Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011

3570K klockar INTE ned sig i Idle

Hej!

Behöver inte direkt skriva en uppsats om problemet...
Jag vill att min 3570K ska klocka ned sig i idle, anser att den inte behöver ligga konstant och arbeta i 3,4Ghz när man inte gör någonting. Har läst guider på SweC, pillat alldeless för mycket i BIOs, och har även hittat andra personer med samma problem! Min hårdvara finns i sign..

Kort och gott:

Vilka inställningar bestämmer att CPU:n får klocka ned sig i Idle? Vad gör jag för fel?

hänvisar även till en annan person med samma problem...

http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2284193

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2011
Skrivet av YamahaDGX630:

Hej!

Behöver inte direkt skriva en uppsats om problemet...
Jag vill att min 3570K ska klocka ned sig i idle, anser att den inte behöver ligga konstant och arbeta i 3,4Ghz när man inte gör någonting. Har läst guider på SweC, pillat alldeless för mycket i BIOs, och har även hittat andra personer med samma problem! Min hårdvara finns i sign..

Kort och gott:

Vilka inställningar bestämmer att CPU:n får klocka ned sig i Idle? Vad gör jag för fel?

hänvisar även till en annan person med samma problem...

http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2284193

Aktivera Intel Speedstep om det är avaktiverat, och see om det klockar ner sig.

{i5 3570k @ 4.8 Ghz - Gigabyte Z77MX-D3H - Gtx 660 SLI - Corsair Vengance 1600 mhz 2x4gb - OCZ MODXSTREAM-PRO 700w}

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Joelschub:

Aktivera Intel Speedstep om det är avaktiverat, och see om det klockar ner sig.

tackar så oerhört mycket för snabbt svar! Ska checka det

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Nov 2012
Skrivet av YamahaDGX630:

Hej!

Behöver inte direkt skriva en uppsats om problemet...
Jag vill att min 3570K ska klocka ned sig i idle, anser att den inte behöver ligga konstant och arbeta i 3,4Ghz när man inte gör någonting. Har läst guider på SweC, pillat alldeless för mycket i BIOs, och har även hittat andra personer med samma problem! Min hårdvara finns i sign..

Kort och gott:

Vilka inställningar bestämmer att CPU:n får klocka ned sig i Idle? Vad gör jag för fel?

hänvisar även till en annan person med samma problem...

http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2284193

Har precis samma problem som du och samma prolle för den delen. Kollat så otroligt mycket i bios utan framgång. Har gjort en tråd här men inte fått svar, hoppas att någon kommer på en lösning. OnT: har du kontrollerat att windowsenergiinställningar inte är inställd på "prestanda"? dvs att processorn går på 100% hela tiden?

Stationär: Fractal R4 - MSI Z77A GD55 - i5 3570K/Antec Kühler H2O 620 - XFX Radeon 7950 3GB - Corsair Vengeance 1600MHz 16GB - Corsair TX 750 W - Crucial m4 SSD 128 gig - Seagate Barracuda 1 TB x2 Skärm: BenQ EW2430 Laptop: MacBook Pro 2011 - 256 gig SSD Musikutrustning: M-Audio Fast Track Ultra - Pro Tools 11 - AKG K240 - Dynaudio BM5A MKII - tc electronic BMC-2 DAC - Line 6 POD HD Böna

Trädvy Permalänk
Frilansskribent
Patrik Jonsson
Plats
Dalarna
Registrerad
Okt 2009
Skrivet av YamahaDGX630:

tackar så oerhört mycket för snabbt svar! Ska checka det

SpeedStep finns i UEFI att aktivera / inaktivera. Det bör dock vara aktiverat som standard, varför du då skulle ha stängt av det är en bra fråga.
Se också till att Windows Energialternativ är satt på Balanserat, inte Hög prestanda.

PC: Intel 2600K 4400 MHz - Maximus V Gene - Corsair 2x4GB - GTX 680 - Intel 730 240GB - AX760 Platinum
Kringutrustning: Dell U2515H - Mionix Castor - Sennheiser HD558 - Ducky One MX Brown
Telefon: iPhone 6 16GB Whitetail 10.1

- Feedback - Kontakt - Regler -

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Husvagn på Axamo
Registrerad
Feb 2010

Ändra det till 1% så är det löst

I was in Hong Kong and this guy on the street was selling these dodgy-looking CDs labelled 'Rindows' and 'Frotoshop'.
Display driver uninstaller

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011

Hittar inte IntelSpeedStep i MSI´s tyvärr lite kassa UEFI

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Långshyttan
Registrerad
Nov 2010

du verkar ha grafikkort från framtiden du enligt sign heh. 8950

att den går upp lite till sin fulla hastighet gör nog inte så mkt mer än typ 15 W extra på elmätaren som värst och i temperaturen typ 5c till 10c kanske ifrån lägsta idle som sämst beroende på vilken cpu kylare du har men load temperatur är viktigare än idle enligt mig heh...

