Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2003

Är dessa snabbkopplingar bra?

Funderar på att fixa vattenkylning för HTPCn tänkte använda detta passiva block och montera bakom mediamöbeln
http://www.aquatuning.de/product_info.php/info/p9125_Alphacoo...

För att man inte ska behöva tömma systemet varje gång man vill flytta datorn så tänkte jag använda snabbkopplingar

Tänkte mig denna

Hane
http://www.aquatuning.de/product_info.php/info/p5198_Phobya-q...

Hona
http://www.aquatuning.de/product_info.php/info/p5197_Phobya-q...

Är de bra? Håller de tätt på både han och honsida?
Vad är skillnaden på honan ovan och denna?
http://www.aquatuning.de/product_info.php/info/p5200_Phobya-q...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Fjugesta
Registrerad
Aug 2005

Har inte använt dessa alls och vet inte om båda håller 100% tätt (misstänker att dom gör det) men båda ska ju sluta sig vid en urkoppling.

Vad du bör veta är att jag misstänker starkt att du kommer att få en del vatten läckage när du kopplar ur dels för att det tar ju några millisekunder innan dom sluter tätt och även den mängd vatten som finns mellan dessa två "tätningar".
Dock så är det nog inte så mycket vi talar om men mer än ett par droppar är det nog (och en droppe på fel ställe kan ju vara döden för elektronik) så man bör nog se till att använda trasa,papper,etc vid i (JA även vid i koppling JA),ur kopplingar.
Samt att det högst troligen kommer att läcka mer om man kopplar i,ur sakta dvs när man har flyttat på tätningen men inte låst fast kopplingarna i varandra än (och det då inte tätar till 100%).
Det är i alla fall så luft kopplingar uppför sig som var grunden för dessa.

Det står ju "Both sides seal safely when separated, at most 1 to 2 drops can spill out (therefore not 100% leakage-free). " men 1-2 droppar är nog lite överdrivet lite för att det låter bättre än 10 droppar.
Sen vet jag inte och det står inget om hur flödet i dessa kopplingar är jag misstänker att dom kan hindra en del då luft kopplingar hindrar ganska mycket flöde men det är inte så allvarligt när det gäller luft som är komprimerbart när det gäller vätska så är det en helt annan sak då är det genast så att en väldigt liten flödes hindring märks av mycket.

Den ABSOLUT viktigaste delen i en dator är NÄTDELEN varför spara 200-300:- och ta en chans på att dina nya dator delar för x antal tusen ska hålla?????????
Den hemliga polisens anfader, Armand Jean du Plessis de Richelieu a.k.a. Cardinal-Duc de Richelieu, sa en gång så här om sitt arbete... "Ge mig sex rader skrivna av den hederligaste man som finns och jag ska hitta en förevändning i dem att hänga honom."

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sverige
Registrerad
Mar 2010

Skinnee har testat quick disconnects från Koolance, där VL3N spillde noll (garanterar max spill 0,2 ml). De har i januari kommit ut med en ny variant kallad QD3. Söker man på nätet finner man att vissa användare har haft problem med honkopplingen på VL3N, där fjädern i vissa fall försvagats (enligt användarnas analys). Efter vad jag förstår efter snabbsöket, har de som gör RMA fått hjälp, åtminstone i USA. Informationen om QD3 är lite tunn, huruvida de ändringar som genomförts (bl a skruvar man fast en liten krage om jag förstått det rätt) är införda för att förbättra de problem som tidigare funnits.

http://skinneelabs.com/quick-disconnect-roundup/3/
http://koolance.com/help-quick-disconnect-shutoff-couplings

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2003

QD4 finns från aquatuning.de är den bättre än QD3? DE har även QD2 men inte 3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sverige
Registrerad
Mar 2010

Underligt att de inte har QD3 - det är väl den vanligaste storleken. QD4 är större slang. QD2 är tunnare slang.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2003

Ah såg det senare, jag vill ju köra 3/8 :/

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Okt 2009

Jag kan inte rekommendera Phobyas snabbkopplingar, dem håller inte tätt. Är själv på jakt efter nya och har tittat på Swiftechs nya som verkar lovande http://www.swiftech.com/Quickdisconnect.aspx

| InWin 303 | MSI X99A MPOWER | Intel Core i7-5930K | 32GB Corsair Vengeance LPX | Nvidia GeForce GTX Titan XP | 240GB HyperX Predator M.2 | 500GB Samsung 850 EVO | Asus PG279Q | Vattenkylning | Mayflower Objective2/ODAC | Sennheiser HD700 | Windows 10 Pro |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2003

Kanske får bli QD2 från aquatuning, 3/8 kanske är overkill för en HTPC ändå