i5 3570K + MSI Z77A-S01 @ 4.4Ghz behöver hjälp att nå 4.5ghz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Feb 2013

i5 3570K + MSI Z77A-S01 @ 4.4Ghz behöver hjälp att nå 4.5ghz

Hej!

Efter att ha läst en hel del guider här och på andra ställen så kan jag inte hitta några bra för MSI Z77 + i5 3570.

har lyckats komma upp i 44 stabilt med vcore på 1.280. (IBT max Testat och prime95 1h) (se bilderna för resten av inställningarna)
har försökt ändra till 45 utan att ändra vcore men det resulterade i att windows bootade och och inget mer hände. ändrade jag vcore så jag kom in o kunde stresstesta osv så fick jag massa bluescreens och program krashade.

så därför tänkte jag höra här om lite input för hur jag ska gå vidare nu.. temperaturer ser helt okej ut än så länge.

gärna step by step då jag inte är allt för kompetent

vad bör jag ändra för inställningar för att ta mig vidare?

Mvh

Kristian

CPU: Core i5 3570K
KYLARE: Corsair H80i
MODERKORT: MSI Z77A-S01
MINNEN: Corsair (2x4096) 1600Mhz VENG. LP
GPU:GEFORCE GTX 660 CUII TOP

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2012

höja volten
(cpu core volt)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Feb 2013

drog upp till 1.295 och fick bluescreens när jag kom in win..
1.300 vdroop auto kommer jag in i windows på men med bluescreen ganska snabbt
1.300 och vdroop 100% så kan jag köra prime i 1 min sen crashar det och jag får bluescreen ganska omgående efteråt..

CPU: Core i5 3570K
KYLARE: Corsair H80i
MODERKORT: MSI Z77A-S01
MINNEN: Corsair (2x4096) 1600Mhz VENG. LP
GPU:GEFORCE GTX 660 CUII TOP

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Någonstans
Registrerad
Okt 2003

Min 3570k är mer eller mindre omöjlig att få stabil i 4.5GHz.

i7 2700k @ 4.6GHz | MSI Z77A-GD65 | 12GB 1600MHz | XFX Radeon R9 380 DD XXX OC 4GB | Samsung 850 EVO 500GB | Corsair CX400w

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
~/
Registrerad
Okt 2007
Skrivet av parta:

drog upp till 1.295 och fick bluescreens när jag kom in win..
1.300 vdroop auto kommer jag in i windows på men med bluescreen ganska snabbt
1.300 och vdroop 100% så kan jag köra prime i 1 min sen crashar det och jag får bluescreen ganska omgående efteråt..

Fortsätt höja spänningen tills den är stabil eller temperaturen blir för hög. Man brukar inte vilja gå över 1,4V. Vissa exemplar överklockar bättre än andra. Lycka till.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Feb 2013

gjorde lite ändringar för 44 efter att ha snackat med en kille på MSI forumet.

disable EIST, Intel C-state, EUP2013
DramV: 1.55
Set: I/O: 1.1
vdroop: 100%

sen försökte jag ändra till 45 och vcore 1.32

nu kunde jag köra prime95 (73C maxtemp på högsta coren) i 4 minuter innan bluescreen
finns det nått annat jag kan göra än att höja vcore?

Tacksam för svar

CPU: Core i5 3570K
KYLARE: Corsair H80i
MODERKORT: MSI Z77A-S01
MINNEN: Corsair (2x4096) 1600Mhz VENG. LP
GPU:GEFORCE GTX 660 CUII TOP

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Feb 2013

gjorde lite ändringar för 44 efter att ha snackat med en kille på MSI forumet.

disable EIST, Intel C-state, EUP2013
DramV: 1.55
Set: I/O: 1.1
vdroop: 100%

sen försökte jag ändra till 45 och vcore 1.32

nu kunde jag köra prime95 (73C maxtemp på högsta coren) i 4 minuter innan bluescreen
finns det nått annat jag kan göra än att höja vcore?

Tacksam för svar

edit: från MSI forumet

Skrivet av msi:

Make sure you are monitoring your temps as well.

