OCZ Vector 4 förlorar DATA och korrupterar Winlogon.exe

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2010

OCZ Vector 4 förlorar DATA och korrupterar Winlogon.exe

Hej jag har haft en OCZ i 2-3 månader nu och allt var helt okej tills för en vecka sen.
Det började med att Windows varnade om att söka med chkdsk efter disk fel och hittade fel, efter omstart så var winlogon och crss.exe korrupta.
Jag formaterade om SSD och fortsatte använda några dagar. Sen hände EXAKT samma sak.
Detta har nu hänt minst 4-5 gånger och spel börjar även bli korrupta.

Jag har:
1. AHCI aktiverat och moderkort ser ni i signaturen.
2. Senaste BIOS och installerade senaste Firmwaren för SSD'n när jag fick den.
3. Sladd + uttag till SSD är 6gbps marvel. (Enda porten som hade möjlighet till 6 gbps).

CrystalDiskinfo visar att hälsan är bra och ligger på 99%... Detta är det som förvånade mig då min äldre SSD (Corsair) har drivits i 8170 timmar och har 100% hälsa...

|-I7 5820K @4GHZ | Samsung SSD 850 PRO 512 GB | Corsair SSD 60 GB | | OCZ Vector 4 SSD 256 GB | Seagate SSHD 2TB | 1x HDD 1TB | Nvidia GTX 980 OC 4GB VRAM |Corsair DDR4 2400mhz 16GB | Corsair H90i | OCZ 1000w GOLD | Asus Rampage V Extreme Intel X99 | Thermaltake Level 10 GT Svart l

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Registrerad
Maj 2006

Kör Memtest86, felet du beskriver kan även orsakas av defekta minnesmoduker, då korrupt data skrivs från RAM till disk.

“Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.”
- Arthur C. Clarke

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Omnipresent
Registrerad
Okt 2004
Skrivet av klotim:

Hej jag har haft en OCZ i 2-3 månader nu och allt var helt okej tills för en vecka sen.
Det började med att Windows varnade om att söka med chkdsk efter disk fel och hittade fel, efter omstart så var winlogon och crss.exe korrupta.
Jag formaterade om SSD och fortsatte använda några dagar. Sen hände EXAKT samma sak.
Detta har nu hänt minst 4-5 gånger och spel börjar även bli korrupta.

Jag har:
1. AHCI aktiverat och moderkort ser ni i signaturen.
2. Senaste BIOS och installerade senaste Firmwaren för SSD'n när jag fick den.
3. Sladd + uttag till SSD är 6gbps marvel. (Enda porten som hade möjlighet till 6 gbps).

CrystalDiskinfo visar att hälsan är bra och ligger på 99%... Detta är det som förvånade mig då min äldre SSD (Corsair) har drivits i 8170 timmar och har 100% hälsa...

Nu vet jag inte om din disk är på "bommen", men du har tyvärr inte speciellt bra hastighet med din Marvell-krets, snarare sämre än INTEL:s Sata 2 diton så kolla om det funkar att sätta den i denna typ första Satakontakt istället.

Gud är Död! - Nietzsche
Nietzsche är Död! - Gud

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2010
Skrivet av widL:

Kör Memtest86, felet du beskriver kan även orsakas av defekta minnesmoduker, då korrupt data skrivs från RAM till disk.

Så nu har jag formatterat SSD'n igeeeeen....
Och memtest86 visade inga fel alls...

|-I7 5820K @4GHZ | Samsung SSD 850 PRO 512 GB | Corsair SSD 60 GB | | OCZ Vector 4 SSD 256 GB | Seagate SSHD 2TB | 1x HDD 1TB | Nvidia GTX 980 OC 4GB VRAM |Corsair DDR4 2400mhz 16GB | Corsair H90i | OCZ 1000w GOLD | Asus Rampage V Extreme Intel X99 | Thermaltake Level 10 GT Svart l

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halmstad
Registrerad
Dec 2007

Detta händer mig med min SSD, spel som ofta används blir korrupta..

Åtgärdade detta temporärt med att inte stänga av datorn utan att sätta den i viloläge.

EDIT: Har en Crucial m5 128gb & senaste firmware.

Chassi: Fractal R3 Svart | Motherboard: Asus P7H55 | CPU: Intel Core i5 750 @ 3.6GHz | CPU Fan: Zalman CNPS12X | RAM: Corsair XMS3 4x3GB @ 2133MHz | GFX: Gigabyte Radeon 5450 Passiv | PSU: Corsair TX 750W 80+ Bronze | Fans: 5xNexus RealSilent White LED | Sound Devices: ESi Juli@ & Beats By Dre & Eurorack MX1604A

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2010
Skrivet av TEEH:

Detta händer mig med min SSD, spel som ofta används blir korrupta..

