Bios flash gick fel, bild finns, hopp finns eller... :( ?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2010

Bios flash gick fel, bild finns, hopp finns eller... :( ?

Nu är det såhär att jag skulle flasha bios, allt gick som planerat tills det stod: datorn skall starta om för att slutförs processen.

Datorn startade om men sen hände inget, det står
Typ bara: Searching for floppy, Searching for usb sen bara fortsätter den så.

Kan inte komma in i bios eftersom Searching for floppy, Searching for usb skärmen kommer fram direkt.

Så min fråga är finna det något att göra eller är det nytt moderkort som gäller?

Asus PQ5-E : Intel E8500 : 4x2GB Corsair Dominator 1066Mhz : Giagabyte Gtx 560 TI : Corsair RM650 : OCZ Vertex 4 256GB : WD 250 Gb : WD 500 Gb : Samsung 500GB : Thermaltake torn kylare : Antec 1200 : Win 8.1

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hässleholm
Registrerad
Feb 2005
Skrivet av newflag:

Nu är det såhär att jag skulle flasha bios, allt gick som planerat tills det stod: datorn skall starta om för att slutförs processen.

Datorn startade om men sen hände inget, det står
Typ bara: Searching for floppy, Searching for usb sen bara fortsätter den så.

Kan inte komma in i bios eftersom Searching for floppy, Searching for usb skärmen kommer fram direkt.

Så min fråga är finna det något att göra eller är det nytt moderkort som gäller?

Moderkortet försöker hitta en enhet med ett BIOS för att återställa.
Släng in ett BIOS på t.ex. USB-minne och plugga i, sedan körs återställning.

Du kanske ska ta en aningen äldre version av BIOS, den senaste fungerade kanske inte som den skulle.

[ Antec P280 ] [ Fractal Newton R3 600w ] [ AMD FX-8350 5.5Ghz ] [ Asus 970 Pro Gaming Aura ] [ GTX970 OC @ 1.55Ghz]
[ 16GB Crucial 1600Mhz DDR3 ] [ Samsung 850 Pro 256GB + Kingston HyperX 240GB + 4.75TB Hdd ] [ Logitech Z-2300 + G930 ] [ Corsair H80] [ Win8.1 x64 Pro]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2010
Skrivet av SirMacke:

Moderkortet försöker hitta en enhet med ett BIOS för att återställa.
Släng in ett BIOS på t.ex. USB-minne och plugga i, sedan körs återställning.

Du kanske ska ta en aningen äldre version av BIOS, den senaste fungerade kanske inte som den skulle.

Okej men behövs Usbminnet göras bootbart osv eller är det bara att lägga in filen på usb minnet och sen sköter datorn resten själv ?

Och hur kan det komma sig att det senaste inte fungerade som det skulle, lite förvirrad ?

Asus PQ5-E : Intel E8500 : 4x2GB Corsair Dominator 1066Mhz : Giagabyte Gtx 560 TI : Corsair RM650 : OCZ Vertex 4 256GB : WD 250 Gb : WD 500 Gb : Samsung 500GB : Thermaltake torn kylare : Antec 1200 : Win 8.1

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping
Registrerad
Feb 2012
Skrivet av newflag:

Okej men behövs Usbminnet göras bootbart osv eller är det bara att lägga in filen på usb minnet och sen sköter datorn resten själv ?

Och hur kan det komma sig att det senaste inte fungerade som det skulle, lite förvirrad ?

Ja, gör en bootbar usb och stoppa in den i datorn och skriv in namnet på filerna. Det borde komma upp en ruta automatiskt.

edit: http://www.youtube.com/watch?v=gxpE1N4xB4s

Intel Core i5 3570k || Amd hd6970 (Umf!) || corsair hx650 || Be Quiet dark rock pro 2 (UMF!) || Nexus 4 (mindre umf!) || Då och då ett gott humör :)
Länge leve 9600gt! (Umfens umf!)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sverige
Registrerad
Sep 2002

Koppla ur strömmen till datorn, ta ur batteriet en 5-10min, sätt tillbaka det och prova igen

Intel i5 6600K @4.5GHz (Phanteks PH-TC14PE ) * Kingston HyperX DDR4 16GB 2666MHz * ASUS Maximus VIII Ranger * Sapphire RX480 Nitro+ 4GB * Crucial BX100 500GB * Fractal Design Define S * Corsair RM750x

