Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011

Överklocka 3570K

Tjena!

Har börjat skruva upp klocken för min prolle, den klarar upp till 4,4Ghz, vill jag gå högre behövs mer volt. Men grejen är att jag inte hittar nån inställning för att justera volten!

Det enda jag hittar är "core voltage", och man kan ju tro att det är det rätta, men jag kan endast välja på fyra alternativ: Auto, +0,02,+0,04 samt+0,06

http://postimage.org/image/rzwckr3h3/
http://postimage.org/image/5closcdav/
http://postimage.org/image/9biwb61xz/

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Jun 2010
Skrivet av YamahaDGX630:

Tjena!

Har börjat skruva upp klocken för min prolle, den klarar upp till 4,4Ghz, vill jag gå högre behövs mer volt. Men grejen är att jag inte hittar nån inställning för att justera volten!

Det enda jag hittar är "core voltage", och man kan ju tro att det är det rätta, men jag kan endast välja på fyra alternativ: Auto, +0,02,+0,04 samt+0,06

http://postimage.org/image/rzwckr3h3/
http://postimage.org/image/5closcdav/
http://postimage.org/image/9biwb61xz/

Har du läst denna fina tråd?

Gigabyte GA-X99-UD5 WIFI - Intel Core i7 5820K - Ballistix 16GB DDR4 4x4 2400MH - LEPA G1000-MB 80+ Gold - Samsung 850 EVO 500GB - Noctua D15 - Phanteks Enthoo Luxe - GTX970 - AOC g2770Pqu - Corsair K70 RGB - Razer Mamba 2012 4G - SteelSeries QcK+ - Roccat KAVE XTD 5.1 -

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av filipcombat:

Har du läst denna fina tråd?

Yes, det har jag Eller är det nåt speciellt du ville anmärka på?

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kinna
Registrerad
Dec 2010
Skrivet av filipcombat:

Har du läst denna fina tråd?

Haha. jag letade precis efter den tråden, tack!

OnT: har du något i stil med "offset Voltage"?

Citera för svar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av simon253:

Haha. jag letade precis efter den tråden, tack!

OnT: har du något i stil med "offset Voltage"?

Nope

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Jun 2010
Skrivet av YamahaDGX630:

Yes, det har jag Eller är det nåt speciellt du ville anmärka på?

Det var mest bara att det skulle vara nyttigt att läsa den ifall du inte hade läst den

Skrivet av simon253:

Haha. jag letade precis efter den tråden, tack!

OnT: har du något i stil med "offset Voltage"?

Lugnt

Gigabyte GA-X99-UD5 WIFI - Intel Core i7 5820K - Ballistix 16GB DDR4 4x4 2400MH - LEPA G1000-MB 80+ Gold - Samsung 850 EVO 500GB - Noctua D15 - Phanteks Enthoo Luxe - GTX970 - AOC g2770Pqu - Corsair K70 RGB - Razer Mamba 2012 4G - SteelSeries QcK+ - Roccat KAVE XTD 5.1 -

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Dalarna
Registrerad
Aug 2012

Brukar vara bäst att överklocka i BIOS istället.

AMD FX-6300 3.5 GHz | ASUS M5A97 R2.0 | G.Skill Ripjaws 8GB 2133MHz CL11 | KFA2 GeForce GTX 960 OC | Corsair Carbide 200R | 1x Samsung 850 Evo 250GB 1x WD 500GB 1x WD 320GB | Windows 10 Pro och Arch Linux

Trädvy Permalänk
Testpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av YamahaDGX630:

Tjena!

Har börjat skruva upp klocken för min prolle, den klarar upp till 4,4Ghz, vill jag gå högre behövs mer volt. Men grejen är att jag inte hittar nån inställning för att justera volten!

Det enda jag hittar är "core voltage", och man kan ju tro att det är det rätta, men jag kan endast välja på fyra alternativ: Auto, +0,02,+0,04 samt+0,06

http://postimage.org/image/rzwckr3h3/
http://postimage.org/image/5closcdav/
http://postimage.org/image/9biwb61xz/

Skrivet av filipcombat:

Har du läst denna fina tråd?

Skrivet av YamahaDGX630:

Yes, det har jag Eller är det nåt speciellt du ville anmärka på?

Att jag har skrivit in exakt vart du hittar dina inställningar på MSI moderkort med Z77-Chipset. Du hittar mitt bidrag i Post nummer 2.

För att kunna se OC inställningar så markera [AUTO] över multipel inställningarna och tryck +

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Sweclockers Teamspeak |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av DavidtheDoom:

Att jag har skrivit in exakt vart du hittar dina inställningar på MSI moderkort med Z77-Chipset. Du hittar mitt bidrag i Post nummer 2.

