Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2006

Projekt Haswell

Då mycket bitar av riggen börjar ramla in nu så är det kanske dags att skapa en projekttråd. Jag pratar Haswell och LN2 i samma mening. Efter att ha varit inaktiv i nästan tre år och efter att ha "missat" Sandy Bridge så hoppar jag nu på Haswell tåget.

Jag är ledig Måndag och Tisdag nästa vecka och kommer därmed att ha tid att pilla lite på luft. Sen jobbar jag sju skift i rad innan jag går på skiftledigt i tre veckor. Där kommer jag att trotsa sommaren och köra en hel del Dice och LN2 :twisted:

Min rigg inledningsvis:

Custom Benchtable
Thermaltake toughpower 1200w
Corsair HX1000
Asus Maximus VI Extreme (Levereras tidigt vecka 24)
Gigabyte Z87X-OC (Levereras Måndag 10/6) (Reservkort)
Intel Core i7 4770K (Levereras Måndag 10/6)
Corsair Dominator Platinum 16Gb 2400Mhz CL9
Corsair Dominator GT 4Gb 2000Mhz CL8 (Reservminnen)
Dominance Memory Cooler LN2/Dice Pot från Kingpin
Cpu LN2/Dice Pot från Duniek
Cpu LN2 Pot från Piotres
4st LN2/Dice Slim Gpu Pots i koppar från Piotres
1st LN2/Dice Gpu Pot i Aluminium

Ett trettiotal gpu:er som ska plågas subzero.

Målet är att dra till med något wr med något kort samt dra in lite sköna poäng och bucklor till Team TS på hwbot.

Det kommer även att dyka upp en hel del bild och film från mina sessions då jag nu även har systemkamera samt semipro videokamera. Jag ska även försöka streama lite video vid vissa tillfällen med. Så om ni gillar subzero spam så håll utkik i mina trådar som även kommer kommer att finnas på nhw och ts.

Subzero Junkie !

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2006

Dags för lite bilder på hw som trillar in. Idag kom minnena, bara förpackningen ser snabb ut

Om de bara visste vad som komma skall

Subzero Junkie !

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping
Registrerad
Dec 2012

Detta kommer jag att följa

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2006

Jag fyller på med lite "geek" porr

2,83Kg massiv guldfärgad kärlek.

Hovleverantören av mina speedparts

Ett segt jäkla nattskift kvar nu. I morgon när jag vaknar hoppas jag på att ha en del sms i telefonen från Posten.

Subzero Junkie !

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2006

Igår kom man då igång och rullade lite på luft.

Subzero Junkie !

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlshamn
Registrerad
Aug 2008

Hur gick de på luft då? Hur långt kom du?

Gaming-PC > Intel 4770K > Asus Maximus VI Hero > EVGA 1080 FTW > Samsung EVO 500gb
HTPC: > AMD Phenom II 965 > AMD HD6950 > Kingstone V300 240gb
Playstation 4 Network > TaunyTiger - Främst NHL 18

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2006

På F3 bioset fick jag systemet genom Vantage cpu tester i 4800Mhz. men det finns nog lite till att hämta på luft med mera tweakande. Jag har kört vidare lite med F4 bioset men inte på luft.

Jag körde dice igår och uppdaterar denna tråd framåt kvällen med massa bilder, reflektioner och något resultat.

Subzero Junkie !

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2006

Dags för bildorgie och summering från gårdagen:

Summering av gårdagen.

Dag två med mobo och cpu som man totalt kört runt tre till fyra timmar. Logiskt att få idén att frysa ner cpun till -60 och kötta ? Givetvis hör jag skaran från den mörka sidan mässa.

Det var bara att greppa kylväskan och slänga sig i den silverfärgade pilen för att bränna raka spåret till Upplands Brandservice och hämta Dice. Tretton kilo gick det i väskan innan det var dags att sladda hemåt igen.