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skåne
Registrerad
Mar 2010

Vad har du för moderkort? Vissa nyare s1155 har bios-backup.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2010
Skrivet av foxzox7:

Ja, gör en bootbar usb och stoppa in den i datorn och skriv in namnet på filerna. Det borde komma upp en ruta automatiskt.

edit: http://www.youtube.com/watch?v=gxpE1N4xB4s

okej skall pova detta, dock så tog jag fram manual och där stod det inget om att göra usbminnet bootbart , fast det kanske är underförstått

Skrivet av Kunzite:

Koppla ur strömmen till datorn, ta ur batteriet en 5-10min, sätt tillbaka det och prova igen

har tagit ut batteriet någon minut men det hände inget, är det inte cmos man resettar när man gör detta?

Asus PQ5-E : Intel E8500 : 4x2GB Corsair Dominator 1066Mhz : Giagabyte Gtx 560 TI : Corsair RM650 : OCZ Vertex 4 256GB : WD 250 Gb : WD 500 Gb : Samsung 500GB : Thermaltake torn kylare : Antec 1200 : Win 8.1

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2010

Liten update nu då, detta är vad som ommer fram på skärmen "dock så står det reading file men inget händer, kan stå i 20 min utan att något händer bara reading file... "

Några sista förslag på vad som kan göras ?

Asus PQ5-E : Intel E8500 : 4x2GB Corsair Dominator 1066Mhz : Giagabyte Gtx 560 TI : Corsair RM650 : OCZ Vertex 4 256GB : WD 250 Gb : WD 500 Gb : Samsung 500GB : Thermaltake torn kylare : Antec 1200 : Win 8.1

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hässleholm
Registrerad
Feb 2005
Skrivet av newflag:

Liten update nu då, detta är vad som ommer fram på skärmen "dock så står det reading file men inget händer, kan stå i 20 min utan att något händer bara reading file... "

http://i49.tinypic.com/51bl6v.jpg

http://i50.tinypic.com/rig11v.jpg

Några sista förslag på vad som kan göras ?

Du behöver inte göra USB-minnet bootbart.
Vad har du för filsystem på usb-minnet?

Testa FAT16/32.

[ Antec P280 ] [ Fractal Newton R3 600w ] [ AMD FX-8350 5.5Ghz ] [ Asus 970 Pro Gaming Aura ] [ GTX970 OC @ 1.55Ghz]
[ 16GB Crucial 1600Mhz DDR3 ] [ Samsung 850 Pro 256GB + Kingston HyperX 240GB + 4.75TB Hdd ] [ Logitech Z-2300 + G930 ] [ Corsair H80] [ Win8.1 x64 Pro]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2010
Skrivet av SirMacke:

Du behöver inte göra USB-minnet bootbart.
Vad har du för filsystem på usb-minnet?

Testa FAT16/32.

Har FAT 32 men datorn vägrar fortfarande läsa filen dock så är usbminent 16 gb och det står att det bör max vara 8 GB men kan det verkligen göra så stor skillnad att datorn vägrar läsa filen helt ?

vad betyder bad bios checksum btw ?

Asus PQ5-E : Intel E8500 : 4x2GB Corsair Dominator 1066Mhz : Giagabyte Gtx 560 TI : Corsair RM650 : OCZ Vertex 4 256GB : WD 250 Gb : WD 500 Gb : Samsung 500GB : Thermaltake torn kylare : Antec 1200 : Win 8.1

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hässleholm
Registrerad
Feb 2005
Skrivet av newflag:

Har FAT 32 men datorn vägrar fortfarande läsa filen dock så är usbminent 16 gb och det står att det bör max vara 8 GB men kan det verkligen göra så stor skillnad att datorn vägrar läsa filen helt ?

vad betyder bad bios checksum btw ?

Firmwaren i BIOS är kass.

Testa annat usbminne om du har det.