För att kunna se OC inställningar så markera [AUTO] över multipel inställningarna och tryck +

När jag markerar AUTO så kan jag bara välja mellan de inställningar som jag nämnde i början av tråden

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Testpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av YamahaDGX630:

När jag markerar AUTO så kan jag bara välja mellan de inställningar som jag nämnde i början av tråden

Nu gör du inte detta där jag ber dig markera auto. På
CPU MULTIPLIER RATIO en av de första raderna uppifrån. Ändrar du till något annat än auto så kommer CPU Vcore fram. Det är denna du ändrar.

MSI Z77 har ingen Ofset eller någon Turbo ofset. Du överklockar via Multipel och Vcore.

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Sweclockers Teamspeak |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av DavidtheDoom:

Nu gör du inte detta där jag ber dig markera auto. På
CPU MULTIPLIER RATIO en av de första raderna uppifrån. Ändrar du till något annat än auto så kommer CPU Vcore fram. Det är denna du ändrar.

MSI Z77 har ingen Ofset eller någon Turbo ofset. Du överklockar via Multipel och Vcore.

Förstår vad du säger, och har gjort efter detta, men som sagt så hittar jag inga inställning som behandlar volten

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hemma
Registrerad
Okt 2005

det är ju cpu core voltage du ska pilla på.

ser dock lite annorlunda ut i ditt moderkorts manual än vad det gör på dina skärmdumpar.

hur skärmdumpade du i bios btw?

| HAF932 | Xeon X5675 @ 4 GHz | ASUS P6T Deluxe V2 | 18 GB @ 1391 MHz | R9 290X | O2 + ODAC | Samsung 850 500 GB + 2x WD Black 640 GB @ raid 0 + 2x Samsung 500 GB @ raid 0 | Win10 Pro 64-bit |

Trädvy Permalänk
Testpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av Devildoll:

det är ju cpu core voltage du ska pilla på.

ser dock lite annorlunda ut i ditt moderkorts manual än vad det gör på dina skärmdumpar.
http://i5.minus.com/iT6evCp5OBT2m.png

hur skärmdumpade du i bios btw?

Skärmdump=
Du stoppar in en USB med Fat16/32 och trycker på f12 och sedan okej på rätt minne. Då sparas bilden på minnet.

Annars har du den AUTO du ska ändra på precis under markeringen du har under benämningen:
Adjust CPU Ratio.

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Sweclockers Teamspeak |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011

Men ni förstår inte Jag har något som heter "CPU Core Voltage". Men istället för att kunna välja på 1,2, 1,25, 1,250 osv. Så kan jag bara välja på fyra olika värden, och dessa fyra olika värden nämner jag i början av tråden.

Skickades från m.sweclockers.com

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2006
Skrivet av YamahaDGX630:

Men ni förstår inte Jag har något som heter "CPU Core Voltage". Men istället för att kunna välja på 1,2, 1,25, 1,250 osv. Så kan jag bara välja på fyra olika värden, och dessa fyra olika värden nämner jag i början av tråden.

Skickades från m.sweclockers.com

CPU MULTIPLIER RATIO en av de första raderna uppifrån. Ändrar du till något annat än auto så kommer CPU Vcore fram. Det är denna du ändrar. <---

har du testat med det också? han har ju sagt det typ 3 ggr

dvs skit i cpu core voltage och ändra cpu multipern så ska vcore komma upp.

Trädvy Permalänk
Testpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av YamahaDGX630:

Men ni förstår inte Jag har något som heter "CPU Core Voltage". Men istället för att kunna välja på 1,2, 1,25, 1,250 osv. Så kan jag bara välja på fyra olika värden, och dessa fyra olika värden nämner jag i början av tråden.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Saven:

CPU MULTIPLIER RATIO en av de första raderna uppifrån. Ändrar du till något annat än auto så kommer CPU Vcore fram. Det är denna du ändrar. <---

har du testat med det också? han har ju sagt det typ 3 ggr

dvs skit i cpu core voltage och ändra cpu multipern så ska vcore komma upp.

Again Ändra på Adjust CPU Ratio. Sen kommer Cpu VCORE upp.

Ändra Ratio kommer leda till att du hittar Vcore.

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Sweclockers Teamspeak |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av DavidtheDoom:

Again Ändra på Adjust CPU Ratio. SEN!!!!!!!!!!!!!
Kommer Cpu VCORE upp.

Ändra Ratio kommer leda till att du hittar Vcore. Skit i den du har ändrat på för det är helt fel att pilla på.

Har även testat att ändra till auto där du hela tiden påpekar. Behöver jag starta om eller nåt. För det verkar inte fungera heller

Skickades från m.sweclockers.com

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011

CPU Ratio står på auto, har testat att starta om datorn, restorat BIOS, jag hittar verkligen ingen Vcore...