Jag isolerade mobot och efter en provmontering slutmonterades den präktiga pjäsen och förgyllde tillvaron för detta moderkort. Dags att tanka upp och is och vrida på nyckeln nu ? Nej. Iväg och hämta upp kidsen på dagis såklart, multitasking ni vet. Hem och sleva i dom lite föda för att sen slänga mig på alla fyra på golvet med en bunt is, diskhanduk och en hammare i ena näven. Ungarna tittade storögt på mig, jag hade svårt att avgöra om det var för att dom såg en fullständigt galen far eller för att de tyckte jag var coolare än fantomen själv. Givetvis måste det ha varit det andra alternativet ?

När kylväskan åter var fylld med is av numera pulvriserat tillstånd var det dags att prestera. I med is och en skvätt aceton av precis rätt mängd satte fart på tillvaron. Alltid nice att se röken slingra sig över mobot medan tempen rasar till ett väsande ljud.

När tempen passerade -60 var det bara att vrida på krämen och totalt odramatiskt startade systemet upp och jag ninjade inställningarna i bios.

När jag körde på luft senast så slutade OC knapparna att fungera när jag flashade i F4 bioset. Detta trodde jag dock var lätt avhjälpt och efter att ha blivit tipsad av blossa att lämna EIST påslaget så började den ena halvan av knapparna att fungera. Jag kunde ändra ratio men inte bclk.. Jag bjöd friskt på kvällens första mummel om digerdöd och herpes i någon konstig kombination. Jag ninjade lite hårdare och mera beslutsamt men efter att förbryllat ha mixtrat en halvtimme gav jag upp och kom på att blossa hade skickat mig länkar till två andra bios. Sagt och gjort så meckade jag ihop ett usbm minne med nytt bios och försökte flasha. Jag fick direkt något konstigt meddelande om att mitt nuvarande bios inte gick att läsa. Vafan nu då ? Sånna meddelanden i kombination med flashning är föga upplyftande så jag bootade om och försökte med det andra bioset. Ingen framgång nu heller, precis samma felmeddelande med detta bios. Jag tittade på klockan som rusade på och nu hade jag redan bränt en timme av de få timmar jag hade att förfoga över. Jag insåg att jag fick halta mig fram med det jag hade, det är iaf bättre än ingenting.

Jag hade nu ett system som klockas i minst 100Mhz steg åt gången framför mig. Har ni provkört en bil med bara ettans och femmans läge fungerande i växellådan ? Ja då vet ni isf hur det är att klocka ett sånt system Man får yxa till något grovt för att sen tälja så gott det går. Efter säkert två timmar med pillande och användande av kraften så nådde jag 5600Mhz i ett totalt opålitligt tillstånd. Med en vcore på 1,576v var jag snörpligt nära att få igenom Super Pi 1M men det blåskärmade IDELIGEN på målsnöret. Jag gav det en halvtimme till men lyckades inte, hade jag haft full kontroll på systemet så hade jag garanterat ha satt det.

Jag sänkte till 5500Mhz och sänkte volten till 1,571 för att stabilt köra 1m rundor. Jag snabbklockade minnena till 2600Mhz med standard timings bara för att få något resultat. Jag fick till en hyffsad tid och med tanke på tiden det nu hade tagit valde jag att nöja mig där.

Nu ville jag veta hur högt jag kunde ta mig genom Vantage CPU tester. Efter mycket jobb och omstarter (tack till den som uppfann ssd) så fick jag igenom testerna i 5400Mhz. Högre än detta var inte möjligt att nå på mängden kyla isen kunde leverera.

Jag använde min massiva pot som nästan väger tre kilo. Trots detta tuggade cpun märkbart ner bra med grader under belastning. Helt galet vad med värme Haswell alstrar !

Jag är ändå nöjd över den kvällens resultat under de förhållanden som rådde. Får jag ordning på OC knapparna med ett bättre bios så kommer detta att kunna bli rätt bra på LN2. Det var en mycket lärorik kväll och jag känner mig redan bekvämare med detta nya system och inställningar. Synd att timmarna rann på en del strul och gjorde att jag fick lägga ner när det började ta sig. Det hade varit kul att testa någon runda 3D.

