W8 -kod 19 PANIK!!!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Knutby
Registrerad
Mar 2007

W8 -kod 19 PANIK!!!

Höll på att bränna skivor och först försvann ena brännaren från nera sen den andra. Nu står det kod 19 på båda.

Den här maskinvaran kan inte startas eftersom dess konfigurationsinformation i registret är ofullständig eller skadad. (Kod 19)

Hittade denna men förstår den inte rikigt.

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_8-wi...

DVD CD drive missing:
Could you please try to do following and let us know if solved the problem.
1. Run Command Prompt as an Administrator. Type cmd in Windows 8 Metro UI and press cltr+shift+enter
2. Type following and say enter
reg.exe add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Controller0" /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0x00000001
3. Reboot the system
4. Verify if the problem has been resolved.

ska jag skriva reg.exe sen enter eller reg.exe osv...

Jag hittar båda brännarna i bios.

Chassi: Antec 1200, CPU: Intel 2600K 4.7Ghz +NH-D14, MB: Asus Maximus Extreme 4 ROG B3, Minne: 8Gb Corsair Dominator GT DHX+ 1866MHZ, GPU: Asus GTX580 925/1850/4500 Direct CU2 SLI, PSU: Corsair AX1200, Skärm: Dell 27" U2711 2560*1440, OS Disk: Intel 520 120GB, Mus: Logitech G9, OS: W10 Pro X64, Fläktkontroller: Scythe Kaze Master Pro 5.25", Extra HDD: Intel G20 80Gb, Samsung Spinpoint F1 1Tb/32mb/500mb/16mb, Elförbrukning: 242W/963W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hyllinge
Registrerad
Nov 2004

Du skriver allt dvs:

reg.exe add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Controller0" /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0x00000001

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlstad
Registrerad
Jan 2003

Du skriver i kommandoprompten: reg.exe add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Controller0" /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0x00000001 sen enter

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Mariefred
Registrerad
Jul 2011

Tror du menar nero som är skit i mina ögon..Finns mycket bättre brännar program tex IMG burner

Testa om det programet kan använda brännarna

http://www.imgburn.com/

╔ Corsair 32GB DDR3 CL9 1600Mhz DOMINATOR PLATINUM ■
╠ MSI Krait SLi Edition ■ ASUS-ROG-STRIX-GTX1080TI-OC ■ Intel i7 4790K
╠ DeepCool Captain 240EX ■ Kingston HyperX Savage 250GB
╠ Corsair Graphite 760T ■ XFX PRO1000W Limited Black Edition
╚ BenQ XR3501 35-inch Curved Ultra Wide 144HZ

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Knutby
Registrerad
Mar 2007

har även img burn men gillar nero. Läsarna finns inte ens under "Datorn".

Hittade även denna:

http://windows7themes.net/fix-code-19-in-windows-8-dvd-drive-...

Problemet är detta, har typ 25 mappar med lika namn.

Chassi: Antec 1200, CPU: Intel 2600K 4.7Ghz +NH-D14, MB: Asus Maximus Extreme 4 ROG B3, Minne: 8Gb Corsair Dominator GT DHX+ 1866MHZ, GPU: Asus GTX580 925/1850/4500 Direct CU2 SLI, PSU: Corsair AX1200, Skärm: Dell 27" U2711 2560*1440, OS Disk: Intel 520 120GB, Mus: Logitech G9, OS: W10 Pro X64, Fläktkontroller: Scythe Kaze Master Pro 5.25", Extra HDD: Intel G20 80Gb, Samsung Spinpoint F1 1Tb/32mb/500mb/16mb, Elförbrukning: 242W/963W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Knutby
Registrerad
Mar 2007

Chassi: Antec 1200, CPU: Intel 2600K 4.7Ghz +NH-D14, MB: Asus Maximus Extreme 4 ROG B3, Minne: 8Gb Corsair Dominator GT DHX+ 1866MHZ, GPU: Asus GTX580 925/1850/4500 Direct CU2 SLI, PSU: Corsair AX1200, Skärm: Dell 27" U2711 2560*1440, OS Disk: Intel 520 120GB, Mus: Logitech G9, OS: W10 Pro X64, Fläktkontroller: Scythe Kaze Master Pro 5.25", Extra HDD: Intel G20 80Gb, Samsung Spinpoint F1 1Tb/32mb/500mb/16mb, Elförbrukning: 242W/963W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hyllinge
Registrerad
Nov 2004

4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Knutby
Registrerad
Mar 2007

3. Close your registry editor and restart your system. This tweak should fix the issue. In case you do not see the Lowerfilters key, this tutorial might not be very helpful to you. Discuss this issue with Microsoft technical support.

Hade ingen lowerfilters.

Chassi: Antec 1200, CPU: Intel 2600K 4.7Ghz +NH-D14, MB: Asus Maximus Extreme 4 ROG B3, Minne: 8Gb Corsair Dominator GT DHX+ 1866MHZ, GPU: Asus GTX580 925/1850/4500 Direct CU2 SLI, PSU: Corsair AX1200, Skärm: Dell 27" U2711 2560*1440, OS Disk: Intel 520 120GB, Mus: Logitech G9, OS: W10 Pro X64, Fläktkontroller: Scythe Kaze Master Pro 5.25", Extra HDD: Intel G20 80Gb, Samsung Spinpoint F1 1Tb/32mb/500mb/16mb, Elförbrukning: 242W/963W

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2005

Vet inte om det fungerar i windows 8, men du kan ju alltid testat att ta bort brännarna i enhetshanteraren, då bör windows hitta dom som ny maskinvara vid nästa omstart och installera om dom. Med lite tur så kanske det hjälper...

