MSI z87 M-itx samt 4770k, kan inte klocka?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Nov 2010

MSI z87 M-itx samt 4770k, kan inte klocka?

Det går inte ändra på multiplier, bus, spänning eller något. Allt annat går att ändra på, men dessa är gråmarkerade. Det är som att jag inte hade en K-processor...

Någon som vet nåt?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011

Vad har du för moderkort?

EDIT: antar att det är Z87-I?

här är bilder på hur det ska se ut iallafall http://www.anandtech.com/show/7244/msi-z87i-review-miniitx-ha...

| Fractal Design XL R2| 2x Gigabyte 680 Gtx@1254/7300mhz | Asrock Z77 OC Formula | 3570k@4.5ghz(1.36v) & Phanteks PH-TC14PE | 16gig hyperx beast series@2133mhz | Fractal Design Newton R2, 1000W 80+ | Samsung SSD Basic 840-Series 512GB | 2TB Toshiba 7200rpm SATA6 | 9x Scythe Glide Stream 2000rpm | 2x Bitfenix Recon Fan Controller | BenQ 27'' XL2720T 120Hz + Dell UltraSharp 27" U2713HM IPS 2560x1440 | Sennheiser HD595

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Nov 2010
Skrivet av deadich:

Vad har du för moderkort?

EDIT: antar att det är Z87-I?

Precis

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall
Registrerad
Sep 2010

Kan vara att moderkortet inte är så klockvänligt.

Min dator
"Delid" I7 4790K@4.8Ghz 1.390v adaptiv volt + 16GB Gskill TridentX cl 9 2400mhz Vattenkylning EK-Supremacy naked Ivy mount. SLI 2xEvga GTX 980 Ti 6GB SC+ ACX 2.0 [Evga supernova P2 1000w]Min spel burk Corsair 900D

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av Gunner357:

Kan vara att moderkortet inte är så klockvänligt.

Eh, vad ska det betyda? Det ska gå att klocka. Det är dessutom ett z87 och såvitt jag vet ska allt vara upplåst på det chipsetet.

| Fractal Design XL R2| 2x Gigabyte 680 Gtx@1254/7300mhz | Asrock Z77 OC Formula | 3570k@4.5ghz(1.36v) & Phanteks PH-TC14PE | 16gig hyperx beast series@2133mhz | Fractal Design Newton R2, 1000W 80+ | Samsung SSD Basic 840-Series 512GB | 2TB Toshiba 7200rpm SATA6 | 9x Scythe Glide Stream 2000rpm | 2x Bitfenix Recon Fan Controller | BenQ 27'' XL2720T 120Hz + Dell UltraSharp 27" U2713HM IPS 2560x1440 | Sennheiser HD595

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundsvall
Registrerad
Sep 2010
Skrivet av deadich:

Eh, vad ska det betyda? Det ska gå att klocka. Det är dessutom ett z87 och såvitt jag vet ska allt vara upplåst på det chipsetet.

Eh, då kan du förklara för TS varför han inte kan klocka.

Har googlat på det nu å det ska gå att klocka så varför det är gråmarkerat vet jag ej.

Prova att montera om cpu. Eller uppdatera bios/uefi.

Kan vara att du fått en vanlig 4770 utan k även fast det står k på den.Fast det borde inte hända eller. Vad vet jag.

Min dator
"Delid" I7 4790K@4.8Ghz 1.390v adaptiv volt + 16GB Gskill TridentX cl 9 2400mhz Vattenkylning EK-Supremacy naked Ivy mount. SLI 2xEvga GTX 980 Ti 6GB SC+ ACX 2.0 [Evga supernova P2 1000w]Min spel burk Corsair 900D

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlstad
Registrerad
Apr 2004

Jag har läst lite om moderkortet och det verkar ju finnas någon sorts automatisk överklockning OC genie eller något denna kanske är i gång och stör på något sätt. På mitt moderkort (asus z87-a) finns det även en inställning där man kan välja vilket klockningsläge man vill ha: auto, manuell, xmp, se ifall det finns något liknande på ditt och ställ den på manuell eller xmp.

Borde inte vara bios versionen enligt msi's sida så ska 4770k stödjas från version 1.0 och något annat vore ju konstigt då z87 lanserades för haswell.

