Har 8GB ram, men 3.25 är användings bart, varför?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Närtuna
Registrerad
Jul 2013

Har 8GB ram, men 3.25 är användings bart, varför?

Tja, fick hem mitt ram nyss o satt i det. men jag kan bara använda 3.25 utav 8GB ram. hade samma problem när jag hade mitt gamla 4GB ram. Jag kunde bara använda 3.25 GB. och måste man klocka upp GHz'en på ramet? det ska vara 1333MHz men de är bara 608.5 MHz

Har Windows 7 64 bit .
Vet ej vad problemet är, o har hört lite att man måste ställa in i bios?
Ram
http://gyazo.com/9789698e9863893177dcdf426351ba4b

Det här är det jag har.
http://www.pixmania.se/se/se/1039760...elect-2-x.html

Bild på specs.
http://gyazo.com/be84cd40cae3f72fa314a8016ebffaa9
http://gyazo.com/24a09664077107edc64675c917722109

Och min CPU är lite spökig, för nån månad sen hade jag 4 kärnor, men nu har jag bara 2 kärnor. skulle gärna vilja få dom andra två o har kollat som ba fan vad de är för fel. men kan ej hitta.

CPU: Intel core 2 Quad CPU @ 2.40 GHz, har klockat den till 2.7 GHz
Moderkort: Asrock P43Twins1600
Nätagg: ACE 450 watt (är det för lite?)
GPU: Nvidia GeForce GTS 450 Gigabyte.

/Niclas

Nippee är uppkopplad nu

CPU: Intel I5 4690k OC: 4.6 GHz
GPU: AMD sapphire TRI-X 290 4GB 3 st Benq monitors i Eyeinfinity
Moderkort: MSI Z97m
Ram: 8GB corsair 2133Mhz
SSD: Intel 520 240GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Dec 2011

Vad är det för ram du köpt?

Dator: Intel I5 3570k 4.2Ghz | GTX 660 SLI | MSI Z77A-G45 | Corsair 16GB | 128GB SSD | R4 Fönster | Evga SuperNova G2 750 |
Skärmar: BenQ 24 120Hz | Asus 24 144Hz |
Tangentbord/Mus/Lurar: Ducky SHINE 3 TKL MX Red | Sensei | Qpad QH-90 |
Tillbehör: Ducky Wrist Rest | SteelSeries QcK+ | Telefon: OnePlus 3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerås
Registrerad
Feb 2013

Det brukar vara 32-bitars Windows som bara kan använda 3.25 gig.
Att de ligger på 600 MHz är för de kör i dualchanel så det är inget fel på det

Speldator: Intel core i5 3570k 4,2GHz@1,128V| Asus P8Z77-I DELUXE | EVGA GeForce GTX 660Ti custom backplate | Fractal Design Node 304 | Cooler Master Hyper 212 EVO | Samsung 840 basic 120Gb SSD | 2Tb Seagate Barracuda 3,5 HDD | Corsair Venganse LP 16Gb (2x8) 1600MHz cl10 | Be Quiet! Straight power 600w 80+ Gold |Windows 8.1| Lapptop: Lenovo T420p Kringutrustning: Qpad MK-85 Pro MX-Brown | Qpad QH-85 | Logitech MX-518 | ASUS PB278QR | Audio Pro Addon T14

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Okt 2008

Låter som att bara en modul fungerar. Hur ser det ut i bios?
Testa att köra en live dist med ubuntu och se om du får samma resultat där.

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Aug 2012
Skrivet av Nippee:

Tja, fick hem mitt ram nyss o satt i det. men jag kan bara använda 3.25 utav 8GB ram. hade samma problem när jag hade mitt gamla 4GB ram. Jag kunde bara använda 3.25 GB. och måste man klocka upp GHz'en på ramet? det ska vara 1333MHz men de är bara 608.5 MHz

Har Windows 7 64 bit .
Vet ej vad problemet är, o har hört lite att man måste ställa in i bios?
Ram
http://gyazo.com/9789698e9863893177dcdf426351ba4b

Det här är det jag har.
http://www.pixmania.se/se/se/1039760...elect-2-x.html

Bild på specs.
http://gyazo.com/be84cd40cae3f72fa314a8016ebffaa9
http://gyazo.com/24a09664077107edc64675c917722109

Och min CPU är lite spökig, för nån månad sen hade jag 4 kärnor, men nu har jag bara 2 kärnor. skulle gärna vilja få dom andra två o har kollat som ba fan vad de är för fel. men kan ej hitta.

