Kan ej starta bios med mina datorkomponenter! vad kan vara felet?

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2013

Kan ej starta bios med mina datorkomponenter! vad kan vara felet?

Hejsan! När jag startar min dator så ser jag alternativet att starta bios på min moderkorts "framsida", det står att jag kan starta bios genom att antingen trycka F9, F10, Del eller End men när jag väl trycker på någon utav dessa knappar så går det absolut inte att starta bios (har senaste verisionen BIOS), det händer verkligen ingenting utan Windows startas som vanligt och jag loggar in på datorn (Har Windows 7 Professional), mina delar i datorn är;
http://www.inet.se/kundvagn/visa/2297410/2012-09-15 har dock 2st 680 i min dator så ni vet.
Vad kan vara felet?

Mvh Jonathan

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Feb 2011

Tryck flera gånger tills skärmen laddar om. Det räcker inte med att trycka bara en gång om du inte trycker exakt när man ska trycka.

Har du trådlöst tangentbord? Hade samma problem när jag körde trådlöst, den registrerade inte tryckningar för än windows-inloggningen dök upp.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Mar 2012
Skrivet av Jona9500:

Hejsan! När jag startar min dator så ser jag alternativet att starta bios på min moderkorts "framsida", det står att jag kan starta bios genom att antingen trycka F9, F10, Del eller End men när jag väl trycker på någon utav dessa knappar så går det absolut inte att starta bios (har senaste verisionen BIOS), det händer verkligen ingenting utan Windows startas som vanligt och jag loggar in på datorn (Har Windows 7 Professional), mina delar i datorn är;
http://www.inet.se/kundvagn/visa/2297410/2012-09-15 har dock 2st 680 i min dator så ni vet.
Vad kan vara felet?

Mvh Jonathan

Är det ett USB-tangentbord? Isf testa med ett ps2.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Sep 2013

Har ej trådlöst Och jag spammtrycker ca 20 gånger när det syns! It sucks dicks

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Feb 2011
Skrivet av Jona9500:

Har ej trådlöst Och jag spammtrycker ca 20 gånger när det syns! It sucks dicks

Har du kontrollerat att den tangenten du ska trycka på för att komma åt BIOS fungerar när du är inloggad i Windows?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Feb 2013

USB-tangentbord utan att usb-portarna startat? Hade det problemet med en gammal dator för länge sedan att jag va tvungen att använda PS/2-tangentbord för att ändra i bios.

Intel Core i7-4790k / Asus Z97-AR / Gigabyte GTX 970 Windforce 3X OC / HyperX Savage 16GB (2x8) 2400MHz / EVGA SuperNOVA G2 850W / Samsung 850 PRO 256GB / Fractal Design Define S / ST30 360+UT60 240 / 8x Scythe Gentle Typhoon AP-15 / Philips Fidelio X2 / FiiO E10K / Asus ROG Swift PG278Q

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Jun 2007

Testa att spamma både Del och F2 under uppstart.

Kopplar du in tangentbordet i främre eller bakre portarna? Testat i andra portar?

Intel i7 5930k 4.5Ghz @ 1.2V ][ SLI Gigabyte GTX 980 Ti Gaming G1 1560/8366
Phantek Enthoo Primo ][ Fractal Design Newton R3 1000W ][ Asus X99-A ][ 32GB DDR4 Crucial Ballistix 2400Mhz

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hyltebruk
Registrerad
Sep 2007

PS/2 tangentbord är det som gäller. Antingen funkar inte det tangentbordet med ditt moderkort eller så måste du aktivera så USB portarna funkar i BIOS. Tror det ska finnas en sån val-option.

Intel i5 3570k @ 4.5 GHz || Asrock Z77 Performance || Dark Rock Pro 2 || PNY+PALIT 670 SLI || Dark Power Pro 10 || Crossover 27" IPS

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Malmö
Registrerad
Jun 2007
Skrivet av Jona9500:

Hejsan! När jag startar min dator så ser jag alternativet att starta bios på min moderkorts "framsida", det står att jag kan starta bios genom att antingen trycka F9, F10, Del eller End men när jag väl trycker på någon utav dessa knappar så går det absolut inte att starta bios (har senaste verisionen BIOS), det händer verkligen ingenting utan Windows startas som vanligt och jag loggar in på datorn (Har Windows 7 Professional), mina delar i datorn är;
http://www.inet.se/kundvagn/visa/2297410/2012-09-15 har dock 2st 680 i min dator så ni vet.
Vad kan vara felet?

Mvh Jonathan

Det är DEL knappen du startar bios med och ingen annan.
Om du trycker regelbundet på denna under uppstart och det ändå inte fungerar så kan det vara så som någon redan påpekat, dvs om du har ett USB tangentbord att USB portarna inte är aktiverade innan OS bootat.
Då behöver du ett PS2 tangentbord för att komma in i bios och ändra denna inställningen.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Sep 2012
Skrivet av Jona9500:

Har ej trådlöst Och jag spammtrycker ca 20 gånger när det syns! It sucks dicks

Jag hade exakt samma problem och lösningen i mitt fall blev att byta plats/port mellan tangentbord och mus. (Ej trådlöst USB och inkopplat i bakre portarna).
Om du har ett PS/2 tangentbord liggandes så är det också en bra lösning, (som många redan sagt).

Chassi: 550d | Mobo: Maximus VII Hero | CPU: 4790K | RAM: 32GB | GPU: GTX 980Ti (Zotac Amp! Extreme) | C: Plextor PX-G256M6E | SSD: 850 Pro 500GB |Hårddisk: 2TB | PSU: AX860 | Övrigt: Macho Zero Black (med luftkanal)

Trädvy Permalänk
Avstängd
Registrerad
Jul 2006
Skrivet av Jona9500:

Hejsan! När jag startar min dator så ser jag alternativet att starta bios på min moderkorts "framsida", det står att jag kan starta bios genom att antingen trycka F9, F10, Del eller End men när jag väl trycker på någon utav dessa knappar så går det absolut inte att starta bios (har senaste verisionen BIOS), det händer verkligen ingenting utan Windows startas som vanligt och jag loggar in på datorn (Har Windows 7 Professional), mina delar i datorn är;
http://www.inet.se/kundvagn/visa/2297410/2012-09-15 har dock 2st 680 i min dator så ni vet.
Vad kan vara felet?

Mvh Jonathan

det är ett gigabyte bord BIOS är ALLTID DEL under uppstart

MIn dator: Intel i7 4770k@4,6ghz, Gtx 780, 32gb ddr3 1866 ,4,25tb hd
Min Htpc: Intel i7 2600k@4,6ghz 1*gtx 760 ,16gb ddr 1600 ,4tb hd

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Jan 2007

Som många redan sagt, testa med ett annat tangentbord, kolla även inställningarna när du väl kommit in i BIOS.

En sak jag tänkte på när jag kollade din kundkorg hos Inet..
Varför har du två olika RAM-stickor? Har det blivit något fel eller har du verkligen två olika sorters RAM i datorn?