[ Antec P280 ] [ Fractal Newton R3 600w ] [ AMD FX-8350 5.5Ghz ] [ Asus 970 Pro Gaming Aura ] [ GTX970 OC @ 1.55Ghz]
[ 16GB Crucial 1600Mhz DDR3 ] [ Samsung 850 Pro 256GB + Kingston HyperX 240GB + 4.75TB Hdd ] [ Logitech Z-2300 + G930 ] [ Corsair H80] [ Win8.1 x64 Pro]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2010
Skrivet av SirMacke:

Du behöver inte göra USB-minnet bootbart.
Vad har du för filsystem på usb-minnet?

Testa FAT16/32.

Skrivet av SirMacke:

Firmwaren i BIOS är kass.

Testa annat usbminne om du har det.

tyvärr har jag inget annat usb minne just nu , men fixar ett annat tills imorgon och testar igen gör som det står i manualen och om det fortfarande inte fungerar finns det något annat att göra eller man får se sig som besegrad ?

Kanske vet orsaken till problemet men såg nu att det nyaste bioset på asus hemsida var en BETA version kanske det som fuckat upp flashningen ... surt..

Asus PQ5-E : Intel E8500 : 4x2GB Corsair Dominator 1066Mhz : Giagabyte Gtx 560 TI : Corsair RM650 : OCZ Vertex 4 256GB : WD 250 Gb : WD 500 Gb : Samsung 500GB : Thermaltake torn kylare : Antec 1200 : Win 8.1

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2010

En liten uppdatering då

testade även med ett 4gbs ramminne men moderkortet vill fortfarande inte läsa .ROM filen

finns det något annat man kan göra eller kan man räkna moderkortet som kört ?

Asus PQ5-E : Intel E8500 : 4x2GB Corsair Dominator 1066Mhz : Giagabyte Gtx 560 TI : Corsair RM650 : OCZ Vertex 4 256GB : WD 250 Gb : WD 500 Gb : Samsung 500GB : Thermaltake torn kylare : Antec 1200 : Win 8.1

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
På snedden i Dirty South
Registrerad
Dec 2001

Säker på att du har tankat rätt ROM? Det är viktigt med revisioner också, om det finns olika sådana av ditt moderkort.

Fractal Design Define R3 | Corsair RM750i | ASUS Z97-E | Intel Core i5 4690K @ 4.6 GHz + Corsair H100i GTX & 2 x Noctua NF-F12 PWM | 16GB HyperX DDR3 1866MHz | XFX DD R9 280 3GB & Sapphire Dual-X R9 280X 3GB CFX | Intel 600p M.2 256 GB + Samsung 840 PRO & 850 PRO 128 GB RAID0 + Spinpoint F3 1 TB + NETGEAR ReadyNAS RN204 4x3 TB RAID5 | BenQ XL2411T + AOC E2461FWH + AOC E2476VWM6 | Corsair Gaming Strafe RGB Cherry MX Red + Logitech G502 | NETGEAR beta tester (Stolt ägare av överdödande R8500 beta HW rev 1 & 2 + mycket annat skoj)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2004

Du kan ju börja med att skriva vad du har för moderkort, då är det lättare att se vad som kan göras.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2005

Hur gammalt är moderkortet? Om du har tur kan det där ju gå på garantin i så fall.

EDIT

Lär vara P5W DH Deluxe

http://www.asus.com/Motherboards/P5W_DH_Deluxe/

EDIT

Och det är som sagt socket 775

[Workstation] [i7 3770K | Sabertooth Z77 | EVGA GTX 1080 SC WC | AX1200 | 16GB DDR3 | 1TB 850 Evo]
[Server/NAS] [ESXi] [Xeon E3-1275 V3 | Silverstone DS380 | 16GB DDR3 ECC | 8 x WD RED 3TB | LSI MEGARAID 9271-8I]
[Bärbar] [Macbook Pro Retina 15 | 512GB SSD | 16GB Ram]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2004

När du uppdaterar ditt bios står det nått om "reading P5qprot.ROM". Du måste döpa din bios fil till P5qprot.ROM eller vad den står, sen testar du igen.

Uppdatera oss om hur det gick sen.

*EDIT* Jag såg i din tidigare post att det står P5WDH.ROM

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2010
Skrivet av ZaInT:

Säker på att du har tankat rätt ROM? Det är viktigt med revisioner också, om det finns olika sådana av ditt moderkort.

har tankat rätt testade med den äldsta och nyaste bios versionen, ingen fungerade

Skrivet av Ptah:

Du kan ju börja med att skriva vad du har för moderkort, då är det lättare att se vad som kan göras.

http://www.asus.se/Motherboards/Intel_Socket_775/P5W_DH_Delux...

