Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012

omstart vid vattenkylning?

Tjenare. Jag har bytt till en vattenkylare. Jag har kopplat in allt rätt och så. Men när jag startar startas allt men ingen bild kommer upp sen stängs den av och startas upp. Så den stänger av sig och startar upp sig hela tiden utan bild. Men när jag sätter tillbaka original kylaren funkar allt perfekt? NÅgon som vet varför?

CPU: i7 4790K @4,4GHz Moderkort: Gigabyte Z97MX-GAMING 5 GPU ASUS GTX 780 OC
HDD WD Blue 500GB PSU Fractal Design integra 750W Chassi NODE 804
PSU Fractal Design integra 750W CPU Kylning Coolermaster Sedion 120M
RAM 16GB Corsair LP 1600MHz SSD KINGSTON V300/OCZ agility 3 (120GB/60GB)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Okt 2010

vilken kylare handlar det om?

GPU: XFX 7950 1100Mhz/1375Mhz | RAM: Corsair 1600Mhz 2x4GB | CPU: i5 4670K @4.5GHz 1.230v| Kylare: Corsair H80 | Lagring: Samsung 840 250Gb SSD + 1Tb Caviar HDD

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av oskar5140:

vilken kylare handlar det om?

Coolermaster siedon 120m

CPU: i7 4790K @4,4GHz Moderkort: Gigabyte Z97MX-GAMING 5 GPU ASUS GTX 780 OC
HDD WD Blue 500GB PSU Fractal Design integra 750W Chassi NODE 804
PSU Fractal Design integra 750W CPU Kylning Coolermaster Sedion 120M
RAM 16GB Corsair LP 1600MHz SSD KINGSTON V300/OCZ agility 3 (120GB/60GB)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Mar 2006
Skrivet av Filip1727:

Tjenare. Jag har bytt till en vattenkylare. Jag har kopplat in allt rätt och så. Men när jag startar startas allt men ingen bild kommer upp sen stängs den av och startas upp. Så den stänger av sig och startar upp sig hela tiden utan bild. Men när jag sätter tillbaka original kylaren funkar allt perfekt? NÅgon som vet varför?

kolla så att du inte drar åt blocket/pumpen för hårt mot moderkortet, för om det nu går å göra det så kan det orsaka precis just det felet du beskriver..

here we go!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Avesta
Registrerad
Nov 2004

Sitter det nåt i "cpu fan" uttaget? Annars tror datorn att det inte finns någon processorkylare å stänger av sig, går att disablea i bios om man vill.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av norrby89:

kolla så att du inte drar åt blocket/pumpen för hårt mot moderkortet, för om det nu går å göra det så kan det orsaka precis just det felet du beskriver..

Vi har provat allt. Skruvat löst hårt mellan. Inget funkar. Det är något med att typ själva blocket inte får/får kontakt med processorn. Detr knget fel på ström kretsen heller för den går jätte fint om den får el. Så det är något mellan processorn och blocket. Jah sla ringa webbhallen idag och prata med dom.

CPU: i7 4790K @4,4GHz Moderkort: Gigabyte Z97MX-GAMING 5 GPU ASUS GTX 780 OC
HDD WD Blue 500GB PSU Fractal Design integra 750W Chassi NODE 804
PSU Fractal Design integra 750W CPU Kylning Coolermaster Sedion 120M
RAM 16GB Corsair LP 1600MHz SSD KINGSTON V300/OCZ agility 3 (120GB/60GB)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av soulis:

Sitter det nåt i "cpu fan" uttaget? Annars tror datorn att det inte finns någon processorkylare å stänger av sig, går att disablea i bios om man vill.