Dator 1 | Intel Core i7-4770K @ 4,6Ghz | Corsair H100i | Asus Z87-A | Crucial DDR3 BallistiX Sport 2x8GB 1600Mhz CL9 | Asus GTX TITAN | Corsair TX650W | Intel 335 240GB | LG 24" + Philips 27" + Philips 27" | Fractal Design R3 |
Dator 2 | Intel Xeon W3520 | TRUE Spirit 120M | Asus Rampage II Extreme | Patriot Viper II Sector7 3x2GB 1600Mhz CL8 | PNY 8800 Ultra | Intel 330 120GB |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Nov 2010
Skrivet av thompson:

Jag har läst lite om moderkortet och det verkar ju finnas någon sorts automatisk överklockning OC genie eller något denna kanske är i gång och stör på något sätt. På mitt moderkort (asus z87-a) finns det även en inställning där man kan välja vilket klockningsläge man vill ha: auto, manuell, xmp, se ifall det finns något liknande på ditt och ställ den på manuell eller xmp.

Jag ska kika i bios igen, se om jag hittar nåt.
Jag har nyaste bios. Flashade det direkt, så kollade inte på det gamla.

Processorn var K på boxen och i enhetshanteraren, så problemet bör inte ligga där

But whyyyyyyyyyyyyyy

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlstad
Registrerad
Apr 2004

Har läst lite i manualen och några reviews av moderkortet, det ska finnas en knapp uppe i vänstra hörnet som det står oc genie på se till att den inte är nedtryckt och ändra "Adjust cpu ratio" under OC menyn från auto till fixed så borde du kunna ändra den.

Dator 1 | Intel Core i7-4770K @ 4,6Ghz | Corsair H100i | Asus Z87-A | Crucial DDR3 BallistiX Sport 2x8GB 1600Mhz CL9 | Asus GTX TITAN | Corsair TX650W | Intel 335 240GB | LG 24" + Philips 27" + Philips 27" | Fractal Design R3 |
Dator 2 | Intel Xeon W3520 | TRUE Spirit 120M | Asus Rampage II Extreme | Patriot Viper II Sector7 3x2GB 1600Mhz CL8 | PNY 8800 Ultra | Intel 330 120GB |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Nov 2010
Skrivet av thompson:

Har läst lite i manualen och några reviews av moderkortet, det ska finnas en knapp uppe i vänstra hörnet som det står oc genie på se till att den inte är nedtryckt och ändra "Adjust cpu ratio" under OC menyn från auto till fixed så borde du kunna ändra den.

Ahaaaa.

Jag kunde inte välja "adjust cpu ratio" innan. Normalt sett trycker man ju på enter, men här skulle man tydligen trycka på + och - för att förändra det. Märkligt, men nu funkar det. Kanonmycket tack!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Karlstad
Registrerad
Apr 2004

Kul att det löste sig lycka till med överklockningen.

Dator 1 | Intel Core i7-4770K @ 4,6Ghz | Corsair H100i | Asus Z87-A | Crucial DDR3 BallistiX Sport 2x8GB 1600Mhz CL9 | Asus GTX TITAN | Corsair TX650W | Intel 335 240GB | LG 24" + Philips 27" + Philips 27" | Fractal Design R3 |
Dator 2 | Intel Xeon W3520 | TRUE Spirit 120M | Asus Rampage II Extreme | Patriot Viper II Sector7 3x2GB 1600Mhz CL8 | PNY 8800 Ultra | Intel 330 120GB |

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Nov 2010

Har lagt mig på 4,2 ghz @ 1,200 v, vilket är en rätt mild klockning. (antec 620-kylare) Det är lite märkligt dock... Tempen lägger sig snabbt stabilt på ca 60 grader, sen efter ca 10 sekunder så säger det tjoff och helt plötsligt är den uppe i 90 grader på en sekund. Provade att lägga spänningen på 1,95v, då tog det 30 sek innan samma sak hände.
Aldrig varit med om det. Kan det vara tempgivaren som beter sig?

Trädvy Permalänk
Moderator
Plats
Sverige
Registrerad
Dec 2005
Skrivet av Lagom:

Har lagt mig på 4,2 ghz @ 1,200 v, vilket är en rätt mild klockning. (antec 620-kylare) Det är lite märkligt dock... Tempen lägger sig snabbt stabilt på ca 60 grader, sen efter ca 10 sekunder så säger det tjoff och helt plötsligt är den uppe i 90 grader på en sekund. Provade att lägga spänningen på 1,95v, då tog det 30 sek innan samma sak hände.
Aldrig varit med om det. Kan det vara tempgivaren som beter sig?

1,95V på en Haswell? Hur många extra CPUer har du på lager?

Synpunkter på min moderering? Hör av dig via PM eller mail.

W7, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Huawei Honor 8 64GB
* Stolt paragrafryttare *