Formatering samt installation av ny HDD

Permalänk

Formatering samt installation av ny HDD

Tjena.

Jag har köpt en ny burk med 1TB WD och 120GB SSD. Jag har för närvarande en 500gb WD där Windows från min numera kraschade dator ligger. Min fråga är, om jag installerar windows på SSDn, vad händer när jag kopplar in min 500gb WD där Windows också är installerat? Har ingen möjlighet att formatera den eftersom datorn är död. Går det att formatera den även när Windows är installerat på min nya SSD? För mig känns det som att de inte lär vara bästa kompisar eftersom båda har Windows installerat på sig.

Tips?

Mvh

Permalänk
Medlem

Se till att din SSD har boot prio 1 i BIOS bara så är det inga som helst problem att koppla in den andra disken och formatera den i Windows.

Visa signatur

Guide för felsökning av Bluescreen! (tack till m4goo2 som gjort denna)
Chassi: Antec Twelve Hundred | Moderkort: Asus z170-A | CPU: I7 6700K @ 4.7GHz | Corsair H80 | RAM-minnen: Corsair Vengeance LPX 16GB@2666MHz | GPU: MSI NVIDIA GTX 1070 Gaming G8 | Nätagg: EVGA SuperNova G2 750w | HDD: Samsung 850 EVO 500GB, OCZ Vertex3 120GB, 4x Seagate Barracuda Green 2TB, 1x Western Digital My Book 3TB, Western Digital My Book 4TB.

Permalänk
Skrivet av TiasE:

Se till att din SSD har boot prio 1 i BIOS bara så är det inga som helst problem att koppla in den andra disken och formatera den i Windows.

Alright, så då kommer min Boot prio se ut såhär typ:

USB > SSD (Installation av Windows)
SSD > Mina hårddiskar (efter installation av Windows på SSD)

Sen är det bara att gå in och formatera den hårddisk som har Windows installerat också?

Permalänk
Medlem

Viktigt att bara ha 1 Disk och 1 DVD (eller USB minne) kopplad tills du installerat klart Windows. Då slipper du massor av problem.

De andra kopplas in efteråt och du väljer då rätt disk i bios som TiasE skrev. Man kan också byta plats på SATA kablarna så att den med SSD hamnar före de andra.

En till anledning att göra det är att det kan snabba upp starten. Vissa har annars undrat varför deras datorn tog dubbelt så lång tid att starta som kompisarnas dator som också hade SSD. Du minskar risken att datorn slösar tid med dina USB prylar och andra diskar.