följande "IPv4 192.168.1.200 (default var 192.168.10.2)". Menar du att du statiskt ändrat adressen i klienten? Det kommer garanterat inte fungera. Se till att gateway är 192.168.10.1 så att du kan nå nätet 192.168.1.1. Du kan ju prova att i vpn-konfen på routern köra att han ska lägga klienterna i det nätet också om det andra inte fungerar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Nov 2006

Allt är typ löst.
Jag gick in i vpn connection properties på klienten och i fliken "type of vpn" bytte jag från automatic till pptp. Jag bytte Data encryption till maximum stength också men tror att det var det som var grejen.

Nej jag ändrade inte adressen statiskt. jag ändrade spannet som rutern tilldelar ipn i.

Asus z68-v pro | i7 2600k | Thermalright Silver Arrow | Asus GTX 1070 Strix | Corsair Vengeance 1600MHz 16GB | Seasonic X-460 | Samsung 850 EVO 500
ASRock Z87 Extreme6 | i7 4770S | Cooler Master Hyper 212 Evo | Crucial Ballistix 16GB 1600Mhz | be quiet! E9 | Samsung 840 EVO 250 | WD RED 6+6 TB, WD Green 4+4 TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Okt 2006
Skrivet av arry:

Allt är typ löst.
Jag gick in i vpn connection properties på klienten och i fliken "type of vpn" bytte jag från automatic till pptp. Jag bytte Data encryption till maximum stength också men tror att det var det som var grejen.

Nej jag ändrade inte adressen statiskt. jag ändrade spannet som rutern tilldelar ipn i.

Har liknande setup.. Tips, klicka ur "Use default gateway on remote network" i inställningar på clienterna så slipper du agera vpn även åt deras internettrafik och sparar lite på din lina.

rätta mig gärna om jag har fel.