Max CPUV for everyday use: 1.4
Max CPU Temp for normal everyday: 70c Stress Test: 80's
Max I/O: 1.25
Max SA: .92 (Normally doesn't need to be adjusted)
Max Dramv: 1.65(1.55 usually works for most oc's with standard speeds & 2 sticks in a dual channel machine)
PLL: 1.91

So, if temps are ok, try 1.35

CPU: Core i5 3570K
KYLARE: Corsair H80i
MODERKORT: MSI Z77A-S01
MINNEN: Corsair (2x4096) 1600Mhz VENG. LP
GPU:GEFORCE GTX 660 CUII TOP

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västervik
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av parta:

Hej!

Efter att ha läst en hel del guider här och på andra ställen så kan jag inte hitta några bra för MSI Z77 + i5 3570.

har lyckats komma upp i 44 stabilt med vcore på 1.280. (IBT max Testat och prime95 1h) (se bilderna för resten av inställningarna)
har försökt ändra till 45 utan att ändra vcore men det resulterade i att windows bootade och och inget mer hände. ändrade jag vcore så jag kom in o kunde stresstesta osv så fick jag massa bluescreens och program krashade.

så därför tänkte jag höra här om lite input för hur jag ska gå vidare nu.. temperaturer ser helt okej ut än så länge.

gärna step by step då jag inte är allt för kompetent

https://dl.dropbox.com/u/23827553/first.jpg

https://dl.dropbox.com/u/23827553/second.jpg

https://dl.dropbox.com/u/23827553/third.jpg

https://dl.dropbox.com/u/23827553/fourth.jpg

https://dl.dropbox.com/u/23827553/fifth.jpg

https://dl.dropbox.com/u/23827553/sixth.jpg

vad bör jag ändra för inställningar för att ta mig vidare?

Mvh

Kristian

På bild nr 2 är inte power limit för lite för 4,5ghz?
Det var nämligen en power limit på mitt moderkort som ströp OC över 4,2 ghz.

Asus Rampage IV formula, Intel core i7 4820k @4.4ghz kyld av en 140mm och en 360mm rad, 8gb ripjaws @1600mhz, Zotac 680 amp edition, random 1 tb hårddisk, Corsair AX860i Och allt sitter i ett Corsair 800D
Datorn som åkte i golvet: Galleri

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Feb 2013

ställde vcore på 1.34
och cpu i/o på 1.9

körde igenom ett occt test på 1h

blev lite varmt

CPU: Core i5 3570K
KYLARE: Corsair H80i
MODERKORT: MSI Z77A-S01
MINNEN: Corsair (2x4096) 1600Mhz VENG. LP
GPU:GEFORCE GTX 660 CUII TOP

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2011

Som Kalsongen skriver, du måste öka long och short power (alla) limits. Öka mycket.
Öka även Plane Current limit.
Du kan garanterat lämna alla strömsparfunktioner på default/auto.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Feb 2013
Skrivet av hanzr:

Som Kalsongen skriver, du måste öka long och short power (alla) limits. Öka mycket.
Öka även Plane Current limit.
Du kan garanterat lämna alla strömsparfunktioner på default/auto.

tack för era svar!

strömsparfunktionerna har jag hört kan skapa instabilitet. hur mkt kan jag höja? ska prova ändra lite ikväll. kör just nu stabilt på 4.5ghz men kan jag tjäna nån grad celcius här eller där så är jag nöjd. som det är nu så kan jag inte ha fläktarna till mitt corsair h80i på quiet mode direkt

http://valid.canardpc.com/2690759
tack för svaren

CPU: Core i5 3570K
KYLARE: Corsair H80i
MODERKORT: MSI Z77A-S01
MINNEN: Corsair (2x4096) 1600Mhz VENG. LP
GPU:GEFORCE GTX 660 CUII TOP

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
jönköping
Registrerad
Mar 2006
Skrivet av parta:

Hej!

vad bör jag ändra för inställningar för att ta mig vidare?

Mvh

Kristian

Höj spänningen efter denna mallen, kör lite stress och sen sänk till du stöter på bluescreen höj lite och kör stress tills du hittar lägsta spänningen du kan ligga stabilt på.