Skickades från m.sweclockers.com

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011

Nej, det börjar bli löjligt dehär... Jag har testat allt ni sagt, ändrat multlimtipliern till AUTO, 40, 45 och 38... Jag får inte fram något som heter "Vcore". Jag har sökt i alla inställningar i BIOS och hittar verkligen inte Vcore..

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sverige
Registrerad
Sep 2002

Nu vet jag inte hur det ser ut på MSI's mobon men på ASUS är de enda 2 värdena du behöver hålla reda på CPU Turbo Multiplier samt CPU Offset voltage. 4,4GHz låter dock som en rätt vettig klock för en 3570K såvida du inte har riktigt bra kylning. Vad har du för vcore avläst i CPU-Z under load?

Intel i5 6600K @4.5GHz (Phanteks PH-TC14PE ) * Kingston HyperX DDR4 16GB 2666MHz * ASUS Maximus VIII Ranger * Sapphire RX480 Nitro+ 4GB * Crucial BX100 500GB * Fractal Design Define S * Corsair RM750x

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Kunzite:

Nu vet jag inte hur det ser ut på MSI's mobon men på ASUS är de enda 2 värdena du behöver hålla reda på CPU Turbo Multiplier samt CPU Offset voltage. 4,4GHz låter dock som en rätt vettig klock för en 3570K såvida du inte har riktigt bra kylning. Vad har du för vcore avläst i CPU-Z under load?

Aha okej. Offset finns tydligen inte på Z77 sa någon annan här i tråden Om jag inte minns fel så hade jag 1,2V i load när jag körde Prime, en klock på 4,5Ghz Högre kan jag ju inte gå eftersom jag inte kan välja hur många volt jag ska mata processorn med....

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Okt 2011

Det finns väl fler inställningar lite längre ner om du scrollar ner. Kan du print screena där också.
Tror det bästa är att disabla alla energy saving saker.

Chassi: FD Arc || PSU: Corsair TX550w M || MB: ASRock 990FX Ex-3 || CPU: FX-8320 || GPU: HD6870 || RAM: 8GB|| HDD: 1TB WD || SSD: Intel 330 120GB||

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Pejnar:

Det finns väl fler inställningar lite längre ner om du scrollar ner. Kan du print screena där också.
Tror det bästa är att disabla alla energy saving saker.

Nope, de bilderna jag länkade i början på tråden är de som finns Ska prova att disabla allt sådant

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av YamahaDGX630:

Nej, det börjar bli löjligt dehär... Jag har testat allt ni sagt, ändrat multlimtipliern till AUTO, 40, 45 och 38... Jag får inte fram något som heter "Vcore". Jag har sökt i alla inställningar i BIOS och hittar verkligen inte Vcore..

Tyvärr verkar inte den funktionen du efterfrågar finnas för ditt moderkort, moderkortet du har är i vart fall ingen höjdare ovasett att använda för överklockning då det inte kan försörja din cpu ordenligt med ström...

Köp ett bättre moderkort specifikt avsett för överklockning, det du har är inte gjort för detta.

Silverstone RV02-E "vit", Z97-DELUXE/USB 3.1, 4790K@4,4GHz, Corsair 1600MHz 16GB, Intel 730 480GB, GTX Titan X, Phillips BDM4350UC@3840x2160 ,HRT Music Streamer II, Sennheiser HDVA600, HD800.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Puttefnasket:

Tyvärr verkar inte den funktionen du efterfrågar finnas för ditt moderkort, moderkortet du har är i vart fall ingen höjdare ovasett att använda för överklockning då det inte kan försörja din cpu ordenligt med ström...

Köp ett bättre moderkort specifikt avsett för överklockning, det du har är inte gjort för detta.

Jag börjar faktiskt tro det jag me Men på ett sätt kan jag inte förstå varför man inte skulle kunna överklocka "rejält" med ett moderkort som har Military Class III? Det säger ju inte att jag ska kunna överklocka mycket, men jag antar att MSI monterat in kvalitetskretsar av en anledning? o.O

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Testpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av YamahaDGX630:

Har även testat att ändra till auto där du hela tiden påpekar. Behöver jag starta om eller nåt. För det verkar inte fungera heller

Skickades från m.sweclockers.com

Du ska ändra BORT från Auto. Du ska INTE ha Auto.

Skrivet av Puttefnasket:

Tyvärr verkar inte den funktionen du efterfrågar finnas för ditt moderkort, moderkortet du har är i vart fall ingen höjdare ovasett att använda för överklockning då det inte kan försörja din cpu ordenligt med ström...

Köp ett bättre moderkort specifikt avsett för överklockning, det du har är inte gjort för detta.

