Dator hittar inte Caviar Blue 1TB Hårddisk, hittar den dock i BIOS - Vafalls?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2013

Dator hittar inte Caviar Blue 1TB Hårddisk, hittar den dock i BIOS - Vafalls?

Sökte runt lite i forumet men hittade inget liknande problem så gör en snabb tråd.

Precis byggt ihop en ny dator jag köpt. Installerat OS på SSDn, kopplade sen i den vanliga hårddisken (gammal vana sen jag många gånger installerat OS:et på fel disk). Dyker inte upp nåt på "Den här datorn" men om jag går in i BIOS och kollar Boot Order så finns den med där..

Provat olika SATA portar på moderkortet, och provat olika strömkontakter in i HDDn, även den som sitter i SSDn, som fungerar utmärkt.

Tack så mycket på förhand! Trevlig helg på er!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2010

du kan inte ha kollat runt så vidare mycket, om du inte hittade den här tråden...
http://www.sweclockers.com/forum/6-lagring/1109814-tutorial-k...

MODERMODEM: Asus ROG Strix Z270E Gaming | i7 7700K | Corsair Hydro H110 | Kingston HyperX Savage 32GB DDR4 RAM | Asus R9 290 OC | Crucial BX100 500GB SSD | Phanteks Enthoo EVOLV | SilverStone Strider Evolution 1200W |
NAS 40TB: 8x3TB RAIDz2 | 4x4TB RAIDz1 | ASRock C2550D4I | 32GB ECC RAM | FreeNAS |
LJUD: M-Audio BX8 D2 | ATH-M50 | Focusrite Scarlett 2i2 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2013
Skrivet av morxy49:

du kan inte ha kollat runt så vidare mycket, om du inte hittade den här tråden...
http://www.sweclockers.com/forum/6-lagring/1109814-tutorial-k...

Så enkelt var det visst, får be om ursäkt! Tack så mycket för hjälpen!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Maj 2013

har du win 8? för isåfall måste du göra så den känner igen den

Dator: Chassi: BitFenix Shinobi XL - Vit med fönster CPU: i7 4770K (H100i Noctua) Moderkort: Gigabyte G1.Sniper 5-E-ATX RAM: Corsair Vengeance Pro Black 16GB DDR3 1866MHz CL9 GPU: Evga GTX 780 Nätagg: Corsair AX860i OS: Windows 8
HDD: WD Caviar Black 1TB SSD: SanDisk SSD EXTREME II 2.5" 240GB Skärm: ASUS VG248QE 24 144Hz 3D