AMD Phenom II x6 1090T @3.5 ghz. corsair 8 gb @ 1333 mhz moderkort GA-870A-UD3, Asus R9 280 DCII TOP och nätagg ocz modulär psu 500W SSD: 60 gb intel 330 128 gb corsair force gs.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Nov 2012
Skrivet av YamahaDGX630:

Hittar inte IntelSpeedStep i MSI´s tyvärr lite kassa UEFI

Speedstep = EIST (enable intelspeedstep) i UEFI
Jag har också MSI.

Stationär: Fractal R4 - MSI Z77A GD55 - i5 3570K/Antec Kühler H2O 620 - XFX Radeon 7950 3GB - Corsair Vengeance 1600MHz 16GB - Corsair TX 750 W - Crucial m4 SSD 128 gig - Seagate Barracuda 1 TB x2 Skärm: BenQ EW2430 Laptop: MacBook Pro 2011 - 256 gig SSD Musikutrustning: M-Audio Fast Track Ultra - Pro Tools 11 - AKG K240 - Dynaudio BM5A MKII - tc electronic BMC-2 DAC - Line 6 POD HD Böna

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Adamsvard:

Speedstep = EIST (enable intelspeedstep) i UEFI
Jag har också MSI.

Jahaaa.. EIST är aktiverat

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Nov 2012
Skrivet av YamahaDGX630:

Jahaaa.. EIST är aktiverat

Löste det sig? för det är enabled för mig med men den klockar ändå inte ner sig:(

Stationär: Fractal R4 - MSI Z77A GD55 - i5 3570K/Antec Kühler H2O 620 - XFX Radeon 7950 3GB - Corsair Vengeance 1600MHz 16GB - Corsair TX 750 W - Crucial m4 SSD 128 gig - Seagate Barracuda 1 TB x2 Skärm: BenQ EW2430 Laptop: MacBook Pro 2011 - 256 gig SSD Musikutrustning: M-Audio Fast Track Ultra - Pro Tools 11 - AKG K240 - Dynaudio BM5A MKII - tc electronic BMC-2 DAC - Line 6 POD HD Böna

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011

har tagit åt mig alla förslag denna tråd har gett Och ändrat så gott det går i Windows och UEFI... Har to.m ställt in "Energy efficient" i UEFI, vilket då ska vara något snabbval till en energi-sparsam konfiguration. Men inget har än så länge visat resultat :/ Kontrollerar för övrigt klocken med CPU-Z

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Adamsvard:

Löste det sig? för det är enabled för mig med men den klockar ändå inte ner sig:(

Tyvärr :/

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011

ska jag printa massa bilder på hur mitt UEFI ser ut?

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Nov 2012
Skrivet av YamahaDGX630:

Tyvärr :/

Då är jag rädd att vi sitter i samma båt kamrat:( vill helst inte att min prolle ligger och matar i 4.2 gHz 24/7..

Stationär: Fractal R4 - MSI Z77A GD55 - i5 3570K/Antec Kühler H2O 620 - XFX Radeon 7950 3GB - Corsair Vengeance 1600MHz 16GB - Corsair TX 750 W - Crucial m4 SSD 128 gig - Seagate Barracuda 1 TB x2 Skärm: BenQ EW2430 Laptop: MacBook Pro 2011 - 256 gig SSD Musikutrustning: M-Audio Fast Track Ultra - Pro Tools 11 - AKG K240 - Dynaudio BM5A MKII - tc electronic BMC-2 DAC - Line 6 POD HD Böna

Trädvy Permalänk
Frilansskribent
Patrik Jonsson
Plats
Dalarna
Registrerad
Okt 2009
Skrivet av YamahaDGX630:

ska jag printa massa bilder på hur mitt UEFI ser ut?

Snabb fråga, är spänningen på CPUn satt på Auto?

PC: Intel 2600K 4400 MHz - Maximus V Gene - Corsair 2x4GB - GTX 680 - Intel 730 240GB - AX760 Platinum
Kringutrustning: Dell U2515H - Mionix Castor - Sennheiser HD558 - Ducky One MX Brown
Telefon: iPhone 6 16GB Whitetail 10.1

- Feedback - Kontakt - Regler -

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Nov 2012
Skrivet av Jonssown:

Snabb fråga, är spänningen på CPUn satt på Auto?

Förlåt TS om jag lånar din tråd men jag har exakt samma probelm.
Ja, min core voltage är satt på auto.