Jag satt pumpen i cpu fan 1 (4-pin) och fläkten i cpu fan2 (3-pin) eller nåt sånt. Jag provade även att bara ha.pumpen i moderkortet och satt fläkten i en fläktkontroller. Det funkade inte heller

CPU: i7 4790K @4,4GHz Moderkort: Gigabyte Z97MX-GAMING 5 GPU ASUS GTX 780 OC
HDD WD Blue 500GB PSU Fractal Design integra 750W Chassi NODE 804
PSU Fractal Design integra 750W CPU Kylning Coolermaster Sedion 120M
RAM 16GB Corsair LP 1600MHz SSD KINGSTON V300/OCZ agility 3 (120GB/60GB)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Galactica
Registrerad
Feb 2005

Jag har samma kylare, kan det vara så att pumpen är defekt? Om du har möjlighet att prova i en annan dator kan det lätt kollas.

ASRock p67 Extreme 4 - i5 2500k 4,5 GHz - Radeon HD7950 - 8GB 1600 MHz - Samsung 830 128GB - Dragonfly DAC - FSP 700W - Define R5

So say we all!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Avesta
Registrerad
Nov 2004

Har du provat att köra vattenkylaren separat (bara matad av ett nättagg, ej via moderkortet) dvs är det liv i den? Tänkte bara om det är kortslutning i den så kan det säkert bli konstiga fenomen när man kopplar in den.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av soulis:

Har du provat att köra vattenkylaren separat (bara matad av ett nättagg, ej via moderkortet) dvs är det liv i den? Tänkte bara om det är kortslutning i den så kan det säkert bli konstiga fenomen när man kopplar in den.

ja det har jag

CPU: i7 4790K @4,4GHz Moderkort: Gigabyte Z97MX-GAMING 5 GPU ASUS GTX 780 OC
HDD WD Blue 500GB PSU Fractal Design integra 750W Chassi NODE 804
PSU Fractal Design integra 750W CPU Kylning Coolermaster Sedion 120M
RAM 16GB Corsair LP 1600MHz SSD KINGSTON V300/OCZ agility 3 (120GB/60GB)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av FribBe:

Jag har samma kylare, kan det vara så att pumpen är defekt? Om du har möjlighet att prova i en annan dator kan det lätt kollas.

Alltså jag har en till dator men ingen kylpasta då vi trodde det var felet att vi hade för mycket. Men vi har gjort om detnoch det har inte hjälpt :/

CPU: i7 4790K @4,4GHz Moderkort: Gigabyte Z97MX-GAMING 5 GPU ASUS GTX 780 OC
HDD WD Blue 500GB PSU Fractal Design integra 750W Chassi NODE 804
PSU Fractal Design integra 750W CPU Kylning Coolermaster Sedion 120M
RAM 16GB Corsair LP 1600MHz SSD KINGSTON V300/OCZ agility 3 (120GB/60GB)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Mar 2006
Skrivet av Filip1727:

ja det har jag

hur fungerar det då?

here we go!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av norrby89:

hur fungerar det då?

Fläktarna spinner och man hör att vattnet går igång

CPU: i7 4790K @4,4GHz Moderkort: Gigabyte Z97MX-GAMING 5 GPU ASUS GTX 780 OC
HDD WD Blue 500GB PSU Fractal Design integra 750W Chassi NODE 804
PSU Fractal Design integra 750W CPU Kylning Coolermaster Sedion 120M
RAM 16GB Corsair LP 1600MHz SSD KINGSTON V300/OCZ agility 3 (120GB/60GB)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011

Pumpen ska väl inte vara kopplad till CPU_FAN?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Avesta
Registrerad
Nov 2004
Skrivet av lorgix:

Pumpen ska väl inte vara kopplad till CPU_FAN?

Den brukar man väl koppla direkt till nätagget, men jag tror inte att det är problemet i den här fallet.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hammarö
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av lorgix:

Pumpen ska väl inte vara kopplad till CPU_FAN?

Nej, det ska den inte vad jag har hört

| OS: Windows 10 Home 64bit | CPU: Intel Core i7 6700K | GPU: EVGA 1070 FTW GAMING
| MB: EVGA Z170 Stinger | RAM: Corsair Dominator Platinum 32GB | PSU: Corsair AX650
| Chassi: Fractal Design Define Nano S | SSD: Samsung 850 Pro | CPU-Kylare: Corsair H110i

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västra Götaland
Registrerad
Jul 2008

Prova pump till nätagg, fläkt till CPU_Fan1.

