Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Arbrå
Registrerad
Apr 2011

Cpu temp 128 grader

Hej , datorn tippa omkull i går, fläkten från cpu lossnade, satta tillbaka den och kollade temp, cpu 120 och rör sig inte, core temp från 25 - 26 på alla kärnor, har provat med en ny kylare som jag köpte idag, 128 grader ändå, något som jag behöver oroa mig över eller är givaren sönder bara, datorn är stabil har dock inte tordats belasta den ännu, har mätt i bios , speed fan och hw monitor och får samma värden som ovan, tips?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Kung.se:

Hej , datorn tippa omkull i går, fläkten från cpu lossnade, satta tillbaka den och kollade temp, cpu 120 och rör sig inte, core temp från 25 - 26 på alla kärnor, har provat med en ny kylare som jag köpte idag, 128 grader ändå, något som jag behöver oroa mig över eller är givaren sönder bara, datorn är stabil har dock inte tordats belasta den ännu, har mätt i bios , speed fan och hw monitor och får samma värden som ovan, tips?

Dold text

Shit... 128C vid load eller idle..?

Citera för svar!
CPU: Intel i5 2500k 4.2 GHz GPU: Nvidia kfa2 660Ti 3GB RAM: 8GB G.Skill Ripjaws X
Information is not knowledge. - Albert Einstein

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
01101011 01100010 01100001
Registrerad
Jan 2013

Datorn hade inte fungerat alls med en temp på 120+ grader,
programmet visar nog fel, testat med annat?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2008

Vad för mjukvara kollar du temperaturen? Prova andra program.

http://www.alcpu.com/CoreTemp/

http://www.techpowerup.com/realtemp/

SATPUNG.COM

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Okt 2010

128 är vad en givare skickar ut om den är sönder, bara ettor d.v.s. Hade nog gissat på att den är kass eller att programmet inte läser den rätt.

i5 750 @ 3.9 GHz | NH-D14 | P7P55D |GTX 960 | Vulcan 8GB | Seagate 600 480 GB | Newton 650w | P280 | Dell U2515H
NAD T787 | B&W CM10S2
Projekt: IceCase

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Arbrå
Registrerad
Apr 2011

har kollat med 3 olika,kolla ss core temp å alla andra temp ser bra ut, har på känn att den som mäter cupu temp pajjade, real temp visar samma core temp detta är i idle

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Varberg
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av Kung.se:

har kollat med 3 olika,kolla ss core temp å alla andra temp ser bra ut, har på känn att den som mäter cupu temp pajjade, real temp visar samma core temp detta är i idle

Skulle gissa på att sensorn är trasig

| MB: EVGA Z170 FTW | CPU: i7 6700k | GPU: EVGA GTX 970 FTW 4GB | RAM: Corsair 16GB DDR4 2400MHz CL14 | PSU:CoolerMaster GX750 | Chassi: FD Arc Midi R2 | Lagring: Samsung 840 Evo 250GB + 2x WD Black 500GB + Seagate 2TB SSHD |
Inet fri frakt

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borås
Registrerad
Feb 2013

Skulle inte tro att din CPU ligger på 128 grader även med ny fläkt. Det är antagligen något som lossnat/pajjat. Kolla att alla sladdar och RAM sitter som dem ska. Antar att sådant kan påverka.

Futureproofing explained
Temp "sensorers" riktiga utseende!
^Är även anledningen till att inte alla program visar samma temperatur på samma hårdvara.
| 3770k @ 3.5Ghz | Asus P8Z77-M | XFX core 650 Bronze | R9 270 | Fractal Design XL R2 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalix
Registrerad
Nov 2005

La du in bilden när du redigerade? Tänkte om alla bara missat att det står 40c max i hw monitor.
Speedfan går inte att lita på.

Hade du kollat temps för detta hände? Är ju troligt att CPUTIN och AUXTIN alltid visat fel (dvs sensorerna finns inte på ditt moderkort).

i5 2500K: 4.4GHz||16GB 1600MHz||ASUS P8Z77-V PRO||Phanteks PH-TC14PE
MSI GTX 980 Gaming||Corsair Force 2 80GB|| Fractal Design Newton r2 650W M
Asus xonar essence STX|| Antec p280
Dell u2711, Sennheiser hd650, Logitech g502, fUnc f30r, KeyTronic kt2001 Ergoforce.
Server: x10SL7-F, Xeon E3 1230v3, 32GB Samsung ECC ram, 6x3TB WD RED, FD Node 804.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011

Spökvärde. 128 är standard när den inte får någon information. Kolla på kärntempen istället.

| Fractal Design XL R2| 2x Gigabyte 680 Gtx@1254/7300mhz | Asrock Z77 OC Formula | 3570k@4.5ghz(1.36v) & Phanteks PH-TC14PE | 16gig hyperx beast series@2133mhz | Fractal Design Newton R2, 1000W 80+ | Samsung SSD Basic 840-Series 512GB | 2TB Toshiba 7200rpm SATA6 | 9x Scythe Glide Stream 2000rpm | 2x Bitfenix Recon Fan Controller | BenQ 27'' XL2720T 120Hz + Dell UltraSharp 27" U2713HM IPS 2560x1440 | Sennheiser HD595

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
M:hamn
Registrerad
Nov 2010

vid 130graderc så lär du nog inte kunna sitta o leka i windows bara sådär.. kollat tempsen i bios ens? kan vara värt en titt.. annars som alla andra säger sensorerna är slut och varför välte du datorn i kull.. brukar ju inte vara så att en dator bara far omkull hursomhelst så.