Jag glömde även tillägga att jag i detta bakade in nattning av barn medan systemet fick stå avstängt. Efter detta avbrott så startade det upp som om inget hade hänt. Bra jobb Gigabyte med subzero egenskaperna av detta kort !

Nu har jag sju skift framför mig sen jäklar blir det tre veckor skiftledigt. DÅ blir det LN2 på denna varma cpu. May the force be with you  xD

Subzero Junkie !

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skövde
Registrerad
Okt 2003

Har egentligen inget annat att säga än att detta är mycket spännande och att ditt sätt att skriva på är väldigt underhållande keep it up!

Mobo: ASUS Z87-A CPU: Intel Core i5 4670k @ 4600MHz, Noctua NH-D14 RAM: Crucial 1600MHz 2x8GB GPU: ASUS Geforce 560Ti 1GB DC2 TOP PSU: Corsair CX750M Chassi: Define R4 Black SSD: Intel 330 120GB HDD: Seagate Barracuda 3TB
Skärm: LG W2363D 23" 120Hz Tangentbord: Ducky Shine Brown Mus: Zowie EC2 eVo Musmatta: Zowie G-TF Laptop: ASUS Zenbook U500VZ/UX51VZ

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2005

Riktigt intressant att läsa, kommer definitivt att följa detta!

Dator: Corsair 750D|i7 5930K@4.6|ASUS X99-Deluxe|GTX1080 OC|Seasonic Platinum 1kW|Samsung 850PRO 512GB|32GB DDR4|Noctua D15|Asus PB278Q
Övrigt: Mac Mini (HTPC)| HP EliteBook 1040 G2 (bärbar)
Utbildning: Civilingenjör Maskinteknik (LTH) Yrke: Risk Manager

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östersund
Registrerad
Jun 2011

Måste nog bara göra som föregående postare, underhållande att läsa ska bli skoj att följa dig i detta, lycka till med nästa runda av tester och hoppas du får ordning på bios.

| Fractal Design Define R4 | Intel i7 4790K | Noctua NH-U14S | Asus Maximus VII Hero | 4x4 GB Kingston HyperX | EVGA GTX 780 | Corsair AX 760W 80+ Platinum | Win 10 pro |
Fraktfritt Inet

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2006
Skrivet av k3x:

Har egentligen inget annat att säga än att detta är mycket spännande och att ditt sätt att skriva på är väldigt underhållande keep it up!

Kul att det uppskattas ! Jag hade nästan gett upp hoppet där ett tag om extremöverklockning här då intresset verkade mer än svalt för denna projekttråd

Skrivet av Patrickpolly:

Riktigt intressant att läsa, kommer definitivt att följa detta!

Kul att du ska följa, det uppskattas !

Skrivet av Road:

Måste nog bara göra som föregående postare, underhållande att läsa ska bli skoj att följa dig i detta, lycka till med nästa runda av tester och hoppas du får ordning på bios.

Kul att du tänker hänga med, jag ska laborera en del de närmaste dagarna så allt kommer att lösa sig snart. Jag väntar även in Maximus VI Extreme men det verkar dra ut på tiden :/

Jag passar på att posta två bilder på den senaste laddningen gpuer som landade häromdagen. Jag måste börja köra 3D snart för skåpen börjar bli smått överfulla nu. Jag kommer även att köra en del betydligt modernare gpuer inom en snar framtid så håll utkik här

Subzero Junkie !

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Apr 2004

Kul läsning, kommer följa.
Du får helt enkelt fixa barnvakt så att du kan ägna mer tid åt detta viktiga projekt!

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Stockholm, Sverige
Registrerad
Jul 2001

Kärlek! Jobba på!

Litet projekt

yayaya I am Lorde yayaya

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2006
Skrivet av henkiii:

Kul läsning, kommer följa.
Du får helt enkelt fixa barnvakt så att du kan ägna mer tid åt detta viktiga projekt!

Skickades från m.sweclockers.com

Nu så är jag skiftledig i tre veckor = Bench inom kort och äntligen tillbaka på Asus bräda.

Skrivet av CCWarlock:

Kärlek! Jobba på!

Will do !

