amd 6000+ ligger på full load hela tiden, klockar ej ner sig? hjälp

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Dec 2011

amd 6000+ ligger på full load hela tiden, klockar ej ner sig? hjälp

hej min processor klockar inte ner sig själv som den gjort förut
utan nu ligger den ligger och pumpar 3000mhz hela tiden! och ja, Amd Cool n Quiet är enablead i bios
vete fan vad som är fel! i core temp ser jag att det är inte ens load på nån av kärnorna
Processorn ligger på 58 grader aws
hjälp mig kära någon =S

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Jun 2010

lite mer exakt vad för processor har du?

Sedan så står tex 4000 för 2000mhz.

Gigabyte GA-X99-UD5 WIFI - Intel Core i7 5820K - Ballistix 16GB DDR4 4x4 2400MH - LEPA G1000-MB 80+ Gold - Samsung 850 EVO 500GB - Noctua D15 - Phanteks Enthoo Luxe - GTX970 - AOC g2770Pqu - Corsair K70 RGB - Razer Mamba 2012 4G - SteelSeries QcK+ - Roccat KAVE XTD 5.1 -

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av filipcombat:

lite mer exakt vad för processor har du?

Sedan så står tex 4000 för 2000mhz.

lade precis till en bild kan du ta en titt

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halmstad
Registrerad
Nov 2012

reseta biosen genom att plocka ur batteriet någon minut på moderkortet och sätt sen tillbaka den och configa om bios, verkar som något gått snett där!

CPU: i7 3770k @ 4.2ghz + Be Quiet! Dark Rock Pro 3 Moderkort: Asrock Z77 Extreme6 Minnen: Corsair Vengeance Pro 4x4gb 2133mhz GPU: MSI GTX 980 Ti Gaming SSD: 2x Samsung 840 Pro 256gb RAID 0 Nätagg: Corsair AX 850 80+ Gold Chassi: Be Quiet! Silent Base 600

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Sep 2003

Testa också med CPU-Z för att kolla om hastigheten stämmer överens. Sedan kan du kolla energiinställningarna i windows, möjligen tvingar hög prestanda profilen maxklock?

1: Intel i7-3930K | 32GB Corsair Dominator GT | Asus Rampage IV Extreme x79 | 2 x 1080 GameRock Premium 8GB | 2 x Samsung Pro 840 512GB | Corsair AX1200i | BenQ XL2411 24" / W1070 135" | Bose QC25 | Windows 10 Pro x64 | HTC Vive |
2: Intel Core i7-4700HQ | 32GB RAM | Intel HM87 Express | GTX 780M | 17" | Windows 10 x64 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Jun 2010
Skrivet av leifstorck:

lade precis till en bild kan du ta en titt

Såg det och detta är normallt för dessa processorer.

Gigabyte GA-X99-UD5 WIFI - Intel Core i7 5820K - Ballistix 16GB DDR4 4x4 2400MH - LEPA G1000-MB 80+ Gold - Samsung 850 EVO 500GB - Noctua D15 - Phanteks Enthoo Luxe - GTX970 - AOC g2770Pqu - Corsair K70 RGB - Razer Mamba 2012 4G - SteelSeries QcK+ - Roccat KAVE XTD 5.1 -

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av Dalton Sleeper:

Testa också med CPU-Z för att kolla om hastigheten stämmer överens. Sedan kan du kolla energiinställningarna i windows, möjligen tvingar hög prestanda profilen maxklock?

JAAA... där hade vi det! Panndunk* ändrade igår till High Performance i windows kom jag på när du skrev det! TackTack!