Ny ssd krasch efter 1 dag.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2012

Ny ssd krasch efter 1 dag.

Tjena, jag hjälpte min kompis att installera en ssd i hans dator. Ssd:n är en Samsung 840 120Gb. Först funkar allt felfritt inga problem att göra någonting.
Men idag när han skulle starta sin dator så står det bara A Disk Read Error Occured. Press CTRL+ALT+DEL to restart. Sen händer ingenting vi har provat ahci och ide läge samma sak. boot priority allt är bra där, Reset Bios ingen skillnad.

Så nu vad är problemet ssd:n är ju bara 1 dag gammal så vad kan felet vara?

Amd Fx 8120 : Gigabyte Geforce Gtx 660 Overclocked : Gigabyte Ga-990XA-UD3 : Ocz Vertex 4 SSD 128GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2011

Kan vara så enkelt att han fått ett måndagsexemplar.
Vad händer om ni försöker reparera Windows installationen?

Guide för felsökning av Bluescreen! (tack till m4goo2 som gjort denna)
Chassi: Antec Twelve Hundred | Moderkort: Asus z170-A | CPU: I7 6700K @ 4.7GHz | Corsair H80 | RAM-minnen: Corsair Vengeance LPX 16GB@2666MHz | GPU: MSI NVIDIA GTX 1070 Gaming G8 | Nätagg: EVGA SuperNova G2 750w | HDD: Samsung 850 EVO 500GB, OCZ Vertex3 120GB, 4x Seagate Barracuda Green 2TB, 1x Western Digital My Book 3TB, Western Digital My Book 4TB.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Aug 2005

Kan även vara så enkelt att SATA kabeln är av låg kvalitet och inte sitter i ordentligt längre. Kontrollera kontakten, kan även vara värt att prova en annan SATA kabel.

Men det är nog stor risk för att det rör sig om en felaktig enhet som måste bytas ut.

Nuvarande dator: CPU: Core i5 2500K @ 3.3GHz, CPU kylare: Zalman CNPS12X, GPU: Zotac GTX560Ti 2048MB, Moderkort: ASRock Z68 Extreme 3 Gen3, Minne: Corsair Vengeance LP 1600MHz (2X4GB)8GB Kit, Lagring: Western Digital Caviar Black 64MB Cache 1TB Optisk läsare: DVD Brännare Sony Optiarc AD-7280S, Ljudkort: Asus Xonar DG, Chassi: HafX 942 Nvidia Edition, Nätaggregat: Corsair TX650 v1 650 Watt, OS Windows 7 Ultimate Edition Svensk

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borås
Registrerad
Mar 2013
Skrivet av ClumpyAbbe:

Tjena, jag hjälpte min kompis att installera en ssd i hans dator. Ssd:n är en Samsung 840 120Gb. Först funkar allt felfritt inga problem att göra någonting.
Men idag när han skulle starta sin dator så står det bara A Disk Read Error Occured. Press CTRL+ALT+DEL to restart. Sen händer ingenting vi har provat ahci och ide läge samma sak. boot priority allt är bra där, Reset Bios ingen skillnad.

Så nu vad är problemet ssd:n är ju bara 1 dag gammal så vad kan felet vara?

Skrivet av Joakim Ågren:

Kan även vara så enkelt att SATA kabeln är av låg kvalitet och inte sitter i ordentligt längre. Kontrollera kontakten, kan även vara värt att prova en annan SATA kabel.

Men det är nog stor risk för att det rör sig om en felaktig enhet som måste bytas ut.

Som ovanstående säger, så hade jag det problemet när jag satte ihop min förra dator och problemet var att sata kabeln inte fungerar korrekt/sitter i korrekt. Det är även möjligt att din strömkontakt inte sitter i korrekt.

Chassi: Corsair 800D || Mobo: Asus Sabertooth Z170 Mark 1 || CPU: i5-6600K @ 4.5Ghz || RAM: Hyper X 16GB 2133Mhz || GPU: 2x EVGA 780ti SLI || SSD: Samsung 830 128GB || HDD: WD Green 2TB || PSU: Be Quiet! Dark Power Pro 10 850W || OS: Windows 7 Ultimate || Radiatorer: EK Coolstream XE 360 + 120 || CPU-kylare: EK - Supremacy || Ljudkort: Sound Blaster Z || Bildskärm: Qnix QX2710 1440p (100hz)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jun 2012

Vi fixade allt genom att ominstallera windows 7. Så allt funkar nu.

Datorn kände av hårddisken i bios dock så när vi bytte till ahci hittades den inte så vi kör den i ide och allt funkar bra nu!

Amd Fx 8120 : Gigabyte Geforce Gtx 660 Overclocked : Gigabyte Ga-990XA-UD3 : Ocz Vertex 4 SSD 128GB

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2012

att köra ide är inget jag skulle rekommendera för ssd, ni borde byta till ahci

Chassi: Fractal Design Define R4, Moderkort: AsRock Z77 Pro4, PSU: Antec VP650PM 650W, CPU: Intel Core i5 3570K @ 4.3Ghz, HDD: 500GB Western Digital Caviar Green 3,5, SSD: Samsung 840 Pro Series 128GB, OS: Windows 7 Ultimate 64 Bit

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Gagnef
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av ClumpyAbbe:

Tjena, jag hjälpte min kompis att installera en ssd i hans dator. Ssd:n är en Samsung 840 120Gb. Först funkar allt felfritt inga problem att göra någonting.
Men idag när han skulle starta sin dator så står det bara A Disk Read Error Occured. Press CTRL+ALT+DEL to restart. Sen händer ingenting vi har provat ahci och ide läge samma sak. boot priority allt är bra där, Reset Bios ingen skillnad.

Så nu vad är problemet ssd:n är ju bara 1 dag gammal så vad kan felet vara?

Skrivet av ClumpyAbbe:

Vi fixade allt genom att ominstallera windows 7. Så allt funkar nu.

Datorn kände av hårddisken i bios dock så när vi bytte till ahci hittades den inte så vi kör den i ide och allt funkar bra nu!

AHCI bör användas. Med det sagt:

Lyckades ni starta windows med AHCI aktiverat först? Installerade ni om windows med AHCI aktiverat? Om man byter från IDE till AHCI utan att installera om windows eller göra ett registerhack så får man problem.

Kom den förbi BIOS både med AHCI och IDE?

I7930@3.90 | RX480 | Intel 320 - 160 GB | 12 GB RAM | X58A-UDR3 (rev 1.0) | 650 WATT POWER