Dator och 770 dör oregelbundet?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Varberg
Registrerad
Jun 2013

Dator och 770 dör oregelbundet?

Tjenare. Har ett problem med mitt PNY 770.
När jag sitter och spelar (t.ex WoW) så händer det ibland att hela skärmen blir svart i någon sekund, och sedan krashar datorn till desktop, och sedan får jag en varning om att Grafikkortet har slutat att fungera.
Har den senaste drivrutinen till GPUn.
ÄVEN ibland kan det hända att hela datorn dör och startar om sig automatiskt.
Kortet ligger på ca 65C (max) och CPUn ligger på 50-55 vid max (kör inte med stock kylare)
detta kanske händer 1- 3 gånger per dag.

Specs:

GPU: PNY 770 2GB
CPU: Intel i5 3470 @ 3.20ghz (maxklockat till 3.60ghz)
RAM: 16GB 4x 4Gig HyperX @ 1600 MHZ
Moderkort: MSI B75MA-P45, Socket-1155
Nätagg: Corsair CX 750 W Modulärt.

Tack för visad hjälp :).

Här brukar folk skryta om sina grejjer,
men det orkar inte jag göra för att jag vet att jag har bättre än dem flesta.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2003

Det är inte så att du har överclockat grafikkortet?

Geforce 670 | Intel 320 Series 160GB OEM | Intel Core i5 2500K
Corsair 8GB (2 x 4GB) 1600MHz XMS3 | Fractal Design Newton R2 650W

Skriv gärna ett svar om ditt problem löste sig.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Varberg
Registrerad
Jun 2013
Skrivet av thom.g:

Det är inte så att du har överclockat grafikkortet?

Nope.. Kör på stock inställningarna.

Här brukar folk skryta om sina grejjer,
men det orkar inte jag göra för att jag vet att jag har bättre än dem flesta.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2003

Okej. Kör ner processorn i orginalklock o se om det blir nån skillnad?

Geforce 670 | Intel 320 Series 160GB OEM | Intel Core i5 2500K
Corsair 8GB (2 x 4GB) 1600MHz XMS3 | Fractal Design Newton R2 650W

Skriv gärna ett svar om ditt problem löste sig.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Halmstad
Registrerad
Okt 2011

Hade rensat bort alla grafikdrivrutiner och installerat aktuell version på nytt.

Rolig signatur

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sverige
Registrerad
Maj 2007

Om du kör med de senaste betadrivrutinerna så är det nog dem som är boven, annars vet jag inte.

Asus Z270E | i7 7700K @ 4.50GHz | ASUS GTX 1080 Ti FE | Corsair Vengeance LP 16GB DDR4 3200MHz | Corsair AX1200i | Samsung 960 Evo 250GB | Seagate 600 480GB | Seagate Barracuda 6TB | Noctua NH-D15 | Corsair Carbide Air 540 | Samsung C34F791 3440x1440@100Hz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Aug 2006

Är väl inte så troligt i ditt fall men exakt så fick jag för en tid tillbaka och det berodde på att jag hade ett för klent nätagg, problemen jag upplevde var exakt de du skriver. Du sitter däremot på ett 750w så brist på kräm borde det ju inte vara (om nätagget nu är inte på väg att gå sönder), men den dumma standardfrågan är väl att fråga om samtliga kablar sitter i?

Define S | NZXT Hale90 750w | Asus Z170-A | Intel i7 6700K @ 4.6GHz + Noctua NH-D15 | 2x8GB Corsair DDR4 2133Mhz | EVGA GTX 980 SC ACX 2.0 | Samsung 840 Pro 256GB | Samsung 850 Evo 500GB | Asus Xonar Essence STX | Sennheiser HD650 + ModMic 4.0 | Acer XB271H | Dell U2412M

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Varberg
Registrerad
Jun 2013
Skrivet av Augustini:

Är väl inte så troligt i ditt fall men exakt så fick jag för en tid tillbaka och det berodde på att jag hade ett för klent nätagg, problemen jag upplevde var exakt de du skriver. Du sitter däremot på ett 750w så brist på kräm borde det ju inte vara (om nätagget nu är inte på väg att gå sönder), men den dumma standardfrågan är väl att fråga om samtliga kablar sitter i?

Japp, allt sitter där det ska. Nä det tror jag inte är fallet, mitt nätagg är ca 4-5 veckor gammalt, och 80+ gold.

