Permalänk
Medlem
Skrivet av nallswe:

Ok så oberoende av vem som äger produkten eller uppkoplingen så ska produkter som befinner sig i ett hushål betalas för av de som befinner sig i hushållet tillsammans med produkterna?

du krånglar till det. alla produkter som är mottagare inom ett hushåll täcks av en licens, spelar ingen roll om det är en produkt eller 10, eller om det är 1 person eller 10 som använder denna enda eller flera av varsin produkter.

Citat redigerat
Visa signatur

Operativsystemet som löser nästan alla problem: Mint

Permalänk
Hedersmedlem

*Tråd rensad igen*

Samma anledningar som tidigare. Denna tråd ligger i forumdelen "Internet, uppkoppling och nätverk" och behandlar hur man kan "plombera" sin utrustning i denna kontext.

Har ni synpunkter på modereringen, se §11 i reglerna för kanaler att uttrycka detta på. Skriv inte om det i tråden, då det bara skräpar ner än mer.

Vill ni diskutera andra aspekter av TV-licensen så finns för närvarande trådarna

Om tråden fortsättningsvis inte kan hålla sig on-topic i mer än någon timme åt gången så kommer den låsas. Återigen: topic är inte skatt, samhälle, lagen, SVT:s roll, ljuga om innehav, etc. Av någon anledning känner sig många väldigt manade att prata om detta så fort de hör ordet "TV-licens", och det kan ni göra i de andra trådarna som länkas ovan, inte i nätverksforumet.

Visa signatur

Nu med kortare användarnamn, men fortfarande bedövande långa inlägg.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Burtas:

Så jag tänkte "plombera" min dator för att blockera SVT's TV på Internet.
Hur ska jag gå till väga för att blockera det i min router(är väl det bästa sättet?) ?

Då måste du plombera alla tv kanaler, inte bara SVT.
Ta kontakt med din internet leverantör så får du svar, om du inte är nöjd med svaret så byt till en leverantör med rätt svar.
Enkelt

Visa signatur

AMD_PERAs Dator Galleri
Jag har försöker att hitta bra delar billigt: AMD, ASUS, MSI, Fractal Design, Corsair, Zalman, Noctua, Kingston, Seasonic, WesternDigital, Sapphire mfl.
Skitbra -sa Bill, Brakskit -sa Bull...
Det blir nog bra när det blir färdigt...Nu slipper jag intel, när RYZEN har kommit...

Permalänk
Medlem
Skrivet av phz:

Först behöver man komma överens om begreppet "plombera".

Lägga till

127.0.0.1 svtplay.se

i en hosts-fil? Man kan bara gå till IP i stället, och det går att ändra på en sekund, så det kan inte under några omständigheter duga som "plombering".

I själva verket så har alla lösningar samma problem: vad man än gör så är det trivialt att gå förbi spärren på egen hand. Att "plombera" något handlar om att göra en aktion så att den andra parten kan veta att inget händer med produkten. Det är inte applicerbart i detta fall.

Det enda som skulle kunna göras är en lösning likt den Bahnhof under PR-former presenterade. Det är det enda rimliga sättet som det skulle gå att "plombera" åtkomst, så länge som Radiotjänst anser att de litar på Bahnhof. Dock så omöjliggör det fortfarande inte t ex proxy- eller VPN-tjänster, så det är i praktiken tandlöst. Skulle Radiotjänst tillåta detta så skulle det på en sekund dyka upp tjänster som erbjöd SVT Play via proxy för 20:- i månaden, eller enkel mjukvara som vem som helst skulle kunna sätta upp för att streama materialet vidare till de som ville. Denna problematik existerar utöver att lagen inte öht nämner just åtkomsten till SVT på något sätt, vilket är en extremt vanlig missuppfattning, trots att Radiotjänst trycker på detta så ofta de kan.

Om du hör någon som säger att de har "plomberat" sin hemdator och därmed slipper TV-avgift så antingen ljuger de eller så vet de inte vad de pratar om (vilket är överhängande vanligt i diskussioner om TV-licens, av någon anledning ).

Du kan nog låsa tråden om du vill, tror ditt svar är det bästa man kan komma än så länge
För väl hoppas att Bahnhof lyckas med sin plombering.

Visa signatur

Intel Core i7-4790K CPU @ 4.00GHz | MSI Radeon HD7850 2048MB TWIN FROZR III OC |Corsair Vengeance DDR3 PC3-12800 1600MHz (2x8GB) | Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3 - ATX / Intel Z97

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Burtas:

Du kan nog låsa tråden om du vill, tror ditt svar är det bästa man kan komma än så länge
För väl hoppas att Bahnhof lyckas med sin plombering.

För närvarande är det inte mycket annat att göra i frågan än att avvakta lagtolkningen av Bahnhofsituationen. Tråden behandlar detta, inklusive Radiotjänst bemötande och Bahnhofs kontrasvar, och då SNR i tråden inkl borttagna meddelanden ligger någonstans runt 20% så låser vi för denna gång.

Övriga aspekter av TV-licensen kan som sagt behandlas i de tidigare länkade trådarna för allmän diskussion.

Visa signatur

Nu med kortare användarnamn, men fortfarande bedövande långa inlägg.