CPU: Intel core 2 Quad CPU @ 2.40 GHz, har klockat den till 2.7 GHz
Moderkort: Asrock P43Twins1600
Nätagg: ACE 450 watt (är det för lite?)
GPU: Nvidia GeForce GTS 450 Gigabyte.

/Niclas

Nippee är uppkopplad nu

Är det original windows? Jag har sett rätt många med Win 7 Ultimate crackad som har detta problemet som löst det med att installera original.

Trädvy Permalänk
Frilansskribent
Patrik Jonsson
Plats
Dalarna
Registrerad
Okt 2009
Skrivet av Nippee:

Tja, fick hem mitt ram nyss o satt i det. men jag kan bara använda 3.25 utav 8GB ram. hade samma problem när jag hade mitt gamla 4GB ram. Jag kunde bara använda 3.25 GB. och måste man klocka upp GHz'en på ramet? det ska vara 1333MHz men de är bara 608.5 MHz

Har Windows 7 64 bit .
Vet ej vad problemet är, o har hört lite att man måste ställa in i bios?
Ram
http://gyazo.com/9789698e9863893177dcdf426351ba4b

Det här är det jag har.
http://www.pixmania.se/se/se/1039760...elect-2-x.html

Bild på specs.
http://gyazo.com/be84cd40cae3f72fa314a8016ebffaa9
http://gyazo.com/24a09664077107edc64675c917722109

Och min CPU är lite spökig, för nån månad sen hade jag 4 kärnor, men nu har jag bara 2 kärnor. skulle gärna vilja få dom andra två o har kollat som ba fan vad de är för fel. men kan ej hitta.

CPU: Intel core 2 Quad CPU @ 2.40 GHz, har klockat den till 2.7 GHz
Moderkort: Asrock P43Twins1600
Nätagg: ACE 450 watt (är det för lite?)
GPU: Nvidia GeForce GTS 450 Gigabyte.

/Niclas

Nippee är uppkopplad nu

Kolla i BIOS/UEFI Efter Memory Remapping.

PC: Intel 2600K 4400 MHz - Maximus V Gene - Corsair 2x4GB - GTX 680 - Intel 730 240GB - AX760 Platinum
Kringutrustning: Dell U2515H - Mionix Castor - Sennheiser HD558 - Ducky One MX Brown
Telefon: iPhone 6 16GB Whitetail 10.1

- Feedback - Kontakt - Regler -

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av Nippee:

Tja, fick hem mitt ram nyss o satt i det. men jag kan bara använda 3.25 utav 8GB ram. hade samma problem när jag hade mitt gamla 4GB ram. Jag kunde bara använda 3.25 GB. och måste man klocka upp GHz'en på ramet? det ska vara 1333MHz men de är bara 608.5 MHz

Har Windows 7 64 bit .
Vet ej vad problemet är, o har hört lite att man måste ställa in i bios?
Ram
http://gyazo.com/9789698e9863893177dcdf426351ba4b

Det här är det jag har.
http://www.pixmania.se/se/se/1039760...elect-2-x.html

Bild på specs.
http://gyazo.com/be84cd40cae3f72fa314a8016ebffaa9
http://gyazo.com/24a09664077107edc64675c917722109

Och min CPU är lite spökig, för nån månad sen hade jag 4 kärnor, men nu har jag bara 2 kärnor. skulle gärna vilja få dom andra två o har kollat som ba fan vad de är för fel. men kan ej hitta.

CPU: Intel core 2 Quad CPU @ 2.40 GHz, har klockat den till 2.7 GHz
Moderkort: Asrock P43Twins1600
Nätagg: ACE 450 watt (är det för lite?)
GPU: Nvidia GeForce GTS 450 Gigabyte.

/Niclas

Nippee är uppkopplad nu

Köp ditt Windows istället!

Silverstone RV02-E "vit", Z97-DELUXE/USB 3.1, 4790K@4,4GHz, Corsair 1600MHz 16GB, Intel 730 480GB, GTX Titan X, Phillips BDM4350UC@3840x2160 ,HRT Music Streamer II, Sennheiser HDVA600, HD800.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Falkenberg
Registrerad
Jun 2004
Skrivet av infigo:

Det brukar vara 32-bitars Windows som bara kan använda 3.25 gig.
Att de ligger på 600 MHz är för de kör i dualchanel så det är inget fel på det

Nej att det bara står 600 MHz beror på att det är DDR-SDRAM, där DDR står för double data rate och ger en bandbredd på ungefär det dubbla mot SDR-SDRAM. Det har inget med en eller flera minneskanaler att göra.

