Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2013

ASUS AI Suite visar fel temp på CPU?

Har överklockat en 4670k till 4,3GHz (Vcore:1,120). Blev då förvånad att ASUS AI Suite visade att tempen låg på 49°C i load, vilket jag tyckte var väldigt lågt då den låg på 43°C i load @3,4GHz. Installerade då HWMonitor för att se vilken temp de programmet visade, vilket var 79°C. För att vara säker så installerade jag också Real Temp som visade likadana temperaturer som HWMonitor. Men vid idle så visar alla tre program likadana temperaturer.

Någon annan som har detta problem?
Vilket program kan man lita på?

CPU: i5 4670k @ 4,3 GHz | CPU-kylare: Noctua NH-U12P SE2 | GPU: GTX780
RAM: Crucial 8GB (2x4096MB) Ballistix Sport | SSD: Samsung 840 250GB | HDD: 2X WD Caviar Green 2TB
Moderkort: ASUS Z87I-Pro | Nätagg: be quiet! Pure Power L8 630W | Chassi: Bitfenix Prodigy Grön

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Sep 2003

Den visar ungefär en 10c offset (lägre) för mig med 3930k, dock i mitt fall är det för att den mäter yttertemperaturen, eller en framberäknad averagetemperatur medans coretemp mäter per core.

1: Intel i7-3930K | 32GB Corsair Dominator GT | Asus Rampage IV Extreme x79 | 2 x 1080 GameRock Premium 8GB | 2 x Samsung Pro 840 512GB | Corsair AX1200i | BenQ XL2411 24" / W1070 135" | Bose QC25 | Windows 10 Pro x64 | HTC Vive |
2: Intel Core i7-4700HQ | 32GB RAM | Intel HM87 Express | GTX 780M | 17" | Windows 10 x64 |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2013

Tog en skärmdump på allt:

CPU: i5 4670k @ 4,3 GHz | CPU-kylare: Noctua NH-U12P SE2 | GPU: GTX780
RAM: Crucial 8GB (2x4096MB) Ballistix Sport | SSD: Samsung 840 250GB | HDD: 2X WD Caviar Green 2TB
Moderkort: ASUS Z87I-Pro | Nätagg: be quiet! Pure Power L8 630W | Chassi: Bitfenix Prodigy Grön

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011

Ena visar kärnorna, andra visar något som sitter i kontakt med IHS och grejer. Kolla på tempen på kärnorna.

Cpu-värdet brukar vara nästan exakt samma som min sensor som sitter i kylflänsen visar.

| Fractal Design XL R2| 2x Gigabyte 680 Gtx@1254/7300mhz | Asrock Z77 OC Formula | 3570k@4.5ghz(1.36v) & Phanteks PH-TC14PE | 16gig hyperx beast series@2133mhz | Fractal Design Newton R2, 1000W 80+ | Samsung SSD Basic 840-Series 512GB | 2TB Toshiba 7200rpm SATA6 | 9x Scythe Glide Stream 2000rpm | 2x Bitfenix Recon Fan Controller | BenQ 27'' XL2720T 120Hz + Dell UltraSharp 27" U2713HM IPS 2560x1440 | Sennheiser HD595

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Göteborg
Registrerad
Jan 2012

Visar fel för mig också, men vid användande av FanXpert så går den ändå på något vis efter kärnornas lägsta riktiga temp(tror jag, var ett tag sen...), vilket gör att även om det ser knas ut så fungerar det att använda!

|| XFX HD7970 3GB, kyld av Antec 920, Noctua NF-F12 PnP || Asus P8Z77-V LE ||
|| G.Skill 8GB || i5-3570K@4,3GHz med Corsair H80, GT 1850 PnP ||
|| Fractal Design Define R3 med två insug, 920 rad insug, ett utblås, H80 rad utblås ||
|| WD Black 1TB || Fractal Design Tesla, 650W || OCZ Agility 3 120GB SSD ||
|| WD Green 3TB || Asus Xonar DX || Samsung U28D590D ||