Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2013

I5 4670k overclock!

Hejsan!

Jag har asus z87-pro och i5 4670k och jag överclocka min processor till 4,6 GHz på bios och jag hade spänningen på 1,25. Den startar helt okej utan fel men sen när jag startar om och går in på bios så har den automatiskt ändrat allting.. till exempel jag hade calt 'Sync all cores' 46.. Men det stod 'Per core' istället och det var 42, 42, 41 & 40.. Den ändrar inställningarna automatiskt? Jag hade valt manual mode på Ai tunner eller vad det heter..

Jag vet inte vad jag ska göra? Är det någonting som jag måste stänga av? EPU mode är inte heller på (energi saving.. )

Tacksam för svar!!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Borås
Registrerad
Nov 2008

Är det defaultvärdena som blir satta efter omstart eller var kommer de nya värdena ifrån? Någon profil du skapat kanske?

Såvida datorn inte kraschat ska den ju inte byta något i BIOS...

Gigabyte GA-Z170N-WIFI | i5 6600K | ASUS GTX 970 Strix | 16GB 3200MHz DDR4 | be quiet! 630W 80+ Bronze | A-DATA SP900 128GB | 7TB HDD | CM Seidon 120M | Lian Li PC-Q08B

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Östersund
Registrerad
Sep 2010

prova avinstalera asus suite 2. ställ in som du vill ha sen instalerar du asus suite igen men använd bara saker som fläktcontroller och sensorer. kan va att du fått nån profil som laddas varje gågn du startar upp windows därav är bioset ändrat nästa gång du startar om.

BlackJava - Svart bälte i kundkorg ;) :P

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011

cleara cmos.

| Fractal Design XL R2| 2x Gigabyte 680 Gtx@1254/7300mhz | Asrock Z77 OC Formula | 3570k@4.5ghz(1.36v) & Phanteks PH-TC14PE | 16gig hyperx beast series@2133mhz | Fractal Design Newton R2, 1000W 80+ | Samsung SSD Basic 840-Series 512GB | 2TB Toshiba 7200rpm SATA6 | 9x Scythe Glide Stream 2000rpm | 2x Bitfenix Recon Fan Controller | BenQ 27'' XL2720T 120Hz + Dell UltraSharp 27" U2713HM IPS 2560x1440 | Sennheiser HD595

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2013
Skrivet av magkliarn:

Är det defaultvärdena som blir satta efter omstart eller var kommer de nya värdena ifrån? Någon profil du skapat kanske?

Såvida datorn inte kraschat ska den ju inte byta något i BIOS...

Nej det är defaultvärdena, jag har ju en i5 4670k det ska inte vara 4200 MHz.. och jag har inte skapat någon profil heller :/

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2013
Skrivet av AndersBlomdahl:

prova avinstalera asus suite 2. ställ in som du vill ha sen instalerar du asus suite igen men använd bara saker som fläktcontroller och sensorer. kan va att du fått nån profil som laddas varje gågn du startar upp windows därav är bioset ändrat nästa gång du startar om.

Jag har redan testat det, jag överclocka när jhag hade ai suite installerat och när det avinstallerat. Men det ändras ändå..

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Apr 2013
Skrivet av deadich:

cleara cmos.

Hur gör jag det?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jul 2011
Skrivet av Johnerlandsson:

Hur gör jag det?

Det borde du vetat innan du börjar överklocka. Många nya moderkort har en knapp. Andra har en jumper du måste pilla med. Googla.

| Fractal Design XL R2| 2x Gigabyte 680 Gtx@1254/7300mhz | Asrock Z77 OC Formula | 3570k@4.5ghz(1.36v) & Phanteks PH-TC14PE | 16gig hyperx beast series@2133mhz | Fractal Design Newton R2, 1000W 80+ | Samsung SSD Basic 840-Series 512GB | 2TB Toshiba 7200rpm SATA6 | 9x Scythe Glide Stream 2000rpm | 2x Bitfenix Recon Fan Controller | BenQ 27'' XL2720T 120Hz + Dell UltraSharp 27" U2713HM IPS 2560x1440 | Sennheiser HD595

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Orust
Registrerad
Maj 2013
Skrivet av Johnerlandsson:

Hur gör jag det?

Du tar ut batteriet som sitter i moderkortet.