Quad-quad core med kvävekylning och kokvattenreaktor.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av aniron:

Prova pump till nätagg, fläkt till CPU_Fan1.

Jag kan inte testa har ingen kylpasta :/

CPU: i7 4790K @4,4GHz Moderkort: Gigabyte Z97MX-GAMING 5 GPU ASUS GTX 780 OC
HDD WD Blue 500GB PSU Fractal Design integra 750W Chassi NODE 804
PSU Fractal Design integra 750W CPU Kylning Coolermaster Sedion 120M
RAM 16GB Corsair LP 1600MHz SSD KINGSTON V300/OCZ agility 3 (120GB/60GB)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
eslöv
Registrerad
Jul 2008

Behövs ingen kylpasta för att testa det värsta som kan hända är att din idle kommer ligga på 50-60 efter några minuter

fractal 804 | Intel 4790k | Corsair 8GB | MSI Z97m Gaming | Samsung 830| Gigabyte 970 SLI | NZTX Hale90 650 | Asus PB278Q

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av lorgix:

Pumpen ska väl inte vara kopplad till CPU_FAN?

Räcker det bara med att pumpen får ström?

CPU: i7 4790K @4,4GHz Moderkort: Gigabyte Z97MX-GAMING 5 GPU ASUS GTX 780 OC
HDD WD Blue 500GB PSU Fractal Design integra 750W Chassi NODE 804
PSU Fractal Design integra 750W CPU Kylning Coolermaster Sedion 120M
RAM 16GB Corsair LP 1600MHz SSD KINGSTON V300/OCZ agility 3 (120GB/60GB)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012

Måste slangarna på radiatorn vara nedåt eller kan dom sitta uppot? Ni vet bak i chassit kan dom sitta i taket med slangsidan på radiator upp eller måste den va medåt?

CPU: i7 4790K @4,4GHz Moderkort: Gigabyte Z97MX-GAMING 5 GPU ASUS GTX 780 OC
HDD WD Blue 500GB PSU Fractal Design integra 750W Chassi NODE 804
PSU Fractal Design integra 750W CPU Kylning Coolermaster Sedion 120M
RAM 16GB Corsair LP 1600MHz SSD KINGSTON V300/OCZ agility 3 (120GB/60GB)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Apr 2012

minns på de gamla kompakta vatten lösningarna så var man tvungen att ha pumpen på Sys Fan för att få den på 100% sen fläkten på radiatorn i CPU Fan .

Game : Asus P8Z77-V Pro | Intel i7 3770k 4,3ghz OC | MSI GTX 780 OC Twin Frozr Gaming | 16GB 2133mhz Corsair
Esxi 6.0 : ASRock 970 Extreeme 4 | AMD FX-8120 | 24GB RAM |NetXtreme II 1GB Dual Nic | Intel sasuc8i Raid 8P

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av Skynet-IRC:

minns på de gamla kompakta vatten lösningarna så var man tvungen att ha pumpen på Sys Fan för att få den på 100% sen fläkten på radiatorn i CPU Fan .

Men går det bra att ha den rakt in i nätagget alltså pumpen. Sen fläkten i cpu fan

CPU: i7 4790K @4,4GHz Moderkort: Gigabyte Z97MX-GAMING 5 GPU ASUS GTX 780 OC
HDD WD Blue 500GB PSU Fractal Design integra 750W Chassi NODE 804
PSU Fractal Design integra 750W CPU Kylning Coolermaster Sedion 120M
RAM 16GB Corsair LP 1600MHz SSD KINGSTON V300/OCZ agility 3 (120GB/60GB)

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Gemla
Registrerad
Jan 2012

Jag hadde ne H80i som gjorde likadant det visade sig att det var för lite vatten i den och fick bytas ut på garanti
skakar du pump med slangar och rad så hör du om det skvalar mycket eller lite eller inget alls kan vara så att det är samma
prroblem med din med ett måndags ex helt enkelt