Åtgärdade detta temporärt med att inte stänga av datorn utan att sätta den i viloläge.

EDIT: Har en Crucial m5 128gb

Använder du för operativsystem?
Kör på Windows 8 här!

|-I7 5820K @4GHZ | Samsung SSD 850 PRO 512 GB | Corsair SSD 60 GB | | OCZ Vector 4 SSD 256 GB | Seagate SSHD 2TB | 1x HDD 1TB | Nvidia GTX 980 OC 4GB VRAM |Corsair DDR4 2400mhz 16GB | Corsair H90i | OCZ 1000w GOLD | Asus Rampage V Extreme Intel X99 | Thermaltake Level 10 GT Svart l

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halmstad
Registrerad
Dec 2007
Skrivet av klotim:

Använder du för operativsystem?
Kör på Windows 8 här!

Jag har windows 7 ultimate 64bit

EDIT: Byggde en datorn med samma SSD häromdagarna, kan ju säga att min dator stänger av sig betydligt snabbare än den nybyggda, det är nästan som att den får kortslutning direkt när man trycker "Shut Down" medans den andra visar hur den stänger av sig.

Chassi: Fractal R3 Svart | Motherboard: Asus P7H55 | CPU: Intel Core i5 750 @ 3.6GHz | CPU Fan: Zalman CNPS12X | RAM: Corsair XMS3 4x3GB @ 2133MHz | GFX: Gigabyte Radeon 5450 Passiv | PSU: Corsair TX 750W 80+ Bronze | Fans: 5xNexus RealSilent White LED | Sound Devices: ESi Juli@ & Beats By Dre & Eurorack MX1604A

Trädvy Permalänk
Frilansskribent
Patrik Jonsson
Plats
Dalarna
Registrerad
Okt 2009
Skrivet av klotim:

Så nu har jag formatterat SSD'n igeeeeen....
Och memtest86 visade inga fel alls...

Hur länge körde du Memtest? Jag skulle rekommendera minst 24 timmar.

PC: Intel 2600K 4400 MHz - Maximus V Gene - Corsair 2x4GB - GTX 680 - Intel 730 240GB - AX760 Platinum
Kringutrustning: Dell U2515H - Mionix Castor - Sennheiser HD558 - Ducky One MX Brown
Telefon: iPhone 6 16GB Whitetail 10.3

- Feedback - Kontakt - Regler -

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2010
Skrivet av Jonssown:

Hur länge körde du Memtest? Jag skulle rekommendera minst 24 timmar.

öhm.. När jag använder Windows 8 så fick jag bara klicka igång memtest och då gjorde den allt själv... Hade ingen chans att själv bestämma tid...

|-I7 5820K @4GHZ | Samsung SSD 850 PRO 512 GB | Corsair SSD 60 GB | | OCZ Vector 4 SSD 256 GB | Seagate SSHD 2TB | 1x HDD 1TB | Nvidia GTX 980 OC 4GB VRAM |Corsair DDR4 2400mhz 16GB | Corsair H90i | OCZ 1000w GOLD | Asus Rampage V Extreme Intel X99 | Thermaltake Level 10 GT Svart l

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2010
Skrivet av TEEH:

Jag har windows 7 ultimate 64bit

EDIT: Byggde en datorn med samma SSD häromdagarna, kan ju säga att min dator stänger av sig betydligt snabbare än den nybyggda, det är nästan som att den får kortslutning direkt när man trycker "Shut Down" medans den andra visar hur den stänger av sig.

Testar att bara köra med hibernate nu...
Installerade även senaste kontroller uppdateringen...
Hoppas det kommer funka bättre nu...
Tack

|-I7 5820K @4GHZ | Samsung SSD 850 PRO 512 GB | Corsair SSD 60 GB | | OCZ Vector 4 SSD 256 GB | Seagate SSHD 2TB | 1x HDD 1TB | Nvidia GTX 980 OC 4GB VRAM |Corsair DDR4 2400mhz 16GB | Corsair H90i | OCZ 1000w GOLD | Asus Rampage V Extreme Intel X99 | Thermaltake Level 10 GT Svart l

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Narnia
Registrerad
Nov 2004
Skrivet av klotim:

öhm.. När jag använder Windows 8 så fick jag bara klicka igång memtest och då gjorde den allt själv... Hade ingen chans att själv bestämma tid...

nej nej, inte det, kör memtest, det riktiga http://www.memtest.org/

inte windows egna dagisprogram!

fanns inte plats för alla mina leksaker här:(