Tycker även du ska sätta din "LLC" (load line cal) till ca 75% vid över 4.5 GHz.

Under 1.25 ska du klara dig på i 4.5GHz

MB: ASRock Z77 EXTREME4 PSU: Chieftec Nitro 88+ SPS 850W CPU: 3770K @ 4.7 GHz Kyl: Antec 620 PnP Ram: G.Skill 16GB 2133Mhz GPU: Geforce GTX 690 HDD: Intel SSD 180GB Burk: Define R4 med 6 x Noctua 140mm Fläktkontroll: Fractal Design Adjust 108 Fancontroller Skärm: Philips 27" Led 1080P Laptop: HP EliteBook Core i7 3dMark11: P17598 Battlefield 3: CAR0LUS-REX 30K jet kills

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Någonstans
Registrerad
Okt 2003
Skrivet av guanbana:

Höj spänningen efter denna mallen, kör lite stress och sen sänk till du stöter på bluescreen höj lite och kör stress tills du hittar lägsta spänningen du kan ligga stabilt på.

Tycker även du ska sätta din "LLC" (load line cal) till ca 75% vid över 4.5 GHz.

Under 1.25 ska du klara dig på i 4.5GHz

http://img269.imageshack.us/img269/4421/pvts.png

Dom där siffrorna känns lite som drömsiffror (speciellt tempsen) :).

i7 2700k @ 4.6GHz | MSI Z77A-GD65 | 12GB 1600MHz | XFX Radeon R9 380 DD XXX OC 4GB | Samsung 850 EVO 500GB | Corsair CX400w

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
jönköping
Registrerad
Mar 2006
Skrivet av matte56:

Dom där siffrorna känns lite som drömsiffror (speciellt tempsen) :).

Tempen stämmer nog inte (För oss) då jag tror att de haft en uberkylare i testerna. Men allt annat stämmer grymt bra.

Vilket av dem andra siffrorna verkar vara drömsiffror eftersom du använde (speciellt tempsen) ?
Dessutom skrev jag ang spänningen, jag nämnde inget om tempen.

Så här ser det ut för swecs användare med en 3570K.. Är detta verkligen drömsiffror?

3770K @ 5.1 GHz 1.35V 82°C Load H2o HensoN http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2690161
3770K @ 5.0 GHz 1.31V 79°C Load H2o HensoN http://valid.canardpc.com/2686776
3770K @ 4.8 GHz 1.33V 87°C Load H2o guanbana http://valid.canardpc.com/2662676
3770K @ 4.8 GHz 1.29V 88°C Load AIR Ralleballe http://valid.canardpc.com/2667131
3570K @ 4.8 GHz 1.28V 72°C Load H2o broderbluff http://valid.canardpc.com/2651538
3570K @ 4.7 GHz 1.29V 85°C Load AIR Pelleboj http://valid.canardpc.com/2651980
3570K @ 4.5 GHz 1.25V 72°C Load AIR Gwaniiz http://valid.canardpc.com/2688545
3570K @ 4.5 GHz 1.30V 79°C Load AIR DavidtheDoom http://valid.canardpc.com/2671622
3570K @ 4.5 GHz 1.25V 75°C Load AIR Chipp!http://valid.canardpc.com/2651533
3570K @ 4.5 GHz 1.25V 81°C Load AIR Joelschub http://valid.canardpc.com/2651476
3570K @ 4.5 GHz 1.30V 72°C Load H20 j0nathan http://valid.canardpc.com/2667384
3570K @ 4.4 GHz 1.26V 60°C Load AIR zipmiX http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2687102
3570K @ 4.3 GHz 1.25v 75°C Load AIR Per_oxid http://valid.canardpc.com/2653077
3570K @ 4.3 GHz 1.09v 72°C Load AIR Tangentbord http://valid.canardpc.com/2665889
3770K @ 4.2 GHz 1.15V 67°C Load H20 Rasp http://valid.canardpc.com/2688700
3570K @ 4.2 GHz 1.28V 60°C Load H20 EvilWord http://valid.canardpc.com/2651461
3570K @ 4.2 GHz 1.28V 00°C Load AIR EvilWord http://valid.canardpc.com/2651461
3570K @ 4.2 GHz 1.15V 70°C Load AIR Thompaam http://valid.canardpc.com/2687074
3570K @ 3.8 GHz 1.12V 61°C Load AIR Fiskeen http://valid.canardpc.com/2687100

Skrivet av parta:

ställde vcore på 1.34
och cpu i/o på 1.9

körde igenom ett occt test på 1h

https://dl.dropbox.com/u/23827553/occt.jpg

blev lite varmt

Du bör kunna sänka din spänning en aning. Kolla på dom andra här över, du är en bra bit över alla andra med med betydligt lägre volt.