CHASSI: CUSTOM OBSIDIAN 900D CPU: i7 5930K @ 4.5GHz MB: GIGABYTE X99 G7 WIFI RAM: CRUCIAL DDR4 @ 2666MHZ 16GB SSD: ADATA SPD PRO 128GB ,SPD PRO 256GB HD: SEAGATE 2TB ,WD 3TB GREEN GPU: gt210 1gb PSU: EVGA SUPERNOVA G2 1300W SKÄRM: ASUS PB287Q 4K VATTENKYLNING: CUSTOMLOOP 2X 480RAD,240RAD
https://www.youtube.com/watch?v=debByyBcG3A]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av hytin:

Jag hadde ne H80i som gjorde likadant det visade sig att det var för lite vatten i den och fick bytas ut på garanti
skakar du pump med slangar och rad så hör du om det skvalar mycket eller lite eller inget alls kan vara så att det är samma
prroblem med din med ett måndags ex helt enkelt

Jag skaka på den. Det skvallpade lite är det bra?

CPU: i7 4790K @4,4GHz Moderkort: Gigabyte Z97MX-GAMING 5 GPU ASUS GTX 780 OC
HDD WD Blue 500GB PSU Fractal Design integra 750W Chassi NODE 804
PSU Fractal Design integra 750W CPU Kylning Coolermaster Sedion 120M
RAM 16GB Corsair LP 1600MHz SSD KINGSTON V300/OCZ agility 3 (120GB/60GB)

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Gemla
Registrerad
Jan 2012

lite skall det ju skvalpa men inte mycket då det skall vara ytters lite luft i den för vattnet att expandera på.
prova att hålla radden uppåt ock pumpen nedåt sedan höjer du pumpen över radden då skall det inte skvalpa gör det det så är det förlite vatten i den , är det så att du köpt den i närheten där du bor så är det bara att gå tillbaka och byta ut den på plats och DOA den och prova en ny

CHASSI: CUSTOM OBSIDIAN 900D CPU: i7 5930K @ 4.5GHz MB: GIGABYTE X99 G7 WIFI RAM: CRUCIAL DDR4 @ 2666MHZ 16GB SSD: ADATA SPD PRO 128GB ,SPD PRO 256GB HD: SEAGATE 2TB ,WD 3TB GREEN GPU: gt210 1gb PSU: EVGA SUPERNOVA G2 1300W SKÄRM: ASUS PB287Q 4K VATTENKYLNING: CUSTOMLOOP 2X 480RAD,240RAD
https://www.youtube.com/watch?v=debByyBcG3A]

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av Filip1727:

Räcker det bara med att pumpen får ström?

Ström är precis vad den ska ha.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2012
Skrivet av lorgix:

Ström är precis vad den ska ha.

Men alltså den styrs inte via moderkortet?

CPU: i7 4790K @4,4GHz Moderkort: Gigabyte Z97MX-GAMING 5 GPU ASUS GTX 780 OC
HDD WD Blue 500GB PSU Fractal Design integra 750W Chassi NODE 804
PSU Fractal Design integra 750W CPU Kylning Coolermaster Sedion 120M
RAM 16GB Corsair LP 1600MHz SSD KINGSTON V300/OCZ agility 3 (120GB/60GB)

Trädvy Permalänk
Proffsmoddare
Plats
Lomma
Registrerad
Nov 2011

Det funakr inte om du har pump till CPU fan, det ska vara en fläkt till CPU fan, hade samma problem själv innan när jag testade

Lucas är en glad 19-åring, på fritiden bygger han datorer, spelar volleyboll och saxofon. Att hjälpa andra är en självklarhet och han hänger massor i gruppen Swerigs på Facebook. Ni hittar hans hemsida här www.auxiliumdesign.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av Filip1727:

Men alltså den styrs inte via moderkortet?

Moderkortets fläktstyrning är gjord för att styra just fläktar. Pumpen bör i regel köra på samma nivå hela tiden, det funkar inte bra om man låter moderkortet styra pumpen som om pumpen vore en fläkt.

TL;DR: pump =! fläkt