Vattenkyling av Haswell i7 4770K i Prodigy

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2008

Vattenkyling av Haswell i7 4770K i Prodigy

Tjenare!
Gav mig nyligen på att uppgradera och för första gången bygga en dator själv. Gick då från mitt gamla Cooler Master Dominator 690 till det mycket mindre BitFenix Prodigy. Uppgraderade också RAM och moderkort men framför allt min CPU till en i7 4770K.

Sitter just nu på runt 35-40 grader C med lite småprogram igång. Går ibland ner till knappt 35.
Vid tung belastning (Guild Wars 2 maxat borderless window, jag har 2 skärmar) ligger den på 53-60 grader beroende vad som händer. Vid längre tids hård användning går det upp i max under 70 precis. Detta med fläktarna inställda på Standard i UEFI.
Om man ställer dem på Silent ökas alla grader med ungefär 5-10 grader.

En bild på mitt airflow:

http://i.imgur.com/OoNXegn.jpg (kanske syns bättre här)
Intake uppe bak, ut precis ovanför i toppen. Fläkten fram nere är inte i funktion nu då mITX har för få fläktplatser och jag har inte hunnit skaffa en adapter/splitter.
Har bitfenix standard chassi-fläktar och testade nyligen att byta ut cpu kylarens standardfläkt mot min gamla (https://www.inet.se/produkt/6308702/scythe-ninja-2-rev-b) kylare som ska va ca 10 db tystare. Temperaturerna är ungefär lika men den ger inte lika höga ljudfrekvenser när det låter, utan är mycket dovare vilket är skönt.

Jag är inte speciellt erfaren och undrar vad ni säger, är airflowen bra eller hur skulle jag kunna ändra den? Och sen undrar jag om tempsen är rimliga. Har haft svårt att hitta mycket konkreta exempel på vad folk har för haswell temps, de skriver mest high eller low i det mesta jag hittar, eller använder stock kylaren. Så har ingen att jämföra med. Läste också i en recension på Inet att en kille hade 29 C idle med stock kylaren, vilket låter konstigt att jag ska ha 35-40 med vattenkylare!

Tror ni att jag kan sänka tempsen mer?

Specs
Kylare: Corsair Hydro H60 (v2)
RAM: Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz
Grafikkort: Nvidia GTX 670 Gainward
MB: ASRock Z87E-ITX mITX