Stationär: Fractal R4 - MSI Z77A GD55 - i5 3570K/Antec Kühler H2O 620 - XFX Radeon 7950 3GB - Corsair Vengeance 1600MHz 16GB - Corsair TX 750 W - Crucial m4 SSD 128 gig - Seagate Barracuda 1 TB x2 Skärm: BenQ EW2430 Laptop: MacBook Pro 2011 - 256 gig SSD Musikutrustning: M-Audio Fast Track Ultra - Pro Tools 11 - AKG K240 - Dynaudio BM5A MKII - tc electronic BMC-2 DAC - Line 6 POD HD Böna

Trädvy Permalänk
Frilansskribent
Patrik Jonsson
Plats
Dalarna
Registrerad
Okt 2009
Skrivet av YamahaDGX630:

ska jag printa massa bilder på hur mitt UEFI ser ut?

Skrivet av Adamsvard:

Förlåt TS om jag lånar din tråd men jag har exakt samma probelm.
Ja, min core voltage är satt på auto.

Jag uppmanar er båda två att göra en CMOS Reset (Reseta UEFI/BIOS).
Annars kan det hjälpa med en BIOS/UEFI Flash, detta är dock inte alltid riskfritt.

PC: Intel 2600K 4400 MHz - Maximus V Gene - Corsair 2x4GB - GTX 680 - Intel 730 240GB - AX760 Platinum
Kringutrustning: Dell U2515H - Mionix Castor - Sennheiser HD558 - Ducky One MX Brown
Telefon: iPhone 6 16GB Whitetail 10.1

- Feedback - Kontakt - Regler -

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Adamsvard:

Då är jag rädd att vi sitter i samma båt kamrat:( vill helst inte att min prolle ligger och matar i 4.2 gHz 24/7..

Skrivet av Jonssown:

Snabb fråga, är spänningen på CPUn satt på Auto?

Skrivet av Adamsvard:

Förlåt TS om jag lånar din tråd men jag har exakt samma probelm.
Ja, min core voltage är satt på auto.

Jo, det verkar som de

Aha, det enda jag kan ändra i spännings-väg är "Core Voltage" (d.v.s +0,04000 upp till +0,06000)

Det gör verkligen ingenting att du lånar tråden! Ju fler vi är med samma problem som diskuterar ju mer kan vi antagligen komma fram till, tillsammans med de som försöker hjälpa oss

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping
Registrerad
Feb 2009

Hade samma problem när jag drog upp mina minnen till 1600 Mhz, när jag ställde ner dem till 1333 så klockade processorn åter ner sig i idle.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Jonssown:

Jag uppmanar er båda två att göra en CMOS Reset (Reseta UEFI/BIOS).
Annars kan det hjälpa med en BIOS/UEFI Flash, detta är dock inte alltid riskfritt.

Jag kan prova en fjärde gång med att resetta BIOS (Kan jag göra det direkt i BIOS, eller behöver jag ta ut batteriet?)

Har redan flashat mitt BIOS till det senaste

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av eisens:

Hade samma problem när jag drog upp mina minnen till 1600 Mhz, när jag ställde ner dem till 1333 så klockade processorn åter ner sig i idle.

hm... jag kör mina i 2133Mhz, vilket är standard för mina minnen som du ser i sign Ska kolla vad som händer när jag drar ned

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Nov 2012
Skrivet av Jonssown:

Jag uppmanar er båda två att göra en CMOS Reset (Reseta UEFI/BIOS).
Annars kan det hjälpa med en BIOS/UEFI Flash, detta är dock inte alltid riskfritt.

Skrivet av YamahaDGX630:

Jo, det verkar som de

Aha, det enda jag kan ändra i spännings-väg är "Core Voltage" (d.v.s +0,04000 upp till +0,06000)

Det gör verkligen ingenting att du lånar tråden! Ju fler vi är med samma problem som diskuterar ju mer kan vi antagligen komma fram till, tillsammans med de som försöker hjälpa oss

Surt att resetta BIOS då jag har ställt in rätt mycket där men det kanske får bli så:(
Jo det har du rätt i, jag har haft det här problemet ett tag och kan inte bli klok på det haha

Stationär: Fractal R4 - MSI Z77A GD55 - i5 3570K/Antec Kühler H2O 620 - XFX Radeon 7950 3GB - Corsair Vengeance 1600MHz 16GB - Corsair TX 750 W - Crucial m4 SSD 128 gig - Seagate Barracuda 1 TB x2 Skärm: BenQ EW2430 Laptop: MacBook Pro 2011 - 256 gig SSD Musikutrustning: M-Audio Fast Track Ultra - Pro Tools 11 - AKG K240 - Dynaudio BM5A MKII - tc electronic BMC-2 DAC - Line 6 POD HD Böna

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Adamsvard:

Surt att resetta BIOS då jag har ställt in rätt mycket där men det kanske får bli så:(
Jo det har du rätt i, jag har haft det här problemet ett tag och kan inte bli klok på det haha

känner exakt samma sak, hur ser BIOS ut för dig nu efter reset?