MB: ASRock Z77 EXTREME4 PSU: Chieftec Nitro 88+ SPS 850W CPU: 3770K @ 4.7 GHz Kyl: Antec 620 PnP Ram: G.Skill 16GB 2133Mhz GPU: Geforce GTX 690 HDD: Intel SSD 180GB Burk: Define R4 med 6 x Noctua 140mm Fläktkontroll: Fractal Design Adjust 108 Fancontroller Skärm: Philips 27" Led 1080P Laptop: HP EliteBook Core i7 3dMark11: P17598 Battlefield 3: CAR0LUS-REX 30K jet kills

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Apr 2006
Skrivet av guanbana:

Höj spänningen efter denna mallen, kör lite stress och sen sänk till du stöter på bluescreen höj lite och kör stress tills du hittar lägsta spänningen du kan ligga stabilt på.

Tycker även du ska sätta din "LLC" (load line cal) till ca 75% vid över 4.5 GHz.

Under 1.25 ska du klara dig på i 4.5GHz

Det är väl långt ifrån alla som gör det (nåja dom flesta 3570k verkar klara det), min 3570k vill tex knappt alls lira i 4.5GHz, måste upp i typ 1.36 för att få den någorlunda stadig där.

You were disconnected from EA online

-Z77 Extreme 6. -3570k @4.4GHz. -580SLI @900MHz. -Vengance 16GB @1600Mhz. -Platimax 1500w. -Intel 320 120GB SSD -custom water cooled

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
jönköping
Registrerad
Mar 2006
Skrivet av Hyrst:

Det är väl långt ifrån alla som gör det (nåja dom flesta 3570k verkar klara det), min 3570k vill tex knappt alls lira i 4.5GHz, måste upp i typ 1.36 för att få den någorlunda stadig där.

Det är ingen annan intsällning såsom turbo, llc, eller eller någon annan autoinställning du har på?
Alla jag sett hitills har följt mallen eller till och med mindre.

Det kan ju vara något annat som spökar hos dig, för dom ska ju va duktigt klockvänliga.

MB: ASRock Z77 EXTREME4 PSU: Chieftec Nitro 88+ SPS 850W CPU: 3770K @ 4.7 GHz Kyl: Antec 620 PnP Ram: G.Skill 16GB 2133Mhz GPU: Geforce GTX 690 HDD: Intel SSD 180GB Burk: Define R4 med 6 x Noctua 140mm Fläktkontroll: Fractal Design Adjust 108 Fancontroller Skärm: Philips 27" Led 1080P Laptop: HP EliteBook Core i7 3dMark11: P17598 Battlefield 3: CAR0LUS-REX 30K jet kills

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Apr 2006
Skrivet av guanbana:

Det är ingen annan intsällning såsom turbo, llc, eller eller någon annan autoinställning du har på?
Alla jag sett hitills har följt mallen eller till och med mindre.

Det kan ju vara något annat som spökar hos dig, för dom ska ju va duktigt klockvänliga.

Ja, man börjar ju nästan undra.
Har verkligen provat och pillat på allt, fixed, off set, llc, turbo, osv. Däremot vid 4.4GHz så kan jag köra på betydligt lägre spänning, dock inte i närheten av vad som framgår i diagramet.

Vet ej fasen alltså, ska fortsätta knåpa och se om man når någon framgång.