Skrivet av wRRM:

Hur gammalt är moderkortet? Om du har tur kan det där ju gå på garantin i så fall.

EDIT

Lär vara P5W DH Deluxe

http://www.asus.com/Motherboards/P5W_DH_Deluxe/

EDIT

Och det är som sagt socket 775

nope ingen garanti

Skrivet av Ptah:

När du uppdaterar ditt bios står det nått om "reading P5qprot.ROM". Du måste döpa din bios fil till P5qprot.ROM eller vad den står, sen testar du igen.

Uppdatera oss om hur det gick sen.

*EDIT* Jag såg i din tidigare post att det står P5WDH.ROM

Står reading file men som sagt ingenting händer står det bör ta cirka en minut att flasha om bios, det kan gå 20 minuter utan att något händer ...

Asus PQ5-E : Intel E8500 : 4x2GB Corsair Dominator 1066Mhz : Giagabyte Gtx 560 TI : Corsair RM650 : OCZ Vertex 4 256GB : WD 250 Gb : WD 500 Gb : Samsung 500GB : Thermaltake torn kylare : Antec 1200 : Win 8.1

Trädvy Permalänk
Hjälpsam
Plats
Karlskoga
Registrerad
Jan 2007
Skrivet av newflag:

har tankat rätt testade med den äldsta och nyaste bios versionen, ingen fungerade

http://www.asus.se/Motherboards/Intel_Socket_775/P5W_DH_Delux...

nope ingen garanti

Står reading file men som sagt ingenting händer står det bör ta cirka en minut att flasha om bios, det kan gå 20 minuter utan att något händer ...

Testa att formatera om stickan, välj FAT32, stickan behöver inte vara bootbar, det kan tvärtom ställa till det.
Testa också med en annan USB-sticka.

AMD FX-8350 | KINGSTON 32GB ECC arbetsminne | Asus Sabertooth 990FX R2 | Radeon R9 290 | Seagate 2TB 3,5 " SSHD | Cooler Master V700 | Noctua NH-U12P SE2 | Dell U2410 | Corsair 600T Graphite vit | Windows 10 64bit |
Ett standardknep om hårdvaran krånglar, är att gå in i BIOS och ladda defaultinställningarna, på så sätt konfigureras BIOS mot din hårdvara.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2010
Skrivet av Ratatosk:

Testa att formatera om stickan, välj FAT32, stickan behöver inte vara bootbar, det kan tvärtom ställa till det.
Testa också med en annan USB-sticka.

Haha tråden är nästan 7 månader gammal men skall göra en liten update om vad som hände efter detta.

Som sagt så kom vi och ni fram till att bios kraschat, jag själv kom fram till att det tyvärr inte gick att flasha bios själv av någon konstig anledning fast jag hade rätt format på usb följde guiden i instruktionsboken till punkt och prick. datorn hittade usbet och biosfilen på den men det stod bara reading file och därefter började jag leta efter alternativa lösningar.

tillslut så hitatde jag företaget http://www.eksitdata.com/ som erböjd sig att programera chipet för 99kr om man mailade biosfilen och skickade upp chipet till de, de har även bioschip till salu på sin hemsida för 99 kr så fall i fall det skulle vara fel på själva chippet så kan man komma undan men 198kr anyway

slutnotan för mig hamnade på 99kr för programering och 14 kr frakt så jag kom undan välldigt billigt, med tanke på att jag annars skulle behöva leta nytt moderkort.

observera att jag inte suttit 7 månader och grubblat på detta tog student osv under den tiden så det tog väll ca två veckor med slösurfande att hitta till företaget.

tack för all hjälp peace out

Edit såg att de höjt priserna nu till 150 kr för programering och till 150 kr för bios chip

Asus PQ5-E : Intel E8500 : 4x2GB Corsair Dominator 1066Mhz : Giagabyte Gtx 560 TI : Corsair RM650 : OCZ Vertex 4 256GB : WD 250 Gb : WD 500 Gb : Samsung 500GB : Thermaltake torn kylare : Antec 1200 : Win 8.1