Det duger, kanske inte lika bra som de lite dyrare i antal faser men det är ordentliga kylflänsar på VRM och funktionerna finns så det blir över

Skrivet av YamahaDGX630:

Jag börjar faktiskt tro det jag me Men på ett sätt kan jag inte förstå varför man inte skulle kunna överklocka "rejält" med ett moderkort som har Military Class III? Det säger ju inte att jag ska kunna överklocka mycket, men jag antar att MSI monterat in kvalitetskretsar av en anledning? o.O

Snälla då!
Jag har själv haft Z77-S01 som är inets variant av Z77-G45.
Jag har gått hela vägen upp till 4.6GHZ stabilt på den brädan.
Funktionerna finns.

Sitter du verkligen på en 3570k då? Det är det enda jag kan komma på skulle påverka att du inte kan ändra VCore ordentligt.

Ändra den markerade. När detta är gjort dyker nästa inställning upp på rätt sätt:

CPU Core Voltage = VCore

Använd + och - för att öka och sänka i 0.005V steg.
Du måste ändra Multipel för att det ska fungera ordentligt.

MSI har inte OFset som går att överklocka med utan håll dig till fasta spänningar.

Personligen har jag även fått bättre och stabilare klockningar på Asus som har både och.
Lämna samtliga energispar funktioner på om möjligt. Du får gå bra högt för att det ska gå att motivera att stänga av dessa.

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Sweclockers Teamspeak |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av DavidtheDoom:

Snälla då!
Jag har själv haft Z77-S01 som är inets variant av Z77-G45. Funktionen finns och jag har skrivit en egen guide. Sitter du verkligen på en 3570k då?

Jag ska ta bilder så du hittar.

Okej, kanske dags att börja tänka på att hålla en trevligare ton Förstår att ni blir lite frustrerade när jag inte hittar, men jag kan inte mer än att prova det ni tipsar om för att sedan bekräfta ifall det fungerar Och ja, jag sitter på en 3570K. Bilder uppskattas verkligen

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Testpilot, Geeks Gaming
David Kvist
Plats
Göteborg
Registrerad
Jun 2012
Skrivet av Pejnar:

Det finns väl fler inställningar lite längre ner om du scrollar ner. Kan du print screena där också.
Tror det bästa är att disabla alla energy saving saker.

Skrivet av YamahaDGX630:

Okej, kanske dags att börja tänka på att hålla en trevligare ton Förstår att ni blir lite frustrerade när jag inte hittar, men jag kan inte mer än att prova det ni tipsar om för att sedan bekräfta ifall det fungerar Och ja, jag sitter på en 3570K. Bilder uppskattas verkligen

Sådär nu har jag uppdaterat.
Multipel måste ändras till ett värde. Dvs bort från Auto.

VCore går sedan att öka och sänka i inkrement där efter.

Ber om ursäkt för min frustrerade ton
Trevlig Söndags eftermiddag på dig!

Synpunkter på min moderering? Kontakt:
| PM:a mig | Maila mig | PM:a Moderatorerna | Kontaktformuläret |
Testpilot, Moderator & Geeks Gaming Huvudadmin
| Sweclockers Teamspeak |
Forumregler

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av DavidtheDoom:

Du ska ändra BORT från Auto. Du ska INTE ha Auto.

Det duger, kanske inte lika bra som de lite dyrare i antal faser men det är ordentliga kylflänsar på VRM och funktionerna finns så det blir över

Snälla då!
Jag har själv haft Z77-S01 som är inets variant av Z77-G45.
Jag har gått hela vägen upp till 4.6GHZ stabilt på den brädan.
Funktionerna finns.

Sitter du verkligen på en 3570k då? Det är det enda jag kan komma på skulle påverka att du inte kan ändra VCore ordentligt.
http://i.imgur.com/j5rG3CM.png

Ändra den markerade. När detta är gjort dyker nästa inställning upp på rätt sätt:
http://i.imgur.com/yoHH8j9.png

CPU Core Voltage = VCore

Använd + och - för att öka och sänka i 0.005V steg.
Du måste ändra Multipel för att det ska fungera ordentligt.

MSI har inte OFset som går att överklocka med utan håll dig till fasta spänningar.

Personligen har jag även fått bättre och stabilare klockningar på Asus som har både och.
Lämna samtliga energispar funktioner på om möjligt. Du får gå bra högt för att det ska gå att motivera att stänga av dessa.

Antar att du tagit bilderna från ett likadant moderkort? För detta finns inte för mig. Det enda jag kan se är att vi inte har samma BIOS-Version, ifall det nu kan påverka?

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av YamahaDGX630:

Antar att du tagit bilderna från ett likadant moderkort? För detta finns inte för mig. Det enda jag kan se är att vi inte har samma BIOS-Version, ifall det nu kan påverka?

Skype, teamviewer eller liknande skulle verkligen uppskattas

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i