Kostnader vid uppsägning/portering av mobilabonnemang?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Maj 2011

Kostnader vid uppsägning/portering av mobilabonnemang?

Går det att undvika kostnader för dubbla abonnemang om man byter operatör? Min bindningstid hos Telia har gått ut, men i deras villkor står det tre månaders uppsägningstid. Jag vill köpa ny telefon med Tele2-ab nu.

Senaste gången jag köpte telefon var det tvärtom, jag bytte från Tele2 till Telia. Då gick jag in i en Teliabutik och köpte telefonen, och Telia skötte som jag minns det porteringen. Kan inte minnas att jag ens själv behövde kontakta Tele2. Har inte heller något minne av att jag behövde fortsätta betala ab hos Tele2 under någon uppsägningstid. Jag kan minnas fel iofs...

Den här gången tänkte jag beställa en telefon på nätet (Netonnet). Jag fyller i vilket ab jag vill ha hos Tele2 och uppger att jag för närvarande har Telia. Behöver jag kontakta Telia och säga upp abonnemanget, eller sköts det med automatik?

Jag levde i föreställningen att man kunde byta operatör över en dag om bara bindningstiden hade gått ut, men så enkelt (billigt) är det kanske inte?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norrköping
Registrerad
Dec 2012

brukar som du säger vara 3 månader uppsägningstid även efter att bindningstiden gått ut, tyvärr.
det kan dock gå att byta abonnemangsform hos telia till något billigare under de tre månaderna men är ej helt säker på hur det funkar hos olika operatörer. Jag satt tidigare på ett flat-rate abonnemang hos tre för 599/månad med en iphone 4. Sen fick jag en telefon genom jobbet istället så jag bytte abonnemangsform till något som bara kostade typ 99/månad vilket var möjligt då bindningstiden gått ut, kan vara värt att kolla upp iaf.

▪ 2500K @ 4,2GHz - P67 Pro3 - 16 GB DDR3 - MSI R9 290 Gaming 4 GB - 256 GB Samsung 840 - G2460PQU 144hz
▪ i7-3770 - P8Z77-I Deluxe - 8 GB DDR3 - HD 7970 3GB - 120 GB Sandisk ultra plus - Cooler master elite 130
▪ Acer V3-772g - i7 4702MQ - GTX 760M - 8GB DDR3 - Intel 530 240GB - Sony Xperia Z3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Trelleborg
Registrerad
Dec 2004

Uppsägningen lär du inte komma undan då det är deras lilla kassagris

Hör med tele 2 det är nog säkrast. Men när jag porta ett nummer så ringde jag iaf och bad om slutfaktura och fick på så vis slut på eländet direkt iallafall

Det fanns en gång en båt...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Maj 2011

Tack för svar! Jag sitter på ett gammalt ab som kostar 98 kr/mån (x 3 = 294 kr), så det är inte så illa.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Nyköping
Registrerad
Okt 2002

Är nog kört. Tog en gång ett telia abb utan bindningstid pga att vilja byta snabbt. Men trots det så var det insmuget 3 månaders uppsägningstid. Blev än dyrare historia än planerat.

Ryzen 7 1700X@3.9GHz, 4x8GB DDR4 2666MHz, Palit GeForce GTX 1080 GameRock, SSDs, Focusrite Scarlett Solo, Blue Snowball, MS LifeCam Studio.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Romelanda
Registrerad
Nov 2009

Säg till att du inte vill ha det nya aktiverat förrän efter 3 månader.
Och säkerställ att telia inte avslutar det gamla i förtid.

"When I get sad, I stop being sad and be awsome instead, true story."

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Nov 2012

Det brukar gå att säga upp abonnemanget även innan bindningstiden har gått ut. Det vill säga att du kan säga upp abonnemanget 3 månader innan tiden går ut (tre månaders uppsägningstid) och därmed slippa att vänta eller få dubbla kostnader. Då får du gå hela bindningstiden men slipper tre månader extra. Men det är ju sällan man kommer på att göra det i tid...

TypeMatrix | MacBook Air 11"

Använd Gilla om ni får det svar ni söker!