Subzero Junkie !

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2006

Mitt nya mobo landade ju igår och jag tog lite snabba bilder innan jag kastade upp det på slaktbänken. Det vart inte mycket tid nedlagda på dessa bilder men de får duga så länge.

OC Panel

Reset knappen har varit efterlängtad under tiden jag körde på Gigabyte Z87X-OC.

Uttag för dubbla typ-k prober, smidigt att ha koll på allt i samma enhet.

Subzero Junkie !

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2006

Min pot från Kingpin till ramminnen dök också upp under gårddagen. Det ska bli riktigt kul att testa denna framöver

Subzero Junkie !

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2002

Grymt!
Vill även jag ge en eloge!
Trycker på den virtuella F5 i telefonen ett par ggr om dagen!

Skickades från m.sweclockers.com

MB: Asus ROG Hero | CPU: i4770@4,6GHz | RAM: 16GB@1600 | GPU: 6970 | STORAGE: 2*120GB SSD | COOLING: Custom, Water

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Mar 2009
Skrivet av Trojancreeper:

Detta kommer jag att följa

Jag med broder

CPU: i7 7700K Motherboard: Strix Gaming Z270 GPU: Asus Strix 1080 OC SSD: 500Gb 850 Evo Minne: 2x8Gb Corsair 2400Mhz PSU: EVGA G2 750W Ljud: Andersson CDH 3.5 AE Monitor: Asus MG248Q Tangentbord: Två av de billigaste mekaniska du kan hitta i Sverige ;)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Nov 2011

*Bevakar*

« CITERA FÖR SVAR »

CPU: Intel Core i7 4770K ║ MB: MSI Z87-G45 ║ RAM: Corsair VENGEANCE 4*8GB ║ GPU: AMD Radeon R9 290 ║ PSU: Corsair RM750 ║ SSD1 Intel 520 240 GB ║ SSD2 Intel 520 60 GB ║ HDD: 3*2 TB ║

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2006
Skrivet av SpaceMan:

Grymt!
Vill även jag ge en eloge!
Trycker på den virtuella F5 i telefonen ett par ggr om dagen!

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av drakelito:

Jag med broder

Skrivet av HElephant:

*Bevakar*

Jag har haft lite sämre med tid än jag hade planerat för den här första veckan av ledighet. Det är svårt att motivera att sitta framför en dator mitt i sommaren för resten av familjen

Jag väntar in mina gpu pottar innan veckan är över. Om de kommer så blir det isoleringsjobb i helgen och sen ett ln2 race i början av nästa vecka ! Så håll utkik.

Subzero Junkie !

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2006

Idag trillade de sista bitarna in, nästan.. En kommunikationsmiss resulterade i att den extra Armaflexen jag beställde uteblev i paketet. Det går fan troll i detta projekt än så länge :/ Jag ska försöka jaga tag på Armaflex på hemmaplan denna vecka så man kanske kan köra något till helgen med lite flyt.

Lite bilder på rökrören iaf:

Nu ska det väl iaf vara sluttrasslat på ett tag iaf hoppas jag så man kan börja kötta lite istället för att bara vänta på delar.

Subzero Junkie !

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östersund
Registrerad
Jun 2011

Tråkigt med trassel och problem, sånt som förstör en bra dag, specielt då det ligger utanför ens egna händer att ens kunna göra något åt det. Hoppas du får armaflexen snart då / Lyckas leta rätt på någe.

| Fractal Design Define R4 | Intel i7 4790K | Noctua NH-U14S | Asus Maximus VII Hero | 4x4 GB Kingston HyperX | EVGA GTX 780 | Corsair AX 760W 80+ Platinum | Win 10 pro |
Fraktfritt Inet

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2006
Skrivet av Road:

Tråkigt med trassel och problem, sånt som förstör en bra dag, specielt då det ligger utanför ens egna händer att ens kunna göra något åt det. Hoppas du får armaflexen snart då / Lyckas leta rätt på någe.