You were disconnected from EA online

-Z77 Extreme 6. -3570k @4.4GHz. -580SLI @900MHz. -Vengance 16GB @1600Mhz. -Platimax 1500w. -Intel 320 120GB SSD -custom water cooled

Trädvy Permalänk
Testpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av parta:

drog upp till 1.295 och fick bluescreens när jag kom in win..
1.300 vdroop auto kommer jag in i windows på men med bluescreen ganska snabbt
1.300 och vdroop 100% så kan jag köra prime i 1 min sen crashar det och jag får bluescreen ganska omgående efteråt..

Försök undvika VDroop på högsta, ta nästhögsta det brukar undvika de värsta strömspikarna vid load/idle switchen.

Förövrigt har jag skrivit en liten steg-för-steg på just samma moderkort (går att applicera på samtliga MSI z77 moderkort).
Kolla bara på denna:
Överklockningsguide för Sand och Ivy Bridge. Av iSw3de

För övrigt!
Vad fasiken gör du inne på OC Genie inställningarna och pillar. Skit i den skiten och överklocka ordentligt. Minimerar problemen ordentligt.

Skrivet av Hyrst:

Det är väl långt ifrån alla som gör det (nåja dom flesta 3570k verkar klara det), min 3570k vill tex knappt alls lira i 4.5GHz, måste upp i typ 1.36 för att få den någorlunda stadig där.

Låter som ett sämre exemplar.
Jag har inte heller något drömexemplar. (Dock vet jag att många är optimistiska på SweC och itne stresstestar ordentligt och således har väldigt låga VCores jämfört med mig).
Jag behöver 1.305 för 4.5GHz och 1.365 för 4.6GHz.
VDroop Controll ligger på 2 (nästhögsta/75%-ish).

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Sweclockers Teamspeak |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Maj 2012

Känns lite pinsamt o komma där med 3.8ghz, men som jag sa i det inlägget så har jag ingen användning utav överklocking. Kan kanske hända senare om jag skaffar ett till 670. Men jag är iaf med i klubben

Chassi: CM 690 II Advanced | CPU: i-5 3570K 3.8 Ghz | CPU Cooler: CM Hyper 212 Evo | GPU: Gigabyte Geforce GTX 670 x3 | PSU: Corsair AX 750W | MB: Gigabyte Z77X-UD5H | SSD: Samsung 830 256gb | RAM: Corsair Vengeance LP 4x4gb | Skärm: 1 Acer 24¨ GD245HQAbid 120Hz | Skärm: 2 LG 22¨ Flatron L222WS | Tangentbord: Microsoft Sidewinder X4 | Mus: Razer Diamondback 3G

Trädvy Permalänk
Testpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av Fiskeen:

Känns lite pinsamt o komma där med 3.8ghz, men som jag sa i det inlägget så har jag ingen användning utav överklocking. Kan kanske hända senare om jag skaffar ett till 670. Men jag är iaf med i klubben

Jag kan inte heller hävda att jag behöver min överklockning till något.
Dock gör jag det för det är roligare än att spela spel och är dessutom en möjlighet för mig ^^

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Sweclockers Teamspeak |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Apr 2006
Skrivet av DavidtheDoom:

Låter som ett sämre exemplar.
Jag har inte heller något drömexemplar. (Dock vet jag att många är optimistiska på SweC och itne stresstestar ordentligt och således har väldigt låga VCores jämfört med mig).
Jag behöver 1.305 för 4.5GHz och 1.365 för 4.6GHz.
VDroop Controll ligger på 2 (nästhögsta/75%-ish).

Skönt och höra att man inte är ensam i världen med ett kasst chip. Även fast ditt verkar avsevärt bättre än mitt
Det är ju klart att jag kan köra en validate vid 4.5GHz på en lägre spänning, men det är inte riktigt det jag är ute efter.

You were disconnected from EA online

-Z77 Extreme 6. -3570k @4.4GHz. -580SLI @900MHz. -Vengance 16GB @1600Mhz. -Platimax 1500w. -Intel 320 120GB SSD -custom water cooled

Trädvy Permalänk
Testpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av Hyrst:

Skönt och höra att man inte är ensam i världen med ett kasst chip. Även fast ditt verkar avsevärt bättre än mitt
Det är ju klart att jag kan köra en validate vid 4.5GHz på en lägre spänning, men det är inte riktigt det jag är ute efter.

