Lacie P9230 2TB låter konstigt efter en natt?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Norberg
Registrerad
Jan 2006

Lacie P9230 2TB låter konstigt efter en natt?

Fick hem en Lacie P9230 2TB igår. Kör en automatisk backup av min D: partition med GoodSync (suveränt program för övrigt). Igår var disken acceptabelt tyst men idag tickar/rasslar den efter att ha stått på under natten. Typ två gånger per sekund. Inte olidligt högt men nog så irriterande. Lampan blinkar inte när den låter. Den svarar och fungerar som den ska. Har läst runt lite och hittar i princip bara två alternativ. Antingen att den får för lite ström eller att den är på väg att rasa. Har testat att plugga den direkt i väggen men lät lika. Har startat om både disken och datorn. Har även defragmenterat den men ljudet kvarstår. Ljudet varar någon tiondels sekund två gånger per sekund (typ). Låter som ett "jobbljud" men lampan blinkar inte plus att den inte har någon anledning att stå och tugga/jobba. Vad tror ni?

AMD FX-8370 Wraith l ASUS Sabertooth 990FX R3 l 16GB Corsair Dominator PC-12800 l 8GB Sapphire RX480 Nitro+ OC l 1000W EVGA G3 l 2TB Seagate Firecuda l TP-Link Archer T9E l Silverstone GD09 l Windows 7 Ultimate SP1

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Apr 2013

Trasigt?

Folk brukar säga "Två flugor i en smäll".
Jag brukar säga "Två flugor på smällen.

😉

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Leksand
Registrerad
Maj 2009

Haft en WD 2TB som gjorde samma sak. Kolla hälsan på disken med Crystaldiskinfo.

Min t.ex hade inga fel överhuvudtaget. Men lät precis som du beskrev det.. Väldigt mysko

Bara för att jag är snäll idag får ni fraktfritt på Inet.=) https://www.inet.se/artikel/6101343/

Asus G75VX - Samsung Pro 256 GB - ASUS G751JY ASUS ROG Strix GL702VM