Kan säga att efter BIOS-reset så verkar min CPU ligga konstant på turbo-boosten d.v.s 3,8Ghz

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011

Men behöver man ställa in något i BIOS som talar om för CPU:n att klocka ned sig i IDLE nu? Eftersom jag resettade?

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Frilansskribent
Patrik Jonsson
Plats
Dalarna
Registrerad
Okt 2009
Skrivet av YamahaDGX630:

Jag kan prova en fjärde gång med att resetta BIOS (Kan jag göra det direkt i BIOS, eller behöver jag ta ut batteriet?)

Har redan flashat mitt BIOS till det senaste

Plocka ur batteriet i 10minuter, det ser inte ut att finnas någon RESET CMOS knapp på kortet.

Skrivet av Adamsvard:

Surt att resetta BIOS då jag har ställt in rätt mycket där men det kanske får bli så:(
Jo det har du rätt i, jag har haft det här problemet ett tag och kan inte bli klok på det haha

Det är inte värre än att fixa tillbaka inställningarna.

  • AHCI

  • Boot Prio

  • Vcore / Alternativa CPU inställningar

  • Klock frekvenser

  • Alternativa ändringar på DDR3/Ram frekvensen (1333MHz brukar vara aktiverat ifrån fabrik)

PC: Intel 2600K 4400 MHz - Maximus V Gene - Corsair 2x4GB - GTX 680 - Intel 730 240GB - AX760 Platinum
Kringutrustning: Dell U2515H - Mionix Castor - Sennheiser HD558 - Ducky One MX Brown
Telefon: iPhone 6 16GB Whitetail 10.1

- Feedback - Kontakt - Regler -

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011

VAFASEN! DEN KLOCKADE NED SIG

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Frilansskribent
Patrik Jonsson
Plats
Dalarna
Registrerad
Okt 2009
Skrivet av YamahaDGX630:

känner exakt samma sak, hur ser BIOS ut för dig nu efter reset?

Kan säga att efter BIOS-reset så verkar min CPU ligga konstant på turbo-boosten d.v.s 3,8Ghz

Vilken mjukvara används för att mäta dessa värden?

Skrivet av YamahaDGX630:

Men behöver man ställa in något i BIOS som talar om för CPU:n att klocka ned sig i IDLE nu? Eftersom jag resettade?

Dessa ska vara aktiverade ifrån fabrik. EIST / IntelSpeedStep.

Detta låter förövrigt som ett ytterst märkligt problem, kan vara problem med mobot.

PC: Intel 2600K 4400 MHz - Maximus V Gene - Corsair 2x4GB - GTX 680 - Intel 730 240GB - AX760 Platinum
Kringutrustning: Dell U2515H - Mionix Castor - Sennheiser HD558 - Ducky One MX Brown
Telefon: iPhone 6 16GB Whitetail 10.1

- Feedback - Kontakt - Regler -

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av YamahaDGX630:

VAFASEN! DEN KLOCKADE NED SIG

Är det normalt att CPU:Nn hoppar från 1,6Ghz - 3,8Ghz fram och tillbaka hela tiden under idle?

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Nov 2012
Skrivet av YamahaDGX630:

känner exakt samma sak, hur ser BIOS ut för dig nu efter reset?

Kan säga att efter BIOS-reset så verkar min CPU ligga konstant på turbo-boosten d.v.s 3,8Ghz

Skrivet av Jonssown:

Plocka ur batteriet i 10minuter, det ser inte ut att finnas någon RESET CMOS knapp på kortet.

Det är inte värre än att fixa tillbaka inställningarna.

  • AHCI

  • Boot Prio

  • Vcore / Alternativa CPU inställningar

  • Klock frekvenser

  • Alternativa ändringar på DDR3/Ram frekvensen (1333MHz brukar vara aktiverat ifrån fabrik)

Har inte orken att fixa det ikväll men sitter mest och hoppas att du får bukt på problemet så jag kan fixa det imorn! Jonssown, du har delvis rätt det är inte så mycket men känns ändå segt hehe

Stationär: Fractal R4 - MSI Z77A GD55 - i5 3570K/Antec Kühler H2O 620 - XFX Radeon 7950 3GB - Corsair Vengeance 1600MHz 16GB - Corsair TX 750 W - Crucial m4 SSD 128 gig - Seagate Barracuda 1 TB x2 Skärm: BenQ EW2430 Laptop: MacBook Pro 2011 - 256 gig SSD Musikutrustning: M-Audio Fast Track Ultra - Pro Tools 11 - AKG K240 - Dynaudio BM5A MKII - tc electronic BMC-2 DAC - Line 6 POD HD Böna