Jag har lyckats med 4.6GHz som sagt och det var stabilt (Prime95 24h+).
Vågar inte ta mig högre pga temperaturen. Har dock bara en Noctua sp9 eller vad den nu heter (se sig). Det är alltså 92mm PnP.

Inte vidare monstruöst

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Sweclockers Teamspeak |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Rymden
Registrerad
Dec 2010

i5 3570 är väl låst? Den går väl inte att överklocka, bara k modellerna?

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Testpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av Skum-tomte:

i5 3570 är väl låst? Den går väl inte att överklocka, bara k modellerna?

Skickades från m.sweclockers.com

Yes det stämmer men har någon pratat om k-lösa 3570?
Kanske såg fel på mobilen eller har jag missat något?

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Sweclockers Teamspeak |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Rymden
Registrerad
Dec 2010
Skrivet av DavidtheDoom:

Yes det stämmer men har någon pratat om k-lösa 3570?
Kanske såg fel på mobilen eller har jag missat något?

TS skrev det i inlägget om du läser, då säger han att det är en 3570 han har.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av Skum-tomte:

TS skrev det i inlägget om du läser, då säger han att det är en 3570 han har.

I titeln står det 3570K Förresten icke K-modeller, är allting låst där eller bara vcore?

Chassi: CM 690 II Advanced | CPU: i-5 3570K 3.8 Ghz | CPU Cooler: CM Hyper 212 Evo | GPU: Gigabyte Geforce GTX 670 x3 | PSU: Corsair AX 750W | MB: Gigabyte Z77X-UD5H | SSD: Samsung 830 256gb | RAM: Corsair Vengeance LP 4x4gb | Skärm: 1 Acer 24¨ GD245HQAbid 120Hz | Skärm: 2 LG 22¨ Flatron L222WS | Tangentbord: Microsoft Sidewinder X4 | Mus: Razer Diamondback 3G

Trädvy Permalänk
Testpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av Skum-tomte:

TS skrev det i inlägget om du läser, då säger han att det är en 3570 han har.

3570k i inlägget, rubriken samt bilderna på bios.

Skrivet av Fiskeen:

I titeln står det 3570K Förresten icke K-modeller, är allting låst där eller bara vcore?

Endast multipeln är låst. Vcore kan du ändra på.

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Sweclockers Teamspeak |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2004

Skall följa denna tråden. Kör också 4,4 fullkomligt stabilt men hade inte varit fel att se om man kan fixa 4,5 eller 4,6

[Intel 6700K @ 4500MHz]--[Corsair H110i GT]--[MSI Z170 Gaming M5]--[Corsair 16GB 2666MHz DDR4]--[ASUS 1080 Strix OC @ 2114/11016MHz]--[EVGA Supernova G2 850W]--[Fractal Design Define S]--[Windows 10 x64]--[Acer XB270HU]--[Corsair Strafe RGB MX Silent]--[Mionix Naos 7000]--[HyperX Cloud II]--[Creative Gigaworks T20]

Trädvy Permalänk
Testpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av Mocka:

Skall följa denna tråden. Kör också 4,4 fullkomligt stabilt men hade inte varit fel att se om man kan fixa 4,5 eller 4,6

Jag har postat en länk tidigare i denna tråden som visar er till min post i överklockningsguiden specifikt för MSI Z77 Moderkort.

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Sweclockers Teamspeak |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jul 2004
Skrivet av DavidtheDoom:

Jag har postat en länk tidigare i denna tråden som visar er till min post i överklockningsguiden specifikt för MSI Z77 Moderkort.

Oui, såg den. Handlar om att orka göra det bara

[Intel 6700K @ 4500MHz]--[Corsair H110i GT]--[MSI Z170 Gaming M5]--[Corsair 16GB 2666MHz DDR4]--[ASUS 1080 Strix OC @ 2114/11016MHz]--[EVGA Supernova G2 850W]--[Fractal Design Define S]--[Windows 10 x64]--[Acer XB270HU]--[Corsair Strafe RGB MX Silent]--[Mionix Naos 7000]--[HyperX Cloud II]--[Creative Gigaworks T20]