Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Feb 2009

Vattenkylning i litet chassi

Hi folks

Jag skall bygga om min htpc och tänkte vattenkyla den, mest för att få ett kul pysselprojekt.

Det rör sig om ett Silverstone SG06 chassi med ett ECS H61H2-MV mini-DTX-moderkort och en i3-2125 processor. Det skulle förstås gå att stoppa in ett färdigt kit typ H55 men det är ju ingen sport så jag tänker köra på det klassiska sättet och frågan är då vad jag ska välja i komponentväg.

Utmaningen är var jag ska få plats med pump och eventuell reservoar. Mellan moderkortets främre kant och chassits främre vägg är 90 mm. På det utrymmet skall radiator + fläkt (som väl lär ha minst 50mm djup) och pump och ev tank klämmas in.

I höjdled har vi ca 130 mm att jobba med. Behövs alltså en pump/reservoarkombination med en bredd på max 40 och höjd på 130 mm (helst ännu lägre för att inte påverka luftflödet alltför negativt).

Existerar det så små prylar? Ska jag köra utan tank? Systemet kommer att stå inne i en AV-möbel och påfyllning av systemet kommer att kräva en massa jobb varför det helst ska vara en sällsynt uppgift.

Tacksam för tips!

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Bromma
Registrerad
Dec 2011

tänkte att det kanske e möjligt att montera radden på"sidan" dvs. ovarför MB eftersom WC har sån låg profil borde det passa med komponenter där.

Quote Please

Manswers, all i do is manswer!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2003

Intressant!
Om du väl bestämmer dig för att bygga det hoppas jag du lägger upp en projektlogg.

Några produkter som skulle kunna vara intressanta:
Aqua computers airplex system:
14cm radiator med möjlighet att montera pumpen direkt på radiatorn, vet tyvärr inte hur stort det paketet blir
Radiator: http://shop.aquacomputer.de/product_info.php?products_id=2695
Pump: http://shop.aquacomputer.de/product_info.php?products_id=2961

Alphacool har en väldigt liten pump/radiator combo som kanske kan få plats i chassit:
http://www.alphacool.com/product_info.php/info/p1059_Alphacoo...
Bilder på bygglogg där dom använt den pumpen: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?281600-Gig... (scrolla ner mot mitten av tråden, inlägg #5)

Höjden kan bli ett problem, du kanske får montera radiatorn liggandes, men det borde inte vara ett problem. Då skulle du ju kunna koppla in en T-koppling på övre ingången till radiatorn och dra in en fillport till ovansidan av chassit. Alternativt plocka ut den optiska läsaren så borde den få plats på höjden men det kanske inte är ett alternativ.

MB: Asus Z270G CPU: 7700K - Koolance 380I GFX: EVGA GTX780 Classified - EK-FC780 GTX Classy Minne: Corsair Vengance 2*8GB SSD: Samsung 960 EVO SFX: Asus Xonar Essence STX Pump: Aqua Computer D5 USB Radiator: Watercool Mo-Ra3