Antec Kühler 920, låter och kyler knappt

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Maj 2012

Antec Kühler 920, låter och kyler knappt

Hejsan hoppsan

Det senaste året har mitt självbygge fungerat utmärkt, inga problem i huvud taget, tills nu då. Helt plötsligt medans jag spelade så laggade spelet oerhört mycket. Då visade det sig att processorn överhettades och nådde grader långt över 100c, sedan dess har detta problem inträffat när jag surfar vanligtvis eller använder datorn till vad som helst helt enkelt. Det måste vara nånting fel på vattenkylningen. Vad finns det för åtgärder till detta? Jag har redan skakat på radiatorn men det gav tyvärr ingen lycka direkt. Stort tack på förhand!

Skickades från m.sweclockers.com

Processor: i7 2600K @4,4GHz GPU: GTX 670 Asus DirectCUII OC Minne: 16GB 1600MHz Kylning: Antec 920 H2O Cooling SSD: 55GB OCZ SSD HDD: 1TB 7200RPM HDD Nätagg: Corsair TX 750 80+ Moderkort: ASRock P67 Professional
-- Razer BlackWi

dow Ultimate - Cyborg R.A.T 7 - Nvidia Sourround: 1st. BenQ XL2420T 120Hz 2st. Acer S240HL 60Hz --

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Nov 2001

Använder du antecs egna program för att kontrollera fläktar och se status på temperaturer osv?

Chassi: Fractal design refine r3 Moderkort: Gigabyte GA-990FXA-UD5 REV 3.0 Grafikkort: XFX Radeon R9 280X 3GB (Tahiti XTL) Crossfire Processor: AMD FX 8350@5Ghz CPU kylning: Corsair H110 Minnen: Kingston 16GB (4x4096MB) CL11 2133Mhz Beast Series Nätagg: XFX Proseries XXX Edition 850W Hd: Samsung SSD Basic 840-Series 120GB Fläktar: Cougar vortex 120mm*2, Fractal design silent series 140mm r2*4, Fractal design 120mm*2

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av TECH:

Använder du antecs egna program för att kontrollera fläktar och se status på temperaturer osv?

Ja precis, det står att pumpnivån är 0. Och det kan mycket möjligt stämma. Vet inte vad jag ska göra :/

Skickades från m.sweclockers.com

Processor: i7 2600K @4,4GHz GPU: GTX 670 Asus DirectCUII OC Minne: 16GB 1600MHz Kylning: Antec 920 H2O Cooling SSD: 55GB OCZ SSD HDD: 1TB 7200RPM HDD Nätagg: Corsair TX 750 80+ Moderkort: ASRock P67 Professional
-- Razer BlackWi

dow Ultimate - Cyborg R.A.T 7 - Nvidia Sourround: 1st. BenQ XL2420T 120Hz 2st. Acer S240HL 60Hz --

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Jul 2007
Skrivet av Seazoone:

Ja precis, det står att pumpnivån är 0. Och det kan mycket möjligt stämma. Vet inte vad jag ska göra :/

Skickades från m.sweclockers.com

Funkar pumpen?

Har ett moderkort men vart fan köper man ett pappakort!?
Dator som moddas för fullt: SilverStone Raven RV02 White| i7 2600k @ 4,6GHz | ASUS P8P67 WS Revolution| Tri SLI Asus GTX580 DCII| 16Gb Corsair Vengence 1600MHz | Corsair AX 1200i| 2st OCZ Vertex 3 MI 120GB | Skärmar: 3x Dell U2311

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Nov 2011

Låter som att kylaren är monterad dåligt eller att pumpen dött.

i7 4770k @stock | Asus z87-pro | Gigabyte gtx 670 OC | 8GB RAM | Samsung 840 Pro 256GB | 3TB HDD| Corsair RM850 | en dvdspelare
i7 950 @3.2GHz | Sabertooth x58 | HIS HD5770 | 6GB RAM | 500GB HDD | Antec Earthwatts 500W
Thinkpad x60 tablet | 3GB RAM | Crucial M4 128GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Maj 2013
Skrivet av Blupparen:

Låter som att kylaren är monterad dåligt eller att pumpen dött.

Skulle kylaren vara dåligt monterad skulle det inte fungerat bra tills nu, och helt plötsligt tvärdö.
Låter som att pumpen har pajjat.

Moderkaka från Asus | metallbit med massa pinnar och 6 kärnor | 32 i minnet | två lövblåsare ala 290x | ljudkort | forsmark 3 | stor låda av aluminium | mera lövblåsare | tunna små kassetter med OS å spel | stor å bred bildvisare | 10 fönster i operativ

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Nov 2012

Skulle säga att du borde montera på stockkylaren igen och ifall datorn då fungerar felfritt så lämnar du in pumpen och kräver att få en ny på garantin. Låter precis som pumpen gett upp. När du säger att kylaren "låter" hur menar du då? Menar du att fläkten går eller hör du något pumpljud?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Nov 2011
Skrivet av WoG:

Skulle kylaren vara dåligt monterad skulle det inte fungerat bra tills nu, och helt plötsligt tvärdö.
Låter som att pumpen har pajjat.