Här brukar folk skryta om sina grejjer,
men det orkar inte jag göra för att jag vet att jag har bättre än dem flesta.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Varberg
Registrerad
Jun 2013
Skrivet av DarkzideR 84:

Om du kör med de senaste betadrivrutinerna så är det nog dem som är boven, annars vet jag inte.

Ska formatera om datorn nu till veckan och kolla om problemet löser sig.

Här brukar folk skryta om sina grejjer,
men det orkar inte jag göra för att jag vet att jag har bättre än dem flesta.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Varberg
Registrerad
Jun 2013
Skrivet av thom.g:

Okej. Kör ner processorn i orginalklock o se om det blir nån skillnad?

Det gör/är ingen skillnad alls.

Här brukar folk skryta om sina grejjer,
men det orkar inte jag göra för att jag vet att jag har bättre än dem flesta.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Feb 2013

Hade liknande problem som visade sig vara en av strömkablarna var glapp så när jag rörde kortet så gick led lampan från grönt till rött för nån milli sekund och då tror ju datorn att man hastigt har ryckt kortet.
Jag fick tom BSOD helt random så kika över kablarna noga.

Edit: strömkablarna till grafikkortet alltså...

| i7 7700K | GTX1080ti | 16GB Ram | 250gb 960 EVO & 500gb 850 Evo | BenQ 27" 144hz |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Varberg
Registrerad
Jun 2013
Skrivet av Obalaan:

Hade liknande problem som visade sig vara en av strömkablarna var glapp så när jag rörde kortet så gick led lampan från grönt till rött för nån milli sekund och då tror ju datorn att man hastigt har ryckt kortet.
Jag fick tom BSOD helt random så kika över kablarna noga.

Edit: strömkablarna till grafikkortet alltså...

Tusen tack! Kan va detta ja, kollar det direkt!

Här brukar folk skryta om sina grejjer,
men det orkar inte jag göra för att jag vet att jag har bättre än dem flesta.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skarpnäck
Registrerad
Mar 2011

Har du det senaste bioset till moderkortet? Vet att vissa moderkort haft problem med 770, 780 och Titan om man inte har det senaste.

Gaming:[Asus Zenith]-[AMD TR 1950X]-[Corsair Dominator 3000mhz 32GB]-[GTX 1080 Ti]-[CL SMA8]:.(soon)
Server(ESXi):[Supermicro X10SDV-8C-TLN4F]-[Intel Xeon D1541]-[32GB ECC]-[32GB SataDom + 1TB Samsung 960EVO]:.
Server(unRAID):[Supermicro X10SL7-F]-[Intel Xeon 1240L V3]-[32GB ECC]-[36TB WD Re + 500GB Curcial MX100]:.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Aug 2012

CX 750M är inte 80 gold utan 80 bronze. Mitt råd att kolla ifall allt är uppdaterat BIOS drivers etc och att se ifall alla kablar sitter ordentligt.

Fractal Desgin Arc Midi, MSI GTX 580, i7 2600k, 120gb SSD, 2tb HDD, Corsair H100i, Corsair CX600

http://www.inet.se/produkt/6101343/fraktfritt-sweclockers-vid...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Dec 2008
Skrivet av Obalaan:

Hade liknande problem som visade sig vara en av strömkablarna var glapp så när jag rörde kortet så gick led lampan från grönt till rött för nån milli sekund och då tror ju datorn att man hastigt har ryckt kortet.
Jag fick tom BSOD helt random så kika över kablarna noga.

Edit: strömkablarna till grafikkortet alltså...

När du ändå är där och drar så se till att kortet sitter ordentligt i Pci-e kontakten.

Nu har du ju fått meddelande om att just grafikkortet slutat fungera, annars hade jag testat ramminnet!

R5 1600@3,6ghz, XFX 390X, 16GB, 750GB crucial SSD, Fractal newton R2 650 watt, Asus Prime B350-plus , Phanteks 400s vit, Dell u2515h
https://www.flickr.com/photos/albinivik/

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Feb 2008
Skrivet av AntonKG:

Tjenare. Har ett problem med mitt PNY 770.
När jag sitter och spelar (t.ex WoW) så händer det ibland att hela skärmen blir svart i någon sekund, och sedan krashar datorn till desktop, och sedan får jag en varning om att Grafikkortet har slutat att fungera.
Har den senaste drivrutinen till GPUn.
ÄVEN ibland kan det hända att hela datorn dör och startar om sig automatiskt.
Kortet ligger på ca 65C (max) och CPUn ligger på 50-55 vid max (kör inte med stock kylare)
detta kanske händer 1- 3 gånger per dag.

