Är denna SDD Hårddisk något bra att ha?

Permalänk
Skrivet av Swedz:

Ja priset var något helt annat de där gött gött!

Men jag har bytt lite komponenter (Om du menar grafikkort o så) efter jag skaffade datorn (som va en '' färdig-dator '' ), så komponenterna är rätt top ändå.

Tro mig...Basic-disken ifrån INET för 1349kr fyller alla dina behov och mer.
Du har ingen användning för Pro-disken och kommer inte märka någon skillnad om du väljer den...mer än att du har 400kr mindre i plånboken;)
Vad har du för moderkort och cpu? Du har väl inte uppgraderat ditt moderkort eller hur?

Visa signatur

Corsair Crystal 460 RGB-Cooler Master V1000-Aorus X370 Gaming K7- Ryzen 5 3600-Corsair 3000MHz 32gb-Samsung 960 EVO 256GB-Wraith Spire-Sapphire Vega 64 Nitro+ 8gb

Permalänk
Entusiast

Man får högre skrivhastigheter med Samsungs Pro -serier. varför många rekommenderar Basic-diskarna i lite äldre datorer, beror på att första generationen SATA bara klarar upp till 150 megabyte per sekund.
Samsungs Basic -SSD:er klarar 130 - 240 Megabyte per sekund i skrivhastighet, och pro-versionen klarar 390 - 520 megabyte per sekund i skrivning.

Har man alltså en något äldre dator som "bara" har första generationens SATA-gränssnitt, så tjänar det ingenting till att använda Pro-modellerna av Samsungs SSD:er.
Har man däremot SATA generation 2 eller senare, så kommer saken i ett annat läge.

Ta reda på vilken generation datorns SATA-portar är av, så är det lättare att avgöra om det lönar sig att skaffa någon av de snabbare Pro-modellerna.

Visa signatur

Bästa programmen till Linux - v2.0
Linux-guide: Val av grafisk miljö. (Att välja distribution).
-
Everyone should have a SGoC in their systems (SGoC: SysGhost on a Chip)