Vattenkylning råd för CM Storm Stryker

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Nov 2012

Vattenkylning råd för CM Storm Stryker

Hej alla!

Jag har bestämt mig för att skaffa vattenkylning till min dator, dels för att få ner temperaturen men framförallt för att få ner ljudvolymen. I nuläget så låter det väldigt högt då jag har väldigt många fläktar som tyvärr är väldigt högljudda.

Jag har kollat runt en del på diverse forum osv angående vattenkylning och jag har skaffat mig en någorlunda bra bild av vad jag behöver. Det jag är osäker på och som är min fråga är angående vilken radiator jag ska använda till mitt chassi: Coolermasters Storm Stryker. Jag har läst recensionen här på sidan och där står det att det får plats en 240mm radiator i toppen och en till i botten, men på andra sidor har jag läst att man måste han slimmad radiator för att få plats med den i toppen då den annars kommer för nära inpå moderkortet. Jag har försökt mäta lite och det känns som att det påståendet stämmer.

Anledningen till 2 radiatorer är att jag tänkt kyla både processorn och grafikkortet, (tänkt köpa gtx780) och kylningen bör bli bättre om vattnet först går genom en radiator innan den kyler nästa del, alltså behövs 2 radiatorer. Rätta mig gärna om jag är ute och cyklar

Min första fråga är om någon vet någon bra slimmad 240mm radiator som får plats i toppen av chassit, eller om detta bara är struntprat och jag får plats med vilken radiator som helst (utan att överdriva).
Den andra frågan är hur fläktarna på övre radiatorn ska placeras, ska man ha dem som insug eller ut? Varmluft stiger så första tanken är att dem borde vara utblås men å andra sidan är det kallare luft utanför chassit än innanför, eller?
Moderkortet jag har är: Asus P8Z77-V PRO
Här är fläktarna jag planerat att ha: http://www.frozencpu.com/products/18995/fan-1188/Cougar_120mm...

Tack på förhand

ps: hoppas jag valde rätt del i forumet, antingen denna del eller köpråd =/. ds

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundbyberg
Registrerad
Jan 2006

Är låg ljudnivå viktigast, som det verkar, så är en radiator som är byggd för att prestera bra vid låga varvtal på fläktarna bäst.
Alphacool nexxos ST30 är nog det optimala valet för dig - billig, tunn och utmärkt vid låga varvtal.
http://martinsliquidlab.org/2012/05/01/alphacool-nexxxos-st30...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Helsingborg
Registrerad
Nov 2012

Tack så mycket!
Har du någon koll på den andra frågan angående fläktarnas placering?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sundbyberg
Registrerad
Jan 2006

Vet inte helt hur CM Stryker är så får svara lite mer generellt.
Det vanligaste (och oftast bästa) är att ha de i toppen/bak som utblås och de fram/under som insug så du får ett bra flöde genom lådan utan att fläktar motarbetar varandra. Att luften är aningen uppvärmd i radiatorn ger inte så stor skillnad. Helheten (flöde över alla komponenter, även de som inte vattenkyls) är viktigare än en enskild radiators optimering.