SSD Samsung 840 pro 128GB Normal boot time

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2012

SSD Samsung 840 pro 128GB Normal boot time

Vad är normal boot time för samsung 840 pro 128GB? Tar runt 20-30 sek för mig från att trycka på power knappen tills jag är i windows
Jag är väldigt nöjd med det, antar att det är helt normalt också eller?

Chassi: Fractal Design Define R4, Moderkort: AsRock Z77 Pro4, PSU: Antec VP650PM 650W, CPU: Intel Core i5 3570K @ 4.3Ghz, HDD: 500GB Western Digital Caviar Green 3,5, SSD: Samsung 840 Pro Series 128GB, OS: Windows 7 Ultimate 64 Bit

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östergötland
Registrerad
Mar 2011

Beror helt på vad du har för moderkort, då BIOS etc. tar olika lång tid på sig i uppstarten..

Hemma hos mig är det numera en Microsoft-fri miljö..
Dator 1: iMac 27" 5K - i7 4GHz - 32GB 2133MHz - 512GB SSD - AMD 395X 4GB - 2xDell P2715Q 4K - 4TB Lacie D2 Thunderbolt
HTPC: ASUS X99-M WS - i7 5960X - H100i GTX - 16GB 3000Mhz - Samsung SM951 512GB - ASUS GTX 780 DCU II OC - AX860 Platinum - Corsair 350D - Linux
Bärbar 1: MacBook PRO 13" 2017 / 256GB SSD NAS: Synology DS415+ 16TB

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalmar
Registrerad
Okt 2010

Bios tar ca 15-20 sek och windows går på 2-5 sek så du har en normal starttid enligt mig

Moderkort: ASUS Maximus VIII Hero/Alpha | CPU: Intel i7 6700k 4 GHz | Minne: Kingston HyperX 8GB DDR4 2133MHz x4| Systemdisk: Samsung pro 950 256GB | Lagring: WD Purple 3TB x2 | GPU: Asus Strix GTX 970 DirectCU II | Ljudkort: Asus Essence STXII | Display: Samsung S24A650D x2 | Tangentbord: Qpad MK-85 | Mus: Razer Mamba 4G

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Sep 2003
Skrivet av Delapsus:

Bios tar ca 15-20 sek och windows går på 2-5 sek så du har en normal starttid enligt mig

Låter som en slö bios boot?!

1: Intel i7-3930K | 32GB Corsair Dominator GT | Asus Rampage IV Extreme x79 | 2 x 1080 GameRock Premium 8GB | 2 x Samsung Pro 840 512GB | Corsair AX1200i | BenQ XL2411 24" / W1070 135" | Bose QC25 | Windows 10 Pro x64 | HTC Vive |
2: Intel Core i7-4700HQ | 32GB RAM | Intel HM87 Express | GTX 780M | 17" | Windows 10 x64 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011

tar 8-10 sec från och med jag trycker på knappen och jag har en 830. Dock har jag fifflat lite med bios för att få det att gå så snabbt

| 3570k @ 4.2 ghz | AsRock Extreme 4 | 16 GB Corsair Vengeance LP 1600 mHz | Gigabyte GTX 770 2-way SLI | BenQ XL2410T, 5x AOC e2460SDA | Corsair obisidan 650D | Noctua D14 | Corsair HX 750w |

Software developer and gamer since 1998

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2012

Har ett AsRock z77 pro4 men då vet jag att det är helt normal boot tid då

Skrivet av Delapsus:

Bios tar ca 15-20 sek och windows går på 2-5 sek så du har en normal starttid enligt mig

Jo det är typ samma för mig, det är bios som tar lite längre tid, vet inte varför xD

Chassi: Fractal Design Define R4, Moderkort: AsRock Z77 Pro4, PSU: Antec VP650PM 650W, CPU: Intel Core i5 3570K @ 4.3Ghz, HDD: 500GB Western Digital Caviar Green 3,5, SSD: Samsung 840 Pro Series 128GB, OS: Windows 7 Ultimate 64 Bit

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlstad
Registrerad
Maj 2003

Vet inte hur det kan gå så seg, själv så startar jag datorn och sen är jag redo att skriva lösenord och logga in i windows, hela proceduren tar nog 10 sekunder på sin höjd och då har jag 2 sekunders delay på bios.
Du kanske har en hel del skräp aktiverat som den söker av varje gång du startar datorn?

Define R4 | Asus Sabertooth z87 | 3570K ~ 4.2Ghz | EVGA 980 SC ACX 2.0 | Corsair Vengeance 4x4GB 1600MHz | Be Quiet: Pure Rock | EVGA SuperNova G2 750W | Samsung 850 Evo 256gb

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2011
Skrivet av Red110:

Vad är normal boot time för samsung 840 pro 128GB? Tar runt 20-30 sek för mig från att trycka på power knappen tills jag är i windows
Jag är väldigt nöjd med det, antar att det är helt normalt också eller?