Specs:

GPU: PNY 770 2GB
CPU: Intel i5 3470 @ 3.20ghz (maxklockat till 3.60ghz)
RAM: 16GB 4x 4Gig HyperX @ 1600 MHZ
Moderkort: MSI B75MA-P45, Socket-1155
Nätagg: Corsair CX 750 W Modulärt.

Tack för visad hjälp :).

Har du senaste BIOS versionen? Om inte lägg in den och sedan justera inställningarna.

Jag skulle testa hur systemet fungerar med 2 minnesmoduler för att se om stabiliteten infinner sig. Det är dock inte bara GPU värmen som spelar in utan värmen på grafikkortets regulatorer om minnen vilka kan spöka om man råkat få ett mindre bra kort.

ASUS ROG Crosshair VI Hero, AMD Ryzen 7 1700X, ASUS GTX 1080 Ti Strix Gaming OC, 16GB G.Skill Flare X CL14 3200 MHz @3000 MHz, Arctic Freezer 240, Seasonic Prime Titanium 850W, Phanteks Eclipse P400S Glass, Samsung 960 Pro 512GB, Samsung 850 Pro 512GB, Seagate Ironwolf 4TB, ASUS PG278Q

ASUS Maximus V GENE, Intel i7 3770K @ 4,6 GHz (1.190 V), EVGA GTX 670 FTW SLi, 8GB G.Skill TridentX CL10 2400 MHz, Samsung 850 Pro 512GB, Samsung 840 Pro 256GB, Corsair Hydro H100i, Corsair AX860i, Fractal Design Define R4W, ASUS PG278Q

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Varberg
Registrerad
Jun 2013
Skrivet av AquaRelliux:

Har du det senaste bioset till moderkortet? Vet att vissa moderkort haft problem med 770, 780 och Titan om man inte har det senaste.

Nope det har jag inte. Har faktiskt inte en aning hur man uppdaterar..

Här brukar folk skryta om sina grejjer,
men det orkar inte jag göra för att jag vet att jag har bättre än dem flesta.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2003

Kolla här. Tips är att läsa på lite hur man gör innan du flashar om, så inget går fel. Lär finnas mycket guider om du söker.

http://www.msi.com/product/mb/B75MA-P45.html#/?div=BIOS

EDIT: About how to flash the BIOS, please refer to BIOS flash SOP http://www.msi.com/service/biosupdate/

Version 1.5 har: - Improved PCI-E display card compatibility.

Men ta den senaste IMO.

Geforce 670 | Intel 320 Series 160GB OEM | Intel Core i5 2500K
Corsair 8GB (2 x 4GB) 1600MHz XMS3 | Fractal Design Newton R2 650W

Skriv gärna ett svar om ditt problem löste sig.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Varberg
Registrerad
Jun 2013
Skrivet av thom.g:

Kolla här. Tips är att läsa på lite hur man gör innan du flashar om, så inget går fel. Lär finnas mycket guider om du söker.

http://www.msi.com/product/mb/B75MA-P45.html#/?div=BIOS

EDIT: About how to flash the BIOS, please refer to BIOS flash SOP http://www.msi.com/service/biosupdate/

Version 1.5 har: - Improved PCI-E display card compatibility.

Men ta den senaste IMO.

Tack så hemskt mycket! Men bara en fråga, hjälper det om jag installerar om BIOS - och vad kan hända ifall någonting går fel (i detta fall hoppas jag inte det..) Är det så farligt som alla säger?

Här brukar folk skryta om sina grejjer,
men det orkar inte jag göra för att jag vet att jag har bättre än dem flesta.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2003
Skrivet av AntonKG:

Tack så hemskt mycket! Men bara en fråga, hjälper det om jag installerar om BIOS - och vad kan hända ifall någonting går fel (i detta fall hoppas jag inte det..) Är det så farligt som alla säger?

Jag har själv bara flashat om någon enstaka gång, och jag tyckte inte det var speciellt svårt. Bara läsa o följa stegen.

Det står ju i changelogs att version 1.5 har: - Improved PCI-E display card compatibility.

Så det kan ju vara just ditt problem som har åtgärdats i den.

Geforce 670 | Intel 320 Series 160GB OEM | Intel Core i5 2500K
Corsair 8GB (2 x 4GB) 1600MHz XMS3 | Fractal Design Newton R2 650W

Skriv gärna ett svar om ditt problem löste sig.