Jag har lite ligger så det räcker åt iaf en session med ett gäng gpuer, ramminnen samt cpu subzero. Jag ligger runt en vecka efter i planeringen nu men förhoppningsvis så ska det kunna åkas en runda nästa vecka. Väntar in trimpottar från Elfa för lite voltmods av lite gpuer med som tar lite tid att fixa.

Man undrar ibland vad man gjorde av all tid innan man fick barn osv

Subzero Junkie !

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Huskvarna
Registrerad
Jan 2010

Kul att se att det fortfarande finns de som har kunskapen att syssla med extremöverklockning. Hoppas allt går vägen när du väl kan sätta igång och ett stort tack för att du skriver dessa uppdateringar för oss vanliga dödliga.

Ska bli kul att se resultaten sen.

i7 6700k @ 4.6GHz | NH-U12S | ASUS Maximus VIII Gene | EVGA 1080 FTW | 16GB Corsair Vengeance 3000MHz | Samsung 850 Evo M.2 250GB, 840 250GB, 840 EVO 120GB | 2x2TB | Silverstone TJ08B-E | QX2710 | U2412M | AW2310 | Filco Majestouch MX Brown TKL | Logitech G403

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2006
Skrivet av era909:

Kul att se att det fortfarande finns de som har kunskapen att syssla med extremöverklockning. Hoppas allt går vägen när du väl kan sätta igång och ett stort tack för att du skriver dessa uppdateringar för oss vanliga dödliga.

Ska bli kul att se resultaten sen.

Kul att det fortfarande finns intresse

Jag hoppas på att mina trimpots dyker upp med posten idag så jag kan börja modda några kort. Jag kan inte börja isolera på allvar innan allt är testat och klart. Målet var att köra två eller tre subzero sessions dessa tre veckor jag hade ledigt. Det har inte blivit en enda ännu då vissa saker har dragit över på tiden samtidigt som familjelivet har tagit en stor del av tiden. De är som sagt svårt att prioritera detta nu under sommaren och allt Men jag ska göra allt för att iaf hinna med en körning i början av nästa vecka innan jag går på en ny skiftperiod och jobbar i princip konstant i tre veckor igen.

Det dyker nog upp lite uppdateringar här framåt helgen med lite moddar och isolering.

Subzero Junkie !

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2006

Det hanns med lite meck här på kvällskvisten.

Ett 8800GTS 320Mb fick voltmodd för både gpu och minnen. Nu sitter det och puttrar i testbänken med vattenblock. Bara tre stycken till 8800 kort att modda under morgondagen

Att lödningarna ser ut som skit får ni leva med, det fungerar iaf

Subzero Junkie !

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2006

Moddandet fortsätter. Ikväll har jag haft kvällsmys med ett icke referens HD 4850 512Mb. Nu är det moddat och klart och kan läggas i kö för test.

Subzero Junkie !

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2006

Idag hittade jag mitt 3870X2 långt bak i en garderob. Jag led när jag såg kortet så det åkte upp på arbetsbänken. Det var den första voltmod jag gav mig på och jag vet inte hur jag resonerade. Jag hade mängder av kabel så jag kunde ha det ligga på bordet bredvid medan man skruvade och mätte.

Sanering av kortet.

Allt på plats igen i något prydligare utförande.

Dubbla rökrör på detta så kan det bli lite drag på hwbot vid något tillfälle
Fattar inte varför man har tagit sig i kragen tidigare och moddat själv. Det är ju nästan lika kul som själva körningen !

Senare ikväll ska jag testköra två moddade 8800GTS 320Mb på kallvatten och se hur högt man kommer med dom. Sen blir det isolering av de korten om allt lirar som det ska.

Subzero Junkie !

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östersund
Registrerad
Jun 2011

Skoj att du kommit igång mer med moddat, ser fram emot att läsa din updatering när jag kommer tillbaka från utlandet i nästa vecka, lycka till!

| Fractal Design Define R4 | Intel i7 4790K | Noctua NH-U14S | Asus Maximus VII Hero | 4x4 GB Kingston HyperX | EVGA GTX 780 | Corsair AX 760W 80+ Platinum | Win 10 pro |
Fraktfritt Inet