Asrock Fatal1ty Z68 Pro. G3 | Intel Core i5 2500k @ 4,6 GHz | Nvidia Geforce GTX Titan SLI | Corsair Vengeance LP 1600 MHz 8 GB | 1 st Plextor M3 Pro 128 GB, 1 st Intel X25-M G2 80 GB, 1 st Samsung 840 Basic 250 GB, 1 st Samsung 850 Pro 1 TB, 1 st WD Velociraptor 150 GB, 1 st Seagate 7200.10 500 GB, 2 st WD Caviar Green 1 TB + 1 st 3 TB | Fractal Design - Define XL | Silverstone Strider 1000 W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jun 2007
Skrivet av Nippee:

Tja, fick hem mitt ram nyss o satt i det. men jag kan bara använda 3.25 utav 8GB ram. hade samma problem när jag hade mitt gamla 4GB ram. Jag kunde bara använda 3.25 GB. och måste man klocka upp GHz'en på ramet? det ska vara 1333MHz men de är bara 608.5 MHz

Har Windows 7 64 bit .
Vet ej vad problemet är, o har hört lite att man måste ställa in i bios?
Ram
http://gyazo.com/9789698e9863893177dcdf426351ba4b

Det här är det jag har.
http://www.pixmania.se/se/se/1039760...elect-2-x.html

Bild på specs.
http://gyazo.com/be84cd40cae3f72fa314a8016ebffaa9
http://gyazo.com/24a09664077107edc64675c917722109

Och min CPU är lite spökig, för nån månad sen hade jag 4 kärnor, men nu har jag bara 2 kärnor. skulle gärna vilja få dom andra två o har kollat som ba fan vad de är för fel. men kan ej hitta.

CPU: Intel core 2 Quad CPU @ 2.40 GHz, har klockat den till 2.7 GHz
Moderkort: Asrock P43Twins1600
Nätagg: ACE 450 watt (är det för lite?)
GPU: Nvidia GeForce GTS 450 Gigabyte.

/Niclas

Nippee är uppkopplad nu

Kör msconfig och gå in på fliken systemstart och avancerade alternativ.
Har du några bockar där så tar bort dom och starta om datorn.

Kolla även bios inställningarna för antalet kärnor cpun skall använda.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
örebro
Registrerad
Jun 2006

du kör 32 bitars operativsystem

Elac FS 267

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Närtuna
Registrerad
Jul 2013
Skrivet av infigo:

Det brukar vara 32-bitars Windows som bara kan använda 3.25 gig.
Att de ligger på 600 MHz är för de kör i dualchanel så det är inget fel på det

okok, är lite osäker på om det är 32 eller 64.. :/

CPU: Intel I5 4690k OC: 4.6 GHz
GPU: AMD sapphire TRI-X 290 4GB 3 st Benq monitors i Eyeinfinity
Moderkort: MSI Z97m
Ram: 8GB corsair 2133Mhz
SSD: Intel 520 240GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Närtuna
Registrerad
Jul 2013

Okej, tror nu mer och mer att de är pga windows. får väl bli att köpa äkta snart då.

CPU: Intel I5 4690k OC: 4.6 GHz
GPU: AMD sapphire TRI-X 290 4GB 3 st Benq monitors i Eyeinfinity
Moderkort: MSI Z97m
Ram: 8GB corsair 2133Mhz
SSD: Intel 520 240GB

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
bakom tgb.
Registrerad
Jun 2002

§ 3.3 Det är inte tillåtet att skapa flera trådar om samma ämne (så kallad korspostning). Detta gäller oavsett om trådarna placeras i samma forumdel eller i olika forumdelar. Om en moderator har låst en tråd är det inte tillåtet att skapa en ny tråd om samma ämne. Regeln finns för att alla ska få samma chans att få sina trådar uppmärksammade och för att forumet ska bli så överskådligt som möjligt.

Håll dig till din 1a tråd http://www.sweclockers.com/forum/3-ovrigt/1225013-totalt-8gb-...

* Tråd låst *

Kontaktas via PM eller IRC [color="green"]#Sweclockers.com [/color]@ quakenet.org Mina regler: §1 Jag har alltid rätt. §2 Jag KAN ha fel men då inträder §1 automatiskt.