Skulle gissa på att det tar 20 sekunder för mig totalt. När BIOS skärmen slocknar så tar det nog 10-12 sekunder.

Chassi : BitFenix Prodigy Svart mITX Moderkort : Asus P8Z77-I DELUXE mITX CPU : Intel Core i7 3770K RAM : Crucial 16GB (2x8192MB) CL9 1600Mhz Ballistix Sport

Dell Venue 11 Pro

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2012
Skrivet av 20kr:

Vet inte hur det kan gå så seg, själv så startar jag datorn och sen är jag redo att skriva lösenord och logga in i windows, hela proceduren tar nog 10 sekunder på sin höjd och då har jag 2 sekunders delay på bios.
Du kanske har en hel del skräp aktiverat som den söker av varje gång du startar datorn?

Menar du i startup på windows då eller? Har bara AVG som startup. Däremot har jag en gammal version av BIOS. Tror ni det hjälper med att uppdatera
Vet inte riktigt hur man gör, är det enkelt?

Edit: Såg nyss att man kan köra ett program från asrock för att uppgradera bios, bör jag göra det?

Chassi: Fractal Design Define R4, Moderkort: AsRock Z77 Pro4, PSU: Antec VP650PM 650W, CPU: Intel Core i5 3570K @ 4.3Ghz, HDD: 500GB Western Digital Caviar Green 3,5, SSD: Samsung 840 Pro Series 128GB, OS: Windows 7 Ultimate 64 Bit

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2012

Min bios startar 2 gånger, vilket gör att bios tar 15-20 sec men windows tar ca 5 för min disk ( OCZ agility 3 120gb )

I7 2600K, MSI GTX 970 SLI och annat smått o gott.

Acer Predator XB270HU 1440p 144hz G-sync + Qnix 2710

CITERA OM DU/NI VILL HA SVAR :)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lidköping
Registrerad
Feb 2010
Skrivet av makkesk8:

tar 8-10 sec från och med jag trycker på knappen och jag har en 830. Dock har jag fifflat lite med bios för att få det att gå så snabbt

Vad har du fifflat med i bios för att få snabbare boot tid?
Vill gärna vinna några sekunder också trots att jag bara har en gammal 7200rpm hdd.

i7 3930K - Noctua NH-D14 - EVGA 1080 ACX 3.0 SC - Asus Sabertooth x79 - Corsair Vengeance DDR3 LP 4x4GB - Crucial MX100 256GB - AOC q2770Pqu 1440p - BitFenix Whisper M 650W - Fractal Design R5 - Logitech G403 - Filco Majestouch-2 - Denon AVR-2113 - Dali Zensor 1

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ängelholm
Registrerad
Dec 2007

Har man i uppstarten så den checkar allt innan den går vidare med bios så tar ju det en himla tid annars tar det inte mer än 5-15sec starta från och med man ser windows loggan till skrivbordet.

Stationär 1: I7 3770K 4,5Ghz | Corsair H100I|Sapphire 7970|Asus P67 Sabertooth|Corsair Vengeance 16GB|XFX 750W|Samsung 840 PRO 256GB| Corsair Obsidian 650D|
Stationär 2: I7 4790K|Corsair H60|Asus STRIX 970|Asus Maximus VI Impact|Kingston Savage 16GB 2400Mhz|Fractal Design Integra M 650W|Samsung 850 EVO 250GB|Fractal Design Node 304|

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Min bios startar 2 gånger, vilket gör att bios tar 15-20 sec men windows tar ca 5 för min disk ( OCZ agility 3 120gb )

Dubbel POST brukar tyda på minnesinkompatibilitet.
BIOS ser vid första boot att minnestimings inte fungerar och bootar om med säkrare inställningar.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2012
Skrivet av Svensktiger:

Dubbel POST brukar tyda på minnesinkompatibilitet.
BIOS ser vid första boot att minnestimings inte fungerar och bootar om med säkrare inställningar.

Jasså, jag har 8GB corsair 1600mhz minnen som körs i 1600mhz samt cpu på 4.2ghz. Har aldrig fått bluescreen eller något, men det kanske är något fel. D:

I7 2600K, MSI GTX 970 SLI och annat smått o gott.