En ssd som baseras på en kontroller från sandforce komprimerar data för ökad prestanda/livslängd. AS-SSD använder data som inte går att komprimera och ger då sämsta möjliga resultat, ATTO använder data som är lätt att komprimera och ger bästa möjliga resultat. Eftersom program/os/spel ofta går att komprimera någorlunda bra så hamnar den verkliga prestandan någonstans mellan dessa resultat vid normal användning.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Knutby
Registrerad
Mar 2007

Avinstallerade dom, startade om datorn men dom är gulflaggade iallafall. Ska pröva koppla ur dom från mobo och starta datorn.

Chassi: Antec 1200, CPU: Intel 2600K 4.7Ghz +NH-D14, MB: Asus Maximus Extreme 4 ROG B3, Minne: 8Gb Corsair Dominator GT DHX+ 1866MHZ, GPU: Asus GTX580 925/1850/4500 Direct CU2 SLI, PSU: Corsair AX1200, Skärm: Dell 27" U2711 2560*1440, OS Disk: Intel 520 120GB, Mus: Logitech G9, OS: W10 Pro X64, Fläktkontroller: Scythe Kaze Master Pro 5.25", Extra HDD: Intel G20 80Gb, Samsung Spinpoint F1 1Tb/32mb/500mb/16mb, Elförbrukning: 242W/963W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Knutby
Registrerad
Mar 2007

Har nu dragit ur sata kabel till läsarna. Startat om sen byt plats på båda läsarna men felet kvarstår. Ska man behöva installera om hela windows igen?

Chassi: Antec 1200, CPU: Intel 2600K 4.7Ghz +NH-D14, MB: Asus Maximus Extreme 4 ROG B3, Minne: 8Gb Corsair Dominator GT DHX+ 1866MHZ, GPU: Asus GTX580 925/1850/4500 Direct CU2 SLI, PSU: Corsair AX1200, Skärm: Dell 27" U2711 2560*1440, OS Disk: Intel 520 120GB, Mus: Logitech G9, OS: W10 Pro X64, Fläktkontroller: Scythe Kaze Master Pro 5.25", Extra HDD: Intel G20 80Gb, Samsung Spinpoint F1 1Tb/32mb/500mb/16mb, Elförbrukning: 242W/963W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Aug 2011

Testa med att nollställa cmos

Dator: AMD RYZEN 7 1700@3.8GHz+Asus B350M-A+Powercolor RX580 red devil+16Gb ram
Spotify/surfdator Mac mini 2014 i5, 4Gb ram, 256 Gb SSD
Laptop Macbook pro 13" mid 2014

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Knutby
Registrerad
Mar 2007

Ingen skillnad. Hittar dom inte i bios längre. När jag gör det så installerar jag om windows för att se om det löser registerproblemet.

Chassi: Antec 1200, CPU: Intel 2600K 4.7Ghz +NH-D14, MB: Asus Maximus Extreme 4 ROG B3, Minne: 8Gb Corsair Dominator GT DHX+ 1866MHZ, GPU: Asus GTX580 925/1850/4500 Direct CU2 SLI, PSU: Corsair AX1200, Skärm: Dell 27" U2711 2560*1440, OS Disk: Intel 520 120GB, Mus: Logitech G9, OS: W10 Pro X64, Fläktkontroller: Scythe Kaze Master Pro 5.25", Extra HDD: Intel G20 80Gb, Samsung Spinpoint F1 1Tb/32mb/500mb/16mb, Elförbrukning: 242W/963W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Knutby
Registrerad
Mar 2007

Nu har jag installerat om windows och nu fungerar båda brännarna.

Problemet är bara att dom finns inte i bios. Även fast dom inte skulle stödja W8 så borde dom synas där. När man ska bränna så stödjer dom bara CD-R.

Jag har ju installerat både OS samt Word från dom.

Chassi: Antec 1200, CPU: Intel 2600K 4.7Ghz +NH-D14, MB: Asus Maximus Extreme 4 ROG B3, Minne: 8Gb Corsair Dominator GT DHX+ 1866MHZ, GPU: Asus GTX580 925/1850/4500 Direct CU2 SLI, PSU: Corsair AX1200, Skärm: Dell 27" U2711 2560*1440, OS Disk: Intel 520 120GB, Mus: Logitech G9, OS: W10 Pro X64, Fläktkontroller: Scythe Kaze Master Pro 5.25", Extra HDD: Intel G20 80Gb, Samsung Spinpoint F1 1Tb/32mb/500mb/16mb, Elförbrukning: 242W/963W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Knutby
Registrerad
Mar 2007

Böt från marvell till intelportarna och nu fungerar det.

Chassi: Antec 1200, CPU: Intel 2600K 4.7Ghz +NH-D14, MB: Asus Maximus Extreme 4 ROG B3, Minne: 8Gb Corsair Dominator GT DHX+ 1866MHZ, GPU: Asus GTX580 925/1850/4500 Direct CU2 SLI, PSU: Corsair AX1200, Skärm: Dell 27" U2711 2560*1440, OS Disk: Intel 520 120GB, Mus: Logitech G9, OS: W10 Pro X64, Fläktkontroller: Scythe Kaze Master Pro 5.25", Extra HDD: Intel G20 80Gb, Samsung Spinpoint F1 1Tb/32mb/500mb/16mb, Elförbrukning: 242W/963W