Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2008

RAID 1 problem

Hej!

Som ni kanske förstår så har jag problem med min raid, använder mig av moderkortet så finns inget externt raidkort.

Skapat en raid som egentligen skall vara 2.7TB men när jag kollar i diskhanteraren så ser finns det bara 2st 700GB partitioner..

http://i.imgur.com/ohyNVzp.jpg

någon som har något tips?

har tidigare gjort raids men aldrig haft något problem, dock inte på detta moderkort.

tack på förhand

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2006

Misstänker att moderkortet bara har stöd för mjukvaru-RAID. Det är i de flesta fallen så vad jag har förstått.

Dator: https://www.inet.se/kundvagn/bild/9823049/
Server: 2x HP ProLiant Microserver Gen8, 16GB/st, ESXi 6.0
NAS: Synology DS413 4st 3TB | QNAP TS-879 Pro 8st 2TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2003

Initiera med GPT isf MBR så kan du skapa partitioner > 2 TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2003

Beror på om du vill köra RAID över moderkortschippet eller mjukRAID via Windows.
Den senare kan enklare flyttas till andra Windowssystem.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Finspång
Registrerad
Okt 2003
Skrivet av Gustaft:

Har ju redan skapat en raid över moderkortschipped med intels mjukvara, det är alltså redan en raid så det blir lite kaka på kaka om jag kör speglad-volym?

Om du redan fixat RAID via moderkortet så borde du bara se en disk i Windows och kan därför inte skapa en RAID i Windows. Hur många diskar ser du diskhanteraren?