Acer Predator XB270HU 1440p 144hz G-sync + Qnix 2710

CITERA OM DU/NI VILL HA SVAR :)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Mar 2013

För min laptop (sign) tog det 30 sek som ny, nu vet jag inte riktigt men det tar ett tag. xD

<|FD Define Mini|> |CPU: Intel Core I5 4570 |GPU: Gigabyte GeForce GTX 660 |RAM: 8GB DDR3 |HÅRDDISK: 1000GB |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Kalmar
Registrerad
Okt 2010
Skrivet av Dalton Sleeper:

Låter som en slö bios boot?!

Kan aktivera så BIOS tar 2 sek men har inte gjort det.

Moderkort: ASUS Maximus VIII Hero/Alpha | CPU: Intel i7 6700k 4 GHz | Minne: Kingston HyperX 8GB DDR4 2133MHz x4| Systemdisk: Samsung pro 950 256GB | Lagring: WD Purple 3TB x2 | GPU: Asus Strix GTX 970 DirectCU II | Ljudkort: Asus Essence STXII | Display: Samsung S24A650D x2 | Tangentbord: Qpad MK-85 | Mus: Razer Mamba 4G

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2012
Skrivet av Delapsus:

Kan aktivera så BIOS tar 2 sek men har inte gjort det.

Hur då? Är det just speciellt på ditt bios då eller?

Chassi: Fractal Design Define R4, Moderkort: AsRock Z77 Pro4, PSU: Antec VP650PM 650W, CPU: Intel Core i5 3570K @ 4.3Ghz, HDD: 500GB Western Digital Caviar Green 3,5, SSD: Samsung 840 Pro Series 128GB, OS: Windows 7 Ultimate 64 Bit

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Maj 2003
Skrivet av Dalton Sleeper:

Låter som en slö bios boot?!

Då skulle du nog inte gilla min. Test av minnena, kolla efter diskar, smaka på USB, aktivera 2 olika RAID rom's... Det tar runt en minut att starta min dator. 55 sekunder av det är innan den ens försöker boota från disk.
B!

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Sep 2003
Skrivet av -=Mr_B=-:

Då skulle du nog inte gilla min. Test av minnena, kolla efter diskar, smaka på USB, aktivera 2 olika RAID rom's... Det tar runt en minut att starta min dator. 55 sekunder av det är innan den ens försöker boota från disk.
B!

Min biosboot syns nästan aldrig, dock tar det ca 5 min å boota windows

1: Intel i7-3930K | 32GB Corsair Dominator GT | Asus Rampage IV Extreme x79 | 2 x 1080 GameRock Premium 8GB | 2 x Samsung Pro 840 512GB | Corsair AX1200i | BenQ XL2411 24" / W1070 135" | Bose QC25 | Windows 10 Pro x64 | HTC Vive |
2: Intel Core i7-4700HQ | 32GB RAM | Intel HM87 Express | GTX 780M | 17" | Windows 10 x64 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Sep 2003
Skrivet av Red110:

Hur då? Är det just speciellt på ditt bios då eller?

Det är kanske möjligt, har inte mätt tiden, men som sagt hinner jag knappt se att bios bootar...

1: Intel i7-3930K | 32GB Corsair Dominator GT | Asus Rampage IV Extreme x79 | 2 x 1080 GameRock Premium 8GB | 2 x Samsung Pro 840 512GB | Corsair AX1200i | BenQ XL2411 24" / W1070 135" | Bose QC25 | Windows 10 Pro x64 | HTC Vive |
2: Intel Core i7-4700HQ | 32GB RAM | Intel HM87 Express | GTX 780M | 17" | Windows 10 x64 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2011
Skrivet av Dalton Sleeper:

Min biosboot syns nästan aldrig, dock tar det ca 5 min å boota windows

Wow, låter som om du inte har en SSD som bootar Windows iallafall

Stationär PC: Chassi: Phanteks Enthoo EVOLV ATX MB: Asus Maximus VI Hero CPU: Intel Core i5-4670K @ 3.4GHz Kylning: Noctua NH-U12S GPU: MSI GeForce GTX 770 Gaming 2GB RAM: Crucial Ballistix Sport DDR3 16GB 1600MHz SSD: Intel 520 SSD 180GB HDD: WD Green 1TB, Toshiba 640GB samt fler HDD PSU: Corsair RM750X. Mobila enheter Mina Androidenheter och HP EliteBook 8470p. Citera om du vill ha ett garanterat svar från mig

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2012

5 minuter låter väldigt mycket

Chassi: Fractal Design Define R4, Moderkort: AsRock Z77 Pro4, PSU: Antec VP650PM 650W, CPU: Intel Core i5 3570K @ 4.3Ghz, HDD: 500GB Western Digital Caviar Green 3,5, SSD: Samsung 840 Pro Series 128GB, OS: Windows 7 Ultimate 64 Bit