Asus z87 pro - Intel i7 4770k - Phanteks PH-TC14PE - Asus Gtx 970 strix 3,5GB - 128gb 830 Pro - Crucial mx100 256gb - 2x2 WD 2 tb - Asus Essence Stx - Corsair 800D - Corsair HX750w - Ducky Shine 2 Mx Red - Mionix Naos 8200 - Asus VG248QE - Evo - Galaxy S7

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Feb 2009

En dator fungerar inte ordentligt vid 120 grader (celsius) + så det är nog en trasig sensor som är fallet. En CPU börjar stänga av sig själv vid typ 90c.

||NZXT H440 Black/Red||Intel i5 2500k @ 4,2GHz ||Noctua NH-D14 ||GA-Z77X-UD3H ||8 gb Corsair Vengeance 1600mhz DDR3 ||MSI GeForce GTX 970 ||OCZ Agility 3 120GB SSD ||Samsung Spinpoint F3 1TB ||Corsair HX750W||
Software is like sex, it's better when it's free. - Linus Torvalds

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Galactica
Registrerad
Feb 2005

Som andra sagt hade datorn inte funkat vid 120 grader. Det är fel på sensorn troligtvis.

ASRock p67 Extreme 4 - i5 2500k 4,5 GHz - Radeon HD7950 - 8GB 1600 MHz - Samsung 830 128GB - Dragonfly DAC - FSP 700W - Define R5

So say we all!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Eskilstuna
Registrerad
Dec 2012

Tippar på att en sensor har gått men om du kan använda den fortfarande så skulle jag säga att de bara är o köra. När du satte dit kylaren igen, låg pastan bra? Om de verkade okej så testa å kör nåt benchmark en stund o kolla om de är stabil.

Är du osäker på pastan så byt.

[Node 304] [mITX Z77] [3570K@4.0ghz] [H90] [RX 470] [16GB DDR3] [330+335] [CX600M] [Win 10 Pro]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Arbrå
Registrerad
Apr 2011

pastan som följde med va bra,den är stabil på core tempen även nu när jag testat spela, den tippa omkull när jag spelare och headetsladden flastna under stolen. har kollat i bios tempen, har provat mäta med 4 st olika program, core temp är som på ss i alla 4 olika program , allt verkar vara normalt

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Europa
Registrerad
Okt 2010
Skrivet av Rydisen:

128 är vad en givare skickar ut om den är sönder, bara ettor d.v.s. Hade nog gissat på att den är kass eller att programmet inte läser den rätt.

Skrivet av deadich:

Spökvärde. 128 är standard när den inte får någon information. Kolla på kärntempen istället.

Bra å veta
Tackar

Skrivet av Kung.se:

pastan som följde med va bra,den är stabil på core tempen även nu när jag testat spela, den tippa omkull när jag spelare och headetsladden flastna under stolen. har kollat i bios tempen, har provat mäta med 4 st olika program, core temp är som på ss i alla 4 olika program , allt verkar vara normalt

Summan av kardemumman:
Kolla på core temp istället

|M5A99X EVO|PH-TC14PE_OR|FX-8320@4,7GHz|Sapphire Radeon HD 7870 2GB@1135MHz/1250MHz|Corsair 8GB Value Select|Corsair TX 650w|CM Storm Enforcer|
I am the cheshire cabbage. Worship me!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
regnvm Helsingia regio
Registrerad
Dec 2009

Trasig givare/sensor och/eller speedfan som visar fel. Har bara haft problem med speedfan faktiskt medan coretemp alltid brukar vissa korrekt.

sensmoral: lita inte på speedfan

Laptop: ASUS-G751JY

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2010

Lita inte på Speedfan.. det programmet är kraftigt utdaterat som fan..

CPUID visar rätt i din bild. Och det är den tempen du kan lita på.

CPU: i7-2700K @ 4.6GHz, Corsair H110 MB: Sabertooth Z77 Mem: Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 @ 1600 MHz CL9 GPU: Radeon R9 290X, Accelero Hybrid II SSD: Samsung 850 Pro 256GB Case: CM Storm Stryker PSU: Corsair RM 750W Audio: Sound Blaster Omni, Logitech Z-5500 OS: Win10 Pro
Citera mig för snabbare svar.