Ny, relativt billig laptop/ultrabook för skola, FL Studio och lättare spel

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2011

Ny, relativt billig laptop/ultrabook för skola, FL Studio och lättare spel

Tjena alla Sweclockers, är på jakt av en ny laptop/ultrabook att kunna släpa med mig till skolan om dagarna, samt att ha på resor etc... Därför bör det alltså vara en BÄRbar dator, inte en "släpbar" Den bör alltså inte vara för tung eller för stor, skulle väl säga max 2kg och 14-tumsskärm. Batteritiden är också rätt viktig, även om jag kommer ha tillgång till väguttag för det mesta i skolan osv vore det trevligt och smidigt om den kunde köras utan sladd i alla fall en 4-7 timmar (mer går också bra såklart )...

Sen får den ju gärna ha en hyfsad processor, då jag även tänkt använda FL Studio litegrann på den, samt även spela lättare spel såsom Football Manager och kanske typ SimCity på låga inställningar. Ett dedikerat grafikkort vore väl trevligt, men det är inte min prioritet då jag har en stationär där jag kan spela de lite tyngre spelen. SSD vore också riktigt trevligt, eller i alla fall en lätt möjlighet att uppgradera manuellt.

Det är väl min budget (ca 4 till max 6 tusen, kan ta tips över det också om jag får en bra motivering till varför detta alternativ skulle vara bättre än de inom min budget) som gör att jag har lite svårt att hitta något som kan infria alla mina krav, och jag antar att jag kommer få tumma på någon/några saker, men men... Har ni några tips? Tack på förhand

Har kollat på http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=1593867 och http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1570948 , gillar helt klart touchfunktionen då jag är van vid surfplattan Asus Transformer med docka sedan innan, men t.ex. skärmupplösningen där är ju inte någon höjdare. Samtidigt är jag inte överdrivet kräsen när det gäller sånt, men vill ju ändå att det ska se hyfsat ut.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2006

Tror du får svårt att hitta en dator som uppfyller dina krav. SSD, dedikerat grafikkort samt Ultrabook-storlek för under 6000 låter tufft, tror du kommer få kompromissa en del.

Kollade på Prisjakt och 4 datorer matchade dina önskemål rent pris- och hårdvaru-mässigt, har dock ingen erfarenhet av någon av dessa:
http://www.prisjakt.nu/kategori.php?&l=s121432991

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2011

Jo självklart förstår jag att det blir väldigt svårt. Kan nog klara mig utan ett dedikerat grafikkort, då jag inte kommer göra allt för mycket grafikkrävande grejer. SSD är inte ett måste heller, men vore trevligt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2011

Okej jag har hittat ett några datorer som skulle kunna vara alternativ.
Alt 1: http://cdon.se/hemelektronik/13inch_ultrabook_fujitsu_lifeboo...
Med kod kan den fram till på tisdag gå för det mycket fina priset av 3990kr!
Alt 2: http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/168899-asus_s200e-ct1...
Alt 3: http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/164990-lenovo_ideapad...

Alt 1 har ju helt klart bättre specs än alt 2, men verkar ha ett sämre tangentbord och saknar ju touch, vilket inte är ett krav för mig men vore trevligt med tanke på windows 8 och att jag är van vid Asus Transformer sedan tidigare. Alt 3 tror jag går bort då jag läst mycket om att den ska ha stora problem med wifi-mottagningen.

Hur stor skillnad är det egentligen på i3 och i5 när det gäller laptops?

Vad säger ni? Har ni andra alternativ är de såklart också mycket välkomna.