Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2013

intel 520

Hej!
det är så att ajg nyligen köpte en intel 520 series 120 gb och när jag har installerat allt och uppdaterat hårddisken så kör jag en benchmark med ass ssd benchmark och får följande:

seq: read 132mb/s write: 96 mb/s
4k: read: 17mb/s write: 42mb/s
4k-64thrd: read: 94mb/s write: 67mb/s
Acc.time: read: 0,226ms write: 0,261ms

är detta vettigt då jag har:
moderkort: M4N75TD med 3gb/s sata portar
processor: amd phenom II x4 955
grafikkort: gtx 460

det tar ca 30 sek att boota windows och tyckte att det var lite långsamt men det kanske är normalt samt att jag tyckte värdena var låga då ssd disken ska ligga kring 500 mb/s?

är väldigt tacksam för svar

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hedesunda
Registrerad
Dec 2005

Har du AHCI aktiverat i BIOS? Har du write cache påslagen i enhetshanteraren?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2013
Skrivet av hasenfrasen:

Har du AHCI aktiverat i BIOS? Har du write cache påslagen i enhetshanteraren?

Ahci är aktiverat, det slog jag på innan jag installerade windows.
Write cache vet jag inte, hur slår man på det i sånda fall?

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
under en sten
Registrerad
Jan 2010

Har du nån annan disk i datorn just nu ?

Hade du nån annan disk i datorn då du installerade OS ?

Lian Li PC-V2120B | ASUS X79-Deluxe | Intel 4930K + EK 360 | Corsair 4x8GB 1866MHz VENGEANCE LP | 2st EVGA GTX 780 Classified | Corsair AX1200i | Intel 530 SSD 240GB + några TB blandad mekanik | Dell U2711 | Synology DS 411j

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Skåne
Registrerad
Sep 2006

Testa Atto och se vad den säger

http://www.techpowerup.com/downloads/1749/atto-disk-benchmark...

Funkar bättre för Sandforce-baserade diskar då det använder komprimerbar data.

5960X | X99-E WS | 32GB | EVGA 980 Ti Classified | 2 x Intel 750 | Full Loop | Enthoo Primo

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011

Det är även noga att köra med en nyare AS-SSD.
De lite äldre versionerna kan ge helknasiga siffror.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Okt 2010

Sata-portarna är inte någon tredjepartstillverkare utan är direkt på chipset?

Skickades från m.sweclockers.com

i5 750 @ 3.9 GHz | NH-D14 | P7P55D |GTX 960 | Vulcan 8GB | Seagate 600 480 GB | Newton 650w | P280 | Dell U2515H
NAD T787 | B&W CM10S2, CMC2S2, DB1

Trädvy Permalänk
Hedersmedlem
Plats
Skåne
Registrerad
Sep 2006
Skrivet av Rydisen:

Sata-portarna är inte någon tredjepartstillverkare utan är direkt på chipset?

Skickades från m.sweclockers.com

Hehe, bra du sade det.

M4N75TD använder faktiskt nForce 750a-chipset med SATA II.

5960X | X99-E WS | 32GB | EVGA 980 Ti Classified | 2 x Intel 750 | Full Loop | Enthoo Primo

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2013
Skrivet av mr_sQuinty:

Har du nån annan disk i datorn just nu ?

Hade du nån annan disk i datorn då du installerade OS ?

ja jag har en annan disk ansluten men den hade jag inte då jag installerade windows utan bara ssd disken

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2013
Skrivet av Rydisen:

Sata-portarna är inte någon tredjepartstillverkare utan är direkt på chipset?

Skickades från m.sweclockers.com

vad innebär det? känner mig lite dum

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2013

är det ingen som vet vad det kan vara? eller är det bara så att moderkortet är för långsamt för att man ska kunna komma upp i högre hastigheter?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Apr 2011
Skrivet av erilc:

är det ingen som vet vad det kan vara? eller är det bara så att moderkortet är för långsamt för att man ska kunna komma upp i högre hastigheter?

Japp, vill du ha högre hastighet så skall du ha ett moderkort med intelchip istället.

Silverstone RV02-E "vit", Z97-DELUXE/USB 3.1, 4790K@4,4GHz, Corsair 1600MHz 16GB, Intel 730 480GB, GTX Titan X, Phillips BDM4350UC@3840x2160 ,HRT Music Streamer II, Sennheiser HDVA600, HD800.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Aug 2013
Skrivet av Puttefnasket:

Japp, vill du ha högre hastighet så skall du ha ett moderkort med intelchip istället.

tack då vet jag