Det kan funka fast temperaturerna skulle varit höga. Nu när det är sommar så är det ännu varmare inomhus så det inte funkar alls. Fast i det här fallet låter det som pumpen är död eftersom pumplevel var på 0.

i7 4770k @stock | Asus z87-pro | Gigabyte gtx 670 OC | 8GB RAM | Samsung 840 Pro 256GB | 3TB HDD| Corsair RM850 | en dvdspelare
i7 950 @3.2GHz | Sabertooth x58 | HIS HD5770 | 6GB RAM | 500GB HDD | Antec Earthwatts 500W
Thinkpad x60 tablet | 3GB RAM | Crucial M4 128GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Täby
Registrerad
Jan 2010
Skrivet av Seazoone:

Hejsan hoppsan

Det senaste året har mitt självbygge fungerat utmärkt, inga problem i huvud taget, tills nu då. Helt plötsligt medans jag spelade så laggade spelet oerhört mycket. Då visade det sig att processorn överhettades och nådde grader långt över 100c, sedan dess har detta problem inträffat när jag surfar vanligtvis eller använder datorn till vad som helst helt enkelt. Det måste vara nånting fel på vattenkylningen. Vad finns det för åtgärder till detta? Jag har redan skakat på radiatorn men det gav tyvärr ingen lycka direkt. Stort tack på förhand!

Skickades från m.sweclockers.com

Vilka program använder du för kontroll av temp av cpu? När min H50 gav upp så började pumpen låta illa och tempen stiga. Bytte min på garantin. Som en ovan skrev. Montera stock och lämna tillbaka och få en ny. Hoppas på att din cpu inte har tagit för stor skada om du lyckades nå över 100 grader

- Its all about the game

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2013

hade samma fel med min Kühler 920, den blev tokhet. Skickade in den för RMA och bytte till en Phanteks-kylare istället, nu är cpu/datorn betydligt svalare än vad den någonsin var med 920:n.

CPU: i7-4790k // MB: Gigabyte Z97X-Gaming 3 // MEM: 16GB Corsair Vengeance (2x8GB 1600MHz) // GPU: EVGA GTX 980 Ti 6GB // SSD: 1x250GB Samsung EVO, 1x240GB Seagate SSD, 1x120GB Kingston HyperX // HDD: 3x1TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Maj 2012
Skrivet av Northbane:

hade samma fel med min Kühler 920, den blev tokhet. Skickade in den för RMA och bytte till en Phanteks-kylare istället, nu är cpu/datorn betydligt svalare än vad den någonsin var med 920:n.

Pumpen fungerar ett tag, får grymma temps 20-25c i idle, sen dör pumpen verkar det som. Jag hör att den funkar i början när man startar och har igång datorn ett tag, sen blir den varm. Jag har tappat bort kvittot tyvärr, är det bara att kontakta Antec om man vill ha ersättning på garantin isf?

Skickades från m.sweclockers.com

Processor: i7 2600K @4,4GHz GPU: GTX 670 Asus DirectCUII OC Minne: 16GB 1600MHz Kylning: Antec 920 H2O Cooling SSD: 55GB OCZ SSD HDD: 1TB 7200RPM HDD Nätagg: Corsair TX 750 80+ Moderkort: ASRock P67 Professional
-- Razer BlackWi

dow Ultimate - Cyborg R.A.T 7 - Nvidia Sourround: 1st. BenQ XL2420T 120Hz 2st. Acer S240HL 60Hz --

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Pangea
Registrerad
Jun 2007
Skrivet av Seazoone:

Pumpen fungerar ett tag, får grymma temps 20-25c i idle, sen dör pumpen verkar det som. Jag hör att den funkar i början när man startar och har igång datorn ett tag, sen blir den varm. Jag har tappat bort kvittot tyvärr, är det bara att kontakta Antec om man vill ha ersättning på garantin isf?

Skickades från m.sweclockers.com

Har du tappat kvittot kommer nog inte Antec kunna/vilja hjälpa dig, de brukar vilja veta inköpsdatum och ha ett "proof of purchase". Du skulle kunna kontakta inköpsstället för att se om du kan få tag i en kvittokopia, men då brukar de vilja veta exakt datom och ibland även vilken summa kvittot var på. Har du handlat på nätet borde det finnas reggat på typ "Min sida" som på Inet och andra.

Antec Eleven Hundred | Be Quiet! 580W Modular | i5 3570k@4.2 GHz | Corsair H60 v2 | ASUS Sabertooth Z77 | ASUS Strix GTX 970 | 8GB Corsair Vengeanance | 250GBx2 SSD, 5TB HDD | 2x BenQ RL2450HT | Logitech G710 & G700 & G13 & G430
* De gav mig en present. Jag gav dem en present. Vet du inte skillnaden, använd "dom".
* Fraktfritt på Inet för SweC-medlemmar