PROBLEM! Fx-8350, crosshair v formula-z

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2012

PROBLEM! Fx-8350, crosshair v formula-z

Hej alla sweclockare.
Har förgäves försökt att klocka min processor här i cirka 3-4 dagar. Har ingen aning vad problemet är och har sökt runt om på internet
men inte hittat något svar.

Det är såhär att när jag går in i BIOS (som jag har uppdaterat) och börjar manipulera på allt som finns att leka med, höjt CPU ratio, ändrat lite voltage osv, you know the rest. Så trycker jag F10 och systemet ska BOOTA om och då förhoppningsvis med den nya överklockningen. Jag har inte gjort några extrema klockningar utan höjt ration till 21 till 22,5.

Det som händer har varierat från i förrgår till igår och idag.
När jag startar datorn utan överklock kommer ROG symbolen upp och sen windows symbolerna. Men när den är klockad kommer något
American Megatrends och under står min klock på processor och mina ram-minnen som jag har ställt in i BIOS.

Efter det kommer en text upp med ett felmeddelande om att min BOOT device inte hittas, (kan ladda upp bild om så önskas.)

I förrgår kom denna bild upp efter överklockning, och inte då startar datorn upp i windows.

Om jag startar om datorn och går in i bios snabbt innan American Megatrends kommer upp och trycker F5 för att ställa om alla värden till det "normala",
bootar windows upp normalt.

MVH,

VaporX 7970ghz@ 1200/1600
2600k@ 4.2Ghz 1.312V

http://valid.canardpc.com/2822403

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2009

Har du kollat så att din valda Boot device är rätt då? Överklockningsbios standardinställning där är inte nödvänddigtvis samma som vanliga bios!

Laptops -Lenovo T61 (anno 2007), Windows 7. MacBook Pro Retina 13" late 2013
Stationär - Intel i7 920@4.2 GHz , gigabyte GTX 670 (W2), Gigabyte GA-x58-UD7, Corsair HX850, Corsair H50, Antec P183 + fläktar & kontroller, M-Audio Fast Track Ultra, Windows 7 + OS X 10.9 Mavericks
CITERA om du förväntar dig ett svar på vad jag skrivit

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2012
Skrivet av rallyreavan91:

Har du kollat så att din valda Boot device är rätt då? Överklockningsbios standardinställning där är inte nödvänddigtvis samma som vanliga bios!

Hittade ingen där. (När jag kollade igenom.)
Har du kanske något ord/namn jag ska leta efter i BIOS inställningarna?

VaporX 7970ghz@ 1200/1600
2600k@ 4.2Ghz 1.312V

http://valid.canardpc.com/2822403

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2012

felmeddelandet

VaporX 7970ghz@ 1200/1600
2600k@ 4.2Ghz 1.312V

http://valid.canardpc.com/2822403

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2009

På mitt moderkort kan man trycka f12 när man startar och välja bootdevice för just den uppstarten, men vill man ändra permanent får man gå in i bios och kolla. Vet inte exakt var det ligger, men har för mig att det låg under advanced startup properties för mig i nån underrbrik. Men kolla igenom alla menyer så hittar du det snart!

För att förtydliga... problemet enligt moderkortet är att den försöker starta upp på typ ett usbminne eller nån annat enhet som inte har ett operativsystem som det går att starta på.

Laptops -Lenovo T61 (anno 2007), Windows 7. MacBook Pro Retina 13" late 2013
Stationär - Intel i7 920@4.2 GHz , gigabyte GTX 670 (W2), Gigabyte GA-x58-UD7, Corsair HX850, Corsair H50, Antec P183 + fläktar & kontroller, M-Audio Fast Track Ultra, Windows 7 + OS X 10.9 Mavericks
CITERA om du förväntar dig ett svar på vad jag skrivit