Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011

Kopparfläns på fläkt

Hejsan. Jag har ett chassi med en 120mm fläkt i fronten som är lite underlig. Det finns ingen kontakt utan bara en slags kopparfläns som satt inkörd i kylflänsarna på processorkylaren. När jag köpte datorn funkade fläkten men efter jag har varit där och bytt ut alla komponenter vill inte fläkten gå igång,
jag har tryckt in kopparflänsen i kylflänsen som det var från början.

Visst skulle jag kunna göra en egen kontakt men problemet är att båda kablarna (+ -) har samma färg och det går inte att urskilja dom.

Jag tyckte det var lite konstigt att den satt i kylflänsarna då dom, vad jag vet inte har ström i sig. Vad ska jag ta mig till?

Rigg1: i7 3770K @4.5 Ghz | MSI Z77-S01 | Radeon HD 6850 | Sandisk 120GB SSD | 8GB 1866Mhz Corsair Vengeance
Rigg2: FX 8120 @4.4 Ghz | ASRock 970 Extreme4 | Radeon HD 6850 | 8 GB 1600 Mhz G.Skill Ripjaws

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Vintern
Registrerad
Aug 2004

Jag tror att den där mojängen som sitter intryckt i kylflänsen är en tempsensor, och att fläktens varvtal regleras efter temperaturen. Leta mer!

Silvertejp, silvertejp!

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011
Skrivet av Ekner:

Jag tror att den där mojängen som sitter intryckt i kylflänsen är en tempsensor, och att fläktens varvtal regleras efter temperaturen. Leta mer!

Tack som fan! Den tanken har aldrig slagit mig så jag har inte orkat leta så mycket. Men nu hittade jag en gömd kabel som gjorde att frontpanelen och fläkten gick igång igen! Nu sätter fläkten igång vid 30 grader.

Rigg1: i7 3770K @4.5 Ghz | MSI Z77-S01 | Radeon HD 6850 | Sandisk 120GB SSD | 8GB 1866Mhz Corsair Vengeance
Rigg2: FX 8120 @4.4 Ghz | ASRock 970 Extreme4 | Radeon HD 6850 | 8 GB 1600 Mhz G.Skill Ripjaws