Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
umeå
Registrerad
Apr 2011

N00b needs HELP

Hejsan! Det är så att min vän in lyckats ta sig in på hårdisken på sin laptop då den crashar vid uppstart varje gång. Jag erbjöd mig att ta en titt på den och beslöt att ta ut hans hdd och stoppa in den i min stationära för att försöka rädda några bilder. Nu vet jag att om jag inte ens tar mig in i windows pga av att hdd är trasig så kommer jag troligtvist inte kunna rädda några bilder, men det är värt ett försök. DOCK så fastnar jag i mitt projekt när jag ska koppla in hans laptop hdd i min stationära. Jag kopplar in sata och ström kabeln och slår igång min dator. Det kommer fram till windows loggan , men där står det still. Varför undrar jag? Jag hardubbelkollat så att den startar via MIN SSD och inte genom hans hdd. Men ändå dör den vid windows loggan. När jag sen kopplar ur hans hdd och kör med min ssd endast så funkar det som vanligt. Any clues?
Kan det ha att göra med AHCI/IDE inställningar i bios? Tror jag kan ändra, men om jag kör med IDE på min ssd så kommer jag inte kunna komma in på windows igen. Såvida det inte går att bestämma AHCI/IDE för en av diskarna

Chassi: Master Cooler Haf X-----Moderboard: Sabertooth Z77-----PSU: Corsair HX 650W-----CPU: Intel I5 2500k @ 4,5Ghz)-----CPU-Cooler: Noctua NH-U12P SE2-----GPU: Gigabyte 680 Winforce OC-----RAM: Ripjaws 16GB 1600mhz-----SSD: Samsung 830-----HDD: 1TB WD

[URL="http://www.inwaves.se[/URL]

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Nov 2008
Skrivet av jaramillo:

Hejsan! Det är så att min vän in lyckats ta sig in på hårdisken på sin laptop då den crashar vid uppstart varje gång. Jag erbjöd mig att ta en titt på den och beslöt att ta ut hans hdd och stoppa in den i min stationära för att försöka rädda några bilder. Nu vet jag att om jag inte ens tar mig in i windows pga av att hdd är trasig så kommer jag troligtvist inte kunna rädda några bilder, men det är värt ett försök. DOCK så fastnar jag i mitt projekt när jag ska koppla in hans laptop hdd i min stationära. Jag kopplar in sata och ström kabeln och slår igång min dator. Det kommer fram till windows loggan , men där står det still. Varför undrar jag? Jag hardubbelkollat så att den startar via MIN SSD och inte genom hans hdd. Men ändå dör den vid windows loggan. När jag sen kopplar ur hans hdd och kör med min ssd endast så funkar det som vanligt. Any clues?
Kan det ha att göra med AHCI/IDE inställningar i bios? Tror jag kan ändra, men om jag kör med IDE på min ssd så kommer jag inte kunna komma in på windows igen. Såvida det inte går att bestämma AHCI/IDE för en av diskarna

Hur länge låter du den stå och vänta? Hade liknande incident med mammas kollegas kamrat (ja...) och då stod min dator och tuggade ett par minuter innan den bestämde sig för att köra en checkdisk på den disken som kom från laptopen.

Kanske samma händer för dig om du bara låter den stå ett tag? Annars kan du prova att liveboota en valfri linux dist och sen mounta disken därifrån och se om du kan läsa data från den.

Citera! Gaming: Chassi: FD R4| CPU: 7700K | Kylare: Noctua NH-D14 | MB: MSI Z270 GAMING PRO CARBON | Grafikkort: GTX1080 | RAM: Corsair LPX 16GB 3333MHz CL16 | OS:Disk: Intel 600p 512GB | PSU: EVGA Supernova 850 G2 |
Laptop: MSi GX660 + Crucial C300 64 GB
Servrar DL380 G7 2x X5660 - 240GB RAM (VM Pfsense + annat)
Desktop i7 2600K - 8GB + HP DL360 